Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

αυτα τα γευματακια τα χρησιμοποιησα το καλοκαιρι και παντα εχω 2 βαζακια σπιτι μηπως καμια μερα παμε καπου ξαφνικα ή τελος παντων μας χρειαστουν.

ποτε δεν ειχα προβλημα.πηρα 2 βαζακια,μοσχαρι με λαχανικα, το προηγουμενο σαββατο απο το καρφουρ και αυτη την κυριακη τα ανοιγω,με πλαστικο κανονικα το ενα βαζακι αλλα δεν κανει τον θορυβο ποπ,κοιταζω τι να δω μουχλα!!!!!ασπρη ασπρη!!!!!

πηρα σημερα τηλ στην νεστλε αφου μιλησα με 2 κοπελες και εδωσα ολα τα στοιχεια,αριθμο παραγ.κλπ με πηρε τηλ.το μεσημερι η υπευθυνη του προιοντος.τι προβλημα εχεται?της εξηγω....ενταξει μου λεει θα στειλω κουριερ να το παραλαβη για να το ελεγξουμε και θα σας ενημερωσουμε για το αποτελεσμα,επισης μου λεει παντα κραταμε δειγμα απο καθε παρτιδα.λεω εγω θα αποζημιωθω καπως?μου λεει θα γινει αντικατασταση του προιοντος,λεω αν εγω ομως σας κανω καταγγελια στον εφετ το προστιμο σας θα ειναι μεγαλο!!οπως νομιζεται μου λεει.λεω οκ στειλτε κουριερ να το παραλαβει.

τωρα εγω λεω να κρατησω ενα μερος και να το στειλω στον εφετ

για πειτε μου γνωμες

Διαφημίσεις

Συμβαινει καμια φορα σε διαφορα προιοντα.Αν εχεις ορεξη να ασχοληθεις καντο αλλα ειναι σιγουρο οτι θα ασχοληθουν παραπανω ή απλα θα χασεις τον χρονο σου;

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Το θεμα ειναι για σενα ποιο ειναι το ζητουμενο.Θελεις να αποζημιωθεις (για να κερδισεις καποιο χρηματικο ποσο) ή να τους ΄τιμωρησεις-νουθετησεις' με την καταγγελια;

Φιλικα ρωταω δεν εχω προθεση να σε κρινω (αν ακουγεται ετσι η ερωτηση μου-φταιει ο γραπτος λογος!!!:wink::wink::wink:)

tALVp3.png

Το θεμα ειναι για σενα ποιο ειναι το ζητουμενο.Θελεις να αποζημιωθεις (για να κερδισεις καποιο χρηματικο ποσο) ή να τους ΄τιμωρησεις-νουθετησεις' με την καταγγελια;

Φιλικα ρωταω δεν εχω προθεση να σε κρινω (αν ακουγεται ετσι η ερωτηση μου-φταιει ο γραπτος λογος!!!:wink::wink::wink:)

αμα σου πω οτι ουτε εγω ειμαι σιγουρη για το τι θελω,απο την μια ειναι βρεφικη τροφη και ειναι απαραδεκτο,απο την αλλη αμα το παω εφετ τους βαζουν ενα προστιμο 3-4000 ευρω και τελειωσε.

Διαφημίσεις

An εχεις χρόνο και όρεξη ναι τρέξε αλλα αυτα εχουν συμβεί σε πολλες εταιρείες και σε διαφορα προιοντα παντως μην επιλέγεις αν δεν εχεις φαει να δινεις ετοιμο δεν το εχω κανει ουτε προκειται ποτε προτιμώ να πιουν γάλα παρα να φάνε αυτη την σαβούρα!!!

Μικροί μου μπόμπιρες εισαστε ολη μου η ζωή!!!!!

αμα σου πω οτι ουτε εγω ειμαι σιγουρη για το τι θελω,απο την μια ειναι βρεφικη τροφη και ειναι απαραδεκτο,απο την αλλη αμα το παω εφετ τους βαζουν ενα προστιμο 3-4000 ευρω και τελειωσε.

Ξερεις τι πιστευω;Ειναι μεγααααλη εταιρεια και λιγο θα ιδρωσει το αυτι τους (για αυτο και σου απαντησε ετσι η υπευθυνη). Η καλυτερη τιμωρια ειναι να μην αγοραζουμε τα προιοντα τους.

tALVp3.png

Ξερεις τι πιστευω;Ειναι μεγααααλη εταιρεια και λιγο θα ιδρωσει το αυτι τους (για αυτο και σου απαντησε ετσι η υπευθυνη). Η καλυτερη τιμωρια ειναι να μην αγοραζουμε τα προιοντα τους.

δεν εχεις αδικο σε αυτο!!!

δυστηχως χρονο δεν εχω με 2 μωρα.....

καλημερα..αντιμετωπισα κια γω προβλημα με ενα μπουκαλι ξυδι που ειχε μαμουνια.μεσα..το ιδιο μου ειπε η υπευθυνη.απλα να το δωσω για ελεγχο και να παρφω αλλο.λες και εχω αναγκη απο 0,27 λεπτα..πλακα εχουν..

ακομα δεν το εχω δωσει .το μονο που ξερω ειναι οτι τα αποσυρανε ολα..τα ξυδια απο το καταστημα..κατι ειναι και αυτο..εχω ανοιξει και θεμα...εδω.ακομα προσπαθω να αποφασισω τι πρεπει να κανω..

Εγώ είχα κάνει καταγγελία στον ΕΦΕΤ το καλοκαίρι του 2007 για ένα ρύζι ενός s/m που ήταν γεμάτο μαμούνια και μετά από ένα χρόνο με καλέσανε απ' το αστυνομικό τμήμα να δώσω κατάθεση!!! Τους είπα ότι δεν θέλω να κάνω μήνυση, ούτε φυσικά να μπλέξω, απλά ήθελα ο εφετ να τους ελέγξει για να δούμε αν ήταν τυχαίο γεγονός ή όχι.. Το αποτέλεσμα ήταν ότι τον Μάη του 2010 να μου έρθει κλήτευση για δικαστήριο, πήγα έχασα την μέρα:evil:, δεν πρόλαβε να εκδικαστεί και πήραμε αναβολή για τις 21/2/11!!

Την επόμενη φορά θα το σκεφτώ πολύ για να ξανακάνω καταγγελία.. Αυτά κάνουν για να μας αποτρέπουν μου φαίνεται:evil:...

5dyVp3.png

Διαφημίσεις

Χαίρετε,

η γνώμη μου είναι οτι πρέπει να γίνει η καταγγελία. Πρόσφατα διάβασα για μια άλλη περίπτωση, που είχε βρει μια γιαγιά σκουλήκια σε σοκολάτα, έκανε μήνυση στην εταιρεία και κέρδισε 5000 ευρώ μετά απο δίκη(και αρκετά χρόνια μετά, αλλά αυτό είναι το τίμημα). Γιατί να μην διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, και μάλιστα όταν πρόκειται για τέτοιο ευαίσθητο θέμα όπως είναι οι βρεφικές τροφές;Και αν δεν θέλεις να το τραβήξεις τόσο πολύ, ζήτησέ τους όχι απλά αντικατάσταση του προϊόντος αλλά να σε προμηθεύουν προϊόντα τους δωρεάν για ένα χρόνο τουλάχιστον. Έννοείται οτι ιδρώνει το αυτί τους, μην τους αφήνουμε να μας θεωρούν μικρούς και ασήμαντους...

9rsvp3.png

CLDxp2.png

αυτην την καταγκελια που την κανεις?απλα ρωταω.δεν θελω να μπλεξω ουτε εγω.απλα θα το δειξω στο καταστημα..αλλα ρωταω να ξερω

Εγώ κατέβασα την φόρμα καταγγελίας απ' την σελίδα του εφετ, τη συμπλήρωσα και την έστειλα με μέηλ. Τα στοιχεία μου τα έδωσα γιατί το δείγμα το είχα εγώ και νόμιζα ότι κάποιος θα μου το ζητούσε:? πράγμα που δεν έγινε ποτέ... Ένα μήνα μετά την καταγγελία, το πέταξα το ρύζι (μέχρι τότε το είχα στο μπαλκόνι και είχε γεμίσει ο τόπος ζουζούνια) και τώρα θα πω τι στο δικαστήριο:confused:;;

5dyVp3.png

Εγώ κατέβασα την φόρμα καταγγελίας απ' την σελίδα του εφετ, τη συμπλήρωσα και την έστειλα με μέηλ. Τα στοιχεία μου τα έδωσα γιατί το δείγμα το είχα εγώ και νόμιζα ότι κάποιος θα μου το ζητούσε:? πράγμα που δεν έγινε ποτέ... Ένα μήνα μετά την καταγγελία, το πέταξα το ρύζι (μέχρι τότε το είχα στο μπαλκόνι και είχε γεμίσει ο τόπος ζουζούνια) και τώρα θα πω τι στο δικαστήριο:confused:;;

:)θα σου πουν οτι δεν εχεις αποδεικτηκα στοιχεια!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

ηρθε εχθες κουριερ μου εστειλαν 4 βαζακια!!!!αν ειναι δυνατον 4 βαζακια, εκ των οποιων τα 2 αρνακι ε λαχανικα που δεν το τρωμε....τους εδωσα το ζαβαζακι και περιμενω τηλ.να μου πουνε βεβαια τι?οτι ειχε μουχλα τελικα?αφου ηταν γεματο!!!!τελος παντων απλα δεν ειχα τον χρονο για να τρεξω.

τουλαχιστων ενημερωθηκαν οι κοπελες εδω.

αμα εχω νεα θα σας πω

Διαφημίσεις

Δε θα ξεχάσω ποτέ όταν στη γυμνάσιο περίπου και ενώ διαβάζαμε με τη μαμά μου τρώγαμε σοκολάτα γνωστής εταιρείας..ΞΑφνικά ενώ προσπαθουσαμε νακοψουμε κομμάτι δεν κοβόταν...ένα ολόκληρο σχοινι ήταν μέσα στη σοκολάτα κατα μήκος...είχαμε σκάσει στα γέλια με τον αδερφό μου! Η μαμά μου νομιζω δεν έκανε καταγγελία, αλλά θα πω κάτι..αν θέλετε μην κάνετε αλλά μην παραπονιομαστε μετά για τα προιοντα που τρώμε..είμαστε υπεύθυνοι όλοι μας!

Ενημερωτικά μόνο σας λέω ότι από όσο γνωρίζω οι εταιρίες θέλουν οπωσδήποτε το ελαττωματικό προιόν πίσω για να μην το πάτε στον ΕΦΕΤ. Από τη στιγμή που πήραν το βαζάκι στα χέρια τους δεν τους νοιάζει. Συνηθίζουν να πηγαίνουν κάποια προιόντα στον πελάτη ως "αποζημίωση". Συνήθως είναι μια γκάμα προιόντων (εδώ μάλλον η nestle είναι λίγο τσιγγούνα :) )

Και φυσικά υπάρχει και το φαινόμενο πολλοί πελάτες, εκμεταλλευόμενοι αυτό το γεγονός, να κάνουν καταγγελία στην εταιρία προκειμένου να παίρνουν τα δωρεάν προιόντα της "αποζημίωσης"¨. Αυτό οι εταιρίες το γνωρίζουν :)

εκτός φυσικά από την ευθύνη των σ/μ για τον έλεχγο των προιοντων,

σε συτό ειμαι κάθετη δε το συζητώ, κ συμφωνω σε όλα οσα λέτε,

επι ευκαιρίας να αναφέρω κ τους ασυνειδητους καταναλωτές που ανοιγουν τρόφιμα,

όπως κ το γευματακι που πηρε η κοπέλα με τον ειδικό ήχο ποπ, οπου μετα απο τρεις μερες αυτα χαλανε!!!πείτε με ποια λογική το κάνουν???να μυρισουν τη σαλτσα???

μου ετυχε στο μπακαλικο της γειτονιας, να παρω ενα τυρι αλοιφη,

το ανοιγω σπιτι , ηταν ανοιχτό αυτο το χαρτι που ειναι σαν αλουμινοχαρτο κ φυσικά ειχε μουχλα, ο ανθρωπος μου το αλλαξε, αλλα ειδα τετοια στεναχωρια στο προσωπο του....4-5 κομματια εφερνε ο κακομοιρης

τι να τον εκανα αυτον τωρα......ίσα ίσα τον λυπήθηκα

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Δε θα ξεχάσω ποτέ όταν στη γυμνάσιο περίπου και ενώ διαβάζαμε με τη μαμά μου τρώγαμε σοκολάτα γνωστής εταιρείας..ΞΑφνικά ενώ προσπαθουσαμε νακοψουμε κομμάτι δεν κοβόταν...ένα ολόκληρο σχοινι ήταν μέσα στη σοκολάτα κατα μήκος...είχαμε σκάσει στα γέλια με τον αδερφό μου! Η μαμά μου νομιζω δεν έκανε καταγγελία, αλλά θα πω κάτι..αν θέλετε μην κάνετε αλλά μην παραπονιομαστε μετά για τα προιοντα που τρώμε..είμαστε υπεύθυνοι όλοι μας!

ποιας εταιρειας ?

εγω ξερω απο προσωπο της οικογενειας μου που δουλευε παλια σε εργοστασιο τετοιο .οτι σοκολατες μπισκοτα κοκ ...

οταν ληξουν τα περνουν πισω , ολα μεσα σε ενα καζανι ,τα διαλυουν κ τα ξαναφτιαχνουν!

σοκαριστικο αλλα αληθινο !

ομως ενω το ξερω τοσα χρονια ..πως αγοραζω παλι ..? το ξεχναω φαινεται !

Προσωπικα θα εκαναν καταγγελια...μονο και μονο για να γινει ενας ελεγχος.

Δεν θα με ενδιεφεραν τα χρηματα σαν αποζημιωση τοσο, οσο το να ταρακουνησω την Χ-Ψ εταιρια που αδιαφορει για την υγεια του καταναλωτη καθώς και την επιχειρηση που δεν τσεκαρει τα προιοντα που εχει στο ραφι της .

Εχει τυχει μια δυο φορες και βρηκα κατι χαλασμενο πριν το αγορασω, ειχε περασει η ημερομηνια ληξης, (εχω μια μανια να τσεκαρω τις ημ/νιες ληξης παντα ;) ) και πηγα κατευθειαν στον διευθυντη του σουπερ μαρκετ και το ανεφερα.

Πιστευω οτι με αυτο τον τροπο κατι μπορει να βελτιωθει .Δεν ειναι καλο να αδιαφορουμε ή να το παραμελούμε νομίζοντας οτι δεν θα γινει τιποτα.

Κατ'αρχάς το καρφουρ έχει ένα θέμα (για να μην πω πολλά) με τη συντήρηση των προϊόντων του, τη διάθεσή ληγμένων κλπ. Κάπου δημοσιεύονται (στον ΕΦΕΤ νομίζω), οι εταιρείες που καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο ή που ανακαλούνται οι άδειές τους κλπ και το καρφούρ βρίσκεται ανελλιπώς στη λίστα αυτή.

Από εκεί και πέρα, εγώ θα έκανα καταγγελία σε γραμματεία καταναλωτή, εφετ, συνήγορο καταναλωτή και δεν ξέρω και πού αλλού και για το καρφούρ και για τη νεστλέ. Άλλωστε δεν απαιτείται πάρα μόνο η αποστολή email. Με τον ΕΦΕΤ δε γνωρίζω τη διαδικασία, αλλά με τους άλλους όποτε είχα πρόβλημα, λύθηκε τηλεφωνικά και με emails.

Είναι βρεφική τροφή αν μη τι άλλο και δεν επιτρέπονται τέτοιες καταστάσεις σε καμία μα καμία περίπτωση. Κι επιτέλους είμαστε κι εμείς υπεύθυνοι για τα ποιόντα των εταιρειών.

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

εγω ανοιξα προχθες ενα πακετο μακαρονια απο το βεροπουλο της ''στελλα'' και ηταν γεματο μαμουνια. πηραμε στην εταιρεια τηλεφωνο και μας ειπαν αν τα πεταξουμε στη λεκανη της τουαλετας και να φυλαξουμε το σακουλακι για να περασουν να το παρουν. με λιγα λογια να εξαφανιστει καθε αποδεικτικο στοιχειο! πηρα καμια 10αρια φορες στο τμημα καταγγελιων του σκαι μεχρι που βαρεθηκα γιατι δεν το σηκωναν και επεφτε η γραμμη. τα ιδια και στο ινκα. τελικα τα πεταξα και εχω απλα φυλαξει φωτογραφιες. σιγα μην κραταγα τα μαμουνια!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Γενικά, δεν ιδρώνει το αυτί τους, γιά πολλούς λόγους. Καταρχήν πολλοί κάνουν καταγγελίες και ας μην ευσταθούν. Έπειτα, μπορεί να μην φταίει η εταιρεία αλλά το supermarket. Π.χ. για τρυπημένο προϊόν που έγινε στις μεταφορές των supermarket, αυτοί δηλώνουν ότι δεν φέρουν ευθύνη γιατί μετά ο ΕΦΕΤ τσεκάρει τις αποθήκες και τις μεθόδους και όχι την εταιρεία.

Ο ΕΦΕΤ ασχολείται με μεγάλες περιπτώσεις όπως προβλήματα στην παραγωγή. Δεν θα ασχοληθεί με μία μεμονωμένη περίπτωση. Πάντως όπως και να έχει καλύτερα μόλις βλέπετε κάτι τέτοιο να το φωτογραφίζετε μαζί με το καπάκι, να φαίνεται η ημερομηνία λήξης, και η απόδειξη αγοράς του για να αποδείξετε ότι δεν το μουχλιάσατε/χαλάσατε εσείς.

beeeeezzzzz

Ο ΕΦΕΤ ασχολείται με μεγάλες περιπτώσεις όπως προβλήματα στην παραγωγή. Δεν θα ασχοληθεί με μία μεμονωμένη περίπτωση.

Πάντως εμένα το ένα ρύζι κατέληξε στο δικαστήριο:shock: Κι εγώ δεν ζήτησα καμιά αποζημίωση στην καταγγελία μου.. Το δικαστήριο το κάνει ο ΕΦΕΤ και με κάλεσε για μάρτυρα. Μήπως τους έκανε έλεγχο ο ΕΦΕΤ και βρήκε ...:? Ξέρετε αν θα έχω κυρώσεις αν δεν πάω; Έχασα ήδη μια μέρα και το δικαστήριο αναβλήθηκε.. Επίσης να πω ότι το ρύζι ήταν του ίδιου s/m που το αγόρασα και φυσικά δεν είχε λήξει..

5dyVp3.png

Στην δική σου υπόθεση να μην πας??? Και γιατί το ξεκίνησες? Νομικά δεν είμαι σίγουρη αν σημαίνει κάτι να μην παρευρεθείς. Καλύτερα να ρωτήσεις. Γενικά πάντως εγώ ξεκινώ φασαρίες, γιατί έχω βαρεθεί να περνάνε όλα έτσι... Στο εξωτερικό είναι πιο αυστηρά, γιατί δεν γνωρίζω...

beeeeezzzzz