Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μικρά παιδιά και σκι


Recommended Posts

Υπάρχει κάποια μαμά που κάνει σκι;

Αναρωτιέμαι από τι ηλικία μπορεί να μάθει σκι ένα παιδάκι. Προφανώς η μικρή μου είναι ακόμα πολύ μικρή, αλλά έχει νόημα άραγε να πάμε φέτος σε χιονοδρομικό, έστω για παιχνίδι; Τι δραστηριότητες μπορούμε άραγε να κάνουμε μαζί; Τι εξοπλισμό να της πάρω;

 

Πριν μείνω έγκυος πηγαίναμε αρκετά συχνά, και μας έχει λείψει. Εν τω μεταξύ θυμάμαι κάτι πιτσιρίκια μια σταλιά που τσουλούσαν πολύ καλύτερα από εμένα, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πόσο μπορεί να ήταν

jv42p3.png

DfUyp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Υπάρχει κάποια μαμά που κάνει σκι;

Αναρωτιέμαι από τι ηλικία μπορεί να μάθει σκι ένα παιδάκι. Προφανώς η μικρή μου είναι ακόμα πολύ μικρή, αλλά έχει νόημα άραγε να πάμε φέτος σε χιονοδρομικό, έστω για παιχνίδι; Τι δραστηριότητες μπορούμε άραγε να κάνουμε μαζί; Τι εξοπλισμό να της πάρω;

 

Πριν μείνω έγκυος πηγαίναμε αρκετά συχνά, και μας έχει λείψει. Εν τω μεταξύ θυμάμαι κάτι πιτσιρίκια μια σταλιά που τσουλούσαν πολύ καλύτερα από εμένα, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πόσο μπορεί να ήταν

 

χα χα χα μεγαλη ξεφτιλα εεε??? εμεις να προσπαθησουμε να ισσοροπησουμε στην πιστα αρχαριων ουτε με στο λιφτ να μην μπορουμε να ισιωσουμε κ τα σκατουλια διπλα μας να πηγαινουν βολιδατα σαν τις μελισσες ζβιιν ζβιιν!!εχω χρονια να παω αλλα θυμαμαι 3-4 ετων οτι ξεκινανε. εχω κ μπατζανακη γυμναστη με ειδικοτητα στο σκι (δασκαλος στα καλαβρυτα) θα τον ρωτησω αυριο κ θα σου πω σιγουρα . παντως ειναι μικρουλα ακομα. παρτης αυτα τα ελκηθρα με τα σχοινακια που καθεται πανω κ τα τραβας. αχ ζηλευω πολυ μου αρεσε το σκι!

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Link to comment
Share on other sites

o δικός μου (ο μεγάλος) είναι 2,5 ετών και σκεφτόμαστε να πάμε λίγες μέρες Καλάβρυτα και να τον βάλουμε να κάνει σκι.

Ο ΄συζυγος είναι fun του snowboard και εγώ ακόμα περιμένω να κανονίσουμε με παρέα να μάθουμε σκι!

αν κανονίσω να πάω, θα σου ζητήσω το τηλ του μπατζανάκη, να πάμε συστημένοι! Στο μεταξύ, θα μπορόύσες - ίσως - να ρωτήσεις αν σε αυτήν την ηλικία μπορεί να ξεκινήσει μάθημα?

Link to comment
Share on other sites

πάντως στις ακαδημίες τα παίρνουν από 6 ετών, απ οτι είδα (τουλάχιστον στον ΕΟΣ Νάουσας). τώρα φαντάζομαι και πιο νωρίς μπορεί να κάνει κάποιες φορές με τους γονείς και κάποιο δάσκαλο. για τόσο μικρή ηλικία που είστε εσείς μάλλον μόνο για έλκηθρο και παιχνίδια στο χιόνι. εμείς για να είμαι ειλικρινής τη μεγάλη ακόμη ούτε στο βουνό δεν αξιωθήκαμε να την πάμε τα προηγούμενα χρόνια. φέτος λέμε να δοκιμάσουμε έλκηθρο. θέλει βέβαια φόρμα αδιάβροχη και μπότες απρε.

pemOp2.pngjawJp2.png

 

1/12/2012 ... ήρθε και ο μπεμπούλης μας!

Link to comment
Share on other sites

οταν ηταν 1,5 ετων πηγαμε στο χιονοδρομικο και η δραστηριοτητα που μπορουσαμε να κανουμε ηταν μονο το ελκυθρο. Νοικιασαμε λοιπον ενα και τρελαθηκαμε στο ανεβα κατεβα.

Μια χαρα ηταν δεν μπορω να πω αλλα ποση ωρα να το κανεις αυτο. Επιπλεον δεν μπορουσαμε να κανουμε εμεις καθολου σκι αφου ειχαμε το παιδι. Απο τοτε λοιπον αποφασισα οτι τωρα που ειναι 4 ετων ισως θα ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα αφου θα μπορει να ασχοληθει και το παιδι και δεν θα εχουμε το ανεβα κατεβα με το ελκυθρο το οποιο ειναι λιγο δυσκολο καθως φορας και τα ρουχα που ειναι πολλα κρατας και το παιδι αγκαλια.

Οσον αφορα τον εξοπλισμο ειχαμε παρει φορμα του σκι ολοσωμη , apre μποτες , γαντια σκι και σκουφο. Το παιδι βεβαια με ολα αυτα δεν και τοσο ευκολο να περπατησει , τα γαντια δεν πολυ μπορουσε να τα λειτουργησει.

κοριτσακια μου!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τον Κων/νο τον ανεβασαμε πρωτη φορα στον Παρνασσο οταν ηταν 43 ημερων και χιονιζε...

Στο χιονοδρομικο τον πηγα 3,5 μηνων με ολοσωμη φορμα γαντακια και σκουφακι.

Απο τοτε τον εχω ανεβασει αρκετες φορες επανω.

 

Μαθημα μετα τα 4 (δυστυχως) πρεπει να μπορει να υπακουσει σε εντολες.

μαθαινουν ομως ΠΟΛΥ γρηγορα!!!

 

Αυτο που πρεπει να προσεξετε τις πρωτες φορες ειναι να μην φυσαει ή χιονιζει ή κανει πολυ κρυο γιατι θα ενοχληθουν.

Περισυ την τελευταια φορα που πηγαμε επιασε χιονοθυελλα εκλεισε το αυγο και μας κατεβασαν κατω με το ρατρακ!!!!! ο Κων/νος ήταν 1.5 ετους και του αρεσε παντως!!!

 

Απο παιχνιδια χιονοπολεμο, ελκυθρο, βολτα με το λιφτ (οπου επιτρεπεται)

 

οσο για το σκι περισυ είχα δει ενα ζευγαρι που ειχαν μαζι ενα notebook. Εκανε σκι ο μπαμπας και επαιζε η μαμα με την μικρη, μετα πηγε η μαμα για σκι και εβαλε ο μπαμπας τραγουδια στο netbook και η μικρη δεν εκανε κιχ οση ωρα ελειπε η μαμα της :lol:

 

Εγω αραγε εχω ελπιδες να κανω εστω και λιγο φετος με τα δυο μαζι :rolleyes:

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Link to comment
Share on other sites

εγω τις ειχα παρει απο τον κλαουδατο. Σε καταστημα παντως με ειδη σκι πιστευω πως θα βρεις. Διαφορετικα μπορεις να παραγγειλεις απο internet

κοριτσακια μου!

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ fan του σκι είμαι και έχω σκοπό φέτος να τις ανεβάσω για έλκηθρο, χιονοπόλεμο, χιονάνθρωπο κλπ....

 

Στο εξωτερικό που είχα ρωτήσει μου είχαν πει ότι από δύο χρονών μπορούν να τα βάλουν να κάνουν. :shock::shock::shock:

το θεώρησα λίγο υπερβολικό αλλά τελικά καταλήξαμε με τον συγκεκριμένο τύπο (που ήταν δάσκαλος του σκι) ότι είναι το αντίστοιχο "μπάνιο στην θάλασσα" για εμάς :mrgreen::mrgreen::mrgreen:.

Από πόσο χρονών πιστεύεις ότι κάποιο μωρό μπορεί να κάνει μπάνιο στην θάλασσα?:rolleyes::wink:

Link to comment
Share on other sites

Η Ναταλία πέρισυ την Πρωτοχρονιά, που ήταν σχεδόν 3,5, έκανε το πρώτο της μάθημα στο Καϊμάκτσαλαν και μετά έκανε και στα Καλάβρυτα. Της άρεσε πολύ και φέτος ήδη ξεκίνησε να ζητάει σκι :)

6qjVp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

α, εδω εισαι, σ'εψαχνα στις "διακοπες".

 

λοιπον, το πρωτο ωραιοτατο μηνυμα που σου εγραψα εξαφανιστηκε στα ταρταρα του διαδικτυου με μυστηριωδη τροπο και για αγνωστο λογο, θα προσπαθησω να ξαναθυμηθω ο,τι εγραφα.

 

Η μικρη σου ειναι οντως μικρη για σκι αλλα νομιζω μια χαρα θα περασετε με ελκηθρο, χιονανθρωπους και αλλα παιχνιδια. Σιγουρα θα το ευχαριστηθει.

 

Η κοπη μου ξεκινησε σκι στα 2,5 (proud mummy) και τα πηγε πολυ καλα. Αλλα νομιζω ειναι και στο παιδι. Ο γιος μου ειναι τωρα 2,5 και δε μπορω να φανταστω οτι θα τα καταφερει, ειναι ακομα πολυ "μωρο". Βεβαια θα δοκιμασουμε, μη λεει αργοτερα τιποτα ;) αλλα δε το βλεπω.

 

Το φυτωριο εδω οντως τα παιρνει στα 6, φετος δηλαδη θα παρει τα παιδια που γεννηθηκαν το 2004, αλλα αν ξερουν ηδη σκι μπορει να παρουν και πιο μικρα, του 2005 ασ πουμε. Ο λογος που δεν παιρνουν πολυ μικρα παιδακια ειναι οτι δε θελουν να τα αποκαρδιοσουν σε περιπτωση που εχει κρυο/φυσαει και τα μικρουλικα δε θα ευχαριστηθουν. Ξερω οτι στη θεσσαλονικη εχει μια σχολη που παιρνουν απο 4 χρονων (θα σου στειλω πμ) αλλα δεν τους ξερω καθολου, μονο ακουστα εχω το ονομα.

 

Οταν πρωτοξεκινανε τα πολυ μικρα (2-3 χρονων) τους βαζουν στα ποδια κατι πλαστικα φαρδια "σκι" που δενουν στις μποτες του παιδιου. Αν παει καλα και καταλαβει το concept τοτε τους δινουν κανονικα σκι (βλ.φωτο -καλα, ηξερες εσυ οτι υπηρχαν μποτες του σκι νουμερο 24; Απιστευτο!)

 

Παντως φετος ειναι ευκολο νομιζω να πατε και να κανετε σκι εν'αλλαξ. Εχει πολλα φιλικα καφε, παρε αν θελεις και κανα δυο παιχνιδια αν η μικρη κουραστει/κρυωσει, ζεσταθειτε στο τζακι για λιγο και μετα παλι εξω. Εγω παντως ανακαλυψα με εκπληξη οτι οι αντοχες των παιδιων μου στο να ασχολουνται με το χιονι ειναι πολυ μεγαλυτερες απο τις δικες μου.

 

Αν ερθετε Ναουσα για δυο ή περισσοτερες μερες η συμβουλη μου θα ηταν να μεινετε σ'ενα ξενοδοχειο μεσα στην πολη, κι οχι πανω στο βουνο. Απο τις 4 που κλεινουν τα λιφτ και πεφτει σκοταδι μαυρο κι αραχνο επανω, τι κανεις θα κανεις ωσπου να κοιμηθει; Ενω αν εισαι εδω κατω, και μια βολτα θα πας, και στον παιδοτοπο, κι ενα Σουπερ να χρειαστεις ή ενα γιατρο/φαρμακειο/νοσοκομειο (φτου μακρυα) ειναι ολα walking distance. Και εισαι στις πιστες σε 20-25 λεπτα, ο δρομος ειναι παντα καθαρος, εκτος κι αν τυχεις ακριβως την ωρα που πεφτει το χιονι.

Έπειτα αν εχεις βαση εδω εχεις επιλογη απο σελι και πηγαδια (αν κι εμενα μ'αρεσουν πιο πολυ τα πηγαδια).

 

Οπωσδηποτε φορμιτσα του σκι, η πικρη μου εμπειρια ειναι οχι ολοσωμη για τοσο μεγαλο μωρο, θα ειστε μεσα εξω ολη την ωρα, πιο καλα να εχει ενα μπουφανακι που θα μπορει να το βαλει/βγαλει ευκολα. Κλασσικα το three-layer system που ισχυει για εμας ισχυει και για τα μικρα. Μποτιτσες φυσικα. Γαντακια αδιαβροχα καλυτερα να παρεις mittens, χωρις δαχτυλακια για να ειναι πιο ζεστο το χερακι και να μπορεις να τα βαζεις/βγαζεις.

 

Θα προτεινα μια πρωτη δοκιμη με ελκυθρο αν δεν εχετε να μην αγορασετε αλλα να νοικιασετε εκει στις πιστες, να δειτε πως θα της φανει (αν και δεν εχω γνωρισει ακομα παιδι που δεν του αρεσει). Αν μπορεσει του χρονου να κανει σκι παλι θα ελεγα να μην αγορασετε, ειναι πολυ ακριβα και θα θελουν αλλαγη σε δυο χρονια, καλυτερα ενοικιαζομενα. Μετα τα τεσσερα-πεντε που γινονται πιο αργοι οι ρυθμοι αναπτυξης ισως...

 

Ξερω οτι πολλα απ'αυτα που λεω ειναι αυτονοητα, καταλαβαινω οτι εισαι εμπειρη σκιερ, απλως τα λεω οπως μου'ρχονται, οκ;

 

Εμεις τα ρουχα τους τ'αγοραζουμε ειτε εδω στη Ναουσα απο καταστηματα ειδων σκι ή απο Αγγλια αν τυχει να βρουμε κατι καλο οταν ειμαστε εκει. Σιγουρα μπορεις να βρεις καλυτερες τιμες απ'οτι εδω στη θεσσαλονικη, δεν ξερω τι να προτεινω... Ισως ομως αν επικοινωνησεις με τη σχολη που θα σου πω στο πμ να σε ενημερωσουν για πιο εξειδικευμενα καταστηματα.

 

Κατι ακομα που εμαθα αφου πρωτα επαθα... τα παντελονακια των παιδιων να εχουν οπωσδηποτε ΤΙΡΑΝΤΕΣ!!! :|

 

Αν σ'επρηξα sorry, αν θελεις κατι αλλο ρωτα με. Κι αν βρεθεις απ'τα μερη μας στειλε ενα πμ :)

Link to comment
Share on other sites

travellingmum χίλια ευχαριστώ με διαφώτισες!

 

Πωπω η κόρη σου το κατέχει το άθλημα, μπράβο!

 

Γέλασα με το "έμπειρη σκιέρ", εγώ είμαι αρχάρια, ο άντρας μου είναι έμπειρος καθότι Ναουσαίος:D Δεν ερχόμαστε πλέον συχνά, αλλά για σκι φέτος πιστεύω να έρθουμε 1-2 φορές, θα σε ενημερώσω!

 

Μας βλέπω λοιπόν με την μικρή να παίζουμε με το έλκηθρο και να κάνουμε χιονάνθρωπους, καθόλου άσχημα!

 

Και παλι ευχαριστώ!

jv42p3.png

DfUyp2.png

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ 1 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ, Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΑ 3 ΓΙΑΤΙ Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΚΙ!!!ΕΝΩ ΕΓΩ ΣΤΑ 30!!!!!!ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙΣ ΝΑ ΕΞΙΚΕΙΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΝΟ......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως, φοβάμαι τόσο πολύ το σκι, να μην πέσω, να μη χτυπήσω, να μην σπάσω κανένα πόδι, που αποκλείεται να ενθαρύνω τα παιδιά μου να μάθουν, αν και μου έχουν πει πως είναι πολύ ωραίο άθλημα !!!

Link to comment
Share on other sites

Απίστευτες συμβουλές μας έδωσες travellingmum :P:p:p

 

Ευχαριστούμε!!!!:)

 

Μπορείς να περιγράψεις την πρώτη επαφή?

 

Καθώς και τα δικά μου δεν θα τα πάρει ο δάσκαλος (πολύ μικρές) σκεφτόμουν μόνο για έλκυθρο. Αν τελικά υπάρχει ειδικός εξοπλισμός για αυτή την ηλικία θα ήθελα να τις φέρω σε επαφή με το "τσουλάω στο χίονι με σκι".

 

Πώς να το κάνω?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγώ πάντως, φοβάμαι τόσο πολύ το σκι, να μην πέσω, να μη χτυπήσω, να μην σπάσω κανένα πόδι, που αποκλείεται να ενθαρύνω τα παιδιά μου να μάθουν, αν και μου έχουν πει πως είναι πολύ ωραίο άθλημα !!!

 

 

Μερική ρήξη εσω πλαγιου στο δεξι ποδι, Ρηξη εσω πλαγιου, χιαστου και μηνισκου στο αριστερο με χειρουργειο και 4μηνη σχεδον ακινησια και ολα αυτα χωρις να φταιω εγω...

ΑΛΛΑ δεν βλεπω την ωρα να ξανακανω! ατυχηματα παντου συμβαινουν αν προσεχεις ελαχιστοποιεις τον κινδυνο (δες εμενα :rolleyes:)...

 

επαθα πλακα με τις μποτες δεν ηξερα οτι βγαινουν απο τοσο μικρο μεγεθος!!!

 

Αν και δεν μς βλεπω για φετος μαλλον ειναι μικρος για σκι μονο ελκυθρο για αρχη!!!

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Link to comment
Share on other sites

Μερική ρήξη εσω πλαγιου στο δεξι ποδι, Ρηξη εσω πλαγιου, χιαστου και μηνισκου στο αριστερο με χειρουργειο και 4μηνη σχεδον ακινησια και ολα αυτα χωρις να φταιω εγω...

ΑΛΛΑ δεν βλεπω την ωρα να ξανακανω! ατυχηματα παντου συμβαινουν αν προσεχεις ελαχιστοποιεις τον κινδυνο (δες εμενα :rolleyes:)...

 

επαθα πλακα με τις μποτες δεν ηξερα οτι βγαινουν απο τοσο μικρο μεγεθος!!!

 

Αν και δεν μς βλεπω για φετος μαλλον ειναι μικρος για σκι μονο ελκυθρο για αρχη!!!

 

Είσαι απιστευτη !!!!! Εγώ ούτε να περπατήσω στο χιόνι δεν θα τολμούσα !!!

Link to comment
Share on other sites

travellingmum τι ειναι καλυτερο λες ολοσωμη φορμα με ισοθερμικα απο μεσα ή μπουφαν και παντελονι σαλοπετα?

πωπω πέρασες γερό ζόρι! έπεσε κάποιος πάνω σου;

 

Έχει απαντήσει σε αυτό, δες

 

Οπωσδηποτε φορμιτσα του σκι, η πικρη μου εμπειρια ειναι οχι ολοσωμη για τοσο μεγαλο μωρο, θα ειστε μεσα εξω ολη την ωρα, πιο καλα να εχει ενα μπουφανακι που θα μπορει να το βαλει/βγαλει ευκολα. Κλασσικα το three-layer system που ισχυει για εμας ισχυει και για τα μικρα. Μποτιτσες φυσικα. Γαντακια αδιαβροχα καλυτερα να παρεις mittens, χωρις δαχτυλακια για να ειναι πιο ζεστο το χερακι και να μπορεις να τα βαζεις/βγαζεις.

 

 

Κατι ακομα που εμαθα αφου πρωτα επαθα... τα παντελονακια των παιδιων να εχουν οπωσδηποτε ΤΙΡΑΝΤΕΣ!!! :|

 

jv42p3.png

DfUyp2.png

Link to comment
Share on other sites

και γω κανω σκι απο πολυ μικρη,περιπου απο τα 5 μου...

λογω του μπαμπα μου που ειναι τρελος και παλαβος με το σκι....

βεβαια στην αρχη επειδη με πιεζε δεν το ηθελα....

μετα που με αφησε πιο χαλαρη το ζητουσα μονη μου....

και δεν ξεκολησσα μεχρι τα 21 μου περιπου....

που αναγκαστηκα να το αφησω....

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως, φοβάμαι τόσο πολύ το σκι, να μην πέσω, να μη χτυπήσω, να μην σπάσω κανένα πόδι, που αποκλείεται να ενθαρύνω τα παιδιά μου να μάθουν, αν και μου έχουν πει πως είναι πολύ ωραίο άθλημα !!!

 

Κοιτα, σκι τα μικρα χωρις να πεσουν δε μαθαινουν... αλλα ας μη ξεχναμε οτι τα μικρα πεφτουν συνεχως. Μετα σηκωνονται και ειναι μια χαρα. Δεν ειναι ιδιατερα επικυνδυνο αθλημα σε σχεση, ας πουμε, με το κολυμπι σε ανοιχτα νερα (θαλασσα) ή με την ποδηλασια (αν και τα περισσοτερα ατυχηματα με ποδηλατο συμβαινουν επειδη τα παιδακια δε φορανε το απαραιτητο κρανος).

 

Επισης μην ξεχνας οτι τα κοκκαλα των παιδιαν ειναι ελαστικα και δυσκολα παθαινουν κατι με μια απλη πτωση. παω στοιχημα οτι αν η Ασπασια πχ ειχε το ατυχημα της οταν ηταν 5 ή 10 χρονων μπορει και να την εβγαζε με ...μελανιες ;) (μην τα παρεις ασπασια, υπερβαλλω χαριν εμφασης)

Link to comment
Share on other sites

Απίστευτες συμβουλές μας έδωσες travellingmum :P:p:p

 

Ευχαριστούμε!!!!:)

 

Μπορείς να περιγράψεις την πρώτη επαφή?

 

Καθώς και τα δικά μου δεν θα τα πάρει ο δάσκαλος (πολύ μικρές) σκεφτόμουν μόνο για έλκυθρο. Αν τελικά υπάρχει ειδικός εξοπλισμός για αυτή την ηλικία θα ήθελα να τις φέρω σε επαφή με το "τσουλάω στο χίονι με σκι".

 

Πώς να το κάνω?

 

Κανεις σκι εσυ η ιδια ή ο μπαμπας τους; Θα πας στα ενοικιαζομενα και θα ρωτησεις αρχικα αν εχουν αυτα τα πλαστικα με τις δεστρες για να δεθουν πανω στη μποτα του παιδιου (δεν ξεροω αν εχουν καποιο ονομα). Επειδη καποια μωρα μπορει να μη δεχτουν κατευθειαν τη μποτα του σκι, ειναι δυσκαμπτη και ειναι καινουρια αισθηση γι'αυτα. Αν δεν εχουν δοκιμασε με κανονικα σκι. Θα χρεαιστεις καλτσες του σκι για να μην τριβουν οι μποτες τα ποδαρακια, ή δυο ζευγαρια κανονικες.

 

Εμεις αρχικα την πηραμε σε ισιωμα και την τραβουσαμε με το μπατον, για να μαθει να ελεγχει τα σκι με τα ποδια της. Αλλα το'πιασε γρηγορα, κατανοησε και το "φρενο" και την αφησαμε σε μια κατηφοριτσα με μικρη κλιση, ενθουσιαστηκε. Μαλιστα ειπε "ειναι πιο ωραια ακομα κι απ'την τσουληθρα!!!". Και νασας πω οτι η τσουληθρα σημαινει πολλα για την κορη μου.

 

Ποσο ειναι τα δικα σου;

Link to comment
Share on other sites

πωπω πέρασες γερό ζόρι! έπεσε κάποιος πάνω σου;

 

 

μπηκα στο λιφτ με καποιον αρχαριο ο οποιος στο κατεβα πηρε μαζι του το αριστερο μου πεδιλο και εστριψε το γονατο μου :twisted:. Ειχα ομως την ευκαιρια να παω βολτα με το ασθενοφορο του χιονοδρομικου (το ελκυθρο που το σερνουν 2 με πεδιλα!!)

 

Επισης μην ξεχνας οτι τα κοκκαλα των παιδιαν ειναι ελαστικα και δυσκολα παθαινουν κατι με μια απλη πτωση. παω στοιχημα οτι αν η Ασπασια πχ ειχε το ατυχημα της οταν ηταν 5 ή 10 χρονων μπορει και να την εβγαζε με ...μελανιες ;) (μην τα παρεις ασπασια, υπερβαλλω χαριν εμφασης)

 

 

Συμφωνω απολυτα μαζι σου! οσοι ειδαν το πεσιμο απλα δεν πιστευαν οτι επαθα τοσο μεγαλη ζημια, εχω δει να πεφτουν ολη την πλαγια και να μην πθαινουν τιποτα, ειναι η κακια η ωρα απλα...

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...