Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

SOS ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΛΑ

Recommended Posts

Η κόρη μου 12 χρονών πρώτη γυμνασίου ..ξεκίνησαν τα φλερτ .....

Τώρα τι κάνουμε ..

Κάποια στιγμη εκεί που μιλάγαμε για δίαφορα για το σχολείο, για τις φίλες της μου το είπε ..

ένας την κυνηγάει απο τη αρχή της χρονιάς ,αυτός 2 γυμνασίου αυτή μου είπε δεν ήθελε ,τώρα όμως άλλαξε γνώμη και τις αρέσει και έτσι φλερτάρουν χωρίς να τα έχουν φτίαξει ...που αυτό στα δικά της δεδομένα ειναι χεράκι , παρέα και κανα φιλί απο ότι μου έχει πει δηλαδη ...

Στην εκτη δημοτικού ειχαν κάνει σεξουαλικη δαπεδαγώγηση και έτσι ξέρει τα πάντα για το σεξ την προφύλαξη και της αρρώστιες .Από της κουβέντεσ που έχουμε κάνει θεωρή ότι απο 2-3 λυκείου πας στο επ'ομενο επίπεδο...

Μέχρι εδώ καλά

Εγώ τώρα για να αφήσω ανοικτή τη πόρτα να μου μιλαέι της είπα ότι η καλυτερη φάση ειναι το φλέρτ τώρα ξεκινάνε τα ωραια να τα χαρεί δηλαδη ότι συμφωνο στο να φλερταρη .....ομως σκέφτομε αν πάνω στις αγκαλιες πάνε και παραπέρα τι γίνεται 12 ειναι μην τρελαθούμε κιόλας είναι μωρό ακόμα

Της το είπα βέβαια ότι το αγόρι μπορει να θέλει περισσότερα και μου απάντησε --- ΤΙ ΛΕς ΡΕ ΜΑΜΑ ΕΓΩ ΌΜΩς ΔΕΝ ΘΈΛΩ αν θέλει έτσι αλλιως να φύγη---ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ....θέλει αυτή γοητευτη δαγκώση την λαμαρίνα τι γίνεται ...

Μήπως λοιπον έκανα κακά που συμφώνησα και δεν ημουν ποιο αυστηρή :confused:

Διαφημίσεις

Τώρα τι κάνουμε ..

Κάποια στιγμη εκεί που μιλάγαμε για δίαφορα για το σχολείο, για τις φίλες της μου το είπε ..

ένας την κυνηγάει απο τη αρχή της χρονιάς ,αυτός 2 γυμνασίου αυτή μου είπε δεν ήθελε ,τώρα όμως άλλαξε γνώμη και τις αρέσει και έτσι φλερτάρουν χωρίς να τα έχουν φτίαξει ...που αυτό στα δικά της δεδομένα ειναι χεράκι , παρέα και κανα φιλί απο ότι μου έχει πει δηλαδη ...

Στην εκτη δημοτικού ειχαν κάνει σεξουαλικη δαπεδαγώγηση και έτσι ξέρει τα πάντα για το σεξ την προφύλαξη και της αρρώστιες .Από της κουβέντεσ που έχουμε κάνει θεωρή ότι απο 2-3 λυκείου πας στο επ'ομενο επίπεδο...

Μέχρι εδώ καλά

Εγώ τώρα για να αφήσω ανοικτή τη πόρτα να μου μιλαέι της είπα ότι η καλυτερη φάση ειναι το φλέρτ τώρα ξεκινάνε τα ωραια να τα χαρεί δηλαδη ότι συμφωνο στο να φλερταρη .....ομως σκέφτομε αν πάνω στις αγκαλιες πάνε και παραπέρα τι γίνεται 12 ειναι μην τρελαθούμε κιόλας είναι μωρό ακόμα

Της το είπα βέβαια ότι το αγόρι μπορει να θέλει περισσότερα και μου απάντησε --- ΤΙ ΛΕς ΡΕ ΜΑΜΑ ΕΓΩ ΌΜΩς ΔΕΝ ΘΈΛΩ αν θέλει έτσι αλλιως να φύγη---ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ....θέλει αυτή γοητευτη δαγκώση την λαμαρίνα τι γίνεται ...

μια χαρα της τα ειπες μην αγχωνεσαι!να της εχεις εμπιστοσυνη.μονο οταν και αν σταματηση να σου μιλαει να στεναχωριεσαι.

Όχι δεν έκανες "κακά" (:lol: )

Εγώ στη θέση σου θα της έκανα μια συζήτηση ακόμα του στυλ τι σκοπεύει να κάνει αν ο άλλος επιμείνει και προσπαθήσει να επιβληθεί σωματικά. Καλό θα είναι να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα και να ξέρει να φυλάγεται. Δηλαδή μια τέτοια συζήτηση πιθανά θα την πονηρέψει όσο χρειάζεται για να μην ξεμοναχιάζεται σε μέρη που δεν θα μπορεί να έχει βοήθεια.

Καλύτερα προετοιμασμένη παρά πρόβατο ;) Κι εσύ καλύτερα δίπλα της παρά απέναντί της ακόμα και αν συμβεί το "μοιραίο"

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

τα σημερινα παιδια δεν πιστευω οτι ειναι προβατα.εγω πιστευω οτι δεν χρειαζεται τοσο πανικος για ενα φλερτ.το πιθανοτερο ειναι αν το ζορισει μην της ξαναπει τιποτα.

εγω θυμαμαι οτι στην ηλικια της ουτε σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση καναμε στο σχολειο ουτε τιποτα.οτι ηξερα το ηξερα απο τη μαμα μου η οποια μου μιλουσε πολυ ανοιχτα γιαυτα τα θεματα και ετσι εμαθα τα παντα γυρω απο αυτα.το καλο ηταν οτι δε προσπαθησε να μου επιβληθει αλλα ηταν διπλα μου σα φιλη και γω παντα της μιλουσα.δεν το θεωρουσα κακο γιαυτο δεν εκανα και τιποτα μεχρι τη 2 λυκειου γιατι απλα δεν ηθελα!απο τη στιγμη που μιλας με τη κορη σου και σου εχει εμπιστοσυνη προσπαθησε να τη διατηρησεις και οχι να εισαι πιο αυστηρη γιατι ετσι θα κλειστει στον εαυτο της και δε θα της περνεις κουβεντα.σε αυτες τις περιπτωσεις πιστευω οτι ειναι καλυτερο να σε νιωθει φιλη και να σου ανοιγεται παρα να εισαι μαμα και να μη ξερεις τιποτα!!

qcKmp2.png

Διαφημίσεις

Δηλαδή τι να κάνεις; Να την κλειδώσεις μέσα, δεν γίνεται. Λοιπόν εγώ πως το σκέφτομαι. Για να πάνε παραπέρα που είναι ο φόβος σου πρέπει να δοθεί ευκαιρία, δηλ. τόπος και χρόνος. Εκεί μπορείς να παρέμβεις. Τι ευκαιρίες έχει να βγαίνει, να βρίσκεται μαζί του, κλπ. Σε αυτό είναι μικρή για να βρίσκεται μαζί του εκτός σχολείου. Ιδίως με μαθήματα, φροντιστήρια, κλπ καθημερινές είναι αδύνατον. Οπότε ελέγχεις τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται τα Σ/Κ. Π.χ. πάρτυ σε σπίτι με αλκοόλ είναι απαγορευμένα, εγώ ένα αντιλήφθηκα πέρισυ και φέτος δεν θα πάει. Επίσης ένα χορό που κάνανε σε ένα μπαράκι, μόλις βγήκανε τα space πλάκωσε η αστυνομία (καρφωτό φαντάζομαι από ανταγωνιστικό μπαράκι) και τα πέταξε όλα τα μικρά έξω :lol:. Σε αυτά πιστεύω ότι πρέπει και δικαιούσαι να κάνεις αυστηρό έλεγχο. Επίσης τα κινητά προσφέρουν μεγάλες ευκαιρίες συννενόησης για κρυφά ραντεβού, κοπάνες από φροντιστήριο, κλπ. Κόβεις το κινητό, κόβεις τη γραμμή ζωής της σχέσης. Επίσης facebook ελεγχόμενο π.χ. 1 ώρα ημερησίως, ώστε να μην κολλάνε στη σχέση, τι μου είπε, τι του είπα, κλπ, με τις ώρες. Με αυτά τα μέσα αυτοτροφοδοτούνται αυτές οι σχέσεις. Όποιος θέλει να την βρει στο σταθερό, πίστεψέ με δεν θα πάρει τηλ. κανένα αγόρι.

Οπότε αντί να ελέγχεις τη σχέση, ελέγχεις τις εξόδους της και τις ευκαιρίες επαφής μαζί του. Όσο λιγότερο επαφή θα βαρεθεί και θα τον ξεπεράσει για να πάει εννοείται στον επόμενο. Αυτά μέχρι τα 16 φαντάζομαι, μετά ετοιμάσου να γίνεις γιαγιά :rolleyes:

αχ σας ευχαριστω πολύ κορίτσια απο προχτες το σκέφτομε και το ξανασκέφτομαι μήπως έκανα λάθος...το ξεμονάχιασμα φοβάμε και εγώ Βέβαια δεν έχει χρόνο μου κινήτε εκτός σχολείου μόνη ...Την πάμε και την φέρνουμε στα αγγλικα και στο σχολείο και στο γύπεδο παει την ώρα της προπόνησεις ...κανά σινεμά πάει και αυτό την αφήνουμε στην πόρτα αλλα εδώ σε γυμνάσιο μέσα στη πόλη γίνονται τα όργια στης τουαλέτες ...τι να πω άλλες εποχες της έχω εμπιστοσύνη αλλά δυστηχώς ποτέ δεν ξέρεις...

Μια χαρά της τα είπες, καλύτερα να είστε φίλες και να σου τα λέει όλα παρά να σε φοβαται. Απλώς να βεβαιωθείς οτι γνωρίζει όντως τα παντα για τις προφυλάξεις (για μελλοντικά) και να τονίσεις οτι δεν πρεπει ούτε μία φορά να γίνεται σεξ χωρις προφύλαξη ο,τι και να λεει το αγόρι όσο και να νιώθει ερωτευμένη. Υποτίθεται ότι έχουμε 2010 και τα παιδιά/νέοι γνωρίζουν όμως διαβάζω κατι θέματα στο φόρουμ για ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες ή έστω υποψίες και καραφλιάζω από την έλλειψη ενημερωσης και υπευθυνότητας.

Δηλαδή τι να κάνεις; Να την κλειδώσεις μέσα, δεν γίνεται. Λοιπόν εγώ πως το σκέφτομαι. Για να πάνε παραπέρα που είναι ο φόβος σου πρέπει να δοθεί ευκαιρία, δηλ. τόπος και χρόνος. Εκεί μπορείς να παρέμβεις. Τι ευκαιρίες έχει να βγαίνει, να βρίσκεται μαζί του, κλπ. Σε αυτό είναι μικρή για να βρίσκεται μαζί του εκτός σχολείου. Ιδίως με μαθήματα, φροντιστήρια, κλπ καθημερινές είναι αδύνατον. Οπότε ελέγχεις τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται τα Σ/Κ. Π.χ. πάρτυ σε σπίτι με αλκοόλ είναι απαγορευμένα, εγώ ένα αντιλήφθηκα πέρισυ και φέτος δεν θα πάει. Επίσης ένα χορό που κάνανε σε ένα μπαράκι, μόλις βγήκανε τα space πλάκωσε η αστυνομία (καρφωτό φαντάζομαι από ανταγωνιστικό μπαράκι) και τα πέταξε όλα τα μικρά έξω :lol:. Σε αυτά πιστεύω ότι πρέπει και δικαιούσαι να κάνεις αυστηρό έλεγχο. Επίσης τα κινητά προσφέρουν μεγάλες ευκαιρίες συννενόησης για κρυφά ραντεβού, κοπάνες από φροντιστήριο, κλπ. Κόβεις το κινητό, κόβεις τη γραμμή ζωής της σχέσης. Επίσης facebook ελεγχόμενο π.χ. 1 ώρα ημερησίως, ώστε να μην κολλάνε στη σχέση, τι μου είπε, τι του είπα, κλπ, με τις ώρες. Με αυτά τα μέσα αυτοτροφοδοτούνται αυτές οι σχέσεις. Όποιος θέλει να την βρει στο σταθερό, πίστεψέ με δεν θα πάρει τηλ. κανένα αγόρι.

Οπότε αντί να ελέγχεις τη σχέση, ελέγχεις τις εξόδους της και τις ευκαιρίες επαφής μαζί του. Όσο λιγότερο επαφή θα βαρεθεί και θα τον ξεπεράσει για να πάει εννοείται στον επόμενο. Αυτά μέχρι τα 16 φαντάζομαι, μετά ετοιμάσου να γίνεις γιαγιά :rolleyes:

όυτε να το σκέφτομε δεν θέλω ασε μέχρι τα 16 έχουμε καιρο :confused: αχαχ τι λες τώρα γιαγια παναγια μου τρέμο όταν θα ξεκινήσουν σχέσεις αυτές

αχ σας ευχαριστω πολύ κορίτσια απο προχτες το σκέφτομε και το ξανασκέφτομαι μήπως έκανα λάθος...το ξεμονάχιασμα φοβάμε και εγώ Βέβαια δεν έχει χρόνο μου κινήτε εκτός σχολείου μόνη ...Την πάμε και την φέρνουμε στα αγγλικα και στο σχολείο και στο γύπεδο παει την ώρα της προπόνησεις ...κανά σινεμά πάει και αυτό την αφήνουμε στην πόρτα αλλα εδώ σε γυμνάσιο μέσα στη πόλη γίνονται τα όργια στης τουαλέτες ...τι να πω άλλες εποχες της έχω εμπιστοσύνη αλλά δυστηχώς ποτέ δεν ξέρεις...

Πάντα πρέπει να έχει την εντύπωση ότι δεν καταπιέζεται, δεν υστερεί σε σχέση με τις φίλες της αλλά εσύ θα είσαι από κοντά. Τώρα για τις τουαλέτες αυτά πάντα συμβαίνανε. Θα είσαι σε επαφή με μαμάδες φιλενάδων της ώστε αν κάποιας της ξεφύγει κάτι για τη δικιά σου στη μαμά της π.χ. γιατί τσακωθήκανε, να στο σφυρίξει η μαμά της

Εγώ για την ενημέρωση για προφύλαξη είμαι πολύ επιφυλακτική. Εδώ θέλει πρακτική εφαρμογή πως γίνεται η τοποθέτηση όταν μπουν στην κρίσιμη ηλικία, στα λόγια θα μείνουμε;

Διαφημίσεις

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Μια χαρά της τα είπες, καλύτερα να είστε φίλες και να σου τα λέει όλα παρά να σε φοβαται. Απλώς να βεβαιωθείς οτι γνωρίζει όντως τα παντα για τις προφυλάξεις (για μελλοντικά) και να τονίσεις οτι δεν πρεπει ούτε μία φορά να γίνεται σεξ χωρις προφύλαξη ο,τι και να λεει το αγόρι όσο και να νιώθει ερωτευμένη. Υποτίθεται ότι έχουμε 2010 και τα παιδιά/νέοι γνωρίζουν όμως διαβάζω κατι θέματα στο φόρουμ για ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες ή έστω υποψίες και καραφλιάζω από την έλλειψη ενημερωσης και υπευθυνότητας.

ασ είναι ΄καλά η δασκάλα τις έκτης δημοτικού την ευχή μου να έχει τους τα έμαθα τα πάντα για το σώματους την αντισύληψη τις αρρώστιες και ήταν και το αγαπημένο τους μάθημα περιμένανε πως και πως εκείνη την ώρα το εμποδώσανε καλά ότι στο γυμνάσιο δεν προχωράμε διότι και το σώμα τους δεν έχει ωριμάση ακόμα απο ότι μου λεέι βέβαια σε συζητήσεις αλλα όταν ερωτευτής ξεχνά ς τα πάντα και είναι όλα ροοοοοζ το θέμα έναι πότε θα την πατήσεις

ειναι πολυ καλο το τύπωσα

αν το δώσο στην κόρη θα είναι για καλό η είναι υπερβοληκό:roll:

Αχ, δεν πρέπει να τα τρομάζουμε με το σεξ και ο έρωτας είναι το ωραιότερο πράγμα. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε το λεξιλόγιο των μανάδων μας. Εγώ είχα φίλες μου που κάναν σεξ στα 23-24 γιατί ήταν ενοχικές και τρομοκρατημένες. Αλλά η δουλειά μας είναι πιο δύσκολη έτσι, οι μάνες μας βγάζαν μία απαξίωση και καθάριζαν. Τελικά τι μας απασχολεί περισσότερο, η εγκυμοσύνη. Αυτό πρέπει να ελαχιστοποιηθεί ως πιθανότητα. Μετά το να πληγωθούν, γιατί κάποιος μπορεί να τραβήξει φωτο, βίντεο, κλπ. Έχουν ξανασυμβεί και πρέπει να τα ξέρουν ώστε να προφυλαχθούν. Αυτά μπορούμε να κάνουμε, δεν μπορούμε να τα ξεκόψουμε από τη ζωή. Άντε θα ανταλάσσουμε σημειώσεις.

ειναι πολυ καλο το τύπωσα

αν το δώσο στην κόρη θα είναι για καλό η είναι υπερβοληκό:roll:

Αν εννοείς το έντυπο το ίδιο http://www.youth-health.gr/gr/documents/sex_agogi_1.pdf και όχι το άρθρο από το φόρουμ (δεν χρειάζεται να της δώσεις το δρόμο για τη δική σου διέξοδο) εγώ θα το τύπωνα.

Η μόνη μου ένσταση είναι στο έντυπο είναι πως δεν έχει τους Σωστούς λόγους για να ξεκινήσεις την σεξουαλική σου δραστηριότητα. Και εκεί έρχεται η δική σου δουλειά.

(Λορέτα Ποντικίνα)

Διαφημίσεις

το θέμα είναι ότι εγώ στη μάνα μου δεν τολμουσα να πω τίποτα βέβαια καιδεν θέλω η κόρη μου να νιώθει το ίδιο συζήτηση γυρω απο το σέξ εννοήται δεν είχε γίνει ποτέ παρόλα αυτα στην 3 λυκειου έκανα το μεγαλο βήμα Νωρίτερα τους έκοβα την φόρα δεν το συζητούσα καν . Σε καλό μου βγήκε πάντως το θέμα είναι θα κάνει η κόρη μου το ίδιο ............το μελλον θα δίξει

Αν εννοείς το έντυπο το ίδιο http://www.youth-health.gr/gr/documents/sex_agogi_1.pdf και όχι το άρθρο από το φόρουμ (δεν χρειάζεται να της δώσεις το δρόμο για τη δική σου διέξοδο) εγώ θα το τύπωνα.

Η μόνη μου ένσταση είναι στο έντυπο είναι πως δεν έχει τους Σωστούς λόγους για να ξεκινήσεις την σεξουαλική σου δραστηριότητα. Και εκεί έρχεται η δική σου δουλειά.

έχει δίκιο τώρα το προσεξα εκείνο που λες:roll:

Όχι δεν έκανες "κακά" (:lol: )

Εγώ στη θέση σου θα της έκανα μια συζήτηση ακόμα του στυλ τι σκοπεύει να κάνει αν ο άλλος επιμείνει και προσπαθήσει να επιβληθεί σωματικά. Καλό θα είναι να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα και να ξέρει να φυλάγεται. Δηλαδή μια τέτοια συζήτηση πιθανά θα την πονηρέψει όσο χρειάζεται για να μην ξεμοναχιάζεται σε μέρη που δεν θα μπορεί να έχει βοήθεια.

Καλύτερα προετοιμασμένη παρά πρόβατο ;) Κι εσύ καλύτερα δίπλα της παρά απέναντί της ακόμα και αν συμβεί το "μοιραίο"[/QUOT

ΑΚΡΙΒΩΣ

Τώρα τι κάνουμε ..

Μέχρι εδώ καλά

φοβάμαι ότι εγώ δεν θα είμαι τόσο προοδευμένη..:oops:

Εσύ είσαι αγορομάνα ακόμα... δεν πιάνεσαι :lol:

(Λορέτα Ποντικίνα)

Τώρα τι κάνουμε ..

Μέχρι εδώ καλά

Αν και τα δικά μου είναι μικρά (και αγόρια) θεωρώ ότι καλά το χειρίστηκες. Σωστό αυτό που είπες να αφήνεις δίαυλο επικοινωνίας, πολύ σημαντικό και ελπίζω να το καταφέρω κι εγώ. Θέλω να μου μιλάνε για τα πάντα (εντάξει, όχι και με πολλες λεπτομέρειες:lol:), να μη με φοβούνται και να ζητούν τη συμβουλή μου.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

θα τα που σε 12 χρόνια χιχχιχιχ:wink:

:) καλά σίγουρα μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μην πεις... απλά με τον χαρακτήρα που έχω τώρα αυτή την στιγμή που μιλάμε αν είχα μια κόρη 12χρόνη πχ το πρώτο πράγμα που θα της έλεγα είναι να κοιτάξει τα μαθηματά της και να περνάει καλά με τις φίλες και οι έρωτες θα έρθουν λίγο αργότερα. Δεν θα την πρόοτρυνα πχ να βγουν και να μου λεει ότι της έπιασε το χέρι κλπ. Μιλάμε για αυτή την ηλικία. Αλλα όπως σου είπα αυτά τα λεω τώρα μπορεί σε 12 χρόνια να λεω άλλα ή να λεω παλι τα ίδια.

ΥΓ: Ολα αυτά είναι δικιά μου γνώμη , εσύ είσαι η μανούλα και εσύ ξέρεις το παιδάκι σου .