travellingmum Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 ...χωρις να χρειαζεται καμιναδα... Φαινεται φθηνο, οικολογικο και καθαρο... Ξερει κανενας να μου πει απο εμπειρια δικια του η γνωστου του; Μπορουν αυτα τα τζακια να γινουν ενεργειακα και να συνδεθουν με την κεντρικη θερμανση; Ευχαριστω Quote “Do not fear to be eccentric in opinion, for every opinion now accepted was once eccentric.” Bertrand Russell Link to comment Share on other sites More sharing options...
travellingmum Posted December 8, 2010 Author Share Posted December 8, 2010 κανεις;;; Quote “Do not fear to be eccentric in opinion, for every opinion now accepted was once eccentric.” Bertrand Russell Link to comment Share on other sites More sharing options...
soevan07 Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 Αυτά εννοείς; www.tzakiadavris.gr Tα έβλεπα κι εγώ στην τηλεόραση και μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα! Ηθελα να ρωτήσω κι εγώ εαν τα έχει κανείς να μας πει τη γνώμη του! Πάντως βλέποντάς τα μου θυμίζουν πολύ όμορφες σόμπες υγραερίου (σε μορφή τζακιού) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
travellingmum Posted December 9, 2010 Author Share Posted December 9, 2010 ναι αυτα λεω. Πολυ συχνα με ρωτανε παλιοι πελατες που εχουν αγορασει διαμερισματα απο μενα για μετεπειτα εγκατασταση τζακιου, και οταν το ειδα αυτο σκεφτηκα οτι ισως να ειναι λυση για καποιους. Δε θελω ομως να το προτεινω χωρις να μαθω πρωτα εμπειριες... Quote “Do not fear to be eccentric in opinion, for every opinion now accepted was once eccentric.” Bertrand Russell Link to comment Share on other sites More sharing options...
jannis Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 Η αιθανόλη καίγεται χωρίς να παράγει επικύνδυνους ρύπους γενικά αλλά παράγει διοξείδιο άνθρακα και νερό, έτσι αν δεν έχεις καμινάδα μένει στο σπιτι. Είναι βέβαια μικρή η ποσότητα (ισοδύναμη λένε με μερικών κεριών) αλλά εγώ θα το φοβόμουνα. Επίσης σίγουρα δεν θα το έβαζα χωρίς αισθητήρα /συναγερμό για μονοξείδιο άνθρακα το οποίο παράγεται σε περίπτωση ατελούς καύσης (ίσως να συμπεριλαμβάνεται στο σύστημα). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soevan07 Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 jannis έχεις δίκιο! Για δείτε αυτό http://www.biofuels.gr/bioethanol.html Το πρώτο καύσιμο που χρησιμοποιήθηκε ως υποκατάστατο της βενζίνης σε κινούμενα οχήματα είναι η βιοαιθανόλη. Η βιοαιθανόλη παράγεται κυρίως από την αλκοολική ζύμωση της ζάχαρης. Μπορεί επίσης να συντεθεί βιομηχανικά από την χημική αντίδραση του αιθυλενίου με ατμό. Οι κύριες πηγές ζάχαρης που απαιτούνται για την παραγωγή αιθανόλης προέρχονται από ενεργειακές καλλιέργειες, δηλ από καλλιέργειες που αναπτύσσονται ειδικά για ενεργειακούς σκοπούς. Οι καλλιέργειες αυτές μπορεί να είναι το σόργο, τα τεύτλα, το καλαμπόκι, το σιτάρι, τα άχυρα, το ξύλο ιτιάς και άλλων δέντρων, το πριονίδι, ο μίσχανθος, η αγριαγκινάρα και άλλες. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες σχετικά με την αξιοποίηση των δημοτικών στερεών αποβλήτων για την παραγωγή βιοαιθανόλης. Η αιθανόλη ή αιθυλική αλκοόλη ( C2H5OH ) είναι ένα άχρωμο διαυγές υγρό. Είναι βιοαποικοδομήσιμη, χαμηλής τοξικότητας και προκαλεί πολύ μικρή περιβαλλοντική μόλυνση αν χυθεί στο περιβάλλον. Κατά την τέλεια καύση της παράγεται διοξείδιο του άνθρακα και νερό.Η αιθανόλη είναι ένα καύσιμο υψηλού αριθμού οκτανίων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετο αύξησης του αριθμού οκτανίου της βενζίνης. Με τη ανάμιξή της με τη βενζίνη επιτυγχάνουμε επίσης τον εμπλουτισμού του καυσίμου μίγματος σε οξυγόνο, με αποτέλεσμα μια πιο ολοκληρωμένη καύση, άρα και μειωμένες εκπομπές επικίνδυνων καυσαερίων. Μίγματα καυσίμου αιθανόλης με βενζίνη πωλούνται ευρύτατα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πιο συνηθισμένο μίγμα είναι αυτό που αποτελείται από 10% αιθανόλη και 90% βενζίνη (Ε10) . Οι κινητήρες των συμβατικών οχημάτων δεν απαιτούν μετατροπή για να κινηθούν με Ε10 , επιπλέον η χρήση Ε10 δεν έχει καμία επίπτωση στην εγγύηση του οχήματος. Μόνο ευέλικτα οχήματα μπορούν να κινηθούν με καύσιμο μίγμα 85% αιθανόλης και 15% βενζίνης (Ε85). Εχω την εξής απορία: H αιθυλική αλκοόλη δεν είναι το οινόπνευμα?? Εγώ πάντως που έχω τζάκι δεν το έχω ανάψει ποτέ (ακριβώς επειδή είναι ανθυγιεινό ) Έτσι σκέφτηκα μήπως να έπαιρνα ένα απο αυτά http://www.tzakiadavris.gr/categories.asp?catid=1663 Πιστεύω με την καμινάδα να είμαι καλυμένη... Τώρα για αυτούς που δεν έχουν γενικώς τζάκια και καμινάδες πιστεύω οτι αυτά τα "οικολογικά" τζάκια θα ήταν μια ωραία λύση μόνο και μόνο για "ατμόσφαιρα" και όχι για συστηματικό ζέσταμα...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aldebaran Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΝΤΕΚΟΡ ΑΠΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΞΕΧΑΣΤΕΤΟ ΔΕΝ ΖΕΣΤΕΝΟΥΝ ΟΥΤΕ 1% ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΟ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fm344 Posted January 3, 2014 Share Posted January 3, 2014 καλημερα και καλη χρονια σε ολα τα μελη. ειμαστε σε διλημα,για το τι ιδους θερμανση,να βαλουμε στο σπιτι(μονοκατοικια,120 τ.μ.)ψαχνουμε για κεντρικη θερμανση μονοκατοικιας με πετρελαιο,με λεβητα ξυλου για για τζακι βιοαιθανολης.κοιταμε τα πλεονεκτηματα ,μειονεκτηματα του καθε ιδους θερμνσης και εχουμε πελαγοση. σκεφτωμαστε ,δεν το εχουμε αποφαση,για τζακι βιοαιθανολης,αλλα δεν εχουμε διαβαση καπου αν ειναι καλο ,στο να ζεσταινη τον χωρο 120 τ,μ,αν ειναι υγειηνο για μωρο(αν αποκτησουμε μωρο,θα ειναι υγειηνο). ειναι οικονομικο σε συγκριση με τα αλα ιδη θερμανσης? οι εταιρειες που πουνανε τα διαφορα ιδη θερμασης,γραφουν πως το καθε προιον εινια συνφερον οικονομικα(λογκο εινια για να πουλησουν).οποτε ρωταω εδω,αν καποια μελη εχουν θερμασνη με τζακι βιοαιθανολης,εινια ευχαριστημενοι,εχουν αποδοση,ειναι οικονομικα με την θερμασνη πουειχαν πριν? και οτι προταση υπαρχει ας κατατεθη να την εχουμε υποψην μας. ευχαριστω Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts