Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εμονη ιδεα το ονομα!!!

katerina_tr

Recommended Posts

Καλησπερα μανουλες....ξερω οτι θα το μετανιωσω παλι που ανοιγω το ιδιο θεμα αλλα δεν ξερω τι να κανω...

Λοιπον...το θεμα ειναι οτι με το που εμεινα εγκυος ειπαμε με τον αντρα μου να βγαλουμε το ονομα της μαμας μου ...που την λενε Κικη απο το Καθολικη...

εδω στη Ροδο δεν ειναι ασυνηθιστο ονομα καθως ειναι μια απο της ποιο μεγαλες μας εκκλησιες και τον 15υγουστο ερχονται απο παντου για να προσκυνησουν την παναγιτσα....τωρα ομως εμενα δεν μου βγαινει το καθολικη:(:(:( και δεν μπορω να πω τωρα ξαφνικα μετα απο 5 μηνες οτι θελω να αλλαξω ονομα στην μικρη μου ετσι δεν ειναι?? απλα τωρα σκεφτομαι την βαφτιση που θελουμε να κανουμε τον ιουνιο και δεν θελω το Καθολικη:(:(:(:(:(:(:cry::cry::cry:

επισεις ανοιξα το ιδιο θεμα σε αλλο φορουμ και 2-3ς μου ειπανε οτι ειναι ασχημο ονομα και οτι θα την κοροιδευουν...οι ποιο πολλες βεβαια μου ειπανε να τη βγαλω καθολικη γιατι ειναι σπανιο και ωραιο ονομα....εγω δεν βρισκω να κοροιδεψεις κατι στο ονομα καθολικη....και ειναι και απο παναγιτσα το ονομα....

το αλικη σαν υποκοριστικο δεν αρεσει στον αντρα μου....αα να σημειωθει οτι στον αντρα μου αρεσει πολυ το καθολικη και εκεινος το ειχε προτινει οταν ημουνα εγκυος....αλλα μου αρεσει πολυ το Νεφελη....καποια μου ειπε και το Ιολη....βγαινει απο το Καθολικη το Ιολη?

ΔΙσταζω να το συζητησω με την μαμα μου γιατι ξερω οτι θα καταστεναχωρηθει αν παρω το λογο μου πισω...ειμαι μοναχοπαιδι και ειναι το 1ο της εγγονακι...:roll:

Διαφημίσεις

Πιστεύω οτι επειδή είναι και της παναγίτσας, να μην αλλάξεις. Εξάλλου έχουμε γεμίσει Νεφέλες, Ιφιγένειες κλπ.

Σκεψου αν θέλεις να βγάλεις δύο ονόματα στο κοριτσάκι σου, πχ Άννα Καθολική (ένα παράδειγμα είπα.)

Πάντως εμένα πιο πολύ μου αρέσει να τη βγάλετε Καθολική και να τη φωνάζετε Αλίκη.

Διαφημίσεις

Το Ιόλη και το Αλίκη είναι άλλα ονόματα, κύρια, βέβαια, όχι υποκοριστικά. Γνώμη μου είναι να μην πάρεις πίσω τον λόγο σου. Αν τη μαμά σου την ενδιαφέρει μόνο να ακουστεί το όνομα στην εκκλησία κι όχι πώς θα τη λέτε μετά, μπορείς να τη φωνάζεις και Ιόλη και ό,τι άλλο σου αρέσει. Γιατί δεν το συζητάς πρώτα μαζί της?

το ολια δεν μου αρεσει..μου θυμιζει την κορη της αντζελας:P μα το θεμα ειναι το δεν ξερω πως να της το πω...

Δεν μου αρεσει το ονομα σου και θελω να την βγαλω αλλιως??? εξαλου δεν μας το ειπε εκεινη μονοι μας το αποφασισαμε υποτιθετε

Τι ακριβώς σε προβληματίζει? Αν άλλαξες γνώμη, άλλαξε το όνομα... Ποιο είναι το πρόβλημα? Δεν θα συμφωνεί ο άντρας σου? Φοβάσαι τι θα πουν οι άλλοι? Τι ακριβώς? Και γιατί το ήθελες στην αρχή ενώ τώρα όχι?

εχω δυο μπουμπουκακια

σωστες οι αποριες σου;) στην αρχη το ηθελα γιατι δεν την φωναζα ετσι....ηταν ακομα στην κοιλια μου....μετα οταν γεννηθηκε την φωναζαμε ζουζουνιτσα;) και τωρα που θελω να μαθει το ονομα της και την φωναζω καθολικη η καθολικουλα ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ!!!!!!

ο αντρας μου εχει παραδοσει ποια και μου ειπε να κανω οτι καταλαβαινω αν και του αρεσει το καθολικη.....

απο την αλλη δεν εχω και κανενα ονομα που να θελω τοοοοσο πολυ να βγαλω εκτος απο το Νεφελη που αρεσει στον αντρα μου....

Και μετα ολοι ποια την φωναζουν καθολικουλα...θα μου πεις ακομα δεν βαφτιστηκε αλλα.....

και τωρα ξαφνικα θα πω στην μαμα μου δεν μου αρεσει το ονομα σου και το αλλαζω???

Σου ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν θα σε στεναχωρήσω,αλλά δεν μου πολυαρέσει το όνομα.Σε εσάς λες ότι είναι συνηθισμένο,αλλά εμένα δεν μου ακούγεται και πολύ ωραίο.Κακώς το υποσχεθήκατε από την αρχή και τώρα θα φανεί άσχημο που δεν το θέλετε.Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να πετάξεις στο άσχετο σποντίτσες στην μαμά σου σχετικά με κάποιο όνομα που σου αρέσει και να δεις τις αντιδράσεις της.Αν σου πει ότι δεν θα είχε πρόβλημα,προχώρα το,αλλά αν δεις ότι στεναχωριέται...κάνε την καρδιά σου πέτρα.

Και η δική μου η μάνα έχει το όνομα της Παναγίας,αλλά με τον τρόπο που την φωνάζουν στην Σμύρνη.Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγάλω έτσι το παιδί μου,αν κάνω ποτέ.Βέβαια εσύ το υποσχέθηκες και τώρα θα της χτυπήσει άσχημα.

Διαφημίσεις

Το Καθολική πάει και έρχεται...το Καθολικούλα,ούτε για αστείο.Το Ιόλη που ρώτησες,δεν βγαίνει βέβαια από εκεί,αλλά τουλάχιστον έχει όλα τα γράμματά του μέσα στο όνομα της μαμάς σου.

σωστες οι αποριες σου;) στην αρχη το ηθελα γιατι δεν την φωναζα ετσι....ηταν ακομα στην κοιλια μου....μετα οταν γεννηθηκε την φωναζαμε ζουζουνιτσα;) και τωρα που θελω να μαθει το ονομα της και την φωναζω καθολικη η καθολικουλα ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ!!!!!!

ο αντρας μου εχει παραδοσει ποια και μου ειπε να κανω οτι καταλαβαινω αν και του αρεσει το καθολικη.....

απο την αλλη δεν εχω και κανενα ονομα που να θελω τοοοοσο πολυ να βγαλω εκτος απο το Νεφελη που αρεσει στον αντρα μου....

Και μετα ολοι ποια την φωναζουν καθολικουλα...θα μου πεις ακομα δεν βαφτιστηκε αλλα.....

και τωρα ξαφνικα θα πω στην μαμα μου δεν μου αρεσει το ονομα σου και το αλλαζω???

Συζήτησέ το με τη μαμά σου και εξήγησέ της. Μπορεί να μην ενοχληθεί...

Μια άλλη λύση είναι να το βάλεις δεύτερο.

Το αν αρέσει σε εμάς ή όχι το όνομα δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να βγάλετε με τον άντρα σου κάτι που να αρέσει σε εσάς ή να σημαίνει κάτι για εσάς.

Το ότι την φωνάζουν οι υπόλοιποι Καθολικούλα να μην σε πτοεί. Εδώ δεν την φωνάζετε εσείς, την φωνάζουν οι τρίτοι???

εχω δυο μπουμπουκακια

Το Ιολη κολλαει ομως με το Καθολικη???

Ή θα το κολλήσεις ή θα σε κολλήσει η μανούλα στον τοίχο!!

Πλάκα κάνω,έτσι???:lol:

Όλα τα γράμματα υπάρχουν στο Καθολική.Όχι με αυτή την σειρά βέβαια,αλλά υπάρχουν.

Περιττό να σου πω ότι κάποιες φορές που συγγενής/φίλος/γνωστός πήγε να μου πει πως αν κάνω κόρη θα είναι ...ουλα(δεν γράφω το όνομα της μάνας μου,γιατί είναι διάσημη στην πόλη μας :lol::lol:)έφυγε με τα μούτρα κατεβασμένα.Βέβαια εγώ είμαι Πελοποννήσια και δεν σηκώνω πολλά πολλά...και επιπλέον δεν έχω και την τρελή αγάπη στην μάνα μου,το αντίθετο μάλιστα,οπότε κοιτάω πώς να της πάω κόντρα.Εσύ που την αγαπάς,σε βλέπω να της κάνεις το χατίρι.;)

μολις μιλησα με την μαμα μου....δεν την πειραζει λεει...αν και καταλαβα οτι στεναχωρηθηκε και τωρα θα ητανε "προσβλητικο" να της το αλλαζα γιατι τωρα ΟΛΟΙ ετσι την φωναζουνε καθολικη....και ειναι σπανιο ονομα και τετοια...

Δεν ανησυχω αν θα την κοροιδευουν η οχι γιατι σας ειπα οτι εδω ειναι σημαντικη παναγιτσα για το νησι απλα δεν μου εβγενε....θα μου βγει ομως :P στο 2ο που θα κανουμε θα το βγαλουμε οπως θελουμε εμεις ομως!!!

σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας...

Διαφημίσεις

χιχι!!κατερινακι μου εμεις τα ειπαμε κ στο αλλο φορουμ!!θα σου στειλω κ τωρα πμ!

ναι ειμαι αυτη που της αρεσε το καθολικη κ καθολικουλα!!!κεγω δεν θα το αλλαζα με τιποτα!!!κ της μανουλας σου ειναι,κ της παναγιτσας μας κ ακουγεται πολυ ομορφα!!!!!:)

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

κοριτσια καλησπερα κι απο μενα! εχω 1 αγορακι 1,5 μηνων και το ονομα αυτου μαλλον... Διονύσης. Του πεθερού μου φυσικά.. Δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα με το ονομα (οχι οτι μου κολλαει και πολυ να λεω το μπεμπακι μου Διονυσακη..!!) αλλα αυτο που με πειραξε είναι οτι μολις μαθαμε οτι ειναι αγορακι κατευθειαν αυτό που ακούστηκε ήταν : Να ζήσει ο Διονυσακης! Ο αντρας μου φυσικα και θελει (ενω ισχυρίζεται πως ουτε αυτουνου του κολλαει ιδιαιτερα..) Εγω αυτο που ενιωσα εκεινη τη στιγμη, αλλα ακομη και τωρα ειναι τα νευρα στα κοκκινα!!!! Απο τη μια δεν θελω να στεναχωρησω τον αντρα μου απο την αλλη νιωθω οτι θω το φαω αμασητο χωρις να μπορω να πω και κατι! Αποφασιζομεν και διατασσομεν, αλλοι όμως για το παιδακι μου...Και δεν ειμαι τετοια ρε παιδια... ειμαι αντιρρησιας η ατιμη!!

Και γω έτσι ένιωσα στην αρχή με το όνομα του μωρού μου που είναι Αργύρης. Δε τρελαινόμουν και δε μου 'εβγαινε' να τον φωνάζω έτσι. Ετσι λενε τον πεθερό μου και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να μη βγει το όνομα αυτό. Σιγά σιγά το συνήθισα και τώρα μ'αρεσει!!! Εχω πάρει και ενα Α μονόγραμμα και το φοράω στο λαιμό μου. Είναι νωρίς ακόμη, μη στεναχωριέσαι. Οσο γιαυτό το έθιμο με τα ονόματα και μένα μου τη βαράει τρελά

q8SSp3.png

Όσο για το Καθολική, δε μου αρέσει το όνομα αλλά είναι λεπτό το θέμα με τη μαμά. Βγάλε και δεύτερο όνομα καλύτερα. Η φώναζέ την με κάποιο από τα υποκοριστικά που είπαν τα κορίτσια. Ή ακόμη καλύτερα μίλησε στη μαμά σου γλυκά και ήρεμα! Μαμά είναι βρε παιδιά, θέλει το παιδί της να ζορίζεται;

q8SSp3.png

βαφτισε την Καθολικη και φωναζε την με υποκοριστικο....το Αλικη πολυ πολυ ωραιο!!!!ετσι θα εχει ενα πολυ ομορφο ονομα να την φωναζουν και ενα πολυ πρωτοτυπο βαφτιστικο....σκεψου...''πως σε λενε;- Αλικη..-πολυ ωραιο!!!!απο που βγαινει;-απο το Καθολικη...-εντυπωσιακο!!!!''

Όντως το Αλίκη είναι πιο ωραίο για υποκοριστικό από το Ιόλη.Και δεν έχει και τόση σημασία που είναι ένα άλλο όνομα.Μήπως και κάποιοι συνδυασμοί που γίνονται είναι καλύτεροι??

Είναι σπάνιο όνομα και πρωτότυπο και μου αρέσει και μπορείς να την φωνάζεισ Αλίκη.Εφόσον έχετε και εκκλησία καθολική και είναι και της Παναγίας δεν το συζητάω. Γεμίσαμε όλο με ίδια ονόματα εγώ πάντως έχω ακούσει και κοριτσάκι να το φωνάζουν υπακοή παράξενο όνομα αλλά αμέσως μένει και δεν το ξεχνάς. Αν πάλι σε απασχολεί δεν ξέρω τι σχέση έχεις με τη μαμά σου συζήτησε το και μπορεί να έχει και αυτή να σου προτείνει κάτι. Σίγουρα το θέλει ή δεν έχει πρόβλημα και εσύ δεν το ξέρεις? Δεν είναι πεθερά που όσο και να το κάνεις δεν έχεις και το θάρρος που εχεις με τη μαμά σου.

Δεν θα επέλεγα το Καθολική. Αλλά, αν ήταν της μαμάς μου και συμφωνούσε και ο άντρας μου, θα την έβγαζα, θα την φώναζα ακριβώς έτσι (τιμή της και καμάρι της) και θα το υποστήριζα μέχρι εσχάτων. Αργότερα, ας έβγαζε όποιο υποκοριστικό ήθελε ή μπορεί και όχι. Ο άνθρωπος κάνει το όνομα και όχι το όνομα τον άνθρωπο. Το Καθολική θα το αγαπήσουν όλοι όσοι θα αγαπήσουν το παιδάκι σου.

Αν πάλι δεν το θέλεις, δικαίωμά σας είναι να βγάλετε το παιδάκι σας όποιο όνομα θέλετε.

Kορίτσι μου,να σου ζήσει η κορούλα σου.

Το "Καθολική" είναι πολύ πιο συνηθισμένο στη Ρόδο και δεν κάνει μπαμ...

Δεν είναι άσχημο όνομα,κάπως πολύ σοβαρό για τα στάνταρ της εποχής μας,αλλά ήδη οι κοπέλες στο φόρουμ σου πρότειναν πολλά εναλλακτικά.

Το Όλια μου αρέσει και το Κάθυ θα το σκεφτόμουν...επίσης και το Άννα-Καθολική είναι ωραίος συνδιασμός.

Νομίζω ότι είσαι στο δρόμο για μια λύση, αν δεν την έχεις βρει ήδη.

Επίσης (ναι,το βλέπω κάπως συναισθηματικά) το να πάρει το παιδάκι σου το όνομα ενός πολύ αγαπημένου προσώπου, εν προκειμένω της μητέρας σου, και που θα το θυμάσαι κάθε φορά που θα τη φωνάζεις (λέμε τώρα) το θεωρώ συν.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...