Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ανήσυχος ύπνος

Ιντα

Recommended Posts

Το μωρό μου είναι 16 μηνών και κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού ύπνου ξυπνάει κάθε 15 λεπτά και πρέπει να την κουνάω για να ξανακοιμηθεί.Ετσι κάθομαι συνεχώς δίπλα της αλλιώς δεν κοιμάται και γκρινιάζει όλα της φταίνε.Αυτό συμβαίνει μόνο το μεσημέρι όχι τη νύχτα.Μήπως μπορείτε να μου δώσετε κάποια ιδέα τι να κάνω;Δεν ξέρω γιατί ξυπνάει συνεχώς.

Διαφημίσεις

Ιντα μου καλησπέρα.Κάτι ανάλογο συνέβαινε και στον μικρούλι μας, όχι καθημερίνά αλλά τις περισσότερες φορές.Εμας ξυπνούσε πάντα στο πρώτο μισάωρο που κοιμότανε,τον έπαιρνα απλά αγκαλίτσα και ξανακοιμοτανε μετά σερί.Υπήρχανε όμως και φορές που ξυπνούσε ανά μισάωρο.Με απασχόλησε πολύ το θέμα, έλεγα μήπως κρύωνε και τον σκέπαζα,έλεγα μήπως ζεσταινότανε..τον ξεσκέπαζα, κάναμε απόλυτη ησυχία......τα ίδια.λύση δεν βρήκα,αλλά και κάτι παθολογικό δεν ήτανε μιας και τον πήγαινα και στην παιδίατρο και το είχα συζητήσει και μαζί της. τελικά το φαινόμενο σταμάτησε από μόνο του και τώρα κοιμάται μιά χαρά.Πιστεύω και σε σας έτσι θα γίνει, θα σταματήσει σιγά σιγά.

Εμένα κάνει ανήσυχο ύπνο όλο το βράδυ.Κλωτσάει,ξεσκεπάζεται,σηκώνεται ορθια και άλλα πολλά .Εχω σκεφτει να ρωτησω παιδίατρο αλλά δεν το έχω κάνει ακόμα.Ελπίζω να μην είναι προβλημα.Επίσης..λίγο πριν κοιμηθεί..κάνει μμμμμμμμ..μμμμμμμ σαν να αυτονανουρίζεται. Είναι πολύ ανήσυχη..

A3Oip2.png

MzPrp2.png

• 1 month later...

εμενα εχει μια εβδομαδα που ξεκινησε να κανει βαρελακια.. :lol:

απο τοτε ομως δυσκολευεται πολυ να κοιμηθει. τη βαζω στο κρεβατι της και ενω νυσταζει πολυ παλευει και κλαιει.. τη βρισκω αναποδα στη κατω μερια του κρεβατιου, καθετα στο κρεβατι και τα ποδια εξω απο τα καγκελα γενικα στριφογυριζει σε ολο το κρεβατι και δεν κοιμαται..

μπορω να κανω κατι?

Διαφημίσεις

Το μόνο που μπορείς να κάνεις (σε εμάς έπιανε σ'αυτήν την ηλικία) είναι να προσπαθήσεις να την ακινητοποιήσεις εμποδίζοντας τα βαρελάκια της μέχρι να ηρεμίσει. Θα διαμαρτυρηθεί λιγάκι αλλά θα το πάρει απόφαση.

Ο Κωστής ακόμα έτσι κάνει και φυσικά δεν τον παίρνει ο ύπνος οπότε μετά από λίγο σηκώνεται όρθιος και φωνάζει (αλλά ΦΩΝΑΖΕΙ). Αν δεν τον πάρει ο ύπνος πίνοντας το γάλα είναι δύσκολά τα πράγματα :?

Όσο για το μεσημέρι....ακόμα χειρότερα :roll: Μόνο βόλτα με το καρότσι τον καταφέρνω να κοιμηθεί -και απαραιτήτως εκτός σπιτιού, όχι απλό κούνημα :lol:

KbCJp2.pngEYukp3.png