Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

επαναληψη νηπιαγωγειου

Recommended Posts

Ο γιος μου ειναι γεννημενος στις 14/09/02 κε μου ζιτανε επαναληψη νημιαγωγειου λογω λιγων φωνολογικων προβληματων και ανωριμοτητας

εχετε καμια συμβουλη¨

κε εαν προτεινετε καλο ιδιωτικο νηπιαγωγειου περιοχη παλαιου φαληρου

EIRHNH

Διαφημίσεις

Δεν την ξέρω αυτή τη διαδικασία, αλλά κάνε μία συζήτηση με τις δασκάλες και αν είναι για το καλό του παιδιού, προτίμησέ του. Καλύτερα το παιδί να πάει πιο έτοιμο στο σχολείο. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι, επειδή είναι γεννημένος στο τέλος του χρόνου, τα πιο πολλά παιδάκι θα είναι μεγαλύτερά του.

Ειρηνη καλημερα

Το παιδακι σου πηγαινει τωρα μεγαλα νηπια?Εχει παρακολουθησει προνηπια περσι?

απο δικη μου εμπειρια με τον γιο μου που ειναι γεννημενος 19-11-02 θελω να σου πω οτι περσι τον εγραψα στα προνηπια στο δημοσιο μετα 4 μερες μου ειπαν οτι το παιδι φαινεται λιγο ανωριμο δεν ηταν τοσο κοινωνικος ισως επειδη δεν πηγαινε σε καποιο παιδικο σταθμο πριν.Εμεινα μεσα στη ταξη για να δω και μονη μου πραγματικα ηταν ετσι δεν συμετειχε στην παρεουλα γιατι δεν ειχε καθαρισει ο λογος του (δεν ελεγε καθαρα το ρ)και ντρεποταν.το πηρα απο εκει το εγραψα σε ιδιωτικο νηπιαγωγειο και σε κεντρο λογοθεραπειας για να βοηθηθει.Ολα πηγαν καλα φετος παει μεγαλα νηπια στο δημοσιο εχει την ιδια δασκαλα και δεν το αναγνωριζουν συμετεχει ενεργα σε ολες τις δραστηριοτητες και καθαρισε ο λογος.

Ελπιζω να μην σε κουρασα.Ευχομαι να πανε ολα καλα με τον γιο σου.

.png

.png

δεν θα μπορούσε το παιδάκι να πάει πρώτη και να το παρακολουθεί στενά κάποιος ειδικός λογοθεραπευτής και να ενημερωθεί βεβαίως και ο δάσκαλος της πρώτης για να βοηθηθεί το παιδί περισσότερο?'Εχεις επισκεφθεί μέχρι στιγμής κάποιον ειδικό να σου πεί τη γνώμη του?

Διαφημίσεις

Το ζήτημα της επανάληψης της τάξης δεν είναι τόσο απλό και θα ήταν καλό να μη στηριχτείς μόνο στην άποψη της νηπιαγωγού. Δεν ξέρω βέβαια αν στην δική σας περίπτωση το παιδί πέρασε από κάποια αξιολόγηση από κάποια ομάδα ειδικών οι οποίοι πρότειναν και την επανάληψη του νηπιαγωγείου ή την επανάληψη τη ζήτησε μόνο η νηπιαγωγός σας. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να γίνει κάποια αξιολόγηση στο παιδί ώστε να σας βοηθήσει στο να βοηθήσετε το παιδί στους κατάλληλους τομείς, ο χαρακτηρισμός 'ανώριμο' δεν σημαίνει τίποτε συγκεκριμένο. Ίσως μια πρώτη επικοινωνία με κάποιον παιδοψυχολόγο θα σας βοηθούσε και θα λειτουργούσε κατευθυντικά. Ελπίζω να βοήθησα.

δυστυχος εχω επισκεφθεί παιδοψυχιατρο και έγινε αξιολογηση

κε λενε οτι καλυτερο θα ειναι να επαναλαβει το νηπιαγωγειο

γιατι ειναι ανωριμος.

δεν με εχει καλυψει η αποφαση τους και σκεφτομαι να επισκεφθω

αναπτυξιολογο . εσεις τι λετε τιν θωμαιδου η την νικολαου

• 6 years later...

Επαναφερω το θεμα!

Έχω συγγενή που της προτειναν να επαναλάβει η κορη της το νήπιο.

Η συσταση δοθηκε από παιδοψυχίατρο (ειναι συγγενής, δεν παρακολουθείται το παιδάκι για κάποιον λόγο), λόγω ανωριμότητας, οπως ειπε.

Εχει κάποιος παρόμοια εμπειρία?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Είμαι υπέρ της επανάληψης όταν υπάρχει κάποιο θέμα, αρκεί ταυτόχρονα το παιδί να λαμβάνει υποστηρικτική αγωγή είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι. Δηλ απλά να περιμένουμε να μεγαλώσει μια χρονιά για μένα δεν είναι αρκετό. Ένα ανώριμο παιδί ίσως χρειάζεται ψυχοπαιδαγωγικό παιχνίδι, ίσως λίγο έργο ανάλογα την περίπτωση...

Συνεπώς ναι επαναφοίτηση, αλλά όχι σκέτη επαναφοίτηση.

FLcUp3.png0BQfp3.png

ευχαριστώ για την απαντηση

προσωπικα με ξενισε λίγο η ιδεα της επαναληψης του νηπιαγωγείου,προφανως λογω ελλειψης εμπειρίας, δεν εχει τυχει να το ακουσω.

Η πιτσιρικα κανει συνεδρίες (η παιδοψυχολόγος που αναφερω εχει κέντρο αγωγης/λογοθεραπειας), αλλά δεν της αρεσει να πηγαίνει και δε συνεργάζεται (απαντάει επιτηδες λαθος σε ερωτησεις, δε θελει να συμμετεχει και τετοια). Ειναι γεννημένη Ιούνιο, οποτε δεν ειναι μικρή σε σχεση με τα συνομιλικα παιδακια της ταξης της.

Τωρα όμως που το παιδί ξερει ότι θα παει πρωτη δημοτικού,πώς θα αποδεχθεί ότι θα ξανακάνει το νήπιο? Αυτο δε θα επηρεάσει την ψυχολογία του?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Γεια! Στη χώρα που μένω είναι συνηθισμένο. Κατά την εγγραφή στο Δημοτικό, Φεβρουάριο/Μάρτιο, μια δασκάλα συζητά με το παιδί και βλέπει αν είναι ώριμο νοητικά και κοινωνικά. Δεν είναι κάτι κακό απαραίτητα, απλά μερικά παιδάκια χρειάζονται περισσότερο χρόνο, και άλλα λιγότερο. Δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι υπάρχει πρόβλημα ανάπτυξης, ούτε ότι αδικούν το παιδί. Φυσικά πρέπει να κοιτάξουν αν όντως χρειάζεται ιδιαίτερη βοήθεια το παιδί, αλλά δεν σημαίνει ότι "βγάζουν το παιδί προβληματικό" ή κάτι τέτοιο.

στο δικό μας ιδιωτικό νηπιαγωγείο, φέτος το Νοέμβρη, ήρθε ένα παιδάκι 1 έτος μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα. μάθαμε ότι έκανε επανάληψη νηπιαγωγείου (ήρθε από αλλού). μάλιστα το ότι είναι μεγαλύτερος μου το είπε ο γιος μου, προφανώς το τόνιζε το άλλο παιδάκι. δεν ξέρω τί "προβλημα" αντιμετώπιζε αλλά ο γιος μου έλεγε ότι είναι πολύ ζωηρός και ενοχλεί όλα τα παιδιά. δεν τον ήθελε για φίλο γιατί "ήταν άτακτος". η αλήθεια είναι ότι στη γιορτή των Χριστουγέννων, φαινόταν όντως κάπως υπερκινητικός και "ζιζάνιο" σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά. γελούσε συνέχεια, έκανε φασαρία, κινούνταν άσκοπα στη σκηνή κλπ. στην καλοκαιρινή γιορτή, πάντως, δεν ξεχώριζε από τα υπόλοιπα παιδιά.

Μπορεί να γίνει επανάληψη νηπιαγωγείου με μια αίτηση του γονέα και τη σύμφωνη γνώμη της συμβούλου γενικής αγωγής (δίνεται πάντα).

Από εκεί και πέρα, καλό είναι το παιδί να αξιολογηθεί και από ΚΕΔΔΥ ώστε να βρεθούν επακριβώς οι δυσκολίες του και να γίνει (και να εφαρμοστεί εννοείται) ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα φτιαγμένο πάνω στις δυσκολίες του συγκεκριμένου παιδιού.

Τώρα, το πώς θα το πάρει το παιδί; Αυτό θέλει κουβέντα (μεγάλη) στο σπίτι. Πρέπει να τονιστούν στο ίδιο το παιδί τα υπέρ της επανάληψης (π.χ. θα σου είναι πιο εύκολα, θα βοηθάς τη δασκάλα γιατί θα τα ξέρεις καλύτερα από τα άλλα παιδιά, θα κάνεις τη δασκάλα στα μικρά, θα κάνεις ακόμα πιο πολλούς φίλους κλπ κλπ)

Πολλά παιδιά, πάντως, επαναλαμβάνουν το νηπιαγωγείο προκειμένου να μην τα βρουν πολύ "παλούκια" στην πρώτη. Ωριμάζουν και αποκτούν σχολική ετοιμότητα

Χαμος γινεται ακουω απο εκπαιδευτικους. Πολλη υλη και μικρες ηλικιες για να την καλυψεις. Εγω δεν καταλαβαινω γιατι αντι να κανουν αυτα, δεν μειωνουν τις απαιτησεις απο τα παιδια σε αυτη την ηλικια. Ζητουσαν απο τη δικια μου στο προνηπιο, 4 ετων, να κανει φρασουλες. την επιανε το κεφαλι της....

Μου λενε τους κανουν κλασματα στη β και γ δημοτικου. Ισα ισα επρεπε η ελληνικη παιδεια να μειωσει λιγο τις απαιτησεις, που πχ στα μαθηματικα για να περασεις στο πανεπιστημιο, κανεις υλη που σε αλλες χωρες κανουν στη β χρονια Πανεπιστημιου. Δεν εχει κανενα νοημα τελικα να πιεζονται τοσο τα παιδια ουτε θυμασαι μετα τιποτα εξαλλου, αν τελικα σπουδασεις σε σχολη χωρις αλγεβρα.