Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

εργαζομαι σε καταστημα απο τις26-4-04 και αυριο μαλλον θα παραιτηθω ( με αναγκαζουν) :( επισης μου χρωστανε και την αδεια του '07 ξερει καμια σας τι δικαιουμαι? ευχαριστω

Διαφημίσεις

γεια σου.γιατι να παραιτηθεις βρε πουλακι μου?καταλαβαινω οτι σου κανουν ψυχολογικο πολεμο μαλλον αλλα μην τους κανεις τη χαρη.εκτος αν δεν θελεις να εργασθεις ξανα.γιατι αν παραιτηθεις και αρχισεις το ψαξιμο ειναι πολυ δυσκολα.εγω παραιτηθηκα γιατι μου εσπασαν τα νευρα και γιατι δεν ειχα ενσυμα κανονικα και το σκυλομετανιωσα γιατι ειμαι ανεργη 5 μηνες σχεδον.ψαξε να βρεις δουλεια και μετα φυγε αν αυτο θελεις.

νεα ζωη....

αγαπητο μου xaos πιστεψε με οτι δεν ειχα σκοπο να γινειαυτο αλλα σημερα μου ζητησανε να δουλευω 3 μερες 15 με 21:30 ( δευτερα τεταρτη παρασκευη ) και τριτη πεμπτη 9 με 3 το πρωι.Οποτε καταλαβενεις οτι ειναι αδυνατον αφου το μωρο δεν θα μπορω ουτε να το δω ποσο μαλλον να το ταισω και να το κοιμισω. Το μεγαλο δε χτυπημα ειναι οτι μου ξεκαθαρισε το αφεντικο οτι δεν τον νοιαζει τι θα κανω με το μωρο και οτι ειναι δικο μου προβλημα :evil: και προτεινε να το στειλω παιδικο :twisted:

εργαζομαι σε καταστημα απο τις26-4-04 και αυριο μαλλον θα παραιτηθω ( με αναγκαζουν) :( επισης μου χρωστανε και την αδεια του '07 ξερει καμια σας τι δικαιουμαι? ευχαριστω

εκτός απ την άδεια του 07 σου χρωστάνε και του 08 υποθέτω

δικαιούσαι λοιπόν να πληρωθείς τις άδειες αυτές κανονικά και επιπλέον...

(έρχεται το καλό) τις πληρώνεσαι διπλά :D

αν δλδ θεωρητικά η άδεια του 07 είναι να πάρεις 700 ευρώ, θα πάρεις περίπου 1400 :wink:

είναι κάτι σαν "πρόστιμο" προς την εταιρία που δεν σου έδωσε άδεια

επιπλέον, δικαιούσαι τον μισθό σου κανονικά φυσικά, το δώρο του Πάσχα ολόκληρο και δεν είμαι σίγουρη αν δικαιούσαι και λίγο απ το δώρο χριστουγέννων

δικαιουσαι το επιδομα κ την αδεια του 2008 , για την αδεια του 2007 δεν καταλαβα εαν την εχεις παρει διευκρινισε το για να μπορω να σου απαντησω, τι εννοεις οτι δεν στην εχουν πληρωσει η δεν εχεις παρει τις ημερες?εαν δεν εχει γινει τιποτα απο τα δυο ,πρεπει κ να σου δωσει παλι κ το επιδομα κ να σου πληρωσει την αδεια, δικαιουσαι ολο το δωρο του πασχα κ δυστυχως το δωρο των χριστουγεννων ειναι απο 1/5εως 31/12,οποτε απο κει δεν περνεις τιποτα.

Παντως εγω στην θεση σου δεν υπηρχε περιπτωση να παραιτηθω,θα πηγαινα στην επιθεωρηση εργασιας γιατι ο νομος σε προστατευει δεν μπορει να αλλαζει σε μανα το ωραριο χωρις προειδοποιηση κ συμβιβασμο.

Διαφημίσεις

Antu ακουσε τις κοπελες.

Πηγαινε στην επιθεωρηση εργασιας. Ουτως ή άλλως εχεις αποφασισει να παραιτηθεις. Κυνηγησε το και μην τον αφήσεις ετσι....

Κι εγώ συμφωνώ ότι είναι κρίμα απλά να παραιτηθείς. Ότι δουλειά και να βρεις, όταν την βρεις, το πιθανότερο, θα είναι χειρότερα και όχι καλύτερα, καθότι θα είσαι καινούρια. Και ειδικά την περίοδο αυτή που η αγορά εργασίας είναι πολύ χάλια.

Αν δεις ότι δεν μπορείς να βρεις άκρη με τον εργοδότη σου, πήγαινε στην Επιθεώρηση Εργασίας να δεις τι μέτρα μπορείς να πάρεις, αλλά για αρχή θα σου'λεγα, να περάσεις απλά απο κει για ενημέρωση, για να δεις τι μπορεί να γίνει και πως για να το χρησιμοποιήσεις ως απειλή.

Πάντως σίγουρα μπορείς να απαιτήσεις τις διπλάσιες αποδοχές αδείας + το επίδομα αδείας για το 2007, όπως σου γράφουν τα κορίτσια παραπάνω και αυτό χωρίς να παραιτηθείς, αυτό βάσει νόμου υποχρεούται να στο καταβάλει έτσι κι αλλιώς, από την στιγμή που πέρασε το 2007. Απο κει και πέρα, στην κατάσταση με τους εργαζομένους που έχει υποβάλλει στην επιθεώρηση (όπως και στην συμβασή σου), αναφέρεται το νόμιμο ωράριο εργασίας σου, έχω την εντύπωση (χωρίς να είμαι 100 % σίγουρη, γι’αυτό σου λέω ρώτα στην Επιθεώρηση να το επιβεβαιώσεις) ότι αυτό δεν έχει δικαίωμα να στο αλλάξει χωρίς την συγκαταθεσή σου. Επίσης, αν κατάλαβα σωστα από το ticker σου, δεν μπορεί να σε απολύσει, καθώς, δεν έχεις κλείσει χρόνο από τον τοκετό. Οπότε, εσύ ερχεσαι τις ώρες που έχουν δηλωθεί στην Επιθεώρηση (μείον το μειωμένο ωράριο, μην ξεχνιώμαστε) και δεν παει να κοπανιέται αυτός, :twisted: προβλημά του. Αν αυτόν δεν τον νοιάζει τι θα κάνεις εσύ με το μωράκι σου, εσένα γιατί να σε νοιάξει, δηλαδή, να τον βλεψεις στο πρόγραμμα εργασίας του;

Στην τελική, αν το’χεις πάρει απόφαση να φύγεις, τουλάχιστον καν’τους να σε απολύσουν όταν θα κλείσεις χρόνο από τον τοκετό, να πάρεις την αποζημίωση και το επίδομα ανεργίας. Γιατί να φύγεις από μόνη σου;

Κανένας εργοδότης δεν μπορεί να σου αλλάζει τους όρους εργασίας σου. Ουσιασικά σε αναγκάζει σε παραίτηση. Εσύ να πηγαίνεις τις ώρες που έχετε συμφωνήσει και .. ας σε απολύσει. Να πληρώσει τουλάχιστον αποζημίωση. Άσε που και αυτό είναι παράνομο.

antu, θα σου πρότεινα αν έχεις το χαρτί της πρόσληψής σου και εκεί αναγράφοντε οι συμφωνημένες ώρες εργασίας... να πας με αυτό στην επιθεώρηση εργασίας και να του κάνεις καταγγελία!

Οι όποιες αυθέρετες αλλαγές στην εργασιακή σχέση είναι παράνομες!

Αφού σε αναγκάζουν με ψυχολογική βία σε παραίτηση (πράγμα που μειώνει πολύ τις αποδοχές σου σε σχέση με την απόλυση...) δεν έχεις να χάσεις και πολλά! Το πολύ πολύ να σε διώξει και να πάρεις αυτά που πραγματικά σου αναλογούν!

Από την άλλη, δεν σε καλύπτει ακομη το μειωμένο ωράριο λογο μητρότητας;;; Για ψάξτο λίγο! Για 1 χρόνο από τη γέννα, ακόμη και η απόλυση κανονικά είναι παρανομη.....

Πάντως όπως και να 'χει... μην τους κάνεις τη χάρη! δεν αξίζει τον κόπο!

πέρασα δύσκολες στιγμές και 'γω...

και όταν του είπα "δε μπορούμε να συννενοηθούμε πια... πάμε στο υπουργείο που αυτοί ξέρουν καλύτερα... και να δούμε..." τότε όλα έστρωσαν! :wink:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol: