Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ουφ! Ποια η γνώμη σας;

Recommended Posts

Η 13χρονη κόρη μου γνώρισε ένα 15χρονο και μου ζήτησε να πάνε σινεμά μαζί με τη φίλη της και το αγόρι της φίλης της (επίσης 15χρονα). Σημειωτέον ότι η κόρη μου είναι πιό ώριμη από την ηλικία της και γι'αυτό ταιριάζει και με μεγαλύτερα παιδιά, βέβαια είναι ανώριμη ακόμη το ξέρω.

Εγώ της το επέτρεψα με την προϋπόθεση ότι θα την πήγαινα εγώ στο σινεμά ή θα ερχόντουσαν σπίτι να την πάρουν, ώστε να γνωρίσω τα παιδιά. Τελικά ακύρωσε τα πάντα, προτίμησε να μη ξανά δει το αγόρι γιατί ντρέπεται (μην τη πούνε μικρή) να συστήσει τη ΜΑΜΑ. Λογικό μου ακούγεται αλλά κι εγώ τί να κάνω; Όμως τη λυπάμαι κι αυτήν...εγώ στην ηλικία της μια χαρά έβγαινε με συνομηλίκους μου και η μητέρα μου δεν έψαχνε το βιογραφικό των φίλων μου, μου είχε εμπιστοσύνη από τόσο μικρή. Τί λέτε κι εσείς;

Διαφημίσεις

Είναι μικρή :roll:

Κάπως έτσι θα αντιδρούσα σε ανάλογη περίπτωση.Το βρίσκω λογικό να θέλεις να ξέρεις τις παρέες της κόρης σου.Όχι ότι θα της έκαναν τίποτα τα παιδάκια όμως βρίσκεται σε ευάλωτη ηλικία.

Της δικιάς μου κόρης,2 ετών,της αρέσει το βαφτιστήρι μιας φίλης μας που είναι 5 :D Κρύβονται κάτω απ'τα τραπέζια :mrgreen: Λέτε να 'χω άλλα όταν πάει νήπιο και να μου ζητάει εξόδους με αγοράκια; Από δίπλα θα'μαι,την κόβω τη δουλειά

βασικα η κορη σου τον 15χρ.τον βλεπει ετσι κι αλλιως,πρεπει να της εξηγησεις οτι το να νοιαζεσε για τον κοινωνικο της περιγυρο ειναι πολυ φυσιολογικο γτ ειναι η ζωη σου ολη,και θα πρεπει να κερδισει την εμπιστοσυνη σου σιγα σιγα οχι για το τι προσωπικοτητα εχει η ιδια αλλα για το πως συμπεριφερετε στον εξω κοσμο.οσες μανουλες νοιαζονται ετσι κανουν.και αυτο γτ ειναι μικρουλα ακομη και πρεπει να σε ακουει λιγο τωρα για να προστατευετε.εσυ τωρα πρεπει να εχεις χαμηλων τονων αντιδρασεις και να της λες να φερνει τους φιλους της στο σπιτι για να κατσουν στο δωματιο της να ακουσουν μουσικη κτλ,ετσι θα κοψεις ατομα.η κορη μου ειναι 14 και ο γιος μου ο μεγαλος 17,ευτυχως καπως ετσι το χω το παιχνιδι απο πανω βλεπω μου μιλανε ο γιος μου περισσοτερο,και πορευομαστε.κανε μια αρχη ζητα συγνωμη για την κινηση αυτη,ετσι θα κερδισεις την εμπιστοσυνη της,και βρισκε τροπους να σου ανοιγετε.

μην συγκρινεις την εποχη σου με την εποχη που περναμε τωρα.πολλοι περισσοτεροι οι κινδυνοι τωρα και απο παντου.εχε τον ελενχο χωρις να πιεζεις ή τουλαχιστον χωρις να το καταλαβαινει η μικρη.

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Διαφημίσεις

Όμως ποιά ηλικία μπορεί να θεωρείται ότι είναι Ο.Κ. για να βγει βόλτα με φίλο της; Δηλαδή, το βιολογικό ρολόι του καθένα δεν χτυπάει διαφορετικά; Άλλωστε σινεμά θα πήγαινε, ξέρω γω...

καλέ ξέρεις τι κάνουν τα σημερινά παιδιά στο σινεμά???μόνο ταινία δεν βλέπουν!η ξαδέρφη μου είναι 13, τον μπαμπά της και θείο μου τον χάσαμε όταν ήταν 8 και η 8εια μου δουλευει μερα νύχτα,από τότε και επειδή έχουμε 10 χρόνια διαφοράς εγώ την συνοδεύω σε όλες τις εξόδους της σε παρτυ σε σινεμά(βρίσκουμε ευκαιρία με τον καλό μου να πηγαινουμε βόλτα)εγώ παίρνω βα8μούς.σε όλα τα πάρτυ που την πήγα η σε σινεμά ή8ελα όλα τα 13-15χρονα να τα αλείψω με πίσσα και πούπουλα!τώρα 8α μου πείς ίσως είναι έτσι μόνο η παρέα της.έλα όμως που βλέπω σε όλα σχεδον αυτή τη συμπεριφορά!βεβαίως και να βγει με το αγόρι της για μία ταινία αλλά εγώ δεν 8α το συζητούσα καν να μην ξέρω τα παιδιά που 8α την συνοδεύουν!ίσως είμαι υπερβολική.

yqVVp2.pngms8nrdk5f.png

Κι εγω σε αυτη την ηλικια, δειλα δειλα αρχισα να βγαινω με φιλες - φιλους. Ξεκινησαμε με god...s και μετα σινεμα. Η μονη προυποθεση για να το κανω αυτο ήταν η μαμα μου να ξερει ολους μου τους φιλους και να με πηγαινοφέρνει. Τελικα κατεληξαν όλοι μου οι φιλοι να λατρευουν τη μαμα μου και να την φωναζουν μαμα, να της εξομολουγούνται τα προσωπικά τους και να πηγαινοφερνει και τις φιλες μου... (Αχ μανουλίτσα μου!!!)

Η αληθεια ειναι ότι κι εγω στην αρχη αισθανομουν ασχημα όσον αφορα ότι θα λενε ότι ειμαι μικρη, η μαμα της δεν αφηνει και ολα τα σχετικά. Αλλά ξεκαθαριζα (κυριως σε ατομα που με ενδιεφεραν) ότι οκ ειναι λογικο σαν μητερα να θελει να γνωριζει ποιος με συνοδευει και απ'οτι θυμαμαι το θεωρουσαν φυσιολογικο.

Μαλλον θε πρεπει να την πιασεις στο μπλα μπλα ... και φυσικα αν τελικα συναντηθεις με τα παιδια να εισαι η "καλυτερη" για να μην τη φερεις σε δυσκολη θεση και μετα prive της εξηγεις αλμυρο φυστικι...

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

Κι εγω σε αυτη την ηλικια, δειλα δειλα αρχισα να βγαινω με φιλες - φιλους. Ξεκινησαμε με god...s και μετα σινεμα. Η μονη προυποθεση για να το κανω αυτο ήταν η μαμα μου να ξερει ολους μου τους φιλους και να με πηγαινοφέρνει. Τελικα κατεληξαν όλοι μου οι φιλοι να λατρευουν τη μαμα μου και να την φωναζουν μαμα, να της εξομολουγούνται τα προσωπικά τους και να πηγαινοφερνει και τις φιλες μου... (Αχ μανουλίτσα μου!!!)

Η αληθεια ειναι ότι κι εγω στην αρχη αισθανομουν ασχημα όσον αφορα ότι θα λενε ότι ειμαι μικρη, η μαμα της δεν αφηνει και ολα τα σχετικά. Αλλά ξεκαθαριζα (κυριως σε ατομα που με ενδιεφεραν) ότι οκ ειναι λογικο σαν μητερα να θελει να γνωριζει ποιος με συνοδευει και απ'οτι θυμαμαι το θεωρουσαν φυσιολογικο.

Μαλλον θε πρεπει να την πιασεις στο μπλα μπλα ... και φυσικα αν τελικα συναντηθεις με τα παιδια να εισαι η "καλυτερη" για να μην τη φερεις σε δυσκολη θεση και μετα prive της εξηγεις αλμυρο φυστικι...

ποοοσο σύμφωνώ!!!!ακριβώς έτσι κι εγώ.εμείς στην παρέα μου ήμασταν η μαμά σου μαμά μου!!βέβαια βοη8ούσε που το ξεκα8αρίζαμε οτι είναι λογικό!αν της δείξεις την υπεράνω και την "cool" μαμά 8α σου γνωρίσει το αγόρι θέλεις δεν θέλεις!κι εσύ θα γίνεις η κολλητή όχι μόνο της κόρης της αλλά και της παρέας της!

yqVVp2.pngms8nrdk5f.png

Aρχικα θεωρω ακρως απαραιτητο να συναντηθεις μετα παιδια.

Πρεπει να ξερουμε τους φιλους τους και δεν ειναι καθολου κακο ουτε ντροπη για το παιδι.

Υπαρχει λογος να ντρεπεται για εσενα? Οχι βεβαια.

Εγω δεν ντρεπομουν για την μαμα μου (το αντιθετο) και ελπιζω να μην ντρεπεται και η κορη μου (αλλωστε ειναι στο χερι μας).

Δεν θα αφησω ποτε την κορη μου εξω με παιδια που δεν ξερω.

Και για να μην νομιζετε οτι μιλαω εκ του ασφαλους,η μικρη ειναι ηδη 11.5 ετων.

Στα παρτι την πηγαινει ειτε ο πατερας της ειτε εγω.

Της φαινεται κατι τελειως φυσιολογικο και ποτε μα ποτε δεν εχει παραπονεθει για κατι.

Επισης εχω ανηψια που μεχρι τα 15 της η μητερα της την πηγαινε και την αφηνε σινεμα και δεν ειδα ποτε μα ποτε την ανηψια μου να ντρεπεται για κατι.

Η προστασια των παιδιων μας ειναι πανω απο την ντροπη.

Οποιο παιδι μπει στην διαδικασια να κοροιδεψει το αλλο επειδη ενδιαφερονται οι γονεις του, απλα δεν εχει τροπους και το σημαντικοτερο , δεν εχει τους γονεις του διπλα του.

Πριν λιγες μερες ειχαμε συναντηση στο σχολειο με τον δασκαλο.

Ηταν εξαλλος με την συμπεριφορα των περισσοτερων παιδιων.

Μας ειπε οτι τα παιδια των 11 και 12 ειναι ακομη μωρα και δεν το εχουμε συνειδητοποιησει.

Προσπαθουμε να τα μεγαλωσουμε πριν την ωρα τους, και αν το σκεφτειτε, ειχε απολυτο δικιο.

Δεν νιωθω μειονεκτικα που εχω ορια στα παιδια μου αν και δεν σας κρυβω οτι καποια στιγμη προβληματιστικα...

Ομως μιλωντας με τον δασκαλο, ξεροντας της συμπεριφορα των παιδιων μου, ξεροντας τον χαρακτηρα τους και το πως αντιδρουν, πιστευω οτι κανω αρκετα καλη δουλεια δουλεια μαζι τους .

Ορια στα παιδια. Δεν ειναι καθολου κακο.

Διαφημίσεις

Όμως ποιά ηλικία μπορεί να θεωρείται ότι είναι Ο.Κ. για να βγει βόλτα με φίλο της; Δηλαδή, το βιολογικό ρολόι του καθένα δεν χτυπάει διαφορετικά; Άλλωστε σινεμά θα πήγαινε, ξέρω γω...

Έπραξες πολύ σωστά και έθεσες τον όρο σου να γνωρίζεις τους φίλους της τον οποίο μπορείς να τηρήσεις και ακολουθήσεις και αργότερα στις πιο δύσκολες ηλικίες. Δεν απαγορεύουμε όπως οι μαμάδες μας αλλά διατηρούμε το γονικό δικαίωμα να ελέγχουμε τι γίνεται. Μην την λυπάσαι γιατί δεν σου είπε ότι θα βγει με συνομήλικους αλλά διπλό ραντεβού που είναι ακόμη μικρή. Φυσικά και με συνομήλικους να έβγαινε πάλι θα ζητούσες να τους γνωρίσεις οπότε αυτό δεν θα το γλύτωνε άρα ήταν δική της απόφαση να το ακυρώσει.

Βόλτα με το φίλο της θα έλεγα μετά τα 16 εφόσον φυσικά τον γνωρίσεις παλι. Φυσικά από εκείνη την ηλικία και μετά η κατάσταση γίνεται λίγο αναξέλεγκτη γιατί θα μπορεί να κυκλοφορεί μόνη της αλλά εσύ θα επιμείνεις να γνωρίζεις τις παρέες της και να διασταυρώνεις με ποιους και που είναι.

Εγω οταν βγαινω με εναν ή μια καινουργια φιλη/φιλο ερχεται & με παιρνει απο το σπιτι.Βεβαια μερικες φορες μου λεει θελω να γνωρισω την μητερα σου.Οποτε ουτε εγω ουτε αυτος εχουμε προβλημα.Οντως ειναι πολυ μικρη για να βγαινει διπλο ραντεβου.

Δεν καταλαβαίνω γιατί τα αυτονόητα δημιουργούν τύψεις... Είναι δυνατόν να μη γνωρίζεις με ποιους θα βγαίνει το 13χρονο παιδί σου;;;;;;;;; Μάλλον πρέπει να κάνεις επανεκκίνηση σε κάποια θέματα και να το πάρεις αλλιώς. Αν την είχες πείσει νωρίτερα ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να ξέρεις τις παρέες της, δε θα αντιδρούσε έτσι. Το θέμα είναι στο χέρι σου (ακόμα) πιστεύω.

Καλημέρα & Χρόνια Πολλά!!

Πράγματι το βλέπω κάπως πιό ελαστικά το θέμα απ' ότι εσείς. Σκέφτομαι ότι έχει τόσους φίλους που είναι πρακτικά αδύνατον να τους γνωρίσω όλους. Πάλι για το ραντεβού, θεωρώ το ότι μου το είπε είναι πολύ θετικό γιατί θα μπορούσε να μου έλεγε απλώς ότι θα έβγαινε στην πλατεία με φίλους (γνωστούς και άγνωστους). Τώρα που της το απαγόρεψα, δεν είναι πιό πιθανό να το κάνει κρυφά;

Νομίζω ότι αν κάτι θέλει να κάνει ένα παιδί, οι περιορισμοί απλώς θα του δώσουν το όριο που πρέπει να γνωρίζει ότι έχει ξεπεράσει ώστε να ξέρει πότε το παράκανε και να προσέχει. Εγώ λέω ότι αν είμαι κοντά της συναισθηματικά είναι πιό σοφό ώστε να μου λέει τα πάντα. Βέβαια σε περίπτωση που μάθω ότι ξεπέρασε κάποιο όριο θα φροντίσω να υπάρχει κάποια συνέπεια.

Καλημέρα & Χρόνια Πολλά!!

Πράγματι το βλέπω κάπως πιό ελαστικά το θέμα απ' ότι εσείς. Σκέφτομαι ότι έχει τόσους φίλους που είναι πρακτικά αδύνατον να τους γνωρίσω όλους. Πάλι για το ραντεβού, θεωρώ το ότι μου το είπε είναι πολύ θετικό γιατί θα μπορούσε να μου έλεγε απλώς ότι θα έβγαινε στην πλατεία με φίλους (γνωστούς και άγνωστους). Τώρα που της το απαγόρεψα, δεν είναι πιό πιθανό να το κάνει κρυφά;

Νομίζω ότι αν κάτι θέλει να κάνει ένα παιδί, οι περιορισμοί απλώς θα του δώσουν το όριο που πρέπει να γνωρίζει ότι έχει ξεπεράσει ώστε να ξέρει πότε το παράκανε και να προσέχει. Εγώ λέω ότι αν είμαι κοντά της συναισθηματικά είναι πιό σοφό ώστε να μου λέει τα πάντα. Βέβαια σε περίπτωση που μάθω ότι ξεπέρασε κάποιο όριο θα φροντίσω να υπάρχει κάποια συνέπεια.

Oλοι μας θελουμε να ειμαστε κοντα με τα παιδια μας. Με το να τους κανουμε ολα τα χατηρια και να μην λαμβανουμε υπ οψιν την ηλικια τους, δεν ειναι σωστο. Το παιδι ευκολα μπορει να ξεφυγει. Οταν λεμε ορια δεν λεμε οτι κλειδωνουμε το παιδι σε ενα σπιτι.

Σιγουρα το παιδι στα 13 του θα εχει το φλερτακι του, οπως ειχαμε και εμεις. Και σιγουρα θελουμε να το ξερουμε οπως πχ το ηξερε η μητερα μου. Παροτι η μητερα μου ηταν πολυ ελαστικη σε σχεση με τον πατερα μου, δεν θυμαμαι ποτε στα 13 μου να πηγα σινεμα μονη με το αγορι μου.

Ετσι και αλλιως θεωρω πολυ μικρο ενα παιδι στα 13 του να βγαινει με την παρεα του ΜΟΝΟ σινεμα ειδικα αν δεν γνωριζω την παρεα του.

Προσωπικα επιλεγω να ξερω τους φιλους τους οσοι και αν ειναι αυτοι.

Μικρη ειχα και εγω παρα πολλους φιλους. Η μητερα μου τους γνωριζε ολους. Γνωριζε τα φλερτ μου, γνωριζε τα παντα. Ειχα ομως περιορισμους που μπορει να μου κακοφαινοταν τοτε αλλα τους τηρησα και δεν μου βγηκε σε κακο.

Αντιθετα βλεπω παλιες φιλες που ειχαν την απολυτη ελευθερια και τους εχει βγει σε κακο.

Εννοειται οτι ο καθενας μας κανει οτι καλυτερο θεωρει για το παιδι του.

Ειμαστε ομως εδω για να συζηταμε και να βλεπουμε και την αλλη πλευρα.

Και να σας πω κατι βρε παιδια? Πραγματικα εχω αγχωθει για το τι κανουμε παρακατω :wink:

Διαφημίσεις

και εγω μικρη τη θεωρω για να παει μονη της σινεμα... οχι με το "αγορι" της.. γενικοτερα. Εγω μεχρι τα 18 μου πηγαινα σινεμα παντα με τη συνοδεια ενηλικου... αφου ενηλικιωθηκα με τη σειρα μου συνοδευα τα μικροτερα ξαδελφια μου.. Στα 15 -16 μου μου επετρεπαν μια βολτα μεχρι το γειτονικο παρκο αφου εννοειτε ηξεραν τα παιδια που θα παω . Και φυσικα δεν επιτρεποταν η βολτα μου να περιλαμβανει κ σταση για καφε σε καποια καφετερια..

Προσωπικα δεν θα αφηνα τα παιδια μου να βγαινουν μονα τους σε αυτη την ηλικια.. και το οτι πηγαινοερχονται μονα τους στο σχολειο μου φαινεται ηδη αρκετα ακραιο..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Εάν θεωρήσω ότι οι απαντήσεις σας είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των απόψεων που έχουν οι περισσότεροι γονείς σήμερα, τότε σίγουρα εγώ δεν ανήκω σ'αυτό. Δεν πειράζει βέβαια αφού ο καθένας έχει τις απόψεις του, κι εγώ μέσα από αυτό το φόρουμ πλέον σιγουρεύτηκα ότι θα πρέπει να ακολουθώ το Ενστικτό μου μου και όχι διάφορες γνώμες που ο καθένας πιστεύει, λόγω δικών του εμπειριών, αντιλήψεων, κλπ.

Σας ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας!

Δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτικό το δείγμα εδώ. Στο φορουμ υπάρχει μια συγκεκριμένη μερίδα γυναικών που -κατά τη συντριπτική πλειοψηφία- σκέπτονται το ίδιο.

This is a man's world

Δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτικό το δείγμα εδώ. Στο φορουμ υπάρχει μια συγκεκριμένη μερίδα γυναικών που -κατά τη συντριπτική πλειοψηφία- σκέπτονται το ίδιο.

σε βλεπω καπως πιπερατη σημερα!!!και στο θεμα με την αδεια της δημοσιου υπαλληλου ορμηξες!!!οκ!!γνωμες και αποψεις ειναι αυτες!!!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif