Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΝΗΣΥΧΑ ΜΩΡΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ

Recommended Posts

Ψάχνοντας το forum για να καταλάβω για ποιόν λόγο η μικρή μου είναι ανήσυχη στο στήθος (το γνωστό πιάνω-αφήνω την θηλή, πατάω και τα κλάματα) διαπίστωσα οτι πολλές μαμάδες αντιμετωπίζουν το ίδιο ΄πρόβλημα.

Έχουν προταθεί πολλά αλλά δεν νομίζω τελικά πως έχω βγάλει άκρη.

Παρακάτω αναφέρω τις μαμάδες που έγραψαν το ίδιο πρόβλημα και ορισμένες πιθανές αιτίες.

p.s.Παρακαλώ τις μαμάδες που αναφέρω αν δεν ισχύει και έχω κάνει λάθος να με διορθώσουν, επίσης ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΙΤΕ, ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΣΟ-ΟΣΟ

ΜΑΝΟΥΛΕΣ:

ΛΕΝΑ148

merfist

sporiklos

GIANNIS1 (ΜΠΑΜΠΑΣ)

ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΙΤΙΕΣ:

ΓΟΠ

ΕΝΤΟΝΟ LET DOWN

ΔΟΝΤΙΑ

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ

ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΡΟΗ

Όσες πιστές προσέλθετε.....

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Διαφημίσεις

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Βάλε με κι εμένα στο club...

O δικός μου γιος, 2,5 μηνών, δεν το κάνει πάντα αλλά όταν το κανει είναι πολύ σπαστικό!!! Το εχω αποδωσει στον αερα που καταπινει απο την λαιμαργια του... Ετσι ως λυση του προσφερω καθε τρεις και λιγο στηθος... Ομολογώ πως απο τοτε που εφαρμοσα αυτην την τακτικη τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα... Την νυχτα πλεον δεν το κανει καθολου ενώ την μερα μόνο 2 φορες... Να πω εδω πως κανει πριτς συνεχως και καμια φορα η κοιλιά του ειναι σαν μπαλονι.... Αλλά πλεον δεν τον αφηνω να πειναει και θηλαζει πολυ πιο ηρεμα... Σταμάτησαν και οι γουλιές (πρεπει να ηταν λογω αερα)...

Βεβαια το αρνητικο ειναι ότι είμαι μόνιμα με το στηθος έξω αλλά αφου είναι ο μικρός πιο ήρεμος δεν με ενοχλει καθόλου... Μόνο για λιγο καιρό θα αποφύγουμε τις επισκέψεις (χαχαχαχα)...

eNortjKzUjI0MjAztVSyBlwwFXYC1A,,39.png

Ψάχνοντας το forum για να καταλάβω για ποιόν λόγο η μικρή μου είναι ανήσυχη στο στήθος (το γνωστό πιάνω-αφήνω την θηλή, πατάω και τα κλάματα) διαπίστωσα οτι πολλές μαμάδες αντιμετωπίζουν το ίδιο ΄πρόβλημα.

Έχουν προταθεί πολλά αλλά δεν νομίζω τελικά πως έχω βγάλει άκρη.

Παρακάτω αναφέρω τις μαμάδες που έγραψαν το ίδιο πρόβλημα και ορισμένες πιθανές αιτίες.

p.s.Παρακαλώ τις μαμάδες που αναφέρω αν δεν ισχύει και έχω κάνει λάθος να με διορθώσουν, επίσης ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΙΤΕ, ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΣΟ-ΟΣΟ

ΜΑΝΟΥΛΕΣ:

ΛΕΝΑ148

merfist

sporiklos

GIANNIS1 (ΜΠΑΜΠΑΣ)

ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΙΤΙΕΣ:

ΓΟΠ

ΕΝΤΟΝΟ LET DOWN

ΔΟΝΤΙΑ

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ

ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΡΟΗ

Όσες πιστές προσέλθετε.....

Καλημερα!Δυστυχως εγω ακρη δε βρισκω και μπορω να πω οτι τα προβληματα μου εχουν πολλαπλασιαστει και αρχιζω να τρελαινομαι....:-(Βεβαια αντελως διαφορετικα απο αυτο αλλα που μπορει και να σχετιζονται και με το θηλασμο μας....Το μονο που εχω καταλαβει για τον δικο μου ειναι οτι μπορει να καταπινει πολυ αερα και αυτο τον ποναει η μπορει να εχει και γοπ γιατι πλεον τις νυχτες ξυπναει 10-15 φορες μουγκριζοντας,που αποκλειται να πειναει αν 20λεπτο αλλα κατι τον ενοχλει...και αν δεν τον βαλω στο στηθος δε κοιμαται....Απελπισια!!!

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Καλημερα!Δυστυχως εγω ακρη δε βρισκω και μπορω να πω οτι τα προβληματα μου εχουν πολλαπλασιαστει και αρχιζω να τρελαινομαι....:-(Βεβαια αντελως διαφορετικα απο αυτο αλλα που μπορει και να σχετιζονται και με το θηλασμο μας....Το μονο που εχω καταλαβει για τον δικο μου ειναι οτι μπορει να καταπινει πολυ αερα και αυτο τον ποναει η μπορει να εχει και γοπ γιατι πλεον τις νυχτες ξυπναει 10-15 φορες μουγκριζοντας,που αποκλειται να πειναει αν 20λεπτο αλλα κατι τον ενοχλει...και αν δεν τον βαλω στο στηθος δε κοιμαται....Απελπισια!!!

Λένα μου γιατρός δεν είμαι αλλά διαβάζοντας τις περιγραφές κι από άλλα μηνύματά σου για ΓΟΠ μου ακούγεται...

Λένα μου γιατρός δεν είμαι αλλά διαβάζοντας τις περιγραφές κι από άλλα μηνύματά σου για ΓΟΠ μου ακούγεται...

Οταν ττα ειπα αυτα στη παιδιατρο μου ειπε οτι κανει ετσι επειδη μαντεψε......δε του φτανει το γαλα μου!Ειπα να της πω...καλα τραγουδα εσυ!Απο τριτη περιμενο εναν καινουριο παιδιατρο να δουμε τι θα μας πει.Αν εχει στ αληθεια γοπ τι κανουμε?

:roll:

Διαφημίσεις

Όταν εμένα είναι ανήσυχος ο μπέμπης στο στήθος έχω διαπιστώσει ότι οφείλεται στις εξής αιτίες: 1. Δεν πεινάει εκείνη τη στιγμή (τεντώνεται, κοκκινίζει από τα νεύρα του και κλαίει!), 2. Θέλει να (ξανα)ρευτεί, 3. Θέλει κακάκια του, 4. Νυστάζει (πολύ συχνή αιτία για άρνηση στήθους στον μπέμπη μου!). Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις απλώς περιμένω είτε να πεινάσει, είτε να ρευτεί, είτε να κάνει κακάκια του, είτε τον κοιμίζω για να ηρεμήσει άμα νυστάζει... Γενικά περνάει μέρες που θέλει να τρώει συνέχεια και να κοιμάται λίγο και άλλες που θέλει να κοιμάται συνέχεια και να τρώει λίγο! Στην δεύτερη περίπτωση συμπεριφέρεται στο στήθος με απέχθεια όταν δεν θέλει να φάει (το χτυπάει, κλαίει κ.λπ.!) Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο!

Υ.Γ. Έχει κι εμένα ΓΟΠ

eMWap2.png?5pVCTyDY

Kαλημέρα σας κοριτσια!

Βαλτε με κ μένα στο κλαμπ!

Το κρυσταλλάκι μου ειναι 11 μήνων πλεόν κ μια φορα δεν εχει θηλασει ησυχα, πραγματικα ειναι σαν αυτο που λενε εχει σκουλικια στο ποπο της , μίλαμε δεν καθεται με τπτ!

Τωρα πλεον θηλαζουμε μονο το βραδι γιατι την μερα δεν θελει ετσι και αλλιως που κ να θελει δεν γινεται γιατι μολις ακουσει κατι εστω κ αν ειναι καρφιτσα τσουπ αφηνει το στηθος κ γυρναει το κεφαλι να δει τι παιζει!

Κ στην δικη μου περιπτωση δεν ειχε ουτε γοπ ουτε καταπινε αερα ουτε ειχα μικρη ροη ουτε το γαλα μου δεν της εφτανε γενικα νομιζω οτι ειανι στο παιδι!

Εχω ενα ταλιμπανακι με τα ολα του !Μ αρεσει που ελεγα οτι θα θηλασω μεχρι να κλεισει τα 2 τουλαχιστον αλλα οπως με κοροιδευει κ η μαμα μου δεν το βλεπω με τον ρυθμο που παμε!!!

Όταν εμένα είναι ανήσυχος ο μπέμπης στο στήθος έχω διαπιστώσει ότι οφείλεται στις εξής αιτίες: 1. Δεν πεινάει εκείνη τη στιγμή (τεντώνεται, κοκκινίζει από τα νεύρα του και κλαίει!), 2. Θέλει να (ξανα)ρευτεί, 3. Θέλει κακάκια του, 4. Νυστάζει (πολύ συχνή αιτία για άρνηση στήθους στον μπέμπη μου!). Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις απλώς περιμένω είτε να πεινάσει, είτε να ρευτεί, είτε να κάνει κακάκια του, είτε τον κοιμίζω για να ηρεμήσει άμα νυστάζει... Γενικά περνάει μέρες που θέλει να τρώει συνέχεια και να κοιμάται λίγο και άλλες που θέλει να κοιμάται συνέχεια και να τρώει λίγο! Στην δεύτερη περίπτωση συμπεριφέρεται στο στήθος με απέχθεια όταν δεν θέλει να φάει (το χτυπάει, κλαίει κ.λπ.!) Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο!

Υ.Γ. Έχει κι εμένα ΓΟΠ

Εμενα δε κλαιει ποτε σχεδον,το πρωτο καιρο οποτε πεινουσε ετρωγε τα χαιρια χωρις να παραπονιεται η να κλαιει και οταν νυσταζε οπου κ αν τον ειχα εκλεινε τα ματακια κ νανι.Μετα το 2 μηνα ξεκινησανε ολα...Τελευταια δε καταλαβαινω τι θελει γιατι το μονο που κανει ειναι η να γκρινιαζει η να δαγκωνει τα ρουχα μου τα χερια του και να βγαζει κραυγες σς λυκακι:lol: κ καθε φορα ψαχνω να δω τι τον ενοχλει κ τα παιρναω ολα...νομιζα περνοντας ο καιρος θα καταλαβαινω καλυτερα τι θελει το παιδι μου αλλα δυστυχως εχω φτασει...να δυχαζομαι

Οταν ττα ειπα αυτα στη παιδιατρο μου ειπε οτι κανει ετσι επειδη μαντεψε......δε του φτανει το γαλα μου!Ειπα να της πω...καλα τραγουδα εσυ!Απο τριτη περιμενο εναν καινουριο παιδιατρο να δουμε τι θα μας πει.Αν εχει στ αληθεια γοπ τι κανουμε?

:roll:

Υπομονή! :) Βασικά υποχωρεί όσο περνάει ο καιρός αλλά ουσιαστικά ακολουθείς κάποιες τεχνικές για να είναι πιο ήπια τα συμπτώματα (όρθια θέση και στο θηλασμό, ανασηκωμένο στρώμα, πολλά και μικρά γεύματα, όχι πολλά κουνήματα, δεν τον ξαπλώνεις αμέσως ματά το φαί κλπ.)

Υπομονή! :) Βασικά υποχωρεί όσο περνάει ο καιρός αλλά ουσιαστικά ακολουθείς κάποιες τεχνικές για να είναι πιο ήπια τα συμπτώματα (όρθια θέση και στο θηλασμό, ανασηκωμένο στρώμα, πολλά και μικρά γεύματα, όχι πολλά κουνήματα, δεν τον ξαπλώνεις αμέσως ματά το φαί κλπ.)

Τα ακολουθω ολα αυτα με αποτελεσμα να εχει μαθει τελευταια κ την αγκαλια που δε ξεκολλαει.....εχω φτασει να τρωω μονο το βραδυ γιατι ολη τη μερα με τρεχει ο μικρος.Δε με αφηνει ουτε να φαω ουτε να μαγειρεψω,ολο γκρινια γκρινια αυπνια δε κοιμαται κ τη νυχτα κ εχω φτασει στα 25 να εχω σπασμενο προσωπο-ολοι αυτο μου λενε-κ εχω χασει τα 27 κιλα της εγκυμοσυνης μου + αλλα 3 μεσα σε 3 μηνες.Τα νευρα μου δε τελευταια κανουν βολτες.....:roll:Μου λειπει πολυυυυυυυυυ υπνος,ηρεμια και το....ΦΑΓΗΤΟ!!!!

Διαφημίσεις

κοριτσια κ εγω τα ιδια. ο δικος μου ειναι 41 ημερων και ξεκινησαμε το θεατρικο μισω-αγαπω βυζι εδωκ μια εβδομαδα. δεν ξερω αν σχετιζεται αλλα πριν μια εβδομαδα ειχα παθει μαστιτιδα στο ενα στηθος κ ειναι γεγονος οτι πολλες φορες νιωθω το στηθος μου πιο "αδειο". επισης ενω στην αρχη το εκανε σε καθε γευμα, πριν των βραδυνων που το βυζι ηταν τουμπανο καθως ξυπνα μια φορα μονο για φαι τωρα το κανει επιλεκτικα. καταληγω σε τρεισ πιθανες αιτιες: θελει ρεψιμο, βιαζεται να φαει κ δεν ικανοποιειται απτη ροη, εχει πορδιτσες κ ποναει! αυτα απο μας!

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

Με χαρά μας θα σας κάνουμε παρέα στο club.

Από ότι έχω διαπιστώσει θα συμφωνήσω με τη Mutter με πιο έντονο το φαίνομενο της νύστας. Εννοείται ότι μέχρι να κατανοήσω ότι νυστάζει ή ότι θέλει παιχνίδι και ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι κοινή και σε άλλα παιδάκια σκοτώθηκα με τη μάνα μου γιατί το γάλα μου δεν της φτάνει και το παιδί μου λιμοκτωνεί (αιώνιες γιαγιάδες)

Αρχίσαμε να μαζευόμαστε πολλές, παρήγορο αυτό με την έννοια οτι για να είναι τόσα μωρό μάλλον φυσιολογικό το φαίνόμενο αν και άκρως κουραστικό και στενάχωρο για τις μαμάδες.

Υ.Γ. Έχει κι εμένα ΓΟΠ

Από ότι μπορώ να αντιληφθώ αυτοί είναι ορισμένοι λόγοι για τους οποίους συμπεριφέρεται έτσι και η δική μου μικρή ( δεν έχουμε κάνει εξέταση για ΓΟΠ αλλά την υποπτεύομαι).

p.s. Kάποια μαμά που να το έχει ξεπεράσει εντελώς???????

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Kαλημέρα σας κοριτσια!

Βαλτε με κ μένα στο κλαμπ!

Το κρυσταλλάκι μου ειναι 11 μήνων πλεόν κ μια φορα δεν εχει θηλασει ησυχα, πραγματικα ειναι σαν αυτο που λενε εχει σκουλικια στο ποπο της , μίλαμε δεν καθεται με τπτ!

Τωρα πλεον θηλαζουμε μονο το βραδι γιατι την μερα δεν θελει ετσι και αλλιως που κ να θελει δεν γινεται γιατι μολις ακουσει κατι εστω κ αν ειναι καρφιτσα τσουπ αφηνει το στηθος κ γυρναει το κεφαλι να δει τι παιζει!

Κ στην δικη μου περιπτωση δεν ειχε ουτε γοπ ουτε καταπινε αερα ουτε ειχα μικρη ροη ουτε το γαλα μου δεν της εφτανε γενικα νομιζω οτι ειανι στο παιδι!

Εχω ενα ταλιμπανακι με τα ολα του !Μ αρεσει που ελεγα οτι θα θηλασω μεχρι να κλεισει τα 2 τουλαχιστον αλλα οπως με κοροιδευει κ η μαμα μου δεν το βλεπω με τον ρυθμο που παμε!!!

Ωχ, εσείς είστε 11 και το κάνετε ακόμη!!!!!!!!!!!

Να υποθέσω οτι δεν υπάρχει φως στο τούνελ???????????????

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Με χαρά μας θα σας κάνουμε παρέα στο club.

Εννοείται ότι μέχρι να κατανοήσω ότι νυστάζει ή ότι θέλει παιχνίδι και ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι κοινή και σε άλλα παιδάκια σκοτώθηκα με τη μάνα μου γιατί το γάλα μου δεν της φτάνει και το παιδί μου λιμοκτωνεί (αιώνιες γιαγιάδες)

Χαχαχα! Κι εμένα η μάνα μου δεν το λέει ευθέως αλλά δεν βλέπει την ώρα να σταματήσω να θηλάζω για να το ταΐζει η ίδια... Εγώ βέβαια της έχω ξεκαθαρίσει ότι θα το θηλάζω τουλάχιστον για 1 χρόνο και είμαστε ακόμη στους 3,5 μήνες:lol::lol::lol::lol:

eMWap2.png?5pVCTyDY

Διαφημίσεις

Τα ακολουθω ολα αυτα με αποτελεσμα να εχει μαθει τελευταια κ την αγκαλια που δε ξεκολλαει.....εχω φτασει να τρωω μονο το βραδυ γιατι ολη τη μερα με τρεχει ο μικρος.Δε με αφηνει ουτε να φαω ουτε να μαγειρεψω,ολο γκρινια γκρινια αυπνια δε κοιμαται κ τη νυχτα κ εχω φτασει στα 25 να εχω σπασμενο προσωπο-ολοι αυτο μου λενε-κ εχω χασει τα 27 κιλα της εγκυμοσυνης μου + αλλα 3 μεσα σε 3 μηνες.Τα νευρα μου δε τελευταια κανουν βολτες.....:roll:Μου λειπει πολυυυυυυυυυ υπνος,ηρεμια και το....ΦΑΓΗΤΟ!!!!

Χεχεχεε! Λοιπόν οι λύσεις είναι απλές:lol:: μαθαίνεις να τρως με το μωρό αγκαλιά, κοιμάσαι μαζί του στο ίδιο κρεββάτι και θηλάζεις ξαπλωμένη (στον αυτόματο πιλότο), μαγειρεύεις απλά/παραγγέλνεις απ' έξω/τρέχεις μαμά-πεθερά-σύζυγο και κάνεις τις περισσότερες δουλειές με το ένα χέρι (στο άλλο έχεις το μωρό) :mrgreen:

Σοβαρά πάντως, μην αφήνεις να σε καταβάλλει. Μάθε να ζεις μ' αυτό. Βρες λύσεις. Δεν είναι λύση να μην τρως (προσωπικά με πιάνουν απίστευτα νεύρα αν πεινάω) ούτε να εγκαταλείπεις τον εαυτό σου. Μπορεί το μωρό σου να είναι υψηλών απαιτήσεων και να έχει πραγματικά ανάγκη την (ΠΟΛΛΗ) αγκαλιά κι ίσως γι' αυτό να γκρινιάζει (ο γιος μου τουλάχιστον αυτό κάνει μέχρι και τώρα που είναι 13 μηνών!!).

Η γνώμη μου είναι να μην το δεις ως ελάττωμα αλλά ως πλεονέκτημα δικό σου - έχεις ένα μωρό που σε χρειάζεται πολύ και του οποίου τη ζωή μπορείς να επηρεάσεις πολύ (θετικά) με κάτι τόσο απλό όσο η αγκαλιά σου;).

Δεν κρατάει για πάντα αυτό, σε αντίθεση με τυχόν ανικανοποίητα αισθήματα που μπορεί να δημιουργήσουμε αντιδρώντας σ' αυτές τις ανάγκες. Επίσης, ίσως βρεις χρήσιμο το να μην συζητάς με γονείς άλλης φιλοσοφίας ή "εύκολων" παιδιών το τι "περνάς": έχω την αίσθηση ότι τα περί "σπασμένου προσώπου" κ.α.τ. λέγονται με μια λογική κακώς εννοούμενης λύπησης ή ...και κακεντρέχειας, γνωρίζοντας ακριβώς τις υψηλές απαιτήσεις του μωρού σου και μη κατανοώντας τες.

Υ.Γ Υπάρχει μια θεωρία (νομίζω την αναφέρει η Ντολτό - παιδοψυχίατρος) που λέει ότι τα μωρά που κάνουν εμετούς έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για αγκαλιές...

Χεχεχεε! Λοιπόν οι λύσεις είναι απλές:lol:: μαθαίνεις να τρως με το μωρό αγκαλιά, κοιμάσαι μαζί του στο ίδιο κρεββάτι και θηλάζεις ξαπλωμένη (στον αυτόματο πιλότο), μαγειρεύεις απλά/παραγγέλνεις απ' έξω/τρέχεις μαμά-πεθερά-σύζυγο και κάνεις τις περισσότερες δουλειές με το ένα χέρι (στο άλλο έχεις το μωρό) .

Αυτά ακριβώς - εκτός από το σημείο με την μαμά και την πεθερά - κάνουμε εμείς.

Θα φτιάξουμε σύλλογο στο τέλος...

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Βρηκα τι τι συμβαινει σε εμας τουλαχιστον...

οταν πιανει το στηθος και ξαφνικα το αφηνει και αντε παλι απο την αρχη και κλαμα κλαμα κλαμα ,τοσο που δεν ακουω ουτε ακουγομαι.

.........νυσταζει......;););)

οταν νυσταζει και την πιασουν τα νευρα της κανει ακριβως ετσι.

και δεν θελει το στηθος για πιπιλα,αλλα την πιπιλα λαστιχο(της το εμαθαν στην εντατικη) και λιγο κουνημα και τελος.εκτος αν την εχει πιασει το τρελο της και θελει περισσοτερη ωρα για να ησυχασει.

στις αρχες μαλιστα,λεγαμε οτι ειναι κολικοι, γοπ(δεν εχουμε καναμε υπερηχο),πεινα ,ζεστη μεχρι στο κακο ματι φτασαμε.....και δωσε λαδια και φτου φτου....για αυτο κλαιει το μωρο.

νυστα και παλι νυστα....τωρα πλεον εχουμε κανενα μηνα και κατι και ξερω να την ησυχαζω...

0GFrp3.png

Κορίτσια εμένα απο χθες έχει μπούκωμα στην μύτη... Και ενώ πίστευα ότι δεν θα μπορεί να θηλάσει και θα έχουμε ακόμα περισσότερη ανησυχία στο στήθος έγινε ακριβώς το αντίθετο...

Μόλις του αποσυμφωρήσω λίγο τη μύτη και τον βάλω στο στήθος μένει κολλημένος για αρκετή ώρα (δεν είμαι απόλυτα βέβαιη ότι θηλάζει διαρκώς - μάλλον το έχει και για παρηγοριά)...

Φυσικά απο χθές το βράδυ είμαστε αυτοκόλλητοι! Δεν κάθεται κάτω σχεδόν καθόλου...

Τελικά είναι πολύ ανάποδο το παιδί μου (χαχαχχαχαχα)!!!

Καλό μας κουράγιο (είχαμε να κάνουμε τίποτα καλύτερο για ένα χρόνο? χαχαχχαχαχα)!

eNortjKzUjI0MjAztVSyBlwwFXYC1A,,39.png

οταν πιανει το στηθος και ξαφνικα το αφηνει και αντε παλι απο την αρχη και κλαμα κλαμα κλαμα ,τοσο που δεν ακουω ουτε ακουγομαι.

και δεν θελει το στηθος για πιπιλα,αλλα την πιπιλα λαστιχο(της το εμαθαν στην εντατικη) και λιγο κουνημα και τελος.εκτος αν την εχει πιασει το τρελο της και θελει περισσοτερη ωρα για να ησυχασει.

στις αρχες μαλιστα,λεγαμε οτι ειναι κολικοι, γοπ(δεν εχουμε καναμε υπερηχο),πεινα ,ζεστη μεχρι στο κακο ματι φτασαμε.....και δωσε λαδια και φτου φτου....για αυτο κλαιει το μωρο.

νυστα και παλι νυστα....τωρα πλεον εχουμε κανενα μηνα και κατι και ξερω να την ησυχαζω...

Έχεις υπερπαραγωγή ή ισχυρό let down, μήπως;

Κορίτσια εμένα απο χθες έχει μπούκωμα στην μύτη... Και ενώ πίστευα ότι δεν θα μπορεί να θηλάσει και θα έχουμε ακόμα περισσότερη ανησυχία στο στήθος έγινε ακριβώς το αντίθετο...

Μόλις του αποσυμφωρήσω λίγο τη μύτη και τον βάλω στο στήθος μένει κολλημένος για αρκετή ώρα (δεν είμαι απόλυτα βέβαιη ότι θηλάζει διαρκώς - μάλλον το έχει και για παρηγοριά)...

Φυσικά απο χθές το βράδυ είμαστε αυτοκόλλητοι! Δεν κάθεται κάτω σχεδόν καθόλου...

Τελικά είναι πολύ ανάποδο το παιδί μου (χαχαχχαχαχα)!!!

Καλό μας κουράγιο (είχαμε να κάνουμε τίποτα καλύτερο για ένα χρόνο? χαχαχχαχαχα)!

Καθόλου ανάποδο, πανέξυπνο!

Πέρα από την παρηγοριά θηλάζει εντατικά για έτοιμα (από σένα) αντισώματα :D

Και στην δική μου το έχω προσέξει αυτό κάποιες φορές αλλά εμένα έχει τύχει να μου το κάνει και σε φάσεις που έχει ξυπνήσει μόλις και περιμένω - λογικά - νσ φάει.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

eva πώς το συσχετίζεις?????

Γιατί η Eleni-volos λέει: "και δεν θελει το στηθος για πιπιλα..." ενώ το μωρό νυστάζει.

Αυτό για μωρό που θηλάζει μπορεί να σημαίνει ότι το μωρό δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το στήθος για πιπίλα, να κάνει δηλαδή μη διατροφικό θηλασμό, για το λόγο ότι συνεχώς του έρχεται γάλα στο στόμα και γι' αυτό εκνευρίζεται.

Ο λόγος που το ρωτώ είναι γιατί η μεν υπερπαραγωγή πρέπει να διορθώνεται γιατί δημιουργεί προβλήματα στη μαμά και στο μωρό, το δε ισχυρό let down αντιμετωπίζεται με κάποιες τεχνικές.

Πιστεύω ότι η τεχνητή πιπίλα είναι συνήθεια αλλά συνήθεια που μάλλον επιβάλλεται από τη μαμά (δεν υπονοώ φυσικά την Eleni-volos, διάβασα ότι την πιπίλα την έδιναν στην εντατική) - ένα μωρό που έχει την επιλογή να θηλάσει άρα να έχει τη φυσική πιπίλα μάλλον θα την προτιμήσει. Γι' αυτό αναρωτιέμαι για το αν συμβαίνει κάτι με τη ροή της Eleni-volos.

Γιατί η Eleni-volos λέει: "και δεν θελει το στηθος για πιπιλα..." ενώ το μωρό νυστάζει.

Αυτό για μωρό που θηλάζει μπορεί να σημαίνει ότι το μωρό δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το στήθος για πιπίλα, να κάνει δηλαδή μη διατροφικό θηλασμό, για το λόγο ότι συνεχώς του έρχεται γάλα στο στόμα και γι' αυτό εκνευρίζεται.

Ο λόγος που το ρωτώ είναι γιατί η μεν υπερπαραγωγή πρέπει να διορθώνεται γιατί δημιουργεί προβλήματα στη μαμά και στο μωρό, το δε ισχυρό let down αντιμετωπίζεται με κάποιες τεχνικές.

Πιστεύω ότι η τεχνητή πιπίλα είναι συνήθεια αλλά συνήθεια που μάλλον επιβάλλεται από τη μαμά (δεν υπονοώ φυσικά την Eleni-volos, διάβασα ότι την πιπίλα την έδιναν στην εντατική) - ένα μωρό που έχει την επιλογή να θηλάσει άρα να έχει τη φυσική πιπίλα μάλλον θα την προτιμήσει. Γι' αυτό αναρωτιέμαι για το αν συμβαίνει κάτι με τη ροή της Eleni-volos.

υπερπαραγωγη δεν εχω πλεον...!επιτελους μετα απο 4 μηνες παμε καλα απο ποσοτητα.το μωρο μου κοιμαται κανοντας πιπιλα το στηθος μονο το βραδυ:?,την μερα και το μεσημερι οταν νυσταζει δεν μπορει να κανει το στηθος πιπιλα και να κοιμηθει.κατι την πιανει.θελει την αλλη.μολις την βαζω ηρεμει και πεφτει ξερη.δεν μπορω να το εξηγησω αυτο.το let down τι ειναι?

την πιπιλα την εμαθε απο την πρωτη κιολας ωρα της γεννησης στην εντατικη!μετα που ηρθαμε σπιτι εκανα το λαθος να το συνεχισω.....:-(

0GFrp3.png