Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μαθηματα Ανωδυνου Τοκετου

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα πηρα σημερα τηλεφωνο στο ιπποκρατειο στη θεσσαλονικη να ρωτησω ποτε και πως γινονται το ερωτημα μου ειναι το εξης εγω ειμαι στην 26 εβδομαδα και στις 13/10/10 ειχα αποκοληση πλακουντα απο εκει και περα ολα μια χαρα δοξα το θεο αλλα στον τελευταιο υπερηχο ειχε λιγο αιματακι μεσα ο πλακουντας λεγοντας μου ο γιατρος οτι θα απορροφηθει κι δεν ξερω αν πρεπει να κανω η οχι μαθηματα γιατι δεν ξερω τι γινεται εκει ξερει καμια να μου πει?

Διαφημίσεις

Καλησπέρα Χριστίνα. Παρακολούθησα κάποια μαθήματα στο Ίπποκράτειο μέχρι πριν τα Χριστούγεννα όπου και τα σταμάτησα καθαρά για λόγους μετακίνησης(μένω εκτός Θεσσαλονίκης και δεν έχω πλέον μέσο μεταφοράς). Τα μαθήματα διαρκούν 2-3 ώρες και είναι θεωρητικά εκτός από ένα στο οποίο σου μαθαίνουν κάποιες αναπνοές και γίνονται και ασκήσεις στα στρώματα. Το συγκεκριμένο μάθημα δυστυχώς δεν το παρακολούθησα για να σου πω λεπτομέρειες αλλά απ'ότι έμαθα από τις άλλες κοπέλες ήταν πολύ χαλαρωτικό. Κατά τη γνώμη μου αν κάτι σε κάνει να νιώθεις άβολα δεν είσαι υποχρεωμένη και να το κάνεις αλλά δεν νομίζω να συμβεί κάτι τέτοιο.

eNortjKzUjIytDQzNVayBlwwFZsC1w,,87.pngeNortjKzUjIyMjAyslCyBlwwFVsCzQ,,29.png

Εγώ στην θέση σου θα πρόσεχα πολύ.. αλλά εγώ είμαι και από την φύση μου φοβιτσιάρα και στην εγκυμοσύνη μου εκτός από την δουλειά που πήγαινα μέχρι τον 8ο μηνα δεν έκανα τίποτε άλλο :) μαθήματα ανώδυνου τοκετού δεν έκανα αν και το είχα συζητήσει το θέμα με τον γιατρό μου καθώς ανώδυνος τοκετός δεν υπάρχει :)

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω αν τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού βοηθάνε γιατί όπως σου είπα εγώ δεν παρακολούθησα .. γέννησα με φυσιολογικό τρόπο, με επισκληριδιο φυσικά :) και με βοήθησε πάαααααρα πολύ η μαία που είχα μαζί μου από την ώρα που μπήκα στο μαιευτηριο μέχρι που γέννησα... την ώρα του τοκετού είναι όλα τόσο έντονα που μη νομίζεις ότι θα θυμάσαι εκεινη τη στιγμή τι σου είπαν στα μαθήματα :) όπως σου έγραψα και πριν εγώ θα καθόμουν σπιτάκι μου .... καλή εγκυμοσύνη και με το καλό το μωράκι σου!!!

Έχω παρακολουθήσει αυτά τα μαθήματα στο Ιπποκράτειο όταν ήμουν έγκυος.

Οι κυρίες που κάνουν τα μαθήματα (πρόκειται για μαίες που δουλεύουν εκεί), πραγματικά μας προετοίμασαν για τον τοκετό.

Τα περισσότερα είναι όντως θεωρητικά ,αλλά εγώ προσωπικά τα ευχαριστήθηκα.

Στο τέλος των μαθημάτων γίνονται και κάποιες "ασκήσεις" (μη φανταστείτε χοντρά πράγματα , όλες με τις κοιλιές στο στόμα είναι) σε στρώματα με μαξιλάρια. Και ακόμα θυμάμαι την "Άσκηση χαλάρωσης" που κάναμε , με απαλή μουσική και το μυαλό να ταξιδεύει...πολύ ωραίες στιγμές , θα τα σύστηνα σε όλες που ενδιαφέρονται , και σκεφτείτε ότι θα είστε σε ένα χώρο (νοσοκομείο) , παρέα με γυναίκες (τις μαίες εννοώ) με πολύ μεγάλη πείρα σ'αυτό το "άγνωστο" σε σας πράγμα που είναι ο τοκετός...

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

ετσι που μου τα περιγραφεις xuito ειναι πολυ ωραια τελεια θα ελεγα και αυτες τις στιγμες σιγουρα θα σου μεινουν στο μυαλο και θελω να τις ζησω πολυ θα ηταν τελεια

Ναι , κι εγώ πιστεύω ότι θα το ευχαριστηθείς , τα μαθήματα κάνουν αυτό που λέει το όνομα τους "μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής" , σε προετοιμάζουν για την αλλαγή στη ζωή σου. Και πάλι θα πω ότι οι κυρίες που τα κάνουν είναι πολύ κατατοπιστικές και προς τιμήν τους δεν κάνουν το μάθημα , άντε να τελειώνουμε να πάμε σπίτια μας, πραγματικά έχουν όρεξη...σε μια φίλη μου είχα πει πως θα ήθελα να τα παρακολουθήσω ακόμη κι αν δεν ήταν δωρεάν...

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

• 2 weeks later...

Κοριτσια καλησπερα πηγα σημερα για το πρωτο μαθημα ανωδυνου τοκετου στο ιπποκρατειο θεσσαλονικης οπου και θα γεννησω πολυ καλα μου αρεσε παρα πολυ θεωρητικο ηταν το μαθημα και καποιες αναπνοες θα το συνεχισω γιατι δεν ειναι κατι επικινδυνο οι μαιες πολυ καλες εχουν πραγματικη ορεξη και ολα αυτα που μας ειπαν θα βοηθησουν παρα πολυ ειμαι σιγουρη..........

Διαφημίσεις

μανουλες βοηθεια..

ψαχνω απεγνωσμενα για μαθηματα ανωδινου..

Ζω στον Πειραια και προκειται να γεννησω στο Τζανειο. δεν εχω Ι.Κ.Α οποτε τα μαθηματα στο ΙΚΑ αγειας Σωφιας με απορριψανε.......

Υπαρχει καμοια μανουλα που να ξερει καποιο τηλ. για τα μαθηματα στο Αττικο η σε καποιο αλλο ιδιοτικο στον Πειραια?

Ευχαριστω για τον χρωνο σας..........

Marinaloy, για Πειραιά δεν γνωρίζω αλλά μπορεί να σε ενδιαφέρει να ρωτήσεις στη Φαιναρέτη που είναι Νέα Σμύρνη, όχι πολύ μακριά από Πειραιά. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και ξεκινάει ένα τμήμα το Φεβρουάριο για όσες γεννάνε Απρίλιο-Μάιο.

Δες στο www.fainareti.gr για τηλέφωνο/διεύθυνση

Κοριτσια καλησπερα πηρα σημερα τηλεφωνο στο ιπποκρατειο στη θεσσαλονικη να ρωτησω ποτε και πως γινονται το ερωτημα μου ειναι το εξης εγω ειμαι στην 26 εβδομαδα και στις 13/10/10 ειχα αποκοληση πλακουντα απο εκει και περα ολα μια χαρα δοξα το θεο αλλα στον τελευταιο υπερηχο ειχε λιγο αιματακι μεσα ο πλακουντας λεγοντας μου ο γιατρος οτι θα απορροφηθει κι δεν ξερω αν πρεπει να κανω η οχι μαθηματα γιατι δεν ξερω τι γινεται εκει ξερει καμια να μου πει?

Καταρχήν με το καλό το μπεμπε σου!!!! Εγώ έκανα μαθήματα στο Δήμο Πυλαίας με μια καταπληκτηκή μαια αλλά και πολύ ωραίο άνθρωπο!!!! Σου τα συστήνω ανεπιφύλακτα! Τα μαθήματα είναι δωρεάν, δυο φορές την εβδομάδα Τρίτη - Παρακευή 11 με 12:30 περίπου και σου μαθαίνει αναπνοές αλλά και βασικά πράγματα που αφορούν τη φροντίδα του νεογνού και το θηλασμό! Πρέπει να πω οτι σε αυτή τη μαια οφείλω το οτι θήλασα τελικά το μωρό μου 14 μήνες!!!!! Δεν θεωρώ οτι είναι κουραστικά αλλά στην δική σου περίπτωση ρωτα και το γιατρό σου, άσε που και η μαια θα σε αποτρέψει να τα παρακολουθήσεις αν είναι να θέσεις σε κίνδυνο το μωράκι σου. Πάντως πρόκειται για μια πολύ έμπειρη μαια. Τα τηλ είναι 2313302637. Καλύτερα να πάρεις τις μέρες των μαθημάτων περίπου κατά τις 10:30 για να μιλήσεις με την ίδια τη μαια! Εύχομαι το καλύτερο!!!

Διαφημίσεις

Χριστίνα, με κάλεσαν κι εμένα για το πρώτο μάθημα ανώδυνου τοκετού στο Ιπποκράτειο και ήθελα να σε ρωτήσω πόση ώρα περίπου διαρκεί και πόσες φορές την εβδομάδα είναι. Εμένα με ειδοποίησαν να πάω τη Δευτέρα στις 15:30 (προφανώς δε λαμβάνουν υπόψη τους ότι πολλές εγκυμονούσες δουλεύουν συνεχόμενο ωράριο και σχολάνε 17:30 στην καλύτερη των περιπτώσεων...).

Ευχαριστώ για την ενημέρωση! :-)

Γεια σου fraoulitsa_1 τα μαθηματα ειναι 2 ωρες και μια φορα την εβδομαδα εγω ειχα μπει σαν εξτρα στο γκρουπ και δυστυχως δεν παρακολουθησα τα πρωτα 3 μαθηματα αλλα επειδη ηθελα να τα δω θα ειμαι και γω την δευτερα στις 03:30 εκει τους ειπα οτι θελω να τα παρακολουθησω οποτε θα βρεθουμε εκει εσυ θα πας ή δουλέυεις?

Και εγω παρακολουθησα τα μαθηματα στο ιπποκρατειο.Πραγματικα βοηθηθηκα παρα πολυ.Γεννησα περσυ στο ιπποκρατειο τον γιοκα μου φυσιολογικα και χωρις επισκληριδιο.Πηγα στο νοσοκομειο με διαστολη 8 γιατι εφαρμοσα στο σπιτι ολα οσα εμαθα.Πραγματικα δεν φοβηθηκα καθολου γιατι εστω και θεωρητικα ειχα μαθει απο τα μαθηματα οτι ειναι μια φυσιολογικη διαδικασια και δεν πρεπει να φοβαμαι.Να φανταστειτε ουτε γιατρο δικο μου ειχα.Ολα πηγαν τελεια.Φοβερη εμπειρια ο τοκετος.

• 6 months later...
Και εγω παρακολουθησα τα μαθηματα στο ιπποκρατειο.Πραγματικα βοηθηθηκα παρα πολυ.Γεννησα περσυ στο ιπποκρατειο τον γιοκα μου φυσιολογικα και χωρις επισκληριδιο.Πηγα στο νοσοκομειο με διαστολη 8 γιατι εφαρμοσα στο σπιτι ολα οσα εμαθα.Πραγματικα δεν φοβηθηκα καθολου γιατι εστω και θεωρητικα ειχα μαθει απο τα μαθηματα οτι ειναι μια φυσιολογικη διαδικασια και δεν πρεπει να φοβαμαι.Να φανταστειτε ουτε γιατρο δικο μου ειχα.Ολα πηγαν τελεια.Φοβερη εμπειρια ο τοκετος.

Συμφωνώ απόλυτα με την didoge!επιτέλους βρήκα κάποιον να συμφωνήσω.

εγώ γέννησα την κόρη μου τον Νοέμβρη του 2011 στο Ιπποκράτειο, χωρίς δικό μου γιατρό και φακελάκια, φυσιολογικά.

Χάρις στα μαθήματα των μαιών αντιμετώπισα τον τοκετό στην πραγματική του διάσταση- μια φυσιολογική και μαγική λειτουργία! Πέρασα τους πόνους επί ώρες στο σπίτι μου, με πολύ πόνο αλλά αυτοπειθαρχία και έφτασα στο Ιπποκράτειο 08:40 με διαστολή 9! Στις 10:55 γεννήθηκε το παιδάκι μου.

Τα μαθήματα είναι πάρα πολύ χρήσιμα για όλες τις φάσεις, και εμένα με βοηθησαν πάρα πολύ στον θηλασμό.

Η ουσία των μαθημάτων αυτών έγκειται όχι στην απλή παροχή πληροφοριών, αλλά στο ότι μέσω αυτών δίνεται η δυνατότητα σε άτομα (κυοφορούσες και συντρόφους τους) με κοινές ανησυχίες και ερωτηματικά να συναναστραφούν με επαγγελματίες του χώρου και να διανύσουν μια τέτοια σημαντική περίοδο με ψυχραιμία και πάνω απ' όλα γνώση!

Στο τέλος των σεμιναρίων οι μαίες μας παρακαλούν να στείλουμε μία επιστολή προς την Δ/νση του Ιπποκρατείου με τις εντυπώσεις μας (θετικές/αρνητικές), πράγμα πολύ σημαντικό, ώστε να τονιστεί η σημασία των σεμιναρίων και να εξασφαλιστεί η συνέχειά τους.

• 4 weeks later...

Κοριτσια να ρωτησω 2 πραγματακια εσας που κανετε μαθηματα ανωδυνου ?

1ον. Ποιο ειναι το τηλέφωνο του Ιπποκρατειου που πηρατε για τα μαθηματα?

2ον. Στο Δημο Πυλαιας δεχονται μονο δημοτες Πυλαιας?

Ειμαι στην 23η εβδ. και θα ηθελα να δω ποτε και που μπορω να τα κανω κι εγω.. δεν ξερω απο ποια εβδομαδα τα κανεις αλλα δεν θελω να τα χασω..

Ευχαριστω πολυ!!!

aW6Pp3.png

Κοριτσια να ρωτησω 2 πραγματακια εσας που κανετε μαθηματα ανωδυνου ?

1ον. Ποιο ειναι το τηλέφωνο του Ιπποκρατειου που πηρατε για τα μαθηματα?

2ον. Στο Δημο Πυλαιας δεχονται μονο δημοτες Πυλαιας?

Ειμαι στην 23η εβδ. και θα ηθελα να δω ποτε και που μπορω να τα κανω κι εγω.. δεν ξερω απο ποια εβδομαδα τα κανεις αλλα δεν θελω να τα χασω..

Ευχαριστω πολυ!!!

Ενημερωτικά το προσθέτω κι εδω.

Επικοινωνησα με τα ΙΚΑ Ευοσμου, Αμπ/πων και Π. Αξιου κ δεν κανουνε πια..

Πηρα τηλεφωνο τωρα στο Ιπποκρατειο κ μου ειπανε απο την 27η εβδ. κ μετα κανουνε μαθηματα κ θα με ειδοποιησουνε αυτοι!

aW6Pp3.png

κοριτσια εγω περυσι σεπτεμβιο πηγαινα τεταρτες συνηθως 2-2,5 ωρες...ειναι παρα πολυ κατατοπιστικα τα μαθηματα,σε ενημερωνουν για τα παντα ,ια το σωμα σου,τις αλλαγες,πως μπορεις ν αβοηθηθεις,τι να περιμενεις,τι να προσεξεις στις δουλειες του σπιτιου,στη διατροφη σου,πως να περιποιεισαι το μωρακι σου,πως ειναι ο τοκετος και τα ειδη του....εμενα με βοηθησαν παρα πολυ!

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

πάντως είναι πολύ αργά τα μαθήματα, άκου 27η εβδομάδα. και λέτε ότι συμβουλεύουν για τις δουλειές του σπιτιού, διατροφή κτλ. ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ! Όταν μας τα λένε κοντεύουμε να γεννήσουμε, τι να τα κάνουμε? έχω νευριάσει που τα κάνουν τα μαθήματα τότε. δηλαδή αν δε μπορούμε? ας υπήρχε και λίγη ευελιξία. έχουμε και άλλα πράγματα να κάνουμε. αν έχουμε περάσει αποκόλληση, συσπάσεις κτλ τότε τι να μας πούνε? Μα πολύ νευρίασα. :mad: