Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

καρκίνος στο μαστο στον 5ο μήνα εγκυμοσυνης

Recommended Posts

Προσφατα έμαθα ότι μια συγγενης μου έχει καρκίνο στο μαστο ενώ ειναι στην 25η εβδομάδα. Εκτός απο το σοκ που πάθαμε αρχικά και το γαμώτο για την εξέλιξη της εγκυμοσυνης της,ψάχνει να βρει λύση για το πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση..η ίδια ανησυχεί πολύ για το μωρό και φυσικά οι αποψεις των γιατρών διιστανται..αλλος λέει να προχωρήσει έτσι χωρίς να κάνει τίποτα μέχρι τον 7ο και μετά αφου γεννησει να αρχίσει τις εξετάσεις ,άλλος γιατρός να βγάλει τον όγκο και να ξεκινήσει ήπιας μορφής χημειοθεραπεία μαζί με το μωρό και ένας γνωστός γυναικολογος να κάνει διακοπή της κυησης και να ξεκινήσει αμέσως χημειοθεραπεια και όλα τα σχετικά. Εχει βιώσει καμιά απο εσάς κάτι αναλογο; Αναλογες εμπειριες θα μας έδιναν μια ολοκληρωμένη εικονα.

Διαφημίσεις

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ωχ θεε μου!!!!!Εχω παθει σοκ,τι να πω...........Εγω απο την μητερα μου που ξερω γιατι εχει κανει μαστεκτομη λογω οτι βρεθηκε απο την βιοψια καρκινος,εγινε αμεσα χειρουργειο για να αφαιρεθει.

Η κοπελα ποσο χρονων ειναι?Βιοψια εγινε?ειστε σιγουροι οτι ειναι καρκινος και οχι κατι αλλο?Σε τετοιες περιπτωσεις καλο ειναι να γινετε αμεσως χειρουργειο και να μην μενει η κοπελα ετσι,αν οντως ειναι καρκινος.

Ο θεος να την βοηθησει.

Σε ευχαριστώ νασαι καλα..μαλλον αυριο-μεθαυριο θα πάει να βγάλει τον όγκο. Ναι είναι καρκίνος διαπιστευμένα.Το θέμα είναι πως θα προχωρήσει η θεραπεία και με βασικο πρωταγωνιστή το μωράκι. Είναι γυρω στα 30 η κοπέλα.

δεν εχω λογια. σιγουρα θα πρεπει να παρει τη γνωμη κι αλλων γιατρων. ειναι δυσκολη περιπτωση. ευχομαι να πανε ολα καλα!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Διαφημίσεις

Μεσα απο την καρδια μου σας ευχομαι να πανε ολα καλα με την κοπελα και το μωρακι.Μπορω να καταλαβω αυτο που περνατε γιατι το εχω περασει με την μαμα μου και ξερω οτι ειναι δυσκολα.

Με το μωρακι ομως πως θα κανει χειρουργειο και χημειοθεραπειες?Δεν θα εχει προβλημα μετα το παιδι?

Αυτα ειναι τα ασχημα, κοριτσια. :(

Χειρουργειο πιθανοτατα να μπορει να γινει, αλλα χημειοθεραπειες δεν νομιζω!

Ευχομαι να πανε ολα καλα και να γινει αυτο που πρεπει!!!!

φυσικά οι αποψεις των γιατρών διιστανται..αλλος λέει να προχωρήσει έτσι χωρίς να κάνει τίποτα μέχρι τον 7ο και μετά αφου γεννησει να αρχίσει τις εξετάσεις ,άλλος γιατρός να βγάλει τον όγκο και να ξεκινήσει ήπιας μορφής χημειοθεραπεία μαζί με το μωρό και ένας γνωστός γυναικολογος να κάνει διακοπή της κυησης και να ξεκινήσει αμέσως χημειοθεραπεια και όλα τα σχετικά. Εχει βιώσει καμιά απο εσάς κάτι αναλογο; Αναλογες εμπειριες θα μας έδιναν μια ολοκληρωμένη εικονα.

Σε κάθε περίπτωση καρκίνου και άσχετα με την εγκυμοσύνη, η θεραπεία ξεκινάει μετά την μεγάλη βιοψία που γίνεται μετά το χειρουργείο για την εξαίρεση του όγκου. Τότε δηλαδή που θα υπάρχουν οι απαραίτητες πληροφορίες με την περιγραφή του όγκου (ποσοστό ορμονοεξάρτησης κ.α.)

τα αποτελέσματα αυτής της βιοψίας βγαίνουν περίπου ένα μήνα μετά το χειρουργείο, δηλαδή μετά το χειρουργείο (όταν θα έρθει ο καιρός για θεραπεία) το μωρό θα έχει μεγαλώσει κι άλλο

ο γυναικολόγος (είναι και γνωστός τρομάρα του) θα έπρεπε να τα γνωρίζει αυτά πρωτού συστήσει διακοπή κύησης...

επείσης σχεδόν πάντα (ιδιαιεταίρως αν δεν υπάρχουν μεταστάσεις η θεραπεία που ακολουθείτε είναι ορμονοθεραπεία και όχι χημειοθεραπεία)

η κοπέλα πρέπει να πάρει τη γνώμη μαστολόγου (πχ Καρυδά) για να δει τι θα κάνει με το στήθος της (αν δηλαδή θα το βγάλει όλο με τους λεμφδένες ή μόνο τον όγκο και τον κοντινότερο λεμφδένα κ.α.), κατ' όπιν (όταν βγουν τα αποτελέσματα της μεγάλης βιοψίας) πρέπει να επικοιμωμήσει με ογκολόγο παθολόγο για να της προταθεί θεραπεία (πχ: Αλεξόπουλος, Γένατάς, Κανδυλης κ.α.)

όταν αποφασιστεί η θεραπεία θα συζητηθεί κατά πόσο αυτή συμβαίζει με την κύηση αν δεν συμβαδίζει (λογικά δεν θα συμβεδίζει), αποφασίζουν για τον τοκετό (29 βδομάδες τότε)

θερμή παράκληση: η κοπέλα να παρακολουθηθεί από εξιδεικευμένους στο μαστό και στον καρκίνο γιατρούς και όχι από γυναικολόγους οι γυναικολόγοι ασ κοιτάνε μόνο το παιδί! ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΑΣΤΟΥ

δυστηχώς μιλάω εκ πείρας

Διαφημίσεις

μαριαλ σευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!! απο οτι ξερω εχει μιλήσει με εναν ογκολογο που θεωρειται κορυφη κ ειναι αισιοδοξος απεναντι σε εγκυμοσυνες. αλλα ο γυναικολογος ηταν καθετος κ μαλιστα ειπε πως το μωρο μπορει να γεννηθει μετα τις 32 εβδομαδες για να μην εχει προβλημα...!!!!

ακόμα και στο πάρεντς υπάρχουν πρόωρα 25 εβδομάδων χωρίς σοβαρά προβλήματα (ρίξε μια ματιά)

ο γυναικολόγος είναι ανακριβής

ο τοκετός να γίνει σε έμπειρο δημόσιο και όχι ιδιωτικό μαιευτήριο για να υποστηρίξουν το μωρό κατάλληλα

αχ! δεν εχω αποψη για το θεμα...

ηθελα να ευχηθω ομως να πανε ολα καλα και για εκεινη και για το μωρακι...

αυτες ειναι οι δοκιμασιες στην ζωη....

..και εμεις στεναχωριομαστε για χαζομαρες....ευχομαι οτι καλυτερο για τη κοπελα και για το μωρακι....δυναμη ψυχης.....

1kOup2.pngTxJmp3.png

ο τοκετός να γίνει σε έμπειρο δημόσιο και όχι ιδιωτικό μαιευτήριο για να υποστηρίξουν το μωρό κατάλληλα

συνήθως τέτοιες περιπτώσεις τις στέλνουν οι ίδιοι οι γυναικολόγοι στο ΕΛΕΝΑ!!!!!!!!!!!

αυτός που της είπε για διακοπή της κύησης στην 25η εβδομάδα είναι ... (αν το γράψω θα φάω κόκκινη κάρτα) :evil: :evil: :evil:

όσο για τις χημειοθεραπείες μετά από μαστεοκτομή ξεκινάνε περίπου 3 μήνες μετά το χειρουργείο - έτσι τουλάχιστον έγινε με την πεθερά μου!!!!!

δες και αυτό

http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=7497

τέλος μπορεί να απευθυνθεί στον σύλλογο "άλμα ζωής"

http://www.almazois.gr/gr/main.php που είναι για την στήριξη γυναικών με καρκινο του μαστού

και φυσικά σε γιατρούς αντικαρκινικών νοσοκομείων, πχ Μεταξά ή Αγ.Σάββα κλπ κλπ!!!!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Διαφημίσεις

Αυτά είναι τα παλούκια της ζωής και όχι άλλα, που δυστυχώς όλες μας λίγο ή πολύ γκρινιάζουμε. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα για την κοπέλα και το μωράκι, να είναι γερή και να ζήσει πολλά πολλά χρόνια να το μεγαλώσει και να το δει σαν τα ψηλά βουνά.

it's never too late to start all over again

Αν το έχει προλάβει σε πολύ αρχικό στάδιο μπορεί να τη "σκαπουλάρει" με ακτινοβολίες που γίνονται τοπικά στο σημείο και όχι χημειοθεραπείες. Αυτό τουλαχιστον έκανε συγγενικό μου προσωπο που είχε καρκίνο στο μαστό σε αρχικό σταδιο και ειχε λιγότερο επιβαρυντικές επιπτώσεις στον οργανισμό σε σύγκριση με τις χημειοθεραπείες. Βεβαια εκείνη δεν ήταν έγκυος.

Δυστυχως θέλει πολύ ψάξιμο ώστε να καταλήξει στην "καλύτερη" λύση για εκείνη και το μωρό, πρεπει να βρει καλό επιστήμονα (μαστολόγο).

Καλή δύναμη εύχομαι από ακρδιάς και να κρατήσει σύντομα το μωράκι της στην αγκαλιά της υγιής.

Αχ παναγια μου,τι ειναι αυτα που διαβαζω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ευχομαι τα καλυτερα γι την κοπελα και το μωρακι της........!!!!ο θεος και η παναγια μαζι τους!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο θησαυρος μας ειναι ολη μας η ζωη!!!!:p11/06/2009:p

Θεούλη μου....βοήθησε μας........

θερμή παράκληση: η κοπέλα να παρακολουθηθεί από εξιδεικευμένους στο μαστό και στον καρκίνο γιατρούς και όχι από γυναικολόγους οι γυναικολόγοι ασ κοιτάνε μόνο το παιδί! ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΑΣΤΟΥ

δυστηχώς μιλάω εκ πείρας

Θα συμφωνησω οτι πρεπει να την παρακολουθησει ομαδα γιατρων...γυναικολογοι,μαστολογοι-ογκολογοι,παιδιατρος ισως!

Ευχομαι μεσα απο την καρδια μου ο,τι καλυτερο για την κοπελα και γρηγορη αναρρωση!!!

αχ τι διαβαζω θεε μου??τι κριμα...στεναχωρηθηκα τωρα!δυστυχως δεν ξερω τιποτα γι'αυτο το θεμα,αλλα ηθελα μονο να ευχηθω οτι καλυτερο για την κοπελα κ το μωρακι της!!ο θεος να βοηθησει να πανε ολα κατ'ευχην κ για τους 2 τους!

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας..πραγματικά είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί στην πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής σου. Απο όσα ξέρω ,γιατί δεν πολυπαίρνω τηλφν. τέτοιες στιγμές, θα ασχοληθουν πάρα πολλοι γιατροι μαζί της και μάλιστα θα γίνει και συμβουλιο γιατρών για την καλύτερη δυνατόν αντιμετώπιση με σεβασμό στη μητέρα αλλά και στο μωρό. Ελπίζω πως θα κυλήσουν όλα αισιοδοξα και θετικά! Ετσι πιστεύω μέσα μου. Απλώς περίμενα (και απο τη μια καλύτερα βέβαια!όσο πιο λίγες με τέτοια εμπειρία τοσο το καλύτερο) να ακουσω κάποια κοπέλα με ανάλογη εμπειρία να δω πως κυλησαν τα πράγματα και τι επιλογές της προτειναν για να δουμε και απο άλλη οπτικη τις επιλογές. Για να δουμε...

Χριστέ μου...Τι να πει κανείς για αυτές τις περιπτώσεις!!!!Ο Θεός να βάλει το χέρι του και να δώσει δύναμη και κουράγιο στη κυοφορούσα,καθώς και στο άμμεσο περιβάλλον της ώστε να την στηρίξουν κατάλληλα.

Αυτό που θα πρότεινα εγώ,είναι να απευθυνθεί στο Αλεξάνδρα,έχει πολύ καλούς μαστολόγους,κάνουν εξαίρετη δουλειά.

Εύχομαι μέσα απ'την καρδιά μου να το περάσει η κοπέλα όσο πιο ήπια γίνεται,να έχει θετική εξέλιξη και γρήγορα να "ξυπνήσει"απ' αυτό το κακό όνειρο....

Βρες αυτόν που θα σου δείξει τα χρώματα την στιγμή που ο ουρανός για σένα θα φαίνεται γκρίζος...

καλησπερα.ουτε εγω εχω εμπειρια απλα παρομοια περιπτωση ηταν μια γειτονισα μου.η κοπελα γενησε προωρα και μετα εκανε θεραπειες.μαλιστα ειχε βγει η υποθεση στη στεφανιδου...το μωρο της ειναι μια χαρα τωρα..

εμενα ειναι καρκινοπαθης η μαμα μου με καρκινο του μαστου.

Το χειρουργειο εγινε 2 μηνες μετα την διαπιστωση(μαστογραφια, ληψη υγρου) σε δημοσιο νοσοκομειο με γνωριμιες, και μετα απο εναμιση μηνα ξεκινησαν οι χημειο.

Αν ειναι σε αρχικο σταδιο και δεν εχει πιασει λεμφαδενες ισως να μην χρειαστει να κανει χημειο αλλα ακτινοβολιες. Συνηθως σε γυναικες νεες οταν χρειαστει κανουν 9 χημειοθεραπειες και ακτινοβολιες(οταν γινεται ογκεκτομη και οχι μαστεκτομη. Στην μαστεκτομη δεν γινονται χημειο αλλα μονο ακτινοβολιες). Το ορμονικο σκευασμα που δινουν πλεον ειναι το Femara που ειναι αναστολεας οιστρογονων. Το δινουν για 5 χρονια.

Αυτο ισχυει σε περιπτωσεις χωρις εγκυμοσυνη..εκει περιπλεκονται τα πραγματα..

εγω παντως διακοπη στην 25 εβδομαδα δεν θα εκανα..μεχρι να γινει το χειρουργειο και να βγει η βιοψια θα περασει σιγουρα εναμισις μηνας δηλαδη 6 εβδομαδες..θα εχει φτασει 31 εβδομαδων..

Ο Αγιος Σαββας εχει απο τις πιο καλες μοναδες μαστου...

* Τα πιο γλυκά χαμόγελα,που υπάρχουν στη ζωή μας,μας δίνουνε απλόχερα,οι άγγελοι οι δικοί μας,Κι αυτοί είναι τα μικρά παιδιά,που ζουν ανάμεσά μας,και μας διδάσκουν πως σωστά...να λειτουργεί ...η καρδιά μας...Κάθε πρωϊ στα μάτια τους,βλέπουμε άλλιως το κόσμο...με άνθη και ροδόσταμο..μέλι ,μέντα και δυόσμο...