Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συσχετιση δυσκολης εγκυμοσυνης με αλλεργιες

Recommended Posts

Εχω 2 παιδια που και τα δυο εχουν πολλες τροφικες αλλεργιες .

Ειχα πολυ δυσκολες εγκυμοσυνες με εμετους τους πρωτους 3 μηνες, με μεγαλη απωλεια βαρους ,αφου ηταν αδυνατον να φαω ,ενω οι επομενοι μηνες μεχρι το τελος της καθε εγκυμοσυνης χωρις εμετους αλλα με πολλες αναγουλες σε ολη τη διαρκεια της ημερας .

Ειχα απεχθεια στο κρεας ,στο γαλακτοκομικα ,στα αυγα.

Ενας απο τους λογους των εμετων και αναγουλας ειναι η δυσανεξια της εγκυμονουσας στα τελικα προιοντα του μεταβολισμου του εμβρυου.Ταυτοχρονα ,γεγονος που το εμαθα εκ των υστερων, τα τροφιμα που προκαλουν απεχθεια στην εγκυμονουσα θα πρεπει να αποφευγονται διοτι μπορει στο μελλον να προκαλεσουν αλλεργια στο παιδι.Εγω απεφευγα το γαλα και το τυρι αναγκαστικα αφου δεν μπορουσα να τα φαω, ,γιατι τα υπολοιπα που ειχαν μεσα γαλα π.χ κανενα γλυκο το ετρωγα.

και το γιαουρτι που δεν μου προκαλουσε προβλημα.

Το πρωτο παιδι εχει διεγνωσμενη αλλεργια στο αυγο ,στο γαλα ,και ψαχνομαστε και για αλλες.

Το δευτερο παιδι επειδη ειναι ακομη μικρο δεν του εχουμε κανει εξετασεις αλλα εχει καποια συμπτωματα αλλεργιας που υποχωρουν αρκετα οταν κοβω τα γαλακτοκομικα (επειδη θηλαζω)

Εχω την περιεργεια να μαθω σε τι ποσοστο των αλλεργικων παιδιων οι μαμαδες ειχαν δυσκολη εγκυμοσυνη με απεχθεια στα φαγητα στα οποια τελικα ειναι αλλεργικα τα συγκεκριμενα παιδια.

Αν καποια μαμα εχει παρομοια εμπειρια ας μας πει..........

Διαφημίσεις

Λοιπόν εγώ στην εγκυμοσύνη έπαιρνα μόνο σίδηρο, ο γιατρός μου μου είπε να πίνω 2 ποτήρια γάλα την ημέρα και να τρώω ένα αυγό κάθε μέρα. Είχα μια τέλεια εγκυμοσύνη χωρίς ενοχλήσεις και προς το τέλος δεν έτρωγα τα ψάρια με ευχαρίστηση. Η μπέμπα μου έχει διαγνωσμένη αλλεργία στο γάλα και το αυγό...

ελπίζω να απαλλαχτούμε σύντομα γιατί και γω ακόμη δεν τρώω από αυτά.

0eqUp2.png

Λοιπόν εγώ στην εγκυμοσύνη έπαιρνα μόνο σίδηρο, ο γιατρός μου μου είπε να πίνω 2 ποτήρια γάλα την ημέρα και να τρώω ένα αυγό κάθε μέρα. Είχα μια τέλεια εγκυμοσύνη χωρίς ενοχλήσεις και προς το τέλος δεν έτρωγα τα ψάρια με ευχαρίστηση. Η μπέμπα μου έχει διαγνωσμένη αλλεργία στο γάλα και το αυγό...

ελπίζω να απαλλαχτούμε σύντομα γιατί και γω ακόμη δεν τρώω από αυτά.

καλησπερα iro μαλλον δεν ανηκεις στην κατηγορια των γυναικων που μετα την 3η 4η εβδομαδα περιπου υποφερουν παραγματικα απο εμετους και αναγουλες ,ανορεξια και δυσκολια στονα φανε Εγω στη πρωτη εκγυμοσυνη ειχα χασει μεσα σε 3 μηνες 10 κιλα ,ενω στην 2η 5κιλα και παλι τους πρωτους μηνες,Μετα σιγα σιγα πηρα λιγο βαρος αλλα εως το τελος δεν μπορουσα να φαω γαλακτοκομικα , κρεας,αυγο οπως ειπα και πιο πανω.

Αυτο που ρωταω ειναι ποσες μαμαδες με τα συμπτωματα που περιγραφω απεκτησαν τελικα αλλεργικα παιδια?

Φυσικα αυτην την διαπιστωση δεν την εκανα εγω

αλλα οι παιδιατροι-αλλεργιολογοι.

σου ευχομαι να ξεπερασει το παιδι σου τις αλλεργιες συντομα

aglaia εχει τυχει να ακουσεις κατι τετοιο?

κατι αλλο που προεκυψε προσφατα απο μια ερευνα ειναι οταν η 11η εβδομαδα της ενδομητριας ζωης συμπιπτει με την ανοιξη και κυριως Μαρτιο, τοτε λογω της ανωριμοτητας του ανοσοποιητικου συστηματος του εμβρυου ευαισθητοποιειται στην γυρη και ετσι ειναι πολυ πιθανο να αναπτυξει αλλεργιες αναπνευστικου

καλησπέρα. Εγώ είχα δύσκολους μήνες μέχρι τον 5ο με πολλούς εμμετούς και χάσιμο κιλών. Γάλα δεν έπινα καθόλου ούτε αυγό (παγωτά όμως πολλά αλλά μετά τον 5ο). Κρέας μόνο ψητό και πάλι μετά τον 5ο (τους πρώτους μήνες τους έβγαλα με κράκερς και πορτοκάλια). Τα παιδάκια μέχρι στιγμής δεν μου έβγαλαν καμμία αλλεργία και πουθενά. Και στα 2 το Μάρτιο ήμουν γύρω στη 10 με 12 εβδομάδα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναπτύξει αλλεργία στο αναπνευστικό αλλά πολύ το φοβάμαι γιατί και εγώ έχω με σοβαρες κρίσεις και νοσηλεία σε νοσοκομείο κατά καιρούς και ο άνδρας μου σε λίγο μικρότερο βαθμό. Παιδίατρο που ρώτησα μου είπε ότι λόγω κληρονομικότητας έχουν αρκετές πιθανότητες να εμφανίσουν αλλά συνήθως η αλλεργία αναπνευστικού εμφανίζεται μετά τα 4. Από την άλλη μου έχει πει φίλος γιατρός (όχι παιδιατρος) ότι κάποια έρευνα έχει δείξει ότι άτομα με αλλεργίες έχουν καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα. Τι να πω ο χρόνος θα δείξει.

Διαφημίσεις

καλησπέρα. Εγώ είχα δύσκολους μήνες μέχρι τον 5ο με πολλούς εμμετούς και χάσιμο κιλών. Γάλα δεν έπινα καθόλου ούτε αυγό (παγωτά όμως πολλά αλλά μετά τον 5ο). Κρέας μόνο ψητό και πάλι μετά τον 5ο (τους πρώτους μήνες τους έβγαλα με κράκερς και πορτοκάλια). Τα παιδάκια μέχρι στιγμής δεν μου έβγαλαν καμμία αλλεργία και πουθενά. Και στα 2 το Μάρτιο ήμουν γύρω στη 10 με 12 εβδομάδα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναπτύξει αλλεργία στο αναπνευστικό αλλά πολύ το φοβάμαι γιατί και εγώ έχω με σοβαρες κρίσεις και νοσηλεία σε νοσοκομείο κατά καιρούς και ο άνδρας μου σε λίγο μικρότερο βαθμό. Παιδίατρο που ρώτησα μου είπε ότι λόγω κληρονομικότητας έχουν αρκετές πιθανότητες να εμφανίσουν αλλά συνήθως η αλλεργία αναπνευστικού εμφανίζεται μετά τα 4. Από την άλλη μου έχει πει φίλος γιατρός (όχι παιδιατρος) ότι κάποια έρευνα έχει δείξει ότι άτομα με αλλεργίες έχουν καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα. Τι να πω ο χρόνος θα δείξει.

κρεας καθολου μεχρι το τελος

πορτοκαλια οχι διοτι ειχα και οισοφαγιτιδα

και τα 2 παιδια εχουν ρινιτιδες ,μονο το πρωτο ηταν τον μαρτιο 12 περιπου εβδομαδων

γενικα η αλλεργια δεν σημαινει αδυναμο ανοσοποιητικο συστημα

να χαιρεσαι τα παιδακια σου

Η αλλεργία δείχνει σίγουρα αποσυντονισμένο ανοσοποιητικό, αφού το σύστημα αντιδρά σε ακίνδυνες θεωρητικά ουσίες (δεν είναι δηλητήρια αυτά στα οποία αντιδρά!) Οι ομοιοπαθητικοί δε ισχυρίζονται πως σε βάθος χρόνου έχει νόημα για τις αλλεργίες η τόνωση του ανοσοποιητικού και όχι η αποχή - γιατί ο οργανισμός ξεσπάει πχ με την αλλεργία στο γάλα, και αν κάνεις αποχή, θα βρει άλλο δρόμο να ξεσπάσει: Αν μείνεις στην αλλεργία, μπορεί η τροφική αλλεργία να δώσει τη θέση της σε αλλεργία σε περιβαλλοντικούς παράγοντες και τότε είναι ακόμη πιο δύσκολο να περιοριστείς, δεν μπορείς να κλειστείς σε γυάλα ... και ακόμη χειρότερα, θεωρούν ότι αν καταπιέσεις το σύστημα, τότε η αντίδραση του θα επεκταθεί σε πιο εσωτερικές λειτουργίες.

Δεν είχα δύσκολη εγκυμοσύνη, κάποια δυσκολία στη μυρωδιά του κρέατος ή του ψαριού κατά το μαγείρεμα μόνο .. αλλά έτρωγα κανονικά και δεν είχα αναγούλες και άλλα δυσάρεστα .. αλλά αλλεργίες έχει η μικρή μου.

Νομίζω ότι υπάρχει συσχέτιση σε όλα αυτά που λες αλλά παίζουν τόσα πολλά ρόλο (πχ το στρες σε σχέση με κάτι αλλεργιογόνο μπορεί να σου αλλάξει τα φώτα στην εγκυμοσύνη, αλλά αν είσαι ήρεμη, να περνάει απαρατήρητο) που νομίζω ότι είναι αδύνατο να τα ξεχωρίσεις. Στατιστικά, το να απέχεις πχ από τα γαλακτοκομικά στην εγκυμοσύνη δεν βελτιώνει τις πιθανότητες να μην έχει αλλεργία το μωρό - αν και όπως με όλες τις πιθανότητες, μπορεί σε ορισμένα μωρά να επιδράσει θετικά η αποχή (παλιά που το είχα ψάξει λίγο έλεγαν ότι για τα γαλακτοκομικά στατιστικά δεν φαινόταν να παίζει ρόλο αλλά για τα φυστίκια άξιζε η δοκιμή). Όπως με όλα, αντισταθμίζονται τα πιθανά οφέλη με τους κινδύνους και αποφασίζουμε. Πχ δεν μπορείς να αποκλείσεις ολόκληρες ομάδες τροφίμων από την έγκυο, μόνο για την μικρή πιθανότητα αποφυγής ή βελτίωσης - εκτός αν μπορείς να κάνεις ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο και να το ακολουθείς, προσωπικά το βρίσκω δύσκολο να παλεύω έναντι σε κάτι τόσο ακαθόριστο.

Τώρα, αν λαμβάνεις αποφάσεις σκεπτόμενη μια καθολική αλλαγή στον τρόπο ζωής, πχ αποκλεισμός άχρηστων τροφών όπως γαλακτοκομικά, ζυμαρικά κτλ ή στροφή στη χορτοφαγία, τότε πρωτίστως ωφελείσαι εσύ και δευτερευόντως το μωρό θα ωφεληθεί μεν όσο θρέφεται από σένα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, αλλά πολύ περισσότερο τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του, που θα έχει σωστά διατροφικά πρότυπα και συνήθειες.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Αυτόν τον συσχετισμό μεταξύ δύσκολης εγκυμοσύνης τον έχω σκεφτεί και εγώ αλλά δεν είμαι τελικά σίγουρη αν ισχύει γιατί ξέρω πολλές μαμάδες που τα παιδάκια τους έχουν αλλεργίες αλλά αυτές είχαν μια πολύ καλή εγκυμοσύνη.

Το ίδιο και με τη συσχέτιση με την καισαρική που λένε ότι υποβοηθάει στην ανάπτυξη αλλεργιών. Ξέρω επίσης πολλές μαμάδες που γέννησαν με ΦΤ και πάλι έχουν πολλές αλλεργίες τα μωρά τους.

Εγώ είχα δύσκολη εγκυμοσύνη, έχασα 4 κιλά τους πρώτους μήνες με έντονες ναυτίες, εμετούς κλπ και είχα μια περίεργη αποστροφή προς το γάλα για 9 μήνες και το κρέας για τους πρώτους 5. Φυσικά γαλακτοκομικά όπως τυρί και γιαούρτι έτρωγα μια χαρά.

Στην τελική, όλα είναι πιθανά αλλά δύσκολο να συσχετιστούν και να αποδειχτούν.

gwggp2.png ISWTp2.png

Οι ομοιοπαθητικοί δε ισχυρίζονται πως σε βάθος χρόνου έχει νόημα για τις αλλεργίες η τόνωση του ανοσοποιητικού και όχι η αποχή - γιατί ο οργανισμός ξεσπάει πχ με την αλλεργία στο γάλα, και αν κάνεις αποχή, θα βρει άλλο δρόμο να ξεσπάσει:

Δεν είχα δύσκολη εγκυμοσύνη, κάποια δυσκολία στη μυρωδιά του κρέατος ή του ψαριού κατά το μαγείρεμα μόνο .. αλλά έτρωγα κανονικά και δεν είχα αναγούλες και άλλα δυσάρεστα .. αλλά αλλεργίες έχει η μικρή μου.

Στατιστικά, το να απέχεις πχ από τα γαλακτοκομικά στην εγκυμοσύνη δεν βελτιώνει τις πιθανότητες να μην έχει αλλεργία το μωρό - αν και όπως με όλες τις πιθανότητες, μπορεί σε ορισμένα μωρά να επιδράσει θετικά η αποχή (παλιά που το είχα ψάξει λίγο έλεγαν ότι για τα γαλακτοκομικά στατιστικά δεν φαινόταν να παίζει ρόλο αλλά για τα φυστίκια άξιζε η δοκιμή).

.

νομιζω οτι γενικα ολοι η ιατρικη κοινοτητα πιστευει οτι απο ενα σημειο κα ιμετα, ξεκινωντας με ελαχιστες ποσοτητες του αλλεργιογονου ,το εισαγεις στην διατροφη του αλλεργικου παιδιου π.χ δες μια ερευνα απο το Πανεπιστημιο αθηνων που αφορα στην αλλεργια στο αυγο αυτο http://www.vita.gr/html/ent/184/ent.7184.asp

τωρα αυτο που λες οτι" θα ξεσπασει' σε αλλα οργανα ,θα το ψαξω λιγο και εγω,αλλα νομιζω οτι γενικα ενας αλλεργικος εχει προδιαθεση να κανει αλλεργιες σε ολα τα αλλεργιογονα η ταυτοχρονα η διαδοχικα.............θα ψαξω την αιτια

συμφωνω οτι για να ειναι καποιος αλλεργικος εχει επηρεαστει απο πολλους παραγοντες κληρονομικους και μη ,απλα αυτο που με απασχολει ειναι να μαθω γιατι ορισμενες γυναικες εχουν τοσο δυσκολες εγκυμοσυνες ,αν οντως σχετιζονται με τα τελικα προιοντα του μεταβολισμου του εμβρυου η με την ενστικτωδη αρνηση της μητερας η του εμβρυου να αποφυγει τα τροφιμα που πειραζουν το εμβρυο.........

το να ειναι αλλεργικο ενα παιδι ενω η μητερα δεν ειχε προβλημα δυσανεξιας στις τροφες προφανως οφειλεται σε αλλους παραγοντες καιοχι σε αυτους που λεω εγω

λες οτι στατιστικα η αποχη απο τα γαλακτοκομικα δεν προφυλασσει το πιαδι απο αλλεργιες μαλλον εννοεις οταν δεν υπαρχει δυσανεξια στα γαλακτοκομικα εαν ομως υπαρχει φοφερη δυσανεξια?

amarreto σε εψαχνα για να συζητησω καποια πραγματα που ειχες γραψει εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=30143

θα τα ξαναπουμε λοιπον εκει ....

Εγώ είχα δύσκολη εγκυμοσύνη, έχασα 4 κιλά τους πρώτους μήνες με έντονες ναυτίες, εμετούς κλπ και είχα μια περίεργη αποστροφή προς το γάλα για 9 μήνες και το κρέας για τους πρώτους 5. Φυσικά γαλακτοκομικά όπως τυρί και γιαούρτι έτρωγα μια χαρά.

Στην τελική, όλα είναι πιθανά αλλά δύσκολο να συσχετιστούν και να αποδειχτούν.

jen ησουν λιγο καλυτερα απο μενα

το παιδι σου εχει ομως αλλεργια στο γαλα αν θυμαμαι καλα?

σε πολυ εγκυρο βιβλιο παιδιατρικης (ξενογλωσσο) αναφερεται οτι τα παιδια μετα απο τετοια εγκυμοσυνη εχουν κατα 50% μεγαλυτερη πιθανοτητα να ειναι αλλεργικα.

νομιζω παντως οτι εισαι απο τις περιπτωσεις που λεω ..........

Διαφημίσεις

οχι,σε εμας αυτο δεν ισχυει.

ειχα μια αψογη εγκυμοσυνη,(με μονη εξαιρεση λιγο αιμα εξαιτιας αποκολλησης την 5η εβδομαδα.)

το μονο που μπορω να σκεφτω,ενω ετρωγα γαλακτοκομικα μια χαρα-δεν ειχα αρχισει τοτε να διαβαζω τα αντιστοιχα τοπικ,κακως-με αηδιαζε η μυρωδια του ψημενου τοστ.(?)

ο γιος μου ειναι μαλλον αλλεργικος σε γαλα-αυγο-ρυζι κ σογια....απο τα οποια απεχουμε κ οι 2.

fBaep3.png

uwK7p3.png

συμφωνω οτι για να ειναι καποιος αλλεργικος εχει επηρεαστει απο πολλους παραγοντες κληρονομικους και μη ,απλα αυτο που με απασχολει ειναι να μαθω γιατι ορισμενες γυναικες εχουν τοσο δυσκολες εγκυμοσυνες ,αν οντως σχετιζονται με τα τελικα προιοντα του μεταβολισμου του εμβρυου η με την ενστικτωδη αρνηση της μητερας η του εμβρυου να αποφυγει τα τροφιμα που πειραζουν το εμβρυο.........

Υπάρχει και η ψυχολογική διάσταση, μερικές γυναίκες έχουν δυσκολίες στην εγκυμοσύνη για άλλους λόγους ...

το να ειναι αλλεργικο ενα παιδι ενω η μητερα δεν ειχε προβλημα δυσανεξιας στις τροφες προφανως οφειλεται σε αλλους παραγοντες καιοχι σε αυτους που λεω εγω

Δεν είναι απαραίτητο το παιδί να έχει αλλεργία στους ίδιους παράγοντες με τους γονείς.

λες οτι στατιστικα η αποχη απο τα γαλακτοκομικα δεν προφυλασσει το πιαδι απο αλλεργιες μαλλον εννοεις οταν δεν υπαρχει δυσανεξια στα γαλακτοκομικα εαν ομως υπαρχει φοφερη δυσανεξια?

Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, γιατί πέρασε καιρός, πάντως πρέπει να είχαν εξεταστεί περιπτώσεις με προδιάθεση, δηλαδή με έναν ή δυο γονείς αλλεργικούς. (Επίσης, δυσανεξία και αλλεργία είναι δυο διαφορετικά πράγματα)

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Υπάρχει και η ψυχολογική διάσταση, μερικές γυναίκες έχουν δυσκολίες στην εγκυμοσύνη για άλλους λόγους ...

amaretto μου σιγουρα και ο ψυχολογικος παραγοντας παιζει ρολο στο πως αισθανεσαι κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης ,εγω γενικα δεν αγχωνομουν για την εξελιξη της εγκυμοσυνης αφου πηγα και γεννησα και στις 2 εγκυμισυνες στα επειγοντα τελικα .

Αμεσως μετα τις γεννες ιδιως την πρωτη τα συμπτωματα οπως η ναυτια ,οι αναγουλες ,η εντονη καουρα ειχαν υποχωρησει και ημουν πανευτυχης

.Και να πω και κατι γελιο, καποια στιγμη ειχα πιστεψει οτι για τις αναγουλες εφταιγαν και τα απιστευτα πολλα μαλλια των παιδιων μου ,ετσι δεν λεει ο κοσμος συνηθως?

Δεν είναι απαραίτητο το παιδί να έχει αλλεργία στους ίδιους παράγοντες με τους γονείς.

φυσικα,

θελω να δω εαν υπαρχει συσχετισμος αλλεργιας και απεχθειας στα φαγητα στη διαρκεια της εγκυμοσυνης οχι της αλλεργιας με μια φυσιολογικη εγκυμοσυνη

Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, γιατί πέρασε καιρός, πάντως πρέπει να είχαν εξεταστεί περιπτώσεις με προδιάθεση, δηλαδή με έναν ή δυο γονείς αλλεργικούς. (Επίσης, δυσανεξία και αλλεργία είναι δυο διαφορετικά πράγματα)

με την δυσανεξια εννοω την απεχθεια στο φαγητο οχι την κλασσικη δυσανεξια π.χ στη λακτοζη

jen ησουν λιγο καλυτερα απο μενα

το παιδι σου εχει ομως αλλεργια στο γαλα αν θυμαμαι καλα?

σε πολυ εγκυρο βιβλιο παιδιατρικης (ξενογλωσσο) αναφερεται οτι τα παιδια μετα απο τετοια εγκυμοσυνη εχουν κατα 50% μεγαλυτερη πιθανοτητα να ειναι αλλεργικα.

νομιζω παντως οτι εισαι απο τις περιπτωσεις που λεω ..........

και αν είμαι τι μπορώ να κάνω? δεν υπάρχουν πολλές επιλογές και ας το γνωρίζεις από πριν...

επίσης μπορείς να μου δώσεις τα στοιχεία του άρθρου για να το διαβάσω και εγώ καθώς και τον συγγραφέα?

gwggp2.png ISWTp2.png

και αν είμαι τι μπορώ να κάνω? δεν υπάρχουν πολλές επιλογές και ας το γνωρίζεις από πριν...

επίσης μπορείς να μου δώσεις τα στοιχεία του άρθρου για να το διαβάσω και εγώ καθώς και τον συγγραφέα?

δεν ειναι αρθρο ειναι βιβλιο παιδιατρικης αλλεργιολογιας που εχουμε στο σπιτι ,εαν το βρω καπου στο ιντερνετ στα ελληνικα η στα αγγλικα θα σου πω ,αν και χλωμο το βλεπω,ειναι απο 10 ετια αν θυμαμαι καλα.τωρα δεν ειμαι σπιτι.

αυτο που συστηνει ειναι να αποφευγονται οσα τροφημα προκαλουν απεχθεια

Διαφημίσεις

δεν ειναι αρθρο ειναι βιβλιο παιδιατρικης αλλεργιολογιας που εχουμε στο σπιτι ,εαν το βρω καπου στο ιντερνετ στα ελληνικα η στα αγγλικα θα σου πω ,αν και χλωμο το βλεπω,ειναι απο 10 ετια αν θυμαμαι καλα.τωρα δεν ειμαι σπιτι.

αυτο που συστηνει ειναι να αποφευγονται οσα τροφημα προκαλουν απεχθεια

Οκ αν είναι βιβλίο μπορώ να το βρω και εγώ να το διαβάσω αρκεί να μου πεις τίτλο και συγγραφέα. Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.

gwggp2.png ISWTp2.png

θελω να δω εαν υπαρχει συσχετισμος αλλεργιας και απεχθειας στα φαγητα στη διαρκεια της εγκυμοσυνης οχι της αλλεργιας με μια φυσιολογικη εγκυμοσυνη

Εγώ είχα απέχθεια σε πολλά φαγητά (ντομάτες, γάλα και αρκετά που δεν θυάμαι τώρα). Σε αυτήν την εγκυμοσύνη τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα! Αν όμως υπάρχει όντως συσχετισμός, δε νομίζω ότι μπορουμε να κανουμε και πολλά :?

Πάντως για την απέχθεια και τις ναυτίες μου είπαν ότι ευθύνεται η έλλειψη βιταμίνης D6 (νομίζω).

Να πω και κάτι άλλο? Αλλά μην με κοροιδέψετε!!:) Στην 1η εγκυμοσύνη είχα ακούσει ότι η καταναλωση φυστικιών προκαλεί αλλεργιες στο παιδί. Φυσικά το θεώρησα urban legend kai den έδωσα σημασία. Σήμερα διάβασα το ίδιο σέ ένα περιοδικό για γονείς και παιδιά. Γενικότερα δεν δίνω σημασία σε αυτά τα περιοδικά, αλλά όταν έχεις καεί από το χυλό.... Εσείς ξέρετε κάτι παραπάνω?

Τέλος ο ομοιοπαθητικός μου είχε πει ότι για την αλλεργία μπορεί να ευθύνεται και η προγεστερόνη που έπαιρνα τους 2 τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, αλλά το λίγο που το έψαξα δεν έχει αποδειχτεί κάποιος επιστημονικός συσχετισμός προγεστερόνης- αλλεργιών μωρού.

• 2 εβδομάδες μετά...

χετισμός' date=' δε νομίζω ότι μπορουμε να κανουμε και πολλά :?

Πάντως για την απέχθεια και τις ναυτίες μου είπαν ότι ευθύνεται η έλλειψη βιταμίνης D6 (νομίζω).

Να πω και κάτι άλλο? Αλλά μην με κοροιδέψετε!!:) Στην 1η εγκυμοσύνη είχα ακούσει ότι η καταναλωση φυστικιών προκαλεί αλλεργιες στο παιδί. Φυσικά το θεώρησα urban legend kai den έδωσα σημασία. Σήμερα διάβασα το ίδιο σέ ένα περιοδικό για γονείς και παιδιά. Γενικότερα δεν δίνω σημασία σε αυτά τα περιοδικά, αλλά όταν έχεις καεί από το χυλό.... Εσείς ξέρετε κάτι παραπάνω?

.[/quote']

fairy"s μηπως εννοεις η ελλειψη της B6 ? σου το ειπε ο γιατρος σου?ενδιαφερον......

τωρα για τα φυστικια που λες γενικα ανηκει μαλλον στην θεωρια αυτων που λενε οτι καποιες αλλεργιογονες τροφες που καταναλωνονται στην διαρκεια της εγκυμοσυνης αλλα και του θηλασμου μπορει να προκαλεσουν μελλοντικα αλλεργια στο παιδι.

Δεν ξερω....

εγώ είχα μια τέλεια εγκυμοσύνη χωρίς καμμιά αναγούλα ή εμετό..

έτρωγα βάσει διαιτολογίου ΟΛΕΣ τις τροφές....

παρόλαυτά η μικρή γεννήθηκε με ατοπική, αλλεργία στα γαλακτοκομικά καταρχήν, αλλεργία στη μπανάνα μετά και τώρα μας έχει μείνει μόνο η αλλεργία στο αυγό...

και αποθηλασε επιτελους!

Στην εγκυμοσυνη με τα διδυμα ειχα καθημερινα εμετους μεχρι τους 5.5 μηνες και μετα απο τους 6.5 μεχρι που γεννησα. Πονους στο στομαχι, δεν ετρωγα και κοιμομουν σε καθιστη θεση. Η κορη μου δεν εχει καμια αλλεργια.

Στον γιο μου επαιρνα φαρμακα απο την αρχη καθημερινα (ασπιρινη, κορτιζονη σε χαπια, χαπια για την πιεση κτλ). Τους 3 πρωτους μηνες δεν μπορουσα να σηκωθω απο το κρεβατι. Τον τελευταιο μηνα πριν γεννησω ημουν παλι στο κρεβατι. Το παιδι μου δεν εχει καμια αλλεργια.

Δεν νομίζω κι εγώ ότι παίζει ρόλο αυτό που λες.

Εγώ είχα 2 εγκυμοσύνες, η μία δίδυμη, και στις δύο είχα εμμετούς μέχρι την ημέρα που γέννησα (βασανιστήριο). Επίσης έτυχε και στις 2 τον Μάρτιο να διανύω τον 3ο μήνα και όντας εγώ αλλεργική στη γύρη, παιδεύτηκα πολύ με συνάχι και ασταμάτητο βήχα, σε σημείο που φοβόμουν μην αποβάλω.

Από τους πολλούς εμετούς μπήκα 2 φορές στο νοσοκομείο με αφυδάτωση.

Από τροφές άσε τίποτα δεν μπορούσα να φάω. Μόνο λίγο ψωμί και μακαρόνια σκέτα.

Από φάρμακα και συμπληρώματα επίσης δεν έπαιρνα τίποτα αφού τα ξέρναγα.

Στο τέλος της εγκυμοσύνης των διδύμων έβγαλα αλλεργική αντίδραση στο κολλαγόνο του δέρματος, διότι είχα τεράστια κοιλιά και γέμισα από πάνω ως κάτω με εκζέματα που όπως τα έξυνα άνοιγαν πληγές.

Απόφθεγμα οι 2 μου γιοι είναι απίστευτα γεροί οργανισμοί και με καμία αλλεργία. Ο ένας δίδυμος έχει αρκετές αλλεργίες που όμως οφείλονται στο δικό μου αλλεργικό υπόβαθρο (του την έδωσα κληρονομιά) κι όχι στους εμετούς και στις αναγούλες.

Να συμπληρώσω ότι είχα κάνει όλες τις εξετάσεις και οι αναγούλες δεν οφείλονταν στην έλλειψη καμιάς βιαταμίνης. Είναι καθαρά θέμα οργανισμού.

Οκ αν είναι βιβλίο μπορώ να το βρω και εγώ να το διαβάσω αρκεί να μου πεις τίτλο και συγγραφέα. Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.

επιτελους εχω και παλι προσβαση στο ιντερνετ

θα σου στειλω π.μ για το βιβλιο

Στην εγκυμοσυνη με τα διδυμα ειχα καθημερινα εμετους μεχρι τους 5.5 μηνες και μετα απο τους 6.5 μεχρι που γεννησα. Πονους στο στομαχι, δεν ετρωγα και κοιμομουν σε καθιστη θεση. Η κορη μου δεν εχει καμια αλλεργια.

Στον γιο μου επαιρνα φαρμακα απο την αρχη καθημερινα (ασπιρινη, κορτιζονη σε χαπια, χαπια για την πιεση κτλ). Τους 3 πρωτους μηνες δεν μπορουσα να σηκωθω απο το κρεβατι. Τον τελευταιο μηνα πριν γεννησω ημουν παλι στο κρεβατι. Το παιδι μου δεν εχει καμια αλλεργια.

Δεν νομίζω κι εγώ ότι παίζει ρόλο αυτό που λες.

Εγώ είχα 2 εγκυμοσύνες, η μία δίδυμη, και στις δύο είχα εμμετούς μέχρι την ημέρα που γέννησα (βασανιστήριο).

Απόφθεγμα οι 2 μου γιοι είναι απίστευτα γεροί οργανισμοί και με καμία αλλεργία. Ο ένας δίδυμος έχει αρκετές αλλεργίες που όμως οφείλονται στο δικό μου αλλεργικό υπόβαθρο (του την έδωσα κληρονομιά) κι όχι στους εμετούς και στις αναγούλες.

. Είναι καθαρά θέμα οργανισμού.

αα υπαρχουν και χειροτερα δηλ.

frosobal δεν λεω οτι οι αλλεργιες οφειλονται στους εμετους και τις αναγουλες ,εννοω οι εμετοι και οι αναγουλες πιθανον να οφειλονται σε καποια αλλεργια που παρουσιαζουν τα εμβρυα (ετσι αν το πουμε πολυ απλοικα)

και επισης δεν σημαινει οτι οσες γυναικες ειχαν απεχθεια σε διαφορες τροφες στη διαρκεια της εγκυμοσυνης θα εχουν παιδια με αλλεργια ,απλα εχει παρατηρηθει οτι τα περισσοτερα απο αυτα τα παιδια παρουσιαζουν αλλεργιες .

• 2 εβδομάδες μετά...

τελικα οντως υπαρχει συσχετιση

πολλες εγκυες με απεχθεια σε συγκεκριμενα φαγητα με επιμονους εμετους και αναγουλες αποκτουν παιδια αλλεργικα στα συγκεκριμενα φαγητα

αυτο προεκυψε μετα απο συζητηση με μια πολυ γνωστη παιδιατρο στη Θεσσνικη

εγω γνωριζω οτι το ποσοστο των εγκυων αυτων αντιστοιχει περιπου στο 60%

προληπτικα ,χωρις βεβαια ,σιγουρα αποτελεσματα πρεπει να αποφευγονται αυτα τα φαγητα ,που ετσι κιαλλιως αποφευγονται, απλα να αποφευγονται ακομη και στις μορφες που ειναι ανεκτα,π,χ πολλες φορες δεν ανεχεται το γαλα και το τυρι ενω ανεχεται το γαλα σε κρεμα μιας τουρτας ......................

τελικα οντως υπαρχει συσχετιση

πολλες εγκυες με απεχθεια σε συγκεκριμενα φαγητα με επιμονους εμετους και αναγουλες αποκτουν παιδια αλλεργικα στα συγκεκριμενα φαγητα

αυτο προεκυψε μετα απο συζητηση με μια πολυ γνωστη παιδιατρο στη Θεσσνικη

εγω γνωριζω οτι το ποσοστο των εγκυων αυτων αντιστοιχει περιπου στο 60%

προληπτικα ,χωρις βεβαια ,σιγουρα αποτελεσματα πρεπει να αποφευγονται αυτα τα φαγητα ,που ετσι κιαλλιως αποφευγονται, απλα να αποφευγονται ακομη και στις μορφες που ειναι ανεκτα,π,χ πολλες φορες δεν ανεχεται το γαλα και το τυρι ενω ανεχεται το γαλα σε κρεμα μιας τουρτας ......................

εχμμμμμ...αυτό ποιος δεν το ανέχεται δλδ????

και αποθηλασε επιτελους!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...