Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προφυλάξεις μετά από αμνιοκέντηση


Recommended Posts

Είμαι στην 24η εβδομάδα της κύησης και πριν 2 μέρες έκανα αμνιοκέντηση.Ευτυχώς τα αποτελέσματα είναι καλά απλαανησυχώ για το ενδεχόμενο αποβολής.Θέλω να κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να έχω μια καλή συνέχεια εγκυμοσύνης .Ο γιατρός μου είπε απλά να ξεκουραστώ για 3 μέρες και τον υπόλοιπο καιρό να προσέχω ότι και πριν δηλ να μην κρατάω βάρος,να μην κουράζομαι....Εσείς τι λέτε για αυτό;

uqGsp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


demetra78,καλημερα.εκανα κι εγω αμνιοπαρακεντηση πριν απο 20μερες.απο τη στιγμη που ολα πηγαν καλα την ωρα της αμνιο,δεν εχεις λογο να φοβασαι.εμενα ο γιατρος μου ειπε οτι ο κινδυνος αποβολης υπαρχει την ωρα της επεμβασης μηπως τυχον κανει καποιον χειρισμο οπως να χρειαστει να βαλει και να βγαλει τη βελονα.αν γινοταν κατι ασχημο θα γινοταν εκεινη την ωρα μου ειπε.αυτα τα λιγα ξερω!καλο υπολοιπο στην εγκυμοσυνη σου!!

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ έκανα αμνιο όταν ήμουν έγκυος και μάλιστα τα χρειάστηκα κι εγώ και ο γιατρός διότι χρειάστηκε να με "τρυπήσουν" 2 φορές , λόγω ελαττωματικής βελόνας...μου σύστησαν κι εμένα για 3 μέρες ξεκούραση και ξάπλα , το έκανα Πέμπτη βράδυ και είχα πάρει άδεια Παρασκευή και το ΣΚ το έβγαλα στο σπίτι. Ευτυχώς όλα πήγαν κατ'ευχήν. Ο κίνδυνος αποβολής όπως μου εξήγησαν είναι περίπου 2% στη χειρότερη περίπτωση.

 

Ξεκουράσου λοιπόν και μην ανησυχείς , σου εύχομαι μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη και με το καλό το μπεμπάκι σου!!!

 

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Link to comment
Share on other sites

καλά σου είπε ο γιατρός σου, λίγες μέρες ξεκούραση και μετά όχι ταρζανιές. Εξάλλου οι πιθανότητες για αποβολή είναι πιο μεγάλες το πρώτο 24ωρο μετά την αμνιοκέντηση, όσο περνούν οι μέρες εξαλείφονται, άρα εσύ ήδη έχεις διαφύγει τον κίνδυνο. Όταν θα τον ξαναεπισκεφθείς θα κοιτάξει μήπως σου έγινε καμιά αποκολλησούλα (μικρή πιθανότητα) και αναλόγως θα σου συστήσει παραπάνω ξεκούραση. Αλλιώς, μετά τις 3 μέρες μπορείς να ξαναγυρίσεις στις δραστηριότητές σου που φαντάζομαι πως ήδη με την έναρξη της εγκυμοσύνης σου τις είχες μετριάσει. Καλά αποτελέσματα και καλή συνέχεια εύχομαι!

Link to comment
Share on other sites

demetra μου, συμφωνώ κι εγώ με τα κορίτσια. ¨Οταν έκανα αμνιοπαρακέντηση οι οδηγίε ςπου είχα ήταν: σπίτι για 2-3 μέρες, στο πολύ χαλαρό. Ο γιατρός μου είχε πει: καναπές και τουαλέτα! Δες το σαν ευκαιρία ξεκούρασης! (την είχα βγάλει αγκαλιά με το λαπτοπ).

Και στη συνέχεια, μου είχε συστήσει για 2 εβδομάδες προσοχή. Ας πούμε δεν μαγειρεύουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μακαρόνια για παράδειγμα (κατάλαβες, βαριά κατσαρόλα, να σουρώνουμε μετά κτλ) ούτε σηκώνουμε τη λεκάνη με τα πλυμένα για να απλώσουμε.

Μετά τις 2 εβδομάδες, θα είσαι ήδη στην 26η, έ προσέχουμε γενικά με τα βάρη, όχι ταρζανιές.

Καλή και τελειόμηνη εγκυμοσύνη!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Γεια σου Δημητρα! Ποσο χαιρομαι που ολα ειναι καλα με το μπεμπακι σου δεν μπορεις να φανταστεις! Περασες δυσκολα ψυχολογικα αλλα ολα ειναι μακρινα πια! Εμενα περασε περισσοτερο απο μια εβδομαδα απο την αμνιοπαρακεντηση και σημερα με ειδε ο γιατρος για να επιβεβαιωσει πως η μπεμπουλα μου δεν επηρεαστηκε απο την μικροεπεμβασουλα. Ελεγξε στον υπερηχο το αμνιακο υγρο το οποιο βρηκε καθαρο οπως και πριν και μου ειπε πως το μωρακι δεν εχει ταχυκαρδια που ισως θα εδειχνε πως υπηρχε μολυνση εσωτερικα. Εγω ολη την εβδομαδα την περασα στο σπιτι προληπτικα και σκεφτομαι να μεινω μεσα ακομη λιγες μερες, παρολο που ο γιατρος μου μου ειπε πως δεν χρειαζεται. Αλλα ειμαι απο τη φυση μου λιγο φοβιτσιαρα και θελω να ειμαι ησυχη. Και μενα τα πρωτα αποτελεσματα της εξετασης ειναι φυσιολογικα! Να μην ανησυχεις καθολου απλα ξεκουρασου. Ειναι μια ευκαιρια σιγουρα να δεχτεις λιγη περιποιηση. Ο κινδυνος ειναι σχεδον ανυπαρκτος πια. Απολαυσε τον μικρουλη σου που σε κλωτσαει! Εγω λιγα πραγματα καταλαβαινω απο το αστερακι μου, αλλα δεν θα αργησω κι εγω να την νοιωσω! Πολλα φιλια και καλο υπολοιπο στην εγκυμοσυνη σου! ;)

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια καλησπέρα ,

Από την Τρίτη που έκανα την άμνιο είμαι στο σπίτι.Η μόνη μου έξοδος είναι στο σπίτι της μαμάς μου όπου πηγαίνω για φαγητό(είναι από κάτω)Τις τρεις πρώτες μέρες δεν σηκώθηκα καθόλου από το κρεβάτι αλλά τώρα απλά είμαι περιορισμένη στο σπίτι.Βέβαια νόμιζα ότι θα βαριόμουν αλλά δεν προλαβαίνω αφού με έχουν όλοι στα όπα όπα....Μάλλον θα με κακομάθουν αλλά είπα να το εκμεταλευτώ λιγάκι αφού είμαι και με άδεια από τη δουλεία μου.

Ηλιοδώρα μου πολύ χαίρομαι που πήγαν όλα καλά γλυκειά μου.Εγώ θα πάω ξανά στον γιατρό μου τη Δευτέρα.Θα σας ενημερώσω.χχχχχχχχχχχχ

uqGsp3.png
Link to comment
Share on other sites

και εγω οταν χρειαστηκε να κανω την αμνιο τα ιδια πραγματα ακριβως με εσας εκανα....2-3 μερες κρεβατι-τουαλετα-καναπε και μετα για λιγες μερες προσοχη με τις διαφορες δραστηριοτητες.....ολα καλα μην αγχωνεστε.....μπορει να ειναι ενα σχετικα δυσκολο θεμα η αμνιο αλλα εγω και σε επερχομενες εγκυμοσυνες μπορει κ να επιδιωξω να ξανακανω για να ξερω οτι ολα ειναι καλα...ευχομαι σε ολες τελειες και τελειομηνες εγκυμοσυνες και γερα μπεμπακια

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...