Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Γέννησα στο Αττκό νοσοκομείο στις 14-12-2010 το 3ο μου παιδάκι ένα αγορι 4.300κιλά.

Ποτέ δεν περίμενα όμως να αισθανθώ τόσο απαίσια σχετικά με την ψυχαναγκαστική επιβολή του θηλασμού.Εξ αρχής να πω ότι είμαι υπέρ του αποκλειστικού θηλασμού αφού την κόρη μου την θήλασα 19 μήνες και τώρα θα θηλάζω το γιο μου όσο μπορούμε.

Το κλίμα ήταν περιτριγυρισμένο από έναν κανόνα πως κανένα μωρό δεν μπορεί παρά να θηλάζει και το θέμα της επιλογής δεν υφίσταται.

Η βοήθεια σχετικά και ειδικά στις πρωτότοκες ήταν ελειπέστατη.Καμία μάνα δεν μπορούσε να δώσει ξένο γάλα παρά μόνο κάπια σύριγγα με 20 ml γάλα και ύστερα από ενυπόγραφη δήλωση της.Για μπουκάλι μόνο με έγγραφη συγγατάθεση από το γυναικολόγο της ή από τον παιδίατρο.Αυτή η φυσική λοιπόν διαδικασία επιβαλόταν με την κλασική ελληνική γραφειοκρατική διαδικασία.

Στην περίπτωση μας ανεβασε το μωρό ίκτερο,το βάλαμε στις λάμπες και στη συνέχεια ξαναανέβασε.Η γνώμη μου ήταν να του δώσω και ξένο γάλα θεωρώντας ότι παρόλο που η παραγωγή γάλακτος από εμένα ήταν ικανοποιητική,εντούτοις καθυστερούσε υπερβολικά

την πτώση της χολερυθρίνης του μωρού.Ούτε λόγος όμως.Έτσι υπέγραψα με δική μου ευθύνη και πήρα το μωρό μου και πήγαμε στο σπίτι την 6η μέρα με 16 ίκτερο.Μετά την χορήγηση και ξένου γάλακτος ο ίκτερος συνέχισε αμέσως καθοδικός.

Οι περισσότερες μανάδες είχαν φέρει μπουκάλια από τα σπίτια τους,τα αποστείροναν κρατώντας τσίλιες η μία στην άλλη και μετάγγιζαν το γάλα από τις σύριγγες.Το προσωπικό "αγρόν ηγόραζε".

Προσωπικά την πρώτη μέρα της καισαρικής η προισταμένη παιδίατρος ήρθε να μου κάνει "μάθημα" σχετικά με το πιάσιμο της θηλής από το παιδί κι ενώ της τόνισα πως δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα σχετικά,θεώρησε σκόπιμο να μου δείξει εμένα στάσεις θηλασμού.Την πρώτη λοιπόν μέρα από την καισαρική τομή που έκανα ήρθε και μου ανέβαζε το κρεβάτι αιφνιδιαστικά σε κάθετη στάση,μου έβαζε μαξιλάρια στην κοιλιά,ξέντυνε το μωρό που τάχα μου ήταν εκνευρισμένο από εμένα που δεν ήξερα να το πιάσω,έβαζε τα δάχτυλα της στο στόμα του με αποτέλεσμα όλα αυτά να έχουν εκνευρίσει πολύ το μωρό και εγώ να σφαδάζω από τον πόνο.Μόνο όταν παρενέβησαν οι γυναικολόγοι αναγκάστηκε να σταματήσει γιατί είχα πλέον φτάσει στο σημείο να χρειάζομαι τη βοήθεια τους.Στη συνέχεια απέτησα να μην με ξαναπλησιάσει όπερ και εγέννετο.

Φυσικά η σχέση μωρού θηλασμού και πιάσιμο θηλής είναι απόλυτα επιτυχής στην περίπτωση μου και φυσικά θα συνεχίσει.

Και το τελευταίο και κορυφαίο.

Πήγαμε την επομενη της εξόδου με δική μου πρωτοβουλία όπως προείπα για επανέλεγχο χολερυθρίνης που από 16 μου είπαν ότι πήγε στο 19,5 και αφού δεν είχαν θέση για να το περιθάλψουν με παρέπεμψαν για εισαγωγή στο νοσοκομείο Παίδων όπου μου είπαν ότι είναι θέμα ωρών να επιδεινωθεί δραματικά η κατάσταση του μωρού.Το πως έφτασα ύστερα από 1 ώρα και στο Παίδων δεν θέλω να σας το περιγράψω! Εκεί αφού το εξέτασαν άμεσα μου ανακοίνωσαν ότι ο ίκτερος του μωρού είναι 14,7 καθοδικός δηλαδή και να πάρω το μωρό μου και να φύγω αφού είναι υγιέστατο.Να συνεχίσω το θηλασμό αλλά λόγω σχετικής καθυστέρησης στην πτώση της τιμής του ίκτερου αν θέλω να δίνω για μία με δύο μέρες και λίγο ξένο γάλα.Την επόμενη μέρα που πήγα ξανά στο Αττικό για επανεξέταση-ο ίκτερος συνέχισε καθοδικός-μου απάντησαν ότι συμβαίνουν αυτά στις μετρήσεις.

Φυσικά τώρα είμαι στην διαδικασία καταγγελίας και όχι μάλλον με μια απλή επιστολή!

Η γνώμη μου είναι πως ήταν λάθος η στάση μου να πάρω το παιδί με δική μου πρωτοβουλία αν και δεν είχα καμία απολύτως ένδειξη για να μην το κάνω,εντούτοις δεν μπορώ να αγνωήσω ότι τέτοιες πράξεις δεν είναι σωστές κατά κανόνα.Εκ του αποτελέσματος μόνο κρίθηκα και αυτό είναι το στενάχωρο γι αυτούς ευτυχώς όχι για μένα.

Προσωπικά συνιστώ προσοχή για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους!

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Διαφημίσεις

Αχ βρε κοριτσαρα μου...

Τι να πω δεν εχω λογια, ξερεις απολυτα τη θεση μου για τον θηλασμο (φαινεται και απο το tickeraki μου ) ειμαι απολυτα υπερ του θηλασμου αλλα στεναχωριεμαι απιστευτα οταν καποιοι στο ονομα των υπερμαχων του μητρικου θηλασμου ή για να πουν οτι ναι ειμαστε πανεπιστημιακο νοσοκομειο υπερμαχοι κλπ, με τις πραξεις τους το μονο που κανουν ειναι να πετυχαινουν ακριβως το αντιθετο :evil:

Οπως σου ειπα και με τον αποκλειστικο θηλασμο ναι θα κατεβαινε ο ικτερος αλλα σε ενα παιδι 4.300 που γεννηθηκε με καισαρικη ενα μπουκαλι γαλα θα επιταχυνη λιγο τη διαδικασια και θα μειωσει το αγχος της μαμας.

Πανω απο ολα πρεπει να μπαινει ο ανθρωπος...

Οσο για τις μετρησεις της επομενης ημερας περισσοτερο μου φαινονται ως αποτελεσμα τιμωριας (οι μετρησεις μια ωρα μετα στο παιδων το επιβεβαιωνουν γιατι ο ικτερος δεν πεφτει τοσο πολυ τοσο γρηγοα νομιζω...)για την κακια μαμα που δεν ακουσε τους θεους γιατρους και εκανε αυτο πυο ελεγε η καρδια και το μυαλο της (με δυο επιπλεον παιδια πισω στο σπιτι...)

Τελος καλο ολα καλα καλα Χριστουγεννα να εχετε και κρατα μονο τις καλες αναμνησεις απο το μωρο σου!!!

Και παλι να σου ζησει ο παιδαρος!!! Ακου εκει 4.300 και ηθελες και να γυρισει...

1744386rd5f1eb3b5.gif

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

κοριτσι τελος καλο ολα καλα!

προσωπικα δεν μου φαινεται ασχημη η περιγραφη σου για το νοσοκομειο κ τον θηλασμο, αλλα πιστευω οτι αν δεν εχω ζησει κατι απο κοντα δεν μπορω να εχω αποψη.

φιλακια

να σου ζησει το μωρακι σου και να χαιρεσαιι την οικογενεια σου!!!!

περασμενα ξεχασμενα!!κριμα ομως να αγχωνουν τοσο πολυ τον κοσμο..

καλες γιορτες!!

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

εγω απο δικη τους μη σωστη ενημερωση κ εντελως ανεπαρκη βοηθεια επαθα μαστιτιδα κ θηλασα μονο 6 μερες........

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Διαφημίσεις

αλλεσ καταγγελλουν αλλα μαιυετηρια οτι παρεχουν ξενο γαλα χωρισ να το θελουν και δεν δινουν σημασια στο θηλασμο και εσυ καταγγελλεισ ενα απο τα λιγα μαιυετηρια που ειναι υπερ του θηλασμου επειδη δεν χορηγει αβερτα κουβερτα ξενο γαλα ......

υπαρχει νομοσ περι χορηγησησ ξενου γαλακτοσ ,αν θεσ στο βρισκω ,και ενα νοσοκομειο που ειναι υπερ του θηλασμου τον τηρει τον νομο.

οσο για το ικτερο πηστευω οτι εκανεσ μεγαλο λαθοσ που υπεγραψεσ να φυγεισ και οχι δεν χριαζοταν ξενο γαλα ....και μενα τοσο ικτερο ειχε και κατεβηκε με το δικο μου μονο... στο αττικο .....απο οτι ξερω πρεπει να χορηγηθει απο 20 και πανω .

εγω ολλο αυτο σου το ξεσπασμα το αποδιδω στισ ορμονεσ σου που ειναι καποσ τωρα .καλη λοχεια να εχεισ .

ylSkp1.pngrwLVp1.png

αλλεσ καταγγελλουν αλλα μαιυετηρια οτι παρεχουν ξενο γαλα χωρισ να το θελουν και δεν δινουν σημασια στο θηλασμο και εσυ καταγγελλεισ ενα απο τα λιγα μαιυετηρια που ειναι υπερ του θηλασμου επειδη δεν χορηγει αβερτα κουβερτα ξενο γαλα ......

υπαρχει νομοσ περι χορηγησησ ξενου γαλακτοσ ,αν θεσ στο βρισκω ,και ενα νοσοκομειο που ειναι υπερ του θηλασμου τον τηρει τον νομο.

οσο για το ικτερο πηστευω οτι εκανεσ μεγαλο λαθοσ που υπεγραψεσ να φυγεισ και οχι δεν χριαζοταν ξενο γαλα ....και μενα τοσο ικτερο ειχε και κατεβηκε με το δικο μου μονο... στο αττικο .....απο οτι ξερω πρεπει να χορηγηθει απο 20 και πανω .

εγω ολλο αυτο σου το ξεσπασμα το αποδιδω στισ ορμονεσ σου που ειναι καποσ τωρα .καλη λοχεια να εχεισ .

To θεωρώ τουλάχιστον αισχρό να υπάρχει νόμος για την επιβολή του θηλασμού όπως και το αντίθετο αν υπήρχε.Νομίζω πως το θέμα άπτεται περισσότερο στην ελεύθερη βούληση!

Ειλικρινά το ξέσπασμα μου το απέδωσα κι εγώ αρχικά στις ορμόνες αλλά ότι γράφω το είδα και το έγραψα μόνο ύστερα από την άποψη και του άντρα μου όπως το ζήσαμε μαζί.

Και φυσικά η πράξη να υπογράφει κανείς μόνος του για να φύγει δεν τη θεωρώ σωστή!

Το παρακάτω όμως μου στοίχισε πολύ εμένα και των συγγενών μας γιατί επρόκειτο για το παιδί μας!

Πήγαμε την επομενη της εξόδου με δική μου πρωτοβουλία όπως προείπα για επανέλεγχο χολερυθρίνης που από 16 μου είπαν ότι πήγε στο 19,5 και αφού δεν είχαν θέση για να το περιθάλψουν με παρέπεμψαν για εισαγωγή στο νοσοκομείο Παίδων όπου μου είπαν ότι είναι θέμα ωρών να επιδεινωθεί δραματικά η κατάσταση του μωρού.Το πως έφτασα ύστερα από 1 ώρα και στο Παίδων δεν θέλω να σας το περιγράψω! Εκεί αφού το εξέτασαν άμεσα μου ανακοίνωσαν ότι ο ίκτερος του μωρού είναι 14,7 καθοδικός δηλαδή και να πάρω το μωρό μου και να φύγω αφού είναι υγιέστατο.Να συνεχίσω το θηλασμό αλλά λόγω σχετικής καθυστέρησης στην πτώση της τιμής του ίκτερου αν θέλω να δίνω για μία με δύο μέρες και λίγο ξένο γάλα.Την επόμενη μέρα που πήγα ξανά στο Αττικό για επανεξέταση-ο ίκτερος συνέχισε καθοδικός-μου απάντησαν ότι συμβαίνουν αυτά στις μετρήσεις.

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39696

δεσ εδω .

κοιτα εγω δεν σχολιασα την λαθοσ μετρηση γιατι εκει δεν βρηκα κατι να σχολιασω παρα να δεχτω οτι κανανε λαθοσ και εχεισ δικιο .

ουτε και τον τροπο τησ υπευθυνης που σου "εδειξε" πως να θηλαζεισ .....

εστιασα εκει που ειχα ενστσεισ .

αλλα και παλυ εσυ τα εζησεσ απο μεσα και εισαι και εμπειρη .

οσο για το πρωτο που λεσ εγω δεν το βλεπω σαν επιβουλη απο την στιγμη που ζητανε την υπογραφη τησ μαμασ για να δωσουν .η μαμα εχει τον πρωτο και τελευταιο λογο για την διατροφη του παιδιου τησ αφου πρωτα εχει ενημερωθει για τα υπερ και τα κατα .

απλα στα δημοσια που εχουν ασπαστει το "υπερ του θηλασμου" ειναι πιο αυστιρα τα πραγματα και χριαζοντε συγκαταθεση μαμασ και παιδιατρου .οταν γεννουσα εγω υπεγραφε και η παιδιατροσ για το αν πρεπει να παρει ξενο .μια κοπελα ηθελε να σταματησει α θηλαζει απο την δευτερη μερα και τησ στειλαν την υπευθηνα μαια να τησ μιλησει και ατομα του οικογενειακου προγραμματισμου και μετα τισ δωσανε τα χαπια ...εμενα αυτο μου κανει υπευθυνοτητα απο μερια τουσ .

εμενα αυτο μου αρεσει γιατο και τα δυο τα γεννησα και θα τα γεννησω σε δημοσιο υπερ του θηλασμου ,τουλαχιστον δεν θα πληρωσω τα μαλιοκεφαλα μου και να με σαμποταρουν .

ylSkp1.pngrwLVp1.png

α! και εγω εχω υπογραψει και τον εχω παρει απο τον παιδων ασαραντιστο ...ξερω τι μεγαλη ευθυνη ειναι .... αποδειχτηκε ευτυχωσ οτι καλα εκανα και δεν ειχαι τιποτα οπωσ και στην δικη σου περιπτωση .

ylSkp1.pngrwLVp1.png

παντως εγω θα συμφωνησω με την ΛΕΝΑΝΕΚ σε αυτο που λεει

''Την πρώτη λοιπόν μέρα από την καισαρική τομή που έκανα ήρθε και μου ανέβαζε το κρεβάτι αιφνιδιαστικά σε κάθετη στάση,μου έβαζε μαξιλάρια στην κοιλιά,ξέντυνε το μωρό που τάχα μου ήταν εκνευρισμένο από εμένα που δεν ήξερα να το πιάσω,έβαζε τα δάχτυλα της στο στόμα του με αποτέλεσμα όλα αυτά να έχουν εκνευρίσει πολύ το μωρό και εγώ να σφαδάζω από τον πόνο.Μόνο όταν παρενέβησαν οι γυναικολόγοι αναγκάστηκε να σταματήσει γιατί είχα πλέον φτάσει στο σημείο να χρειάζομαι τη βοήθεια τους.Στη συνέχεια απέτησα να μην με ξαναπλησιάσει όπερ και εγέννετο."

σε μια λεχωνα δεν της μιλας ποτε αποτομα κ ποτε δεν της επιβαλεις μια μαια πρεπει να ειναι γλυκομιλητη καλοσυνατη κ οχι ο αφεντης που διαταζει πρεπει να εξηγει το καθε πραγμα που πρεπει να γινει. εγω μπορει να ειχα σηκωθει απο το κρεββατι κ να μα ειχε ακουσει ολο το αττικο πιστεψε με θα τις ειχα ριξει κ καμια αναποδη

Διαφημίσεις

sugnwmi gia ta greeklish alla vriskomai se computer pou den diathetei ellinika.

egw gennisa se maieutirio pou me rwtisan an tha thilasw kai eipa oti tha thilasw.

htan epilogi mou. dustuxws tis 2 prwtes meres den katevaine to gala kai mpoukarane sto dwmatio i mana mou me ti theia mou na mou lene oti tha to pethanw apo tin poina kai alles tetoies vlakeies. me parotrunan na dwsw kseno gala. dustuxws tis akousa kai edwsa to almiron. to paidi parousiase amesws entonous kolikous kai sti sunexeia pote den eixa arketo gala kai etsi sumplirwna me almiron kapoia geumata. to paidi parousiase allergia stin proteini tou ageladinou galaktos kai talaipwrithikame polu allazontas galata epi treis mines...almiron pepti...novalac ac, frisolac ac, nestle alfare kai telos to nestle althera pou pinei mexri simera pou einai enos etous.

pistevw eilikrina oti ola auta eginan epeidi to paidi mou itan polu evaisthito kai egw apo panw tou eriksa kai to kseno gala. martyrisame treis mines me kolikous klp. den tha ksanadina kseno gala se neogennito pote

:P

Μετα από όλα αυτά που διάβασα νομίζω ότι οι απόψεις για το συγκεκριμένο νοσοκομείο διχάζονται. Γέννησα και τα δύο παιδιά εκεί με καισαρική και τους πόνους της, και το λέω αυτό γιατί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν σου κάνουν παυσίπονες ενέσεις, παρα μόνο δύο υπόθετα voltaren για να σηκωθείς από το κρεββάτι και έπειτα μόνο depon. Παρόλα αυτά θεωρώ εγώ ως εντελώς άσχετη όχι μόνο με το θέμα του θηλασμού αλλά και του μωρού γενικότερα, με βοήθησαν όλες οι μαίες να θηλάσω και να μάθω να φροντίζω τα μωρά μου. Κάθε φορά που τις καλούσα με μεγάλη υπομονή και πλατύ χαμόγελο μου έδειχναν και με βοηθούσαν. Στην αρχή ήταν όντως δύσκολα λόγω της καισαρικής τομής και του πόνου που ένιωθα, αλλά αν είχα ακούσει τότε μαμά, θείες, γιαγιάδες να δώσω μπουκάλι και ξένο γάλα ΔΕΝ θα θήλαζα ποτέ τα παιδιά μου.

Όσο για τον ίκτερο που διάβασα στο αρχικό μήνυμα δεν σημαίνει οτι ο θηλασμός αντενδείκνεται απλά καθυστερεί να τον ρίξει, αλλά με συχνά γεύματα το καταφέρνεις πιο γρήγορα. Και τα δύο παιδιά παρουσίαν ίκτερο για αυτό το λέω.

O5X4p2.png 

Καταρχήν να σου ζήσει το μωράκι σου!Συμφωνω μαζί σου απόλυτα με την υπερβολή του να σε πείσουν με αυτόν τον τρόπο να θηλάσεις, και δηλώνω και εγω υπέρμαχος του μητρικού θηλασμού.Θεωρω οτι καθε μητερα πρέπει να έχει την επιλογη του τι θα κανει με το σώμα της άσχετα με το τι πιστευω εγω.Παρόλαυτα επιδή ετοιμάζεσαι απο ότι λες να κάνεις καταγγελια,να ξερεις πως υπάρχει νόμος που λεει πως για την χορήγηση ξενου γαλακτος θα πρέπει να υπαρχει συνταγη γιατρού και μαλιστα με αιτιολογια γιατί δινεται! Πράγμα βεβαια που δεν ακολουθείται ποτε.Στην περίπτωση λοιπόν που το Αττικό προσπαθεί να πάρει την πιστοποίηση οτι είναι νοσοκομείο φιλικό προς τον θηλασμό (πράγμα που δεν γνωρίζω αν ισχύει) είναι λογικό να πρέπει να τηρήσει αυτόν τον νόμο!

οσον αφορά τωρα τις λάθος μετρησεις χολερυθρίνης το έχω περάσει και εγω και πήρα και εγω την μικρή μου με δική μου ευθυνη απο το μαιευτηριο γιατι η παιδίατρος επέμενε πολύ για την χορήγηση ξένου γαλακτος και επειδή σε εμας έπαιζε και μεγάλη πιθανότητα αλλεργίας στην αγελαδινή πρωτείνη, φοβηθηκα, βλέποντας την αντιδρασή της οτι θα δώσει χωρις την εγκρισή μου!βέβαια σε εμας τα νούμερα ηταν μικρότερα.Νομίζω, αποότι καταλαβα εκ των υστερων οτι καποια μαιευτηρια, βγαζουν την μετρηση συνυπολογίζοντας τις ημερες ζωης ενω κάποια άλλα όχι.

cceXp3.png

pcTFp3.png

Εγω παντως δεν αντιμετωπισα τοσο φανατισμο... αν κ τελικα θηλασα, ειχα πει εξ αρχης στην προισταμενη οτι δεν επιθυμω να θηλασω κ οτι θα φερω γαλα κ μπιμπιρο κ αποστειρωτες απο το σπιτι μου (οπως ειχα κανει κ στο δημοσιο που γεννησα το γιο μου) κ δεν μου εφερε καμια αντιρρηση , μου ειπε απλα προσπαθησε κ αν δεις οτι δεν θες κανε οτι θελεις μετα.

Απλα εκατσε καλα, η μικρη ηταν βολικο μωρακι κ θηλασα.

Επισης μου κανανε συνεχεια παυσιπονες (με εντολη του γυναικολογου βεβαια..)

Απο μονος τους δεν κανουν, αλλα επερνα τον γυναικολογο μου τηλεφωνο, τους εδινε εντολη κ μετα απο 2 λεπτα ερχοντουσαν με την ενεση.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 2 weeks later...

Καλήμέρα σε όλες και Καλή Χρονιά!

ΛΕΝΑΝΕΚ να σου ζήσει το μωράκι σου!!!!

Η αλήθεια είναι ότι έχω πανικοβληθεί λίγο με αυτά που έγραψε η ΛΕΝΑΝΕΚ. Θα γεννήσω κι εγώ για δεύτερη φορά στο Αττικό σε 2 περίπου μήνες.

Στο πρώτο μου παιδάκι, τον Ιούλιο του 2008, αντιμετώπισα κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα αλλά σίγουρα όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Είχα πολυ λίγο γάλα, ειδικά τις πρώτες 2 μέρες δεν είχα καθόλου και με πολύ δυσκολία μου έδιναν ξένο γάλα. Χαρακτηριστικά θυμάμαι την δεύτερη και την τρίτη μέρα θήλαζα σχεδόν 7 ώρες συνεχόμενα μέχρι που να χορτάσει το μωρό!!!

Μέχρι που ανέβασε ίκτερο και τότε από μόνοι τους μου έδωσαν ξένο γάλα για να του πέσει ο ίκτερος. Γεννήθηκε και 2,5 κιλά και ήθελαν να παιρνει βάρος... Επίσης τον έβαλαν και σε αυτές τις βρωμολάμπες, δίπλα μου όμως (το κλάμα που είχα ρίξει...), και του έκαναν συνεχώς αιματιλογικές εξετάσεις για να παρακολουθούν τον ίκτερο. Σε αυτό τους είχα παραδεχτεί γιατί είχαν δείξει φοβερό ενδιαφέρον, οι παιδίατροι έρχονταν στα δωμάτια 3-4 φορές την ημέρα.

Τώρα στο δεύτερο παιδί μου έχω σκοπό είτε να τους πω είτε ότι δεν θα θηλάσω γιατί καπνίζω είτε να φέρω γάλα, αποστειρωτή και μπιμπερό από το σπίτι μου. Μακάρι να έχω πολύ γάλα και να χορταίνει το μωρό μου μόνο με το δικό μου αλλά αν δεν έχω τι θα κάνω, θα θηλάζω πάλι για 6-7 ώρες;;;;!!!!

Είναι φανατικοί υπέρμαχοι του μητρικού θηλασμού σε σήμειο που καταντάει παράλογο.

ΛΕΛΑΝΕΚ: Μήπως να ρωτήσω και τον Χρέλια για αυτό το θέμα;;;

Διαφημίσεις

διαβάζοντας τα όσα γράψατε θα προτιμήσω σίγουρα στο Αττικό σε μια δεύτερη εγκυμοσύνη εαν δεν έχω τα κότσια να πάω στο κέντρο φυσικού τοκετού :)

ioanna το να θηλασεις 6-7 ωρες ειναι απολυτα φυσιολογικο

τωρα αν εσυ για δικους σου λογους το βρισκεις κουραστικο και θες να φερεις ξενο γαλα απο το σπιτι σου, δεν ειναι θεμα του νοσοκομειου πιστευω

γιογκινι κι εγω το σκεφτομαι για το αττικο, αν δεν παω στο κεντρο φυσικου τοκετου

λενανεκ πληρωσες κανονικα το αττικο σαν ιδιωτικο νοσοκομειο ή ειναι δημοσιο?

το μωρο το ειχες μαζι σου στο δωματιο?

ioanna το να θηλασεις 6-7 ωρες ειναι απολυτα φυσιολογικο

τωρα αν εσυ για δικους σου λογους το βρισκεις κουραστικο και θες να φερεις ξενο γαλα απο το σπιτι σου, δεν ειναι θεμα του νοσοκομειου πιστευω

γιογκινι κι εγω το σκεφτομαι για το αττικο, αν δεν παω στο κεντρο φυσικου τοκετου

Το Αττικό είναι δημόσιο νοσοκομείο και το μωρό το έχεις 24 ώρες το 24ωρο μαζί σου και αυτό είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα και τεράστια ευτυχία!!! Δεν έχω την απαίτηση να μου δώσουν από το νοσοκομείο ξένο γάλα, έχω όμως την απαίτηση αν θέλω να δώσω και ξένο γάλα στο παιδί μου γιατί δεν χορταίνει με το δικό μου να μην μου το απαγορέυουν την στιγμή κιόλας που δεν θα το ζητήσω καν από το νοσοκομείο. Αν έχεις ένα μωρό 2,5 κιλά και σου λένε συνέχεια οι μαιες ότι πρέπει να τρώει καλά για να πάρει βάρος κι εσύ δεν έχεις γάλα πίστεψέ με ότι πεθαίνεις από το αγχος σου. Όπως φαντάζομαι ότι δεν έχεις θηλάσει 7 ώρες συνεχόμενα.

Το Αττικό είναι δημόσιο νοσοκομείο και το μωρό το έχεις 24 ώρες το 24ωρο μαζί σου και αυτό είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα και τεράστια ευτυχία!!! Δεν έχω την απαίτηση να μου δώσουν από το νοσοκομείο ξένο γάλα, έχω όμως την απαίτηση αν θέλω να δώσω και ξένο γάλα στο παιδί μου γιατί δεν χορταίνει με το δικό μου να μην μου το απαγορέυουν την στιγμή κιόλας που δεν θα το ζητήσω καν από το νοσοκομείο. Αν έχεις ένα μωρό 2,5 κιλά και σου λένε συνέχεια οι μαιες ότι πρέπει να τρώει καλά για να πάρει βάρος κι εσύ δεν έχεις γάλα πίστεψέ με ότι πεθαίνεις από το αγχος σου. Όπως φαντάζομαι ότι δεν έχεις θηλάσει 7 ώρες συνεχόμενα.

τελεια!

αν θυμαμαι καλα εγραψε μια κοπελα παραπανω οτι αν κανεις την δηλωση μπορεις να δωσεις

τις πρωτες μερες δεν εχεις γαλα εχεις πρωτογαλα ετσι κι αλλιως, το μωρο θα πειναει κ δεν θα χορταινει για αυτο και θηλαζεις συνεχεια για να κατεβει το γαλα

αν ο παιδιατρος του νοσοκομειου πει οτι τα κιλα του ειναι πολυ λιγα η οτι χανει αποτομα βαρος και πρεπει να δωσεις ξενο, το συζητας και βλεπεις τι θα κανεις

αν ειναι μονο 2,5 κιλα δεν εχω εμπειρια

στην κορη μου της εδωσα μονο 1 φορα 30μλ στο μαιευτηριο κ την θηλαζα μετα ανα 1 ωρα ( κ τη νυχτα) για να κατεβει το γαλα (οπως και εγινε) οταν εχασε βαρος

στο τελευταιο που αναφερεις....σαφως κ εχω θηλασει τοσο (κ παραπανω)

καμια μας δεν γραφει οτι κατι ειναι φυσιολογικο αν δεν το εχει ζησει πρωτα η ιδια και το εχει διασταυρωσει με πολλες αλλες περιπτωσεις για να δει οτι ισχυει

με το καλο να ερθει το μωρο σου και μπορει να μην χρειαστεις καθολου τα μπιμπερο....μην αγχωνεσαι απο τωρα....

τελεια!

αν θυμαμαι καλα εγραψε μια κοπελα παραπανω οτι αν κανεις την δηλωση μπορεις να δωσεις

τις πρωτες μερες δεν εχεις γαλα εχεις πρωτογαλα ετσι κι αλλιως, το μωρο θα πειναει κ δεν θα χορταινει για αυτο και θηλαζεις συνεχεια για να κατεβει το γαλα

αν ο παιδιατρος του νοσοκομειου πει οτι τα κιλα του ειναι πολυ λιγα η οτι χανει αποτομα βαρος και πρεπει να δωσεις ξενο, το συζητας και βλεπεις τι θα κανεις

αν ειναι μονο 2,5 κιλα δεν εχω εμπειρια

στην κορη μου της εδωσα μονο 1 φορα 30μλ στο μαιευτηριο κ την θηλαζα μετα ανα 1 ωρα ( κ τη νυχτα) για να κατεβει το γαλα (οπως και εγινε) οταν εχασε βαρος

στο τελευταιο που αναφερεις....σαφως κ εχω θηλασει τοσο (κ παραπανω)

καμια μας δεν γραφει οτι κατι ειναι φυσιολογικο αν δεν το εχει ζησει πρωτα η ιδια και το εχει διασταυρωσει με πολλες αλλες περιπτωσεις για να δει οτι ισχυει

με το καλο να ερθει το μωρο σου και μπορει να μην χρειαστεις καθολου τα μπιμπερο....μην αγχωνεσαι απο τωρα....

Σ' ευχαριστώ πολύ. Μακάρι αυτή την φορά να έχω τόσο γάλα όσο να χορταίνει το μωρό και μακάρι να γεννηθεί και λίγο πιο βαρύ τουλάχιστον να μην έχω τόσο άγχος. (Πάντως το 7 ώρες συνεχόμενα για 2 βράδυα εμένα με είχε κάνει ράκος, ειδικά όταν μετά την πρώτη βραδυά πήγα να βγάλω γάλα με το θήλαστρο να δω πόσο έχω τέλος πάντων και δεν χορταίνει και έβγαλα 2-3 σταγόνες μόνο και άκουγα άλλες κοπέλες που κατέβαζαν μπουκάλες.)

ειδικά όταν μετά την πρώτη βραδυά πήγα να βγάλω γάλα με το θήλαστρο να δω πόσο έχω τέλος πάντων και δεν χορταίνει και έβγαλα 2-3 σταγόνες μόνο και άκουγα άλλες κοπέλες που κατέβαζαν μπουκάλες.)

Το πρωτόγαλα είναι πολύ λίγο σε ποσότητα, αλλά εξαιρετικά θρεπτικό και πολύτιμο. Περιέχει σε "συμπυκνωμένη" μορφή μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών και αντισωμάτων, απαραίτητα για το μωρό, και συνήθως η μαμά έχει μόνο αυτό για τις πρώτες περίπου 3 μέρες. Δεν ήσουν η εξάίρεση, έτσι γίνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Οι κοπέλες που έλεγαν ότι κατέβαζαν μπουκάλες, είτε ήταν λίγο ως πολύ υπερβολικές στην περιγραφή τους, είτε βρίσκονταν μετά το 3ο 24ωρο.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Το πρωτόγαλα είναι πολύ λίγο σε ποσότητα, αλλά εξαιρετικά θρεπτικό και πολύτιμο. Περιέχει σε "συμπυκνωμένη" μορφή μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών και αντισωμάτων, απαραίτητα για το μωρό, και συνήθως η μαμά έχει μόνο αυτό για τις πρώτες περίπου 3 μέρες. Δεν ήσουν η εξάίρεση, έτσι γίνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Οι κοπέλες που έλεγαν ότι κατέβαζαν μπουκάλες, είτε ήταν λίγο ως πολύ υπερβολικές στην περιγραφή τους, είτε βρίσκονταν μετά το 3ο 24ωρο.

Πόσο πολύ θα συμφωνήσω μαζί σου.!!!!! Απόλυτα θα έλεγα ειδικά στην δεύτερη παράγραφο.

Δεν υπάρχει γυναίκα που να γεννάει και να έχει την παραγωγή μιας αγελάδας. Κορίτσια η φύση έχει φροντίσει για τα πάντα. Αν το μωρό μας χρειάζεται μια σταγόνα για να τραφεί τότε το στήθος θα παράγει μια σταγόνα. Δεν είναι αποθήκη γάλακτος.

Και το μέγα λάθος που διαβάζω και ακούω τόσο συχνά είναι το θήλαστρο, για να δουν πόσο γάλα έχουν. Μα το θήλαστρο αδειάζει το στήθος από το γάλα που περίσεψε από τον θηλασμό του μωρού, ειδικά τα πρώτα 24ώρα, δεν κάνει παραγωγή γάλακτος.

O5X4p2.png 

Όπως είπαν και πιο πάνω ,το μωράκι το έχεις 24ωρες το 24ορο και πραγματικά για μένα είναι ότι το καλύτερο !

Όσο για τα έξοδα , ναι πληρώνεις όπως στο δημόσιο και αν για κάποιο λογο κάνεις καισαρική δεν πληρώνεις τίποτα!!!

Γέννησα και εγώ εκεί και πραγματικά έμεινα ευχαριστημένη . :P

ioanna κι εγω δεν καταφερα ποτε να βγαλω παραπανω απο 40μλ με το θηλαστρο κ θηλασα την κορουλα μου 20μηνες!

τωρα που ξερεις να μην αγχωθεις για τιποτα και κοιτα τωρα να κοιμασαι οσο μπορεις για να ανταπεξελθεις στα επικειμενα ξενυχτια!

λοιπον κοριτσια το σκεφτομαι πολυ σοβαρα να παω στο αττικο τελικα

το ελενα που γεννησα την κορη μου πεφτει λιγο μακρια πλεον...

να υποθεσω οτι εσεις μεινατε ευχαριστημενες απο το κτιριο και τα δωματια, σωστα?

διαβασα οτι ειναι καινουργιο το νοσοκομειο