Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑ

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους

η μικρή μου είναι σχεδόν 1 έτους, και μόλις πριν από 2 βδομάδες, άρχισα να της δίνω αλμιρόν Growing up.από τότε έχει γίνει κάπως δυσκοίλια, κάνει μέρα παρά μέρα, και αυτό μόνο αν της δώσω ακτινίδιο.ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

1. σε αυτή την ηλικία, τα κακκάκια είναι σκληρά?/ γιατί της μιρκής μου πλέον βγαίνουν σχεδόν πέτρα

2. μπορεί να φταίει το γάλα, έστω και αν δεν είναι πια η αποκλειστική του τροφή?

ευχαριστώ πολύ, έχω ανησυχήσει πολύ!

Διαφημίσεις

ΜΑΡΑΚΙ.ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ALMIRON.ΤΟΤΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΡΝΑ ΤΟ NESLACK 1.ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΑΝ ΦΤΑΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ Η ΟΧΙ,ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΡΕΦΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΤΑ ΚΑΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΙΑ.ΑΛΛΑΞΕ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ....ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ :wink:

Στην κόρη μου η οποία τώρα είναι πέντε χρόνων ο γιατρός μου είχε πει να σταματήσω τα “μωρουδιακά “ γάλατα και να της δώσω από αυτό που πίναμε και εμείς. Γενικά στους 13 μήνες η μικρή ήταν ομοτράπεζη. Έτρωγε οτι και εμείς.

Η δυσκοιλιότητα που είχε μέχρι τότε έφυγε και ισορρόπησε στον 14 μήνα μια και τις έδινα τροφές πλούσιες με φυτικές ίνες.

ltPsp2.png

ναι δεν είναι φυσιολογικό να είναι δυσκοιλια και εμένα η μπέμπα μου πριν 3-4 μήνες το έπαθε αυτό έκανε 3 μέρες να ενεργηθεί το καημένο και τελικά έφταιγε το γάλα το οποίο ήταν το Almiron , τωρα της δίνω Milupa και πάει μια χαρά.Η γιατρός μου είπε ότι το φθινοπωρο θα της δίνω κανονικό γάλα

• 7 months later...

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...

εμεις εχουμε το εξης προβλημα: απο τοτε που αρχισα να της δινω φρεσκο γαλα εχει αρχισει η δυσκοιλιοτητα!!! ρωτησα αν εχει καποια σχεση την παιδιατρο και μου ειπε οχι. επισης μειωσε δραματικα τη ποσοτητα που πινει. επινε 250-300ML και τωρα με το ζορι 180. παλιοτερα δεν ειχαμε κανενα προβλημα δυσκοιλιοτητας. τωρα το παιδι μπορει να κανει 7 φορες τη μερα κακα σαν της κατσικας αλλα παααααρα πολυ σκληρα. τι να κανω?

εμεις εχουμε το εξης προβλημα: απο τοτε που αρχισα να της δινω φρεσκο γαλα εχει αρχισει η δυσκοιλιοτητα!!! ρωτησα αν εχει καποια σχεση την παιδιατρο και μου ειπε οχι. επισης μειωσε δραματικα τη ποσοτητα που πινει. επινε 250-300ML και τωρα με το ζορι 180. παλιοτερα δεν ειχαμε κανενα προβλημα δυσκοιλιοτητας. τωρα το παιδι μπορει να κανει 7 φορες τη μερα κακα σαν της κατσικας αλλα παααααρα πολυ σκληρα. τι να κανω?

να αλλάξεις γάλα σε πρώτη φάση για να δεις πως πάει το παιδί κι άσε στην άκρη για την ώρα το όχι της παιδιάτρου σου

Οι παιδίατροι ξέρουν πάρα πολλά! απλά δεν ξέρουν πάντα τα πάντα :wink:

(να ακους το ένστικτό σου βρε! θα σε μαλώσω! αφού εσύ είσαι παλιά και τα ξέρεις αυτά! :lol: )

ΥΓ ξαναγύρισε τη μια βδομάδα στη σκόνη που έπινε πριν το φρέσκο και εκεί θα καταλάβεις αν έφταιγε το γάλα ή όχι

λοιπον ετσι για το αρχειο χθες της εδωσα απταμιλ που επινε κ σημερα ξυπνησε στις 6 χεσμ..η!!! τα πρωτα ηταν σκληρα και τα υπολοιπα μια χαρα!

ειναι δυνατον να αλλαξε τοσο γρηγορα? θα δειξει στη πορεια!

και αν οντως εχει σχεση το γαλα ως ποτε θα πινει απταμιλ οεο? μηπως υπαρχει καποιο προβλημα?

Εμ βέβαια ρε :lol: ήπιε το παιδάκι το βράδυ το γάλα του και μια χαρά! σε μια μέρα μέσα έστρωσε

Να το πεις και της παιδιάτρου σου :lol:

αν θες και σε παίρνει και οικονομικά, το γάλα σκόνη το 3, είναι έως 3ων ετών

κι εγώ ακόμα σκόνη του δίνω και σκέφτομαι να το τραβήξω σίγουρα ως το καλοκαίρι και μετά βλέπουμε

Ο λόγος είναι ότι δεν τρελαίνομαι να του δώσω αγελαδινό :wink:

Διαφημίσεις

ωριονομαμα δε μου αρεσει ρε γμτ ουτε η σκονη ουτε το αγελαδινο! κατσικισιο τουλαχιστον αυτη την εποχη δε βρισκω! μονο μακρας διαρκειας που τα απεχθανομαι...προσωπικα με βολευει περισσοτερο η σκονη! ομως αναρωτιεμαι το γιατι το επαθε αυτο?

εννοειται θα το πω κ στη παιδιατρο να το εχει υπ'οψιν αλλα κ να μου πει γιατι μπορει να συμβαινει αυτο!

ένας λόγος που σκέφτομαι χωρίς να γνωρίζω φυσικά, απλά λέω από μόνη μου, είναι μήπως και δεν είναι απλά έτοιμη για φρέσκο

ΟΚ λένε οι γιατροί απ το χρόνο και μετά... δεν είναι όμως όλα τα παιδάκια ίδια

Ισως αν δοκιμάσεις σε ένα δίμηνο πάλι να έχεις άλλα αποτελέσματα, δεν ξέρεις

Αλήθεια, της δίνεις καθόλου φυτικές ίνες?

ωριονομαμα παιζει να ειναι ασχετο το γαλα! χθες εκανε ευκοιλια...7-8 φορες σε μια μερα αλλα μαλλον ειναι απο τα δοντακια η αλλαγη. η παιδιατρος μου ειχε πει οτι βγαινει ο τραπεζιτης. εγω δε μπορεσα να δω κατι. ασε να δουμε τι γινεται κ θα ενημερωσω..

ρε γμτ αυτοί οι παιδίατροι να είχαν ΟΛΟΙ μια ίδια γνώμη για ένα θέμα θα ήμουν ευτυχισμένη!!!!!!!!

ο δικός μας ο παιδίατρος είναι κάθετος! τα μωρά λέει δεν κάνουν διάρροια και μύξες από δόντια αλλά από ίωση και μόνο!

τουλάχιστον, δεν μας δίνει αντιβίωση για τις ιώσεις παρά μονάχα αντιπυρετικό όταν περνάει ίωση με πυρετό και ξεπερνάει το 38,5

τι να σου πω βρε κούκλα μου κι εγώ η μάνα! :lol:

ότι είναι πες μας στη συνέχεια

Πάντως αν το φρέσκο γάλα της φέρνει δυσκοιλιότητα και τώρα το παιδί είναι με διάρροια... μήπως να της έδινες φρέσκο γάλα? :lol:

Ωριονομαμα δε ξερω πως μπορει να σχετιζεται αλλα εμεις εχουμε 8 δοντακια κ τωρα ξεπεταχτηκε κ το εννατο (ναι ειδα τη μυτουλα του!) και καθε μα καθε φορα κανουμε ευκοιλια!

ασε γιατι τα χω παιξει! μια της δινω μπανανες -ρυζια κτλ και την αλλη το αντιθετο! τι ειναι αυτο το πραγμα?

θα περιμενω να δω τι θα γινει και θα σου πω! (μιας κ εισαι κ η μονη που απαντα! :D )

Διαφημίσεις

• 7 months later...

Θελω σιγα σιγα να σταματήσω να θηλάζω κ εχω αρχισει μικτη διατροφή στην μικρή. Στην αρχή επινε το Humana (μου το ειχε δωσει δειγμα ο γιατρος) ενα γευμα την ημερα για μια βδομαδα, μετα δυο κλπ. Οταν τελειωσε το κουτι πήρα το s26 εχοντας ακουσει οτι ειναι το καλυτερο (ξεροντας βεβαια οτι το "καλυτερο" ειναι υποκειμενικο κ δεν ξερεις πως θα κατσει στο παιδι)

Απο την δευτερη μερα που επινε το s26 αρχισε να εχει θεματακια δυσκοιλιοτητας, στις 2.5 μερες χωρις κακακια πηρα το γιατρο κ μου ειπε να το φτιαχνω με χαμομηλονερο κ ενδιαμεσα να πινει χαμομηλι. Εκανε κακακια το ιδιο βραδυ αλλα μετα παλι τα ιδια....3 μερες χωρις κακακια....σήμερα τον ξαναπηρα κ ειπε να της δωσω nativa. Το εχετε δοκιμάσει? είναι καλό??? μου ειπε οτι εφοσον τα κακακια της ειναι μαλακα δεν θεωρει σωστο να παρει ειδικο δυσκοιλιοτητας γιατι φοβαται ενδεχόμενη διάροια.

• 3 months later...
  • 4 weeks later...

Γεια σας κορίτσια!

Ο μπεμπούλης μου είναι σήμερα 44 ημερών και δυστυχώς ενεργείται κάθε 3 μέρες κι αυτό με τη βοήθεια υποθέτου (ευτυχώς το βγάζει με το που του το βάζουμε μαζί με τα κακάκια του). Βέβαια δεν είναι σκληρά.Σε κάθε γεύμα τον θηλάζω και του δίνω και συμπλήρωμα. Στην αρχή έπινε Frisolac 1 κι εδώ και 2 μέρες πίνει Aptamil 1. Κανένα αποτέλεσμα και πάλι! Σήμερα θα του ξαναβάλουμε υπόθετο, γιατί σφίγγεται και υποφέρει,

Σας παρακαλώ, πείτε μου τη γνώμη σας. Υπάρχει κάποιο κατάλληλο γάλα; Η παιδίατρος μας είπε από αύριο να δοκιμάσουμε και το Frisolac Comfort, αλλά φτιάχνεται κάπως δύσκολα γιατί είναι κάπως πηχτό.

Να σημειώσω ότι εδώ και 3 μέρες δεν θέλει να πολυτρώει. Μετά το στήθος μου έπινε περίπου 90 ή 120 ml και τώρα με το ζόρι 40, ενώ το φτύνει συνέχεια κι αηδιάζει. Υπάρχει περίπτωση να μην του αρέσει το Aptamil;

ttafac0.aspx

tt102eba.aspx

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

Βάλε λιγάκι Milupa χαμομήλι στο γάλα....εγώ το έκανα στην μικρούλα και την βοηθούσε αλλά μια μυτούλα.

Στο δικό μου δυστυχώς δεν πιάνει. Επίσης μου είπε η παιδίατρος ότι μακροπρόθεσμα δημιουργεί ζάχαρο στο παιδί το συγκεκριμένο χαμομήλι.

ttafac0.aspx

tt102eba.aspx

• 2 weeks later...

Τελικά μετά από αρκετά γάλατα ο μπέμπης μου κατάφερε να ενεργηθεί μόνος του μόνο με το S26 Gold 1. Μου είχαν πει 2 φίλες μου ότι είναι πολύ καλό αλλά δεν το περίμενα. Επιπλέον του αρέσει πολύ και στη γεύση, αφού μοιάζει με το μητρικό. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα πλέον!

ttafac0.aspx

tt102eba.aspx

• 3 months later...

Γεια σας κορίτσια!

Ο μπέμπης μου είναι τώρα 5 μηνών κι ακόμα έχουμε πρόβλημα δυσκοιλιότητας. Όποιο γάλα και να δοκομάζουμε βλέπουμε κάποια αποτελέσματα για καμιά βδομάδα και μετά πάλι τα ίδια. Το τελευταίο γάλα που πίνει μέχρι και σήμερα είναι το Frisolac Comfort. Για 15 περίπου μέρες έκανε τα κακάκια του κάθε μέρα (αν και με μεγάλη δυσκολία). Μετά όμως άρχισε να αραιώνει η συχνότητα. Τότε αρχίσαμε να του δίνουμε χυμό πορτοκαλιού (λιγο-λιγο στην αρχή και το αυξάναμε). Τώρα πίνει περίπου 70 ml χυμό πορτοκαλιού και παρόλα αυτά οι κενώσεις του δεν είναι καθημερινές πάντα. Ένας φαρμακοποιός μας είπε ότι καμιά φορά το Frisolac Comfort αντί για καλό, χειροτερεύει την κατάσταση. Ξέρετε κάτι τέτοιο; Επίσης ήθελα να ρωτήσω εάν οι ραγάδες δημιουργούνται από δυσκοιλιότητα.

ttafac0.aspx

tt102eba.aspx