Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

λοιπον κοριτσια και αγορια.ξεκινησα σε μια καινουργια δουλεια (δοξα το θεο) η τακτικη τους ειναι να περνουν τα ατομα 2 2μηνα για να δουν πως τα πανε στην δουλεια και μετα αν ειναι οκ τους κανουν κανονικη συμβαση αορισου χρονου.το ερωτημα ειναι,αν εγω μεινω εγκυος μεσα σε αυτο το τετραμηνο αυτοι εχουν το δικαιωμα να μην με παρουν μετα κανονικα?δηλαδη να ληξει η τετραμηνη συμβαση και να μην γινει ανανεωση?και αν μεινω αγκυος ποτε να τους το πω?οταν ειμαι 2-3 μηνων?θα ειμαι καινουργια στην δουλεια και δεν θελω να τους κανω χαζομαρες για να μην εχουν μετα αφορμη να με διωξουν.ειχαμε τα προβληματα μας θα εχουμε να σκεφτομαστε και αυτο τωρα... :evil:

νεα ζωη....

Διαφημίσεις

για ρίξε μια ματιά σε αυτό... νομίζω σε ενδιαφέρει πολύ :wink:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=5020

καλημερα.το διαβασα αυτο που μου ειπες αλλα η κοπελα ηδη ειχε δουλεψει ποσο καιρο στην εταιρια αυτη.εγω ειμαι καινουργια και δεν θελω να δημιουργηθει θεμα.καταλαβα οτι ο νομος με προστατευει αλλα δεν ειμαι ατομο που θα το τραβηξει τοσο μακρυα,γενικα δεν μου αρεσουν οι συγκρουσεις.απλα εγω θελω να εχω την δουλεια μου αλλα αν δεν μου ανανεωσουν τη συμβαση τοτε να δω τι θα κανω?ας μου απαντησετε με βαση αυτα που εγραψα στο προηγουμενο μηνυμα για το ποτε πρεπει να το πω αν ειμαι τελικα?με βαση παντα οτι ειμαι εντελως νεα στη δουλεια.ευχαριστω μαμα του ωριων για την παραθεση του post.

νεα ζωη....

θα σου απαντήσω σε αυτό που ρωτάς λοιπόν....

όταν μια γυναίκα είναι έγκυος, είτε νέα είτε παλιά στη δουλειά της, για ηθικούς/συναισθηματικούς λόγους, την εγκυμοσύνη την ανακοινώνει όταν "δέσει" .... κοινώς απ τον τρίτο και μετά

αυτό είναι ένας "'αγραφος" νόμος και δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσει καμία επιχείρηση αν τους το πεις τότε γιατί όλοι ξέρουν τους λόγους που μια γυναίκα δεν το λέει νωρίτερα

και σε τελική δε σε αφορά το αν θα παρεξηγηθούν... εσύ κοιτάζεις να προστατέψεις τον εαυτό σου

όταν μια γυναίκα είναι έγκυος, είτε νέα είτε παλιά στη δουλειά της, για ηθικούς/συναισθηματικούς λόγους, την εγκυμοσύνη την ανακοινώνει όταν "δέσει" .... κοινώς απ τον τρίτο και μετά

αυτό είναι ένας "'αγραφος" νόμος

Αυτό πάλι δεν το καταλαβαίνω :roll:

Ειδικά το πρώτο τρίμηνο που χρειάζεται περισσότερη προσοχή, ένας λόγος παραπάνω να γνωρίζει το εργασιακό περιβάλλον μια εγκυμοσύνη.

Διαφημίσεις

αν όμως υπάρξει αποβολή (κάτι πού όλοι πάντα αντευχόμαστε) η θέση της εγκύου είναι πάρα πολύ δύσκολη συναισθηματικά και επιπλέον... αν έχει και καθίκια αφεντικά είναι με το ένα πόδι έτοιμο για απόλυση

αν όμως υπάρξει αποβολή (κάτι πού όλοι πάντα αντευχόμαστε) η θέση της εγκύου είναι πάρα πολύ δύσκολη συναισθηματικά και επιπλέον... αν έχει και καθίκια αφεντικά είναι με το ένα πόδι έτοιμο για απόλυση

Απο πότε η αποβολή είναι λόγος απόλυσης;

από τη στιγμή που καταλαβαίνουν τα αφεντικά ότι μόλις γίνει καλά η γυναίκα θα ξαναμείνει έγκυος

με μπερδεψατε αλλα επειδη ειμαι και νεα στην δουλεια σκεφτηκα να το πω μολις κλεισω το δυμηνο και να πω και καλα οτι δεν εχω σταθερο κυκλο και δεν το ειχα καταλαβει.λετε να πιασει?βασικα να δω αν ειμαι κιολας,μην κανω σχεδια.

νεα ζωη....

από τη στιγμή που καταλαβαίνουν τα αφεντικά ότι μόλις γίνει καλά η γυναίκα θα ξαναμείνει έγκυος

Ε καλά φιλοσοφία θέλει να καταλάβεις οτι άν προσλαμβάνεις μια νέα γυναίκα κάποτε θα μείνει έγκυος;

Αλλο είναι το θέμα μου όμως. Το να μην αποκαλύπτεται η εγκυμοσύνη στον εργοδότη δεν είναι άγραφος νόμος. Είναι δικαίωμα του καθενός να μην αποκαλύπτει προσωπικά του δεδομένα αλλά το βρίσκω χρήσιμο να γνωρίζει ο εργοδότης την κατάσταση των εργαζομένων. Αν ξαφνικά π.χ. η εργάτρια σταματήσει να σηκώνει μεγάλα βάρη ή σταματήσει να είναι αποδοτική, γιατί να μην γνωρίζει ο εργοδότης το λόγο;

Διαφημίσεις

έχεις δίκιο αλλά εξαρτάται κατά πολύ και από τη φύση της δουλειάς...

όταν έλεγα άγραφος νόμος, αναφερόμουν βασικά στις δουλειές γραφείου που έχω και την "εμπειρία"

ναι φυσικά, υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που επιβάλεται να το πει από πολύ νωρίς η έγκυος

πχ έχω μια φίλη που δουλεύει σε ασθενοφόρο... δεν είναι δυνατόν να μην το πει ... πρέπει να το πει για να μπει σε γραφείο

με μπερδεψατε αλλα επειδη ειμαι και νεα στην δουλεια σκεφτηκα να το πω μολις κλεισω το δυμηνο και να πω και καλα οτι δεν εχω σταθερο κυκλο και δεν το ειχα καταλαβει.λετε να πιασει?βασικα να δω αν ειμαι κιολας,μην κανω σχεδια.

δε χρειάζεται να πεις για ποιο λογο το είπες στο δίμηνο

δεν τους αφορά και δεν χρειάζεσαι δικαιολογία :wink: