Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παχυσαρκία και σύλληψη

Recommended Posts

Κορίτσια γεια σας και καλή χρονιά. Εύχομαι μόνο ευχάριστα φέτος ;) για όλες μας!!!

Ήθελα να θίξω ένα θέμα, που δεν ξέρω αν έχει ξανααναφερθεί στο φόρουμ παλιότερα (τουλάχιστον όσο μπαίνω εγώ δεν το έχω συναντήσει). Το θέμα είναι το κατά πόσο επηρεάζει αποδεδειγμένα η παχυσαρκία τη σύλληψη. Έχω ακούσει διάφορες απόψεις, αλλά έχουν δει και τα μάτια μου κοπέλες πραγματικά παχύσαρκες να πιάνουν σχεδόν με...τον αέρα! Απ'την άλλη κοπέλες που είχαν παραπάνω κιλά, όταν μπήκαν σε διαδικασία να τα χάσουν και κόντεψαν το στόχο τους, έμειναν και έγκυες. Πραγματικά δεν ξέρω τί να σκεφτώ, είμαι μπερδεμένη στο θέμα αυτό. Η μαμά μου επιμένει ότι επηρεάζει τη σύλληψη, αλλά σάμπως γιατρος είναι κι αυτή, που να ξέρει...ό,τι ακούει απ'την τηλεόραση λέει. Δεν είμαι υπερβολικά παχύσαρκη. Έχω περίπου 10-12 κιλά πάνω απ'όσο έπρεπε να είμαι. Πριν 10 χρόνια δηλαδή υπήρξα κανονικη στα κιλά μου, αλλά λίγο οι πανελλήνιες, λίγο ο θυροειδής, λίγο οι πολυκυστικές, λίγο η ψυχολογία, έκαναν τη ζυγαριά ν'ανεβει και το μεταβολισμό μου να πέσει σε λήθαργο. Θα ήθελα να μάθω κι από δικές σας εμπειρίες ή γνώσεις, αν πιστεύετε πως χάνοντας τα περιτά μου κιλά (που τονίζω και πάλι ότι δεν είναι υπερβολικά) θα έρθει αυτό που προσπαθώ εδώ και 3 χρόνια, ένα μωρό. Μιλάω μονόπλευρα βέβαια, γιατί ξέρω ότι πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι που δεν έρχεται ένα μωρό όταν το περιμένεις. Απλά για να θίξω και λίγο το συγκεκριμένο θέμα :rolleyes:

r7Bsp2.png

"Τα πάντα είναι δυνατά σ'αυτόν που πιστεύει".

Διαφημίσεις

10-12 κιλά παραπάνω απο το κανονικό???? Πτέσμα κορίτσι μου...εγώ λόγω ορμονικού προβλήματος απο 48 κιλά έφτασα 100 κιλά και έπιασα μεσα σε 1 μήνα προσπαθειών με τον άνδρα μου νινάκι.....

Δεν ειναι ότι δεν παίζει ρόλο το πάχος, απλά δεν είναι ο κυριος λόγος....Είναι και θέμα τύχης, αγχους και σαφώς γυναικολογικών παραγόντων ή και ανδρικών παραγόντων.

Ναι, έχεις δίκιο. Έχω δει κι άλλες κοπέλες σαν κι εσένα που καταρρίπτουν τη θεωρία αυτή με την εμπειρία τους. Αλλά και άλλες πάλι που μόλις εχασαν τα κιλά τους συνέλαβαν. Τι να σκεφτώ τώρα? Μάλλον αυτό που λές ότι δεν είναι ο πρωταρχικός παράγοντας ισως. Αν όμως χάσει μια κοπέλα τα περιτά της κιλά, αυτό δε θα βοηθήσει κάπως την κατάσταση? Λέω τώρα...

r7Bsp2.png

Φυσικά και θα είναι ακόμα καλυτερα, αλλά δεν είναι για να τρελαθείς...Δηλαδή δεν έχεις 40 κιλά πάνω σου εξτρα, έχεις 10....Σιγά σιγά θα τα χάσεις...Βέβαια μπορεί μόλις τα χάσεις να μείνεις έγκυος και συ και μετά να το συνδέσεις με τα κιλά, αλλά να είναι εντελώς τυχαίο γεγονός!!!! Ας πούμε γιατι θα έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποιθηση που έχασες τα κιλά αρα και λιγότερο άγχος...

Καλημέρα!

Οσον αφορά στην σύλληψη, είναι καθαρά θέμα γυναικείου οργανισμού. Όσον αφορά στην εγκυμοσύνη με περιττά κιλά, θεωρώ ότι καλύτερα είναι να έχεις χάσει πρώτα τα κιλά σου, αυτό θα σε βοηθήσει και στην κίνηση και στην γέννα μετέπειτα.

Όταν ήμουν έγκυος, πρόσεχα μέχρι και τον αέρα που ανέπνεα, μήπως πάρω κιλά. Δεν ήταν εύκολο.

Με το καλό πάντως κορίτσι μου!!!!

(off topic Στελινούλα ακόμα εδώ?? χιχιχιχι:mrgreen:)

Διαφημίσεις

Εγω Ρηνουλα τον Σεπτεμβρη του 2007 που παντρευτηκα πηγα στον γυναικολογο και μου ειχε πει οτι για να μεινω εγκυος θα πρεπει να χασω τα 30κιλα εξτρα που εχω.....Δεν μου απέκλεισε το ενδεχομενο να μεινω αλλα μου ειπε οτι θα ειναι πολυ δυσκολο καθως ειναι ανασταλτικος παράγοντας τα κιλά και οτι φρονιμο ειναι για να εχω και μια καλη εγκυμοσυνη να εχω αδυνατισει....

Ολα καλα, ξεκινησα διαιτα σε βαθος ενος ετους να τα χασω, ειχα χασει ήδη 6-7 κιλα τον Νοεμβριο του 07....και μένω εγκυος με μια φορα, μια και μονο και σε ασχετες μερες......!

Οταν εκανα το τεστ(ήμουν ήδη 5 εβδομάδων)...το εκανα για λογους ρουτινας...δεν πιστευα οτι με μια φορα θα εχω μεινει εγκυος...ελα μου ομως που βγηκε θετικο και δεν το πιστευα!

Και οταν μιλησα με τον γυναικολογο μου και τον ρωτησα μα πως αφου εσυ το απεκλεισες σχεδον...μου λεει ήταν η σωστη στιγμή , το σωστο ωάριο , οι κατάλληλες συνθήκες και ήσουν ετοιμη οργανικά ...και επιασε!

Τελικα ειχα μια καταπληκτική εγκυμοσυνη, με κανενα απολυτως προβλημα ασχετως τα κιλα μου....δεν εκανα ουτε διαβητη κύησης ουτε ειχα πιεση υψηλη, Βεβαια για να μη ξεφυγω σε κιλα και να προσεχω για διαβήτη εκανα διατροφη σε διατροφολογο ειδικη για υπερβαρες εγκυους μη φανταστεις οτι εκανα διαιτα απλα εκανα σωστους συνδυασμους και απεφευγα καποια πραγματα. Το μωρο ήταν μια χαρα και ολα ήταν ακρως φυσιολογικα

Τελικα καταφερα και εβαλα μονο 10κιλα, και ζοριστηκα ουσιαστικα στο θεμα διατροφης τον τελευταιο μηνα που ειχα ακαταπαυστη πεινα...

Ομως η μικρη το τελευταιο μηνα περιπου εκανα ισχιακή προβολη.....

Δεν γυρισε σωστα μεχρι την 38 +2 μερες και πηγαμε σε καισαρική.

Το μονο προβλημα που αντιμετώπισα ήταν οτι τον Ιουνιο και τον Ιουλιο που ήμουν στο 8 και στον 9 ειχα ανεβάσει πιεση λογω ζέστης και κιλων.

Κατα τα αλλα....πιστευω πως εχει να κανει με την καθε γυναικα και τον οργανισμο της.

Αυτα ομως δεν σημαινει πως διαφωνω με τον γιατρο μου οτι καλο ειναι να μην εχω τοσα κιλά στο επομενο...

κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, μου είναι πολύτιμες. Έχω ξεκινήσει κι εγώ εδώ κι ένα μήνα περίπου με διατροφολόγο, όχι τόσο γιατί πιστεύω ότι αν χάσω τα 10 έξτρα κιλά μου θα συλλάβω με τη μία (3 χρόνια προσπαθούμε δεν είμαι και καμιά πρωτάρα δα!) αλλά περισσότερο γιατί τα κιλά μου δημιουργούσαν πάντα ένα μόνιμο άγχος, έναν...κόμπο στο λαιμό, ένα σακί στην πλάτη, όπως θέλετε πείτε το, και επειδή πιστεύω πως αν τα χάσω θα είμαι πιο ήρεμη γενικά,(όπως είπε κιη στελινούλα) κάτι που βοηθάει στη σύλληψη απ'όσο ξέρω ;)

r7Bsp2.png

καλη χρονια κοριτσια με υγεια

kalamaraki κ Stellinula μου δωσατε πολυ θαρρος με οσα γραψατε γιατι κ εγω ανηκω σ αυτη την κατηγορια..δυστυχως :(:(

κ ο γυναικολογος μου λεει οτι ελεγαν κ σε σας, βεβαια εννοειται πως ειναι καλο να χαθουν κιλα, αλλα τουλαχιστον τωρα ειναι κ αποδεδειγμενο πια οτι δεν επηρεασει το θεμα μωρου ..τουλαχιστον οχι πολυ

Stellinula με το καλο κοριτσακι το μπεμπακι σου....ολα να πανε τελεια!!

Rinoula καλη μας επιτυχια κ στο θεμα του μωρου αρχικα, κ στο θεμα των κιλων!!!

Σ'ευχαριστώ Δέσποινα κι εσένα εύχομαι καλή τύχη (δεν έχεις μωράκι?).

Πολλές μας αφορά αυτό το θέμα, γιαυτό είπα να το ανοίξω ν'ακούσουμε διάφορες γνώμες.

r7Bsp2.png

δεσποινα84 σε ευχαριστώ πολύ......Βρε κορίτσια μου και βάση στατιστικών να το πάτε τόσα εκκατομύρια παχυσαρκων υπάρχουν είναι δυνατόν όλοι αυτοί να μην μπορούσαν να τεκνοποιησουν λόγω πάχους? Δεν μιλάμε για ατομα που ζυγίζουν 200 κιλά, αλλά και αυτοί ακόμα τεκνοποιούν.....

Δεν ξέρω αν θυμάστε (το είχαν πεί στις ειδήσεις) μια γυναίκα 220 κιλά που την έπιασαν κάτι πόνοι στην κοιλιά απότομα και πήγε στον γιατρό και τελικά ήταν έγκυος και δεν το ήξερε και ΓΕΝΝΟΥΣΕ....έκανε ευτυχώς ένα υγιεστατο κοριτσάκι!!!

Διαφημίσεις

εμεινα εγκυος στον πρωτο μου γιο 84 κιλα με δυο προσπαθειες και στον δευτερο εμεινα εγκυος 103 κιλα μεσα σε ενα μηνα!!

μην ακουτε χαζομαρες....οι γιατροι λενε να χασουμε τα κιλα για αλλους λογους, πχ να μην κανεις ζαχαρο , πιεση στην εγκυμοσυνη, να εισαι σε φορμα, να γεννησεις πιο ευκολα??? κι αυτο με ερωτηματικο τους γεννησα και τους δυο με ενα σπρωξιματακι μεσα σε δεκα λεπτα

ολα ειναι ιστοριες γι αγριους, και καμια σχεση δεν εχει η δυνατοτητα συλληψης με τα κιλα, εκτος αν εχεις ασθενειες απορροια των κιλων σου τοτε ναι θα σου πει χασε και γενικως θα σου πει χασε για το καλο σου....σιγουρα δεν ειναι καλο να εχει καποιος παραπανω κιλα.....εγω φοβομουν ποσα θα βαλω πχ και στην πρωτη εγκυμοσυνη εβαλα ολο κι ολο 4 και στη δευτερη επειδη ειχα φαρυγγιτιδα και δεν μπορουσα να καταπιω ουτε αντιβιωση να παρω εχασα και 6 κιλα.....θα μου πειτε λιγνη εισαι???? οχι δεν ημουν ποτε τωρα εχω και ενα προβλημα και παιρνω κορτιζονες οποτε παλι κοντευω τον τριψηφιο, αλλα μην αφηνετε να σας τρομαζουν.....επαναλαμβανω χωρις να σημαινει οτι πρεπει να γινουν ολοι ιπποποταμοι like me, αλλα μην αφηνετε να σας τρομαζουν με τετοια.....

εχω μεινει 4 φορες εγκυος στην ζωη μου και εχω κανει 2 γεννες..ποτε δεν ημουν στα κιλα μου...παντα ημουν υπερβαρη...ποτε δεν ζοριστηκα να μεινω εγκυος...με μια δυο προσπαθειες εμενα παντα...αλλα στις εγκυμοσυνες προσεχα αρκετα...αυτα..δεν λεμε οτι ειναι καλο πραγμα τα κιλα αλλα δεν ηρθε και η συντελεια του κοσμου!

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΗ ΜΕ 10-12 ΚΙΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!

υπερβαρη ισως αλλα σε καμια περίπτωση παχυσαρκη. ξερω παμπολλες κοπέλες που εγκυμονούσαν εχοντας περισσότερα κιλά απο το ''φυσιολογικό''. μην σε αγχώνει αυτο. απ όσο ξέρω παίζει το ρόλο του αλλα σε παθολογικές καταστάσεις. οι γιατροί πάντα λενε οτι ειναι καλύτερο να εισαι πανω κατω στα φυσιολογικά κιλα διότι θα πάρεις και μετα και ετσι μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για ζάχαρο υπέρταση αλλα και το κυριότερο οτι τα επιπλέον κιλά ισως σε δυσκολέψουν στην γέννα.ημουν και γω οταν εμεινα εγκυος 63 κίλά (με 1.64 ύψος) και θεωρούμουν κ γω υπερβαρη ετσι οπως το θετεις...αν κ δεν ενιωθα ετσι τεσπα. εβαλα 11 κιλά στην εγκυμοσύνη και στον θηλασμό με πήρε η κάτω βόλτα...τωρα ειμαι 69 και νομίζω πως αν ζυγιστώ θα δω 70! σήμερα ξεκίνησα δίαιτα γιατι λεω το καλοκαιράκι να πάω για 2ο...θεου θέλοντος. θελω να χάσω γιατι ξέρω πως αν κάνω και 2ο χωρις να φτάσω εστω 62-63 επειτα θα πατήσω τα 90 κ δεν το θελω.μόνο για μια καλυτερη εγκυμοσύνη δηλαδή κ οχι για τον φόβο της σύλληψης. καλη επιτυχία σου ευχομαι!

M6bap3.png

cik1p3.png