Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κορτιζονη και αναπτυξη

Recommended Posts

καλησπέρα,

Εχω ενα αγοράκι 19 μηνών και με προβληματίζει το εξής...

οταν ηταν 9 μηνών αρπαξε μια ιωση απο καποιο μωρό. αφου λοιπόν σχεδον καθάρισε με μυξούλες μετα απο 1 εβδομάδα του γύρισε σε λαρυγγίτιδα το οποίο το ανακάλυψε ο γιατρος μας πριν κανει την 1η κρίση. ξερετε αυτο το απαισιο πραγμα που καθιστά την αναπνοή πολύ δύσκολη και σε οδηγεί σε λύσεις οπως κορτιζονούχα φάρμακα και τις απαισιες μάσκες. ο γιατρός τοτε μας ειχε πει να πάρουμε soldesanil (κορτιζονουχο) και αν χειροτερεψει και δεν μπορει να παρει ανασα να του δωσω εφαπαξ 1ml. μας ειχε πει πως συμβαινει συνηθως βραδυ-μεσανυχτα. οπως και εγινε λοιπον. του δωσαμε την βρωμοκορτιζονη αλλα την επομενη νυχτα που τον ξαναπιασε τον αρπαξαμε και τον πηγαμε νοσοκομειο. εκει δεν καθοταν με τιποτα για μασκα!!του δωσαν ενα φαρμακακι ενδοφλεβιως και επειτα κοιμηθηκε στην αγκαλια μου εξαντλημενος απο τα κλαματα. απο την επομενη μερα κιολας ηταν καλα χωρις καθολου μασκα ευτυχως...τωρα λοιπον 10 μηνες μετα ξανακολλησε ιωσουλα στο ιδιο μοτίβο. 1 εβδομαδα συναχι και ξαφνικα ενα πρωι δυσκολη αναπνοη και βηχας σαν σκυλακι. πηρα τον γιατρο και μου ξαναδωσε τις ιδιες σταγονες παλι 1 φορα και οχι κανονικη αγωγη. με την 1 φορα οντως συνηλθε και τωρα εχει μονο βηχα συναχι. ξερω οτι αυτο γυρναει σε βροχιολυτιδα που ειναι επικινδυνο αλλα την 1η φορα το γλυτωσαμε. και τωρα καλα τον βλεπω αν εξερεσεις το οτι βηχει σαν γερος. συγνωμη για το σεντονι μου που ισως δεν χρειαζοταν μιας και η ερωτηση μου ειναι η εξης...

η κορτιζονη οντως επηρρεαζει την αναπτυξη? απο θεμα υψους. ειμαι ατομο που πηρε πολυ κορτιζονη σαν παιδι και δεν ξεπερναω το 1,63 αν και τα αδερφια μου ειναι 1,80 και 1,93! ισως ν παιξε τον ρολο του...σε τοσο μικρες δοσεις ποσο κακο μπορει να κανει??

παντως αν ειναι να γυρνανε τα κρυωματα μας σε λαρυγγιτιδες ισως το σκεφτω να καταφυγω σε ομοιοπαθητικη

M6bap3.png

cik1p3.png

Διαφημίσεις

Καλησπερα και περαστικα. Η μακροχρονια χρηση κορτιζονης επηρεαζει την αναπτυξη του μωρου, ναι....στην περιπτωση σας δεν πιστευω ότι θα εχετε λαποιο προβλημα.

Τετοιες σταγονες ειχε παρει μια φορα και ο γιος μου ο μεγαλος αλλα δεν επηρεαστηκε καθολου

η ευτυχία 12/7/2006 η ολοκλήρωση 18/11/2009

επηρεαζει την αναπτυξη. Ο παθολόγος μου μου ειχε πει οτι ότι δεν μπορουν να θεραπευσουν οι γιατροι δίνουν κορτιζόνη. η αληθεια ειναι οτι κάνει θαυματα και άμεσα, αλλά υπάρχουν συνεπειες.

και στο νοσοκομειο μήπως ενδοφλεβια κορτιζόνη έδοσαν?

ο μικρος μου με τις σολδεσανιλ μαστουρωνε!:shock: οπότε δεν του ξαναέδωσα.

Βέβαια σε μικρές ποσοτητες νομιζω δεν υπάρχουν μεγάλες συνέπειες.

http://www.pediatros.com/MAIN/article-438-0-0-0.aspx (στο τέλος του άρθρου)

4cgjp3.png yUvep3.png

ευχαριστω ρε κοριτσια!

σιγουρα επηρρεασε παντως την δικη μου αναπτυξη. τον 1ο χρόνο της ζωής μου υπεφερα κ γω απο λαρυγγίτιδες (λετε να παιζει κληρονομικότητα??) και μεχρι που εγινα 15-16 χρειαστηκε να κανω αρκετες φορες αγωγη. ασε που ειχα γινει σαν μπαλα...δεν χορταινα με τιποτα!!! ευχομαι να μην ειναι επηρρεπής σε λαρυγγίτιδες ουτε και καποιου ειδους αλλεργία αλλα να ειναι τυχαιο γεγονος. το οτι σταματαει την αναπτυξη το ειχα διαβάσει στις οδηγίες και θορυβήθηκα. my treasure οντος ακομη και με την 1 φορα που πήρε ειδα την συμπεριφορα του διαφορετικη κ δεν ειναι ιδεα μου. αναρωτιομουν αν αυτες οι μασκες που κανουν στα παιδια εχουν κ αυτες κορτιζόνη?ειναι για λαρυγγιτιδες ή για πιο προχωρημενη κατασταση οπως βροχιολίτιδες?θα ηθελα οταν ειναι αρρωστος ο μικρος να διανυκτερευει ο γιατρος σπίτι μου...γίνεται? μαλον κ ο γιατρος προτιμαει απο το να τον ξυπναω 4 και 5 το πρωι...:))))

M6bap3.png

cik1p3.png

Διαφημίσεις

Κι εμενα το αγορακι μου εχει παρει αρκετες φορες κορτιζονη, και ενδοφλεβια 2φορες που νοσηλευτηκε για μια βδομαδα, και από το στομα μια φορα στο σπιτι για 2-3 μερες. Εχει πολυ ευαισθητο αναπνευστικο και το γυρναει κατευθειαν σε βροχιτιδα και τρεχουμε μετα.

Παντως οι γιατροι υποστηριζουν οτι μονο αν λαμβανεται για περισσοτερο από δυο βδομαδες επηρρεαζει την αναπτυξη και σε δοσεις μεγαλυτερες απο αυτες που χορηγουνται. Μακαρι να υπηρχε αλλος τροπος, αλλα τουλαχιστον στο δικο μου παιδακι μονο αυτη κανει δουλεια... Θυμαμαι ομως και τις δυο φορες στο νοσοκομειο του ανοιγε απιστευτα η ορεξη (ειδικα την πρωτη θηλαζα και δεν μου εφτανε) και οταν γυριζαμε σπιτι δεν ειχε παρει ουτε γραμμαριο. Δεν εχανε ομως κιολας, τις επομενες βδομαδες ομως τα παιρνει μαζεμενα.

tndLp2.png

FgHKp2.png

Κι εμεις σημερα πηγαμε παιδιατρο.

Λαρυγγιτιδα εχει το Μαριω :( Ξεκινησαμε με soldesanil πρωι - βραδυ και αναλογως θα κινηθουμε.

Salomi ποσες σταγονες του δινεις? Ξερω πως παιζουν ρολο τα κιλα, απλα να κανω μια συγκριση θελω!

Περαστικα και σε εσας αλλα και σε εμας..

Οσο για την κορτιζονη, οντως εχει πολλες παρενεργειες αλλα πιστευω πως αφορουν στη μακροχρονια χρηση της οπως προειπαν και τα κοριτσια..

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Πωπω εμας μας τσιμπησε ενα βρωμοκουνουπο στο χερι στο μαγουλο και στο ματι και στα τρια αυτα σημεια πρηστικε φοβερα! Πηρα το παιδιατρο χτες και μου πε....soldesanil 18 σταγονες πρωι βραδυ για 3 μερες....... διαβασα ομως στο φαρμακο οτι τις σταματας σταδιακα....εμενα δε μου ειπε τιποτα για σταδιακα! Θα τον ρωτησω αυριο!

Εσεις ποσες παιρνετε?

Που εισαι ομορφη?

Εμεις παιρνουμε 15 σταγονες το πρωι και αλλες 15 το βραδυ. Ειναι 11 κιλα η Μαρια.

Το διαβασα κι εγω αυτο που λες για τη σταδιακη μειωση και τον πηρα τηλ. Μου ειπε πως δεν χρειαζεται να το κοψουμε σταδιακα γιατι ειναι μικρη η δοση..

Τι να πω κι εγω, γιατρος ειναι, κατι παραπανω θα ξερει!

Περαστικα σας!! :D

Εν τω μεταξυ ροχαλιζει παλι το κοριτσακι μου... Οχι τοσο εντονα οσο εχθες, αλλα και παλι ροχαλιζει... :(

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Περαστικα σας κοριτσακι μου...... σκατοκαιρος!!!! Κι εγω την ειχα ετσι μια βδομαδα πριν αλλα το περασαμε με aerius και musosolvan!

Καλε Φαιη....... κι μενα 11 κιλα ειναι γιατι με εδωκε 18???? Ουφ δε μπορω.....δε μπορω με αυτα τα φαρμακα!!!! Ασ πω κι εγω.... γιατρος ειναι κατι θα ξερει.....Ισως επειδη 11 θα ηταν πριν κανα μηνα που καναμε εμβολιο και δεν την εχω ξαναζυγισει απο τοτε!

Φιλακια στο Μαρακι μας!

Διαφημίσεις

ευχαριστω ρε κοριτσια!

σιγουρα επηρρεασε παντως την δικη μου αναπτυξη. τον 1ο χρόνο της ζωής μου υπεφερα κ γω απο λαρυγγίτιδες (λετε να παιζει κληρονομικότητα??) και μεχρι που εγινα 15-16 χρειαστηκε να κανω αρκετες φορες αγωγη. ασε που ειχα γινει σαν μπαλα...δεν χορταινα με τιποτα!!! ευχομαι να μην ειναι επηρρεπής σε λαρυγγίτιδες ουτε και καποιου ειδους αλλεργία αλλα να ειναι τυχαιο γεγονος. το οτι σταματαει την αναπτυξη το ειχα διαβάσει στις οδηγίες και θορυβήθηκα. my treasure οντος ακομη και με την 1 φορα που πήρε ειδα την συμπεριφορα του διαφορετικη κ δεν ειναι ιδεα μου. αναρωτιομουν αν αυτες οι μασκες που κανουν στα παιδια εχουν κ αυτες κορτιζόνη?ειναι για λαρυγγιτιδες ή για πιο προχωρημενη κατασταση οπως βροχιολίτιδες?θα ηθελα οταν ειναι αρρωστος ο μικρος να διανυκτερευει ο γιατρος σπίτι μου...γίνεται? μαλον κ ο γιατρος προτιμαει απο το να τον ξυπναω 4 και 5 το πρωι...:))))

oι μάσκες (me flixotide) έχουν κορτιζόνη και σε μας τα έδινε σε προχωρημένες καταστάσεις. Τη Λαρυγγίτιδα με soldesanil την αντιμετωπίζαμε.

4cgjp3.png yUvep3.png

Κι εμεις σημερα πηγαμε παιδιατρο.

Λαρυγγιτιδα εχει το Μαριω :( Ξεκινησαμε με soldesanil πρωι - βραδυ και αναλογως θα κινηθουμε.

Salomi ποσες σταγονες του δινεις? Ξερω πως παιζουν ρολο τα κιλα, απλα να κανω μια συγκριση θελω!

Περαστικα και σε εσας αλλα και σε εμας..

Οσο για την κορτιζονη, οντως εχει πολλες παρενεργειες αλλα πιστευω πως αφορουν στη μακροχρονια χρηση της οπως προειπαν και τα κοριτσια..

αχ περαστικα σας μωρε...εχθες διαβασα το ποστ σου κ ηθελα να σου πω πως στοιχηματιζω λαρυγγιτιδα αλλα ειπα να μην σε ανησυχησω. απο τον ηχο που ανεφερες πως εκανε το μωρακι το καταλαβα. ειναι τρομαχτικο το ξερω αλλα μην φοβασαι θα περασει. ειναι λιγο υπουλο απλα και εκει που ειναι καλα μπορει το βραδυ να ξαναπεσει. εχε τον νου σου αυτες τις μερες κ να κοιμασαι στο ιδιο δωματιο για να την ακους. λιγος αερας φρεσκος ή κ υδρατμοι την ωρα της απνιας βοηθανε θεαματικα!κ την 1η φορα κ την 2η πηραμε 1 φορα σταγονες. την πρωτη φορα που ηταν ο μικρος περιπου 9,5 μηνων 10 κιλα πηραμε 1ml (νομιζω 32 σταγονες) τωρα που ο μικρος ειναι σχεδον 15 κιλα (βαρυς το ξερω...) πηραμε 1.5 ml εφαπαξ παλι. αμεσως συνηλθε. τωρα εχει βηχα με φλεματα χωρις ακροαστικα ομως ευτυχως. ειναι λιγο επιφοβο να γυρισει σε βροχιολυτιδα γι αυτο καλο θα ειναι να την ξανακοραστει ο γιατρος την μικρουλα. εγω τον πηγα εχθες τον βρηκε καθαρο κ με αποκαλεσε γι ακομη 1 φορα αγχωτικη και ''τρελη'' μανα χαριτολογωντας βεβαια αλλα αυτο που μου ειπε ειναι οτι θα πρεπει να μην συναναστρεφεται τουλαχιστον αυτο το διαστημα με αλλα παιδακια γιατι αν κολλησει κατι ακομη θα ξανακυλησει. γενικα μου ειπε πως η συναναστροφη με αλλα παιδακια σ αυτην την ηλικια σε κλειστους εννοειται χωρους οπως παιδοτοποι κ σπιτια (πριν τα 3) το μονο που μπορει να του προσφερει ειναι πιθανες ιωσεις.κατι που υποστηριζει κ ο αντρας μου. ειναι σιγουρα ιωση αυτο που εχει ο δικος μου γιατι λιγες μερες πριν βρεθηκαμε με 2 παιδακια εκ των οποιων το ενα ηταν ετσι λιγες μερες πριν αλλα δεν το γνωριζα απο πριν.

M6bap3.png

cik1p3.png