Thaumataki Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 Απλά θέλω να καταγγείλω το συγκεκριμένο σχολείο, καθώς είμαι ακόμη σοκαρισμένη! Δε ξέρω εάν κάποιες μανούλες στέλνετε τα παιδάκια σας εκεί ή σκοπεύετε να το κάνετε, αλλά αυτό που είδα σήμερα με έβγαλε ''έξω από τα ρούχα μου''.Πρόκειται για ένα πρότυπο σχολείο...αλλά μάλλον αναθεωρώ... Σήμερα, μιας κι ο άντρας μου έχει άδεια κι είχε καλή μέρα, αποφασίσαμε να πάμε βόλτα στο μουσείο της Ακρόπολης. Εκεί ήταν κι αυτό το σχολείο. Ανεβαίνοντας, στο πάνω επίπεδο του μουσείου ήταν μια τάξη με καμιά 20αρία παιδάκια 1ης-2ας δημοτικού, όπου ένα παιδάκι ώς φυσκό, είχε κουραστεί και είχε κάτσει κάτω....ώσπου η ''δασκάλα'' (ο Θεός να τη κάνει), το είδε και με υστερία φώναξε ''Σήκω πάνω παιδί μου!!!!!'' και το πιάνει το παιδάκι από το πουλόβερ και το σήκωσε με τα δυο της χέρια!!!!!!!:shock: Εγώ είχα μείνει κάγκελο, αλλά ο άντρας μου έκανε ολόκληρη φασαρία επί τόπου, μέχρι και οι υπεύθυνοι μαζεύτηκανε. Δε μπορώ να διανοηθώ να στείλω το παιδί μου σχολείο και να τού φερθούν με αυτό το τρόπο. Και πόσο μάλλον σε ιδιωτικό, που υποτίθεται η αντιμετώπιση είναι διαφοτερική! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stauroulitsa Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Εγω ενα έχω να πω σε αυτό .Δασκάλα είσαι δεν γίνεσαι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrid05 Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Δυστυχώς ποτέ δεν ξέρεις πως συμπεριφέρονται στα παιδιά σου μόλις απομακρυνθείς. Τα ιδιωτικά δεν εξασφαλίζουν απαραίτητα και σωστό εκπαιδευτικό προσωπικό... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beba09 Posted May 19, 2011 Share Posted May 19, 2011 Νομίζω ότι υπερβάλεις έχω τελειώσει ιδιωτικό, και στο Μοντεσορριανό είχε πάει ιδιωτικό η καλύτερη μου φίλη….μια χαρά σχολείο είναι. Όσο για την δασκάλα είμαι σίγουρη ότι ήξερε τι έκανε….. Η Ελληνική παιδεία όντως είναι αρκετά αυστηρή και αυτό το ξέρουν όλοι όσοι στέλνουν εκεί τα παιδιά τους, είχε πάει ο αδελφός μου ένα φεγγάρι και πάνε και τα παιδιά του θείου μου. Μόνο αυτό θα σου πω πέρυσι εργάστηκα ως φύλακας σε μουσείο και κυρίως παιδιά ερχόντουσαν. Ήρθε λοιπόν από κάποιο σχολείο (δημόσιο) μια τάξη του δημοτικού, ένα παιδάκι ήταν λιγάκι ζωηρούλη, η δασκάλα του ζήτησε να περάσει έξω (προσωπικά δεν το θεώρησα σωστό και μάλλον λιγάκι υπερβολικό). Το παιδάκι ήρθε λοιπόν στην είσοδο και άρχισε να ψάχνει κάποια τσάντα και μετά κάποια άλλη (περίεργο μου φάνηκε). Εγώ το παρατηρούσα γιατί ήμουν ακριβώς μπροστά και μόλις με κοίταξε έφυγε από εκεί. Προσωπικά σκέφτηκα ότι θέλει μάλλον να κολατσίσει κάτι από την τσάντα. Όταν τελείωσαν όλα τα παιδάκια….τότε κατάλαβα ότι δεν έψαχνε στην δική του τσάντα…! Μου έκανε μεγάλη εντύπωση….μικρό παιδάκι και να κλέβει. Μπορεί να είναι παιδιά αλλά μερικές φορές οι δάσκαλοι πρέπει να είναι αυστηροί. Είναι για το καλό του παιδιού. Προφανώς η δασκάλα κάτι ήξερε από πριν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarett Posted May 25, 2011 Share Posted May 25, 2011 Ανεβαίνοντας, στο πάνω επίπεδο του μουσείου ήταν μια τάξη με καμιά 20αρία παιδάκια 1ης-2ας δημοτικού, όπου ένα παιδάκι ώς φυσκό, είχε κουραστεί και είχε κάτσει κάτω....ώσπου η ''δασκάλα'' (ο Θεός να τη κάνει), το είδε και με υστερία φώναξε ''Σήκω πάνω παιδί μου!!!!!'' και το πιάνει το παιδάκι από το πουλόβερ και το σήκωσε με τα δυο της χέρια!!!!!!!:shock: Νομίζω ότι υπερβάλεις έχω τελειώσει ιδιωτικό, και στο Μοντεσορριανό είχε πάει ιδιωτικό η καλύτερη μου φίλη….μια χαρά σχολείο είναι. Όσο για την δασκάλα είμαι σίγουρη ότι ήξερε τι έκανε….. Ρε συ μπέμπα ειλικρινά δεν σταματάς να με εκπλήσεις. Δηλαδή εσύ θεωρεί ότι η δασκάλα ξέρει τι κάνει όταν υστεριάζεται και συμπεριφέρεται σ'ενα παιδί 6-7 χρονών κατά τον τόπο που περιγράφει η Thaumataki!!!! Σου ξαναβάζω το ΝΟΜΟ μπας και τον διαβάσεις κάποτε Σχολείο, προσχολική φροντίδα και πλαίσια φιλοξενίας Στο πλαίσιο της σχολικής πειθαρχίας, η σωματική τιμωρία απαγορεύεται ρητά στον χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με το άρθρο 13 παρ. 8 του Π.Δ. 201/1998. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο νόμος 3328/2005, άρθρο 21 (ΦΕΚ 80Α/1-04-2005) απαγορεύει την επιβολή οποιασδήποτε μορφής σωματικής τιμωρίας σε μαθητές που παρεκκλίνουν από την προσήκουσα διαγωγή. Επιπλέον το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την εγκύκλιο Γ2/22673/02.03.2006 με θέμα «επιβολή σωματικής τιμωρίας σε μαθητές». Διάταξη ρητής απαγόρευσης της σωματικής τιμωρίας διέπει τη λειτουργία των δημοτικών παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών, η παραβίαση της οποίας μάλιστα αποτελεί «σοβαρότατο πειθαρχικό παράπτωμα», σύμφωνα με το αρ. 14, παρ. 1 της ΚΥΑ 16065/2002 (ΦΕΚ Β 497/22-4-2002). Επίσης, οι σωματικές ποινές «απαγορεύονται αυστηρά» στο πλαίσιο λειτουργίας των Κέντρων Παιδικής Μέριμνας (αρ. 23, παρ. 2 ΥΑ Γ 2β/1984 ΦΕΚ Β 860). http://www.somatikitimoria.gr/nomothesia.htm PS: Thaumataki, έτσι όπως το περιγράφεις φταίει αποκλειστικά η δασκάλα και όχι το σχολείο. Το σχολείοθα φταίει σίγουρα αν έχει εις γνώση του ένα τέτοιο εκπαιδευτικό που συνεχίζει να συμπεριφέρεται έτσι σε μαθητές. Quote [B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία) Link to comment Share on other sites More sharing options...
maan Posted May 25, 2011 Share Posted May 25, 2011 Thaumataki θα συμφωνήσω κ εγώ, ότι η δασκάλα είναι για φτύσιμο... αλλά γενικά η μοντεσσοριανή αγωγή δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που περιγράφηκε κ με τη συμπεριφορά της συγκεκριμένης... αντιθέτως θα έλεγα... θεωρητικά δίνουν τεράστια βάση στην δημιουργία κατάλληλου ψυχολογικού κλίματος όπου οι σχέσεις ενηλίκων κ παιδιών βασίζονται στο σεβασμό κ την αξιοπρέπεια... εγώ πάντως...εαν υπήρχε μοντεσσοριανό σχολείο στην περιοχή που μένω σίγουρα εκεί θα έστελνα το παιδί μου... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jst Posted May 25, 2011 Share Posted May 25, 2011 Εγώ γενικά κορίτσια τέτοιου είδους αυστηρές παιδαγωγικές μεθόδους τις θεωρώ εφετζίδικες και αποτελεσματικές μόνο όσον αφορά το θεαθήναι... Η πειθαρχία πρέπει να διδάσκεται με υπομονή και αγάπη όχι με ψευτοτσαμπουκάδες γιατί το παιδί πρέπει να εκτονώνει την σκανδαλιά και την ενέργειά του. Δεν είμαι παιδαγωγός κι ούτε γνωρίζω ακριβώς τη λογική και το εκπαιδευτικό σύστημα των Μοντεσσοριανών σχολείων αλλά τη συγκεκριμένη δασκάλα ελπίζω να την πετύχατε σε στιγμή αδυναμίας (αν δικαιολογείται κάτι τέτοιο στον εκπαιδευτικό) και να μην εκφράζει τη γραμμή του σχολείου! Γνώμη μου πάντα... Quote Think Different Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΡΙΑ84 Posted May 25, 2011 Share Posted May 25, 2011 και σιγα...τι εκανε το κακομοιρο???κουραστικε και εκατσε κατω!!!!ΦΟΒΕΡΟ.....τι να πω????ειναι ασχημο να βλεπεις ενα παιδακι να το τραβανε ετσι και ιδικα απο δασκαλα.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thaumataki Posted May 25, 2011 Author Share Posted May 25, 2011 Νομίζω ότι υπερβάλεις έχω τελειώσει ιδιωτικό, και στο Μοντεσορριανό είχε πάει ιδιωτικό η καλύτερη μου φίλη….μια χαρά σχολείο είναι. Όσο για την δασκάλα είμαι σίγουρη ότι ήξερε τι έκανε….. :shock: Μου κάνεις πλάκα!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nenapant Posted May 25, 2011 Share Posted May 25, 2011 Νομίζω ότι υπερβάλεις έχω τελειώσει ιδιωτικό, και στο Μοντεσορριανό είχε πάει ιδιωτικό η καλύτερη μου φίλη….μια χαρά σχολείο είναι. Όσο για την δασκάλα είμαι σίγουρη ότι ήξερε τι έκανε….. Η Ελληνική παιδεία όντως είναι αρκετά αυστηρή και αυτό το ξέρουν όλοι όσοι στέλνουν εκεί τα παιδιά τους, είχε πάει ο αδελφός μου ένα φεγγάρι και πάνε και τα παιδιά του θείου μου. Μόνο αυτό θα σου πω πέρυσι εργάστηκα ως φύλακας σε μουσείο και κυρίως παιδιά ερχόντουσαν. Ήρθε λοιπόν από κάποιο σχολείο (δημόσιο) μια τάξη του δημοτικού, ένα παιδάκι ήταν λιγάκι ζωηρούλη, η δασκάλα του ζήτησε να περάσει έξω (προσωπικά δεν το θεώρησα σωστό και μάλλον λιγάκι υπερβολικό). Το παιδάκι ήρθε λοιπόν στην είσοδο και άρχισε να ψάχνει κάποια τσάντα και μετά κάποια άλλη (περίεργο μου φάνηκε). Εγώ το παρατηρούσα γιατί ήμουν ακριβώς μπροστά και μόλις με κοίταξε έφυγε από εκεί. Προσωπικά σκέφτηκα ότι θέλει μάλλον να κολατσίσει κάτι από την τσάντα. Όταν τελείωσαν όλα τα παιδάκια….τότε κατάλαβα ότι δεν έψαχνε στην δική του τσάντα…! Μου έκανε μεγάλη εντύπωση….μικρό παιδάκι και να κλέβει. Μπορεί να είναι παιδιά αλλά μερικές φορές οι δάσκαλοι πρέπει να είναι αυστηροί. Είναι για το καλό του παιδιού. Προφανώς η δασκάλα κάτι ήξερε από πριν. συγνωμη αλλα εχω διαβασει και αλλες φορες τις αποψεις σου πανω στο θεμα της βιας και εχω μεινει μ-----ς με τις αποψεις σου,και το θεμα ειναι οτι δεν το λες απλα αλλα το πρατεις και ολα αν θυμαμαι καλα ησουν εσυ που ειπες μια μπατσα στον κωλο δεν βλαπτει,ωραια διαπαιδαγωγηση σου εδωσαν στο ιδιωτικο σχολειο που πηγες..Τεσπα το θεμα μας δεν εισαι εσυ,αλλα η συμπεριφορα τξς δασκαλας,αν μου το εκανε εμενα αυτο στο παιδι μου θα γινοταν χαμος δεν ξερω και εγω μεχρι που θα εφτανα,αυτα τα μοντεμοσιαριανα πως τα λενε ουτε τα ξερω ουτε θελω να τα μαθω,μια χαρα σε δημοσιο σχολειο μεγαλωνουν τα περισσοτερα παιδακια και μεγαλωσα και εγω,επλιζω μονο να μην ειναι στους κανονες του σχολειου αυτες οι συμπεριφορες δασκαλων.. Quote Είμαι ερωτευμένη με δυο άντρες!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts