Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γαμος - Βαπτιση

loukas83

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους σε ολες θα ηθελα να κανω και εγω μια ερωτηση σαν καινουργιος που ειμαι στο φορουμ... το καλοκαιρακι περιμενουμε το πρωτο μας παιδακι αλλα δεν εχουμε κανει θρησκευτικο γαμο μονο πολιτικο θα υπαρχει προβλημα στο να το βαπτισουμε???

Διαφημίσεις

Κοιτα εγω τωρα που ψαχνω για γαμο και βαφτηση μαζι ενας παπας μου ειπε κατι που το εψαξα και δεν ισχυει να κανω τωρα την βαφτηση κι αργοτερα τον γαμο

Κατα την εκκλησια για να γινει μια βαφτηση πρεπει να προηγηθει ενας θρησκευτικος γαμος .Οποτε θα πρεπει να κανεις τον γαμο πρωτα ...η και τα δυο μαζι οπως θα κανω εγω τον σεπτεμβρη

Καλησπερα σε ολους σε ολες θα ηθελα να κανω και εγω μια ερωτηση σαν καινουργιος που ειμαι στο φορουμ... το καλοκαιρακι περιμενουμε το πρωτο μας παιδακι αλλα δεν εχουμε κανει θρησκευτικο γαμο μονο πολιτικο θα υπαρχει προβλημα στο να το βαπτισουμε???

Κανένα πρόβλημα!Και εγώ πολιτικό έκανα και μια χαρά βάφτισα το μωρό μου και σε μοναστήρι κιόλας που είναι πιο αυστηρά τα πράγματα!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Θεωρω οτι ειναι πολυ δυσκολο να κανεις γαμο και βαπτιση μαζι για τον λογο βεβαια οτι και το μωρο ταλαιπωρειται αλλα και εμεις(ειναι και τα εξοδα πολλα μην το ξεχναμε)... ασχετα βεβαια αν ειναι η καλυτερη μερα μας. Σε περιπτωση βεβαια που χρειαστει να γινει γαμος θα τον κανω πριν την γεννηση του παιδιου και φυσικα θα ειναι πολυ λιτος μονο τα απαραιτητα..παντως σας ευχαριστω πολυ για την γρηγορη ενημερωση....

Διαφημίσεις

Τι θα πει δεν ισχύει; Δηλαδή τα παιδία που οι γονείς τους δεν έχουν παντρευτεί δεν τα βαφτίζουν; ( αντε πάλι μην αρχίσω να λέω για τραγοπαπάδες και με πούνε και ρατσίστρια)

There is no patch for human stupidity.

Θεωρω οτι ειναι πολυ δυσκολο να κανεις γαμο και βαπτιση μαζι για τον λογο βεβαια οτι και το μωρο ταλαιπωρειται αλλα και εμεις(ειναι και τα εξοδα πολλα μην το ξεχναμε)... ασχετα βεβαια αν ειναι η καλυτερη μερα μας. Σε περιπτωση βεβαια που χρειαστει να γινει γαμος θα τον κανω πριν την γεννηση του παιδιου και φυσικα θα ειναι πολυ λιτος μονο τα απαραιτητα..παντως σας ευχαριστω πολυ για την γρηγορη ενημερωση....

Καλη σου ημερα. Εγω εκανα γαμο και βαπτιση την ιδια μερα. Κι εχω να σου πω το εξης. Τα εξοδα δεν ειναι αναγκη να ειναι περισσοτερα. Πρεπει ομως να το προγραμματισεις σωστα. Στην ουσια εμεις τα κανουμε δυσκολα στο μυαλο μας. Αν εισαι σιγουρος οτι καποια στιγμη θα κανετε θρησκευτικο γαμο, τοτε σε συμβουλευω να το κανεις την ιδια μερα με την βαπτιση γιατι γλυτωνεις πολλα λεφτα. Δεξιωση θα κανεις? αν οχι ολα καλα. Αντι για ενα μυστηριο θα κανεις δυο.. και τελος. Αν παλι κανεις δεξιωση θα μπορουσες να καλεσεις μονο τους πιο κοντινους ανθρωπους σας και παλι ολα καλα. Για φαντασου να κανεις τωρα τη βαπτηση και μετα απο εναν χρονο αντε ξανα τα ιδια για τον γαμο. Εγω παντως δε το μετανιωσα καθολου και αν μου δινοταν η ευκαιρια παλι το ιδιο θα εκανα. Οτι αποφασισεις ενημερωσε μας! Απο ιδεες ουυυυυυυ!!!!!

Εγω παντως που ρωτησα στην ενορια μου,μου ειπε ο παππασ οτι βαφτιση χωρισ θρησκευτικο γαμο δεν γινεται..Σε μια αλλη εκκλησια που ρωτησα γινεται.Ειναι αναλογα στον παππα που θα πεσεις.

Εγω παντως που ρωτησα στην ενορια μου,μου ειπε ο παππασ οτι βαφτιση χωρισ θρησκευτικο γαμο δεν γινεται..Σε μια αλλη εκκλησια που ρωτησα γινεται.Ειναι αναλογα στον παππα που θα πεσεις.

Αυτό ακριβώς...μια φίλη μου αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα και κάποιοι της λένε ναι και άλλοι όχι...

Διαφημίσεις

• 2 years later...

καλησπερα κοριτσια,ειναι η πρωτη φορα που γραφω στο φορουμ.δεν ηξερα σε πια ενοτητα μπορω να γραπσω για την γαμοβαπτιση μας...θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας...λοιπον...τα μυστηρια θα γινουν τον σεπτεμβριο και σκεφτηκα να κανουμε κερασμα εκσω απο την εκκλησια(δεν τα μπορω τα γλεντια με τπτ..χιχιχι)λεω να κανω εναν μπουφε με γλυκακια διαφορα και σαμπανια και χυμουσ για τα πιτσιρικακια μας..πως σας φαινετε σαν ιδεα???

)

• 3 months later...
Τελικά υπάρχει πρόβλημα να γίνουν και τα δύο μυστήρια μαζί?

Μιας φίλης μου που τα είχα αναλάβει, κάναμε γάμο + βάπτιση 02 Ιουνίου σε κτήμα. Εκεί είναι πιο ελαστικά τα πράγματα γιατί κατά τ'άλλα είναι καθαρά θέμα ιερέα.

GUryp2.png

Μιας φίλης μου που τα είχα αναλάβει, κάναμε γάμο + βάπτιση 02 Ιουνίου σε κτήμα. Εκεί είναι πιο ελαστικά τα πράγματα γιατί κατά τ'άλλα είναι καθαρά θέμα ιερέα.

Εμεις έχουμε καλεστεί πολλές φορές & στα 2 μυστήρια. Γίνεται & σε πολλές εκκλησίες δεν χρειάζεται να είναι σε κτήμα. Υπολόγισε 1.30 ώρα διάρκεια...;)