Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΧΩΝΑΚΙΑ

ΜΑΡΙΑ30

Recommended Posts

Ή είμαι άχρηστη ή είμαι άχρηστη ή είμαι άχρηστη.

Προσπαθώ να φτιάξω χωνάκια για τα smarties.

Είχα δει οδηγίες κάπου στο forum αλλά δε θυμάμαι που.

Τι έκανα:

Πήρα κανσόν φούξια και ροζ.

Έφτιαξα κύκλους με ακτίνα 15 cm.

Τους έκοψα στα τέσσερα.

Έκανα τρύπες με το διακορευτή στην κορυφή (για να περάσω κορδελάκια), αφού έκοψα με ψαλιδάκι ζικ ζακ.

Αποτέλεσμα:

Τα χωνάκια είναι χάλια. Οι τρύπες δεν ενώνονται για να τα δέσω και από κάτω έχουν τρύπα που για να την κλείσω το τσαλακώνω λίγο. ΧΑΛΙΑ

Το χειρότερο :

Στις 23:30 που προσπαθούσα να τα φτιάξω και είχα εκνευριστεί και πετούσα κάτω χαρτιά και κορδέλες και παραμιλούσα, ο σύζυγος ΓΕΛΟΥΣΕ.

HELP!!!!!!!!!!!!!

Καμιά νηπιαγωγός ή κανένα νήπιο που ξέρει από κατασκευές????????

Διαφημίσεις

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ΜΑΡΙΑ , πρέπει πρώτα να φτιάξεις το χωνάκι (να είναι σχηματισμένο) και μετά όπως το κρατάς να του κάνεις τις τρύπες στο σωστό σημείο

μήπως έκανες πρώτα τις τρύπες και μετά προσπαθησες να τις ενώσεις

σχηματίζοντας ταυτόχρονα και το χωνάκι?

.png.png

:D Kατ αρχην σε συμπονω απεριοριστα γιατι κι εγω εχω ξεκινησει τη διαδικασια "κατασκευων βαφτισης" και καταλαβαινω τι ειναι να μη σου βγαινει. Χωνακια δεν εχω φτιαξει αλλα νομιζω οπως το διαβασα πως τις τρυπες για το κορδελάκι επρεπε να τις κανεις στο τελος.Αφου εχεις ενωσει τις πλευρες που στριβουν δηλαδη. Κατα τ αλλα μου φαινεται σωστο.

Υ Π Ο Μ Ο Ν Η!!!!!

Θήλασα το Βικάκι μου για 7 μήνες!

Διαφημίσεις

Επειδή και εγώ σκέφτομαι να κάνω το ίδιο για τα γλυκά που θα δίνω στα μικρά (χωνάκι από ριζόχαρτο με καραμέλες και ζαχαρωτά) αναρωτιώμουν σχετικά με τις τρύπες με τον διακορευτή δεν θα είναι πολύ μεγάλες????Εγώ σκεφτόμουν μήπως περνάω την κορδελίτσα με καρφίτσα με μεγάλο κεφάλι.Τί λέτε?????????Χαζομάρα ε????????????

Πάντως για να είμαι σίγουρη για το κράτημα θα βάζω στην ένωση λίγη κόλλα στικ.

για να σου βγεί το χωνάκι πρέπει να κάνεις κύκλο και να κόψεις μία ακτίνα του κύκλου έτσι θα το τυλίξεις και θα σου γίνει κάτω μυτερό και δεν θα έχει τρύπα αλλα να σε ρωτήσω κάτι τα έκοψες όλα τα χαρτιά ? επίσης αν δεν τα καταφέρνεις καθόλου μπορείς να πάρεις ένα καπέλο κώνο που έχουμε συνήθως για τα γενέθλια των παιδιών και να τον ανοίξεις αν σου κάνει το μέγεθος το χρησιμοποιείς σαν πατρόν αν όχι στα ίδια πλαίσια το διαμορφώνεις στο μέγεθος που θές! καλή επιτυχία επίσης σκέψου πως τυλίγουν οι ψαράδες το χαρτί για να μας βάλουν τα ψάρια μέσα το στρίβουν ελπίζω να βοήθησα

:?:wink:

Διαφημίσεις

Αν δεν κάνω λάθος το κανσόν δεν είναι αυτό το χαρτί που μοιάζει με της ακουαρέλας άλλα πιο χοντρό??????Αν είναι αυτό μπορείς όμως να βάλεις σιλικόνη.Το είδα στο μαγαζί που κάναμε τις προσκλήσεις.

Καλημερα ΜΑΡΙΑ30! Λοιπον κι εγω θα κανω χωνακια για τις παιδικες μπομπονιερες και μαλιστα παιδευομουν χθες το μεσημερι. Γιατι αντι να ανοιξεις τρυπες δε δοκιμαζεις να κολλησεις τις δυο πλευρες με σιλικονη; Υπαρχουν ειδικα πιστολια σιλικονης στο εμποριο.Πιθανοτατα να βρεις σε μαγαζι για ειδη χομπυ. Παντως η canson ειναι σκληρο χαρτι κι εμενα με δυσκολευει λιγο στο τυλιγμα ,ειδικα στη μυτη. Αν τσαλακωθει λιγο μπορεις να το καλυψεις με κορδελα , με καποιο διακοσμητικο κλπ. Καλη επιτυχια!

line_m121_beg_41_time_1174104000_text_cf20ecf0e5ecf0eff5ebe7f220ece1f220e5e9ede1e9.gif

θα το τυλίξεις και θα σου γίνει κάτω μυτερό και δεν θα έχει τρύπα αλλα να σε ρωτήσω κάτι τα έκοψες όλα τα χαρτιά ?

Το σχεδιάκι - πατρόν είναι σωστό. Στο τύλιγμα πάσχω...

Βρε κοριτσακια.Ετοιμα στο 'πακετο' μικρα -μεγαλα με 6-10 λεπτα το ενα !!!!!!!!!!!! :?::?: γιατι ξοδευεστε και τσαντιζεστε.απο αυτα δεν κερδιζετε λεφτα!!!!!!!

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Διαφημίσεις

Μαράκι... τυλίγεις ρολάρωντας προς τα μέσα, έτσι ώστε να έρθει το χαρτί και να καλύψει την άλλη άκρη (σκέψου τον σουβλατζη :lol::lol::lol: )

τώρα για την τρύπα που μένει κάτω και απ' ότι κατάλαβα κινδυνέυουν να βγούν τα smarties έξω... μπορείς να πάρεις χαρτιά "αφής" είναι περίπου σαν αυτά που τυλίγουν το ψωμί, αλλά κυκλοφορούν σε πάρα πολλά χρώματα και να βάλεις μέσα στο χωνάκι! έτσι θα κλέισει η τρύπα, θα εξέχουν οι άκρες από το δέυτερο χαρτάκι και θα κάνουν ποιό παιχνιδιάρικο σχέδιο και μπορείς να κάνεις και αντίθεση χρωμάτων :wink:

Εγώ αυτό είχα κάνει στο γάμο μου για τα χωνάκια με το ρύζι!

όσο για τις τρύπες με το διακορευτη... αν σου βγήκαν ποιό μεγάλες... πάρε μια εξτρά κορδέλα λίγο ποιό φαρδιά και κάλυψε τες με τον φιόγκο!

ελπίζω να σε βοήθησα!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

εγω και για τα πάρτυ του μεγάλου τα παιρνω απο τον Πειραιά απο την Υψηλάντου.Κεντρικός δρόμος.Εκει με εξυπηρετεί η Κατερίνα που ειναι πολύ ευγενική και έχει παπάδσς.Δεν αξίζει τον κόπο για τοσο λίγα λεφτά να σπάσουν τα νευρα σας.Ασε που την έχω πατησει....Ευτιαξα κάποτε ενα στεφάνι τοιχου απο μέταλο γιατι το βρηκα ακριβο σε μαγαζί και μονο να πάρω τα υλικά και τα εργαλεία μου ληρθε διπλάσιο. Το μονο ήταν οτι το έφτιαξα εγώ...ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ κατατάλλα είχα δωσει διπλάσια λεφτά.

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

E τοτε μαλλον σε βολευει το κεντρο. Χαβριου 7 ειναι ενα στενακι καθετο στην Κολοκοτρωνη αν δεν με απαταει η μνημη μου. Ειναι κοντα στη Ρομβης επισης αν σου λεει κατι.... Μεγαλο μαγαζι. Θα παρεις και ιδεες και για αλλα πραγματα. Εγω απο κει ψωνισα.

Θήλασα το Βικάκι μου για 7 μήνες!

Βρε κοριτσακια.Ετοιμα στο 'πακετο' μικρα -μεγαλα με 6-10 λεπτα το ενα !!!!!!!!!!!! :?::?: γιατι ξοδευεστε και τσαντιζεστε.απο αυτα δεν κερδιζετε λεφτα!!!!!!!

Αγγελούδια με πρόλαβες με την απάντησή σου πριν καν ρωτήσω.. :):):)

όταν λες πακέτο εννοείς τον ΑΤΛΑ-πακέτο;

Επίσης μια "χαζή ερώτηση"...τα ζαχαρωτά,τα γλειφιτζούρια κτλ από που τα αγοράζετε;έχουν τα super market;;;και τι άλλο μπορώ να βάλω μέσα στα χωνάκια;;;

..φυσικά δεν τίθεται θέμα να φτιάξω τα χωνάκια μόνη μου..είμαι παντελώς άχρηστη με τις χειροτεχνίες και δεν έχω καθόλου υπομονή...να τα γεμίσω μόνο θέλω μόνη μου...

E τοτε μαλλον σε βολευει το κεντρο. Χαβριου 7 ειναι ενα στενακι καθετο στην Κολοκοτρωνη αν δεν με απαταει η μνημη μου. Ειναι κοντα στη Ρομβης επισης αν σου λεει κατι.... Μεγαλο μαγαζι. Θα παρεις και ιδεες και για αλλα πραγματα. Εγω απο κει ψωνισα.

..α, απάντησε ήδη που θα βρω τα χωνάκια η φιλενάδα μου η mkatsanevaki!!!! :):):):)

Εσένα τι δε σου βγαίνει στην κατασκευή καμάρι μου;;;αν θες βοήθεια πες μου...θα στα φτιάξω εγώ στο πι και φι.... :lol::lol::lol:

ΛΗΤΩ μου... κι εγω χωνάκια θα φτιάξω για μπομπονιερα!! μόνη μου βέβαια... ευτυχώς πιάνουν τα χέρια μου!!

Λοιπον εκτος απο μικρες λιχουδιες μπορεις να βάλεις φυσικά και τα κλασικα κουφετα, αλλά να βάλεις και κανενα στολιδι ή παιχνιδακι για να μεινει σαν δωρακι μετα στα παιδακια ή και στους μεγαλους!

Είχα δει ενα σχδιο στην εξκθεση στο ΜΕΚ και μου ζηταγανε 4,5 - 5 ευρω το κομματι.. ε, όχι δα!! δεν πέρνω svarovski καλύτερα;;;; :lol::lol::lol::lol:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Δεν είναι όμορφα γιατί δεν κλείνουν ωραία στο κάτω μέρος.

Λητώ θα με τρελάνεις

γράφεις:

..φυσικά δεν τίθεται θέμα να φτιάξω τα χωνάκια μόνη μου..είμαι παντελώς άχρηστη με τις χειροτεχνίες και δεν έχω καθόλου υπομονή...

και ξαναγράφεις:

Εσένα τι δε σου βγαίνει στην κατασκευή καμάρι μου;;;αν θες βοήθεια πες μου...θα στα φτιάξω εγώ στο πι και φι....

:shock::shock::shock:

τι εννοείς τελικά?