Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διέκοψα χωρίς να το θέλω!

Recommended Posts

Θήλαζα για 18 μηνες, όταν πριν ενα μηνα επαθα απόστημα στις αμυγδαλες (τον τελευταιο καιρο θηλαζα μια ή δυο φορες την ημερα και τις τελευταιες μερες δε θηλασα), μπηκα νοσοκομειο και σταματησα να θηλαζω, γιατι φοβηθηκα οτι θα εχω μελλον με τις περιπετειες με φαρμακα κλπ. Τώρα εχει περασει ενας μηνας απο τους τελευταιους θηλασμους. Αισθανομαι οτι εκανα λαθος που το εκοψα...και βεβαια τρομερη ελλειψη αυτου του υπεροχου συναισθηματος...Τωρα το παιδι δεν το ζηταει , απλα που και που θελει να βλεπει το στηθος και κανει σα να παιζει με αυτο. Γαλα εχω ακομα. Τι λετε, ειναι σωστο να τον παρακινησω? Σιγουρα δεμν πρεπει να το κανω μονο και μονο εμενα μου λειπει τοσο πολυ!

Διαφημίσεις

Aπ'οτι καταλαβα, ο αποθηλασμος δεν ηταν απότομος. Σωστα; Αν οντως ειναι ετσι, για μενα δεν υπαρχει λογος να ξαναρχισετε.Νομιζω πως το παιδακι σου πηρε ηδη παρα πολλα απο εσενα και μπραβο σου που εφτασες ως εκει. Αν ηταν μικροτερο και εξαρτοταν διατροφικα κατα πολυ απο το γαλα σου, θα σου ελεγα καντο, αλλα νομιζω πως τωρα ειστε καλα ετσι. Βεβαια εσυ σα μανα ξερεις καλυτερα κι αν θελεις ρωτα κι ενα συμβουλο θηλασμου για πιο εγκυρες πληροφοριες. Παντως, για μενα, δεν πρεπει να αισθανεσαι ασχημα;)

Βασικά θα κοιτάξω τι θέλει αυτός και αν του προκύψει ξανά βλέπουμε...

Πάντως δεν περίμενα ότι θα μου κόστιζε τόσο πολύ το τέλος του θηλασμού! Απλά θέλω να το μιλήσω και με 'αλλες που το χουν περάσει γιατί δεν μπορώ να ξεχωρίσω αν είναι εγωιστικό καπρίτσιο του στυλ ότι θελω να καλύψω συναισθηματικά μου κενά μέσω του θηλασμού ή αν όντως έτσι νιώθει καποιος που σταματαει το θηλασμο μετα απο τοσον καιρό.

Πάντως μου χει κοστισει και οτι δεν εληξε φυσιολογικά , ομαλά όπως ηθελα δηλαδη να το κοψει ο ιδιος αλλα χρειαστηκε να του το επιβαλουμε εμεις ΄λογω της περιπετειας μου με το νοσοκομειο.

Πιου, είναι αλήθεια κρίμα που διέκοψες τον θηλασμό ενώ δεν το ήθελες. Το παιδάκι σου όμως ήταν τυχερό που θήλασε τόσο καιρό, πολύ περισσότερο από τα περισσότερα παιδιά στην Ελλάδα.

Γάλα μπορεί να έχεις ακόμα για καιρό. Υποθέτω πως εννοείς ότι αν πιέσεις το στήθος βγαίνει, σωστά? Αν δεν αισθάνεχαι το στήθος σου καθόλου να γεμίζει μάλλον δεν θα είναι πολύ εύκολο να επιστρέψεις στον θηλασμό και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το παιδί θα συνεργαζόταν σε κάτι τέτοιο, δεδομένου πως δεν θα βρει στο στήθος σου την ποσότητα που θα περίμενε.

Για τα συναισθήματα πάντως, είναι απόλυτα φυσιολογικά. Εγώ σταμάτησα να θηλάζω την κόρη μου τον Αυγουστο που ήταν 16.5μηνών με δική μου απόφαση και προσπάθεια. Ακόμα και τώρα -ίσως και περισσότερο από πριν- αναπολώ με αγάπη και νοσταλγία τις πολύτιμες στιγμές του θηλασμού.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Τι λετε, ειναι σωστο να τον παρακινησω? Σιγουρα δεμν πρεπει να το κανω μονο και μονο εμενα μου λειπει τοσο πολυ!

Θα έλεγα να του δώσεις μερικές ευκαιρίες προσφέροντας το στήθος, κι αν δεν θέλει, απλά θα σου το πει ή θα σου το δείξει.

Διαφημίσεις

Αν θέλεις πραγματικά να συνεχίσεις να θηλάζεις.Προσπαθησε μην το αφήσεις μπορεί και το παιδί να νομίζει ότι εσύ δεν θέλεις αφού υπήρχε αυτή η αποχή.

Συμφωνώ με την κατερίνα διαβασε τον επαναγαλακτισμό.Και κάνε αυτό που πραγματικά θέλεις.Δωσε την ευκαιρία και στο παιδί σου να δοκιμάσετε μαζί.Αλλωστε ο θηλασμός είναι μια υπέροχη σχέση και θα αποφασίσετε μαζί.Αλλά δώστου τη ευκαιρία ξανά να κατάλάβει. να θυμιθεί.

Μια μαμά που θηλάζει την 3 χρονών κόρη της.

Ο θηλασμός είναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σχέση(δεν είναι γάλα σε κονσέρβα)Η κατσικούλα θηλάζει το κατσικάκι, η γαιδουρίτσα το γαιδουράκι,η γατούλα το γατάκι, γιατί οχι και ο άνθρωπος το ανθρωπάκι...

Ψαξε τις ενοτητες επαναγαλακτησμος στο φορουμ και θα βρεις πολλες χρησιμες πληροφοριες!Μπορεις ανετα να θηλασεις ξανα!!

Είδα τι ειναι γραμμενο για τον επαναγαλακτισμο αλλά αυτα είναι για μικροτερα μωρα. Εμενα ειναι κοντα 20 μηνων. Τελοσπαντων θηλαστρο δεν εχω χρησιμοποιησει και δε θα το εβαζα τωρα για να αυξησω τη ροη. Απ την αλλη το παιδι δειχνει να μη θελει , παιζει οπως σας ειπα χαριτωμενα μπορει και να δωσει σαν πεταχτο φιλακι στη θηλη αλλα οταν του λεω ¨" θες να πιεις γαλα απ το βυζι" ή αν κανω να το πλησιασω στο στομα του μου λεει ΟΧΙ . οποτε μαλλον ακυρο το βρισκω να επαναφερω γαλα στο στηθος, οσο και να το θελα...