Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Έμμεση Coombs - Αρχικές εξετάσεις

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια!

Έχω 1 απορία, όποια ξέρει ας μου απαντήσει σας παρακαλώ! Εγώ έχω ομάδα αίματος 0- και ο αντρούλης μου Β+. Χτες που πήγαμε στο γιατρό να ακούσουμε το σποράκι μας, μας έδωσε τις 1ες εξετάσεις για να κάνουμε. Ενώ αναφέραμε στο γιατρό τις ομάδες αίματός μας, αυτός στο χαρτί με τις εξετάσεις που ήταν προεκτυπωμένο έτοιμο, μας έσβησε από τις εξετάσεις την Ομάδα αίματος και Έμμεση Coombs! Δε θα έπρεπε όμως να την κάνουμε και αυτή, λαμβάνοντας υπόψη τις ομάδες μας; Γιατί μας την έσβησε; Προβληματίστηκα! Να σημειώσω πως είναι το πρώτο μας παιδάκι!

GqAdp2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα. Να τον πάρεις τηλέφωνο και να τον ρωτήσεις. Κανονικά έπρεπε να κάνεις την έμμεσο coombs όχι μόνο τώρα αλλά και άλλες φορές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου εφόσον οι ομάδες αίματος είναι αυτές που αναφέρεις. Μήπως μπερδεύτηκε και τις σημείωσε ανάποδα; Αλλά και την ομάδα αίματος πρέπει να κάνεις γιατί και εγώ για χρόνια είχα την εντύπωση ότι είχα 0+ και τελικά από τον προγεννετικό διαπιστώθηκε ότι είχα 0-. Καλή συνέχεια να έχετε!!!!

LlIEp3.pngOjjvp3.png

Καλησπερα,Σοφια.

Εγω εχω 0- και ο αντρας μου Α+ και στις τρεις εγκυμοσυνες μου εκανα συστηματικα την εμμεσο coombs καθως και καποιες ενεσεις μετα την γεννα και κατα την διαρκεια μετα απο ειδικες καταστασεις (αμνιο,αιμορραγια,κλπ).

Δεν μπορω τωρα να θυμηθω μηπως δεν μου εβαλε αυτη την εξεταση στην πρωτη μου εγκυμοσυνη,τον πρωτο μηνα εξετασεων,μηπως δεν χρειαζοτανε.Θα προσπαθησω να βρω εκεινες τις εξετασεις και αν τις βρω,θα σου πω.

Παντως δεν νομιζω,ειναι πολυ βασικη εξεταση για μας.

Μηπως να τον επαιρνες να τον ρωτουσες?

Με το καλο,κουκλα μου,το παιδακι σου!

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

κανονικα στην εναρξη καθε τριμηνου απο τη στιγμη που εχεις αρνητικη ομαδα θα πρεπει να κανεις αυτην την εξεταση για να βλεπεις αν εχεις ευαισθητοποιηθει στο θετικο!μετα τη γεννα θα πρεπει να κανεις μια ενεση γιατι γεννοντας το παιδι αν ειναι θετικο θα σε ευαισθητοποιησει και αργοτερα αν ξαναμενεις εγκυος υπαρχει περιπτωση αποβολης!λογικα ο γιατρος σου την εσβησε για τωρα αλλα αργοτερα θα σου πει να τη κανεις.εισαι σιγουρη για την ομαδα σου γιατι κι εγω μεχρι προτινος ειχα την εντυπωση οτι ημουν Α+ αλλα τελικα ειμαι Α-.αν ειναι καντες απο μονη σου!

KLinp2.pngjvcQp2.png

Σας ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις σας!

Τον πήρα τηλέφωνο και τον ρώτησα γιατί μου την έσβησε και μου απάντησε "Τι, από τώρα θες να την κάνεις;" Είναι και απότομος βρε κορίτσια και δεν ξέρω ... Δεν του έχω και πολύ θάρρος και δε θέλω να του δείχνω κιόλας ότι τον αμφισβητώ! Μου τον σύστησαν για κορυφή γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο, μιας και σε δημόσιο θα ήθελα να γεννήσω! Αλλά μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτώ αν θα τον κρατήσω, γιατί είναι μούγκα και όταν τον ρωτάς απαντάει απότομα! Τέλος πάντων, θα την κάνω μόνη μου, δεν πειράζει! Ξέρει καμιά πόσο κοστίζει;

Όσο για την ομάδα αίματος, δεν είναι λίγο κουφό το ότι με εμπιστεύτηκε και δεν έγραψε να κάνω επανέλεγχο; Θα την κάνω και αυτή, για σιγουριά! Μα, είναι δυνατόν ούτε την ομάδα αίματος; Ουφφφφφφφφφφ ...

GqAdp2.png

Διαφημίσεις

φανταζομαι στη πατρα ειναι αυτος ε?δε γνωριζω ποσο κανει γιατι τις κανω μεσα στο νοσοκομειο ελπιζω να μην ειναι ακριβες και δε ξερω αν τις δικαιολογει το ταμειο.δεν ειναι κακο το δημοσιο και εγω στο δημοσιο θα γεννησω αλλα ο γιατρος μου ειναι πολυ φιλικος και ειμαι απολυτως ευχαριστημενη.τωρα που ειναι ακομα αρχη ψαξ'το λιγο ακομα!βασικο ειναι να νιωθεις ανετα με το γιατρο σου!

KLinp2.pngjvcQp2.png