Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μπιφτέκια γαλοπούλας

vasiliki40

Recommended Posts

Καλημέρα!

Μήπως θα μπορούσε κάποια μανούλα να μου πει συνταγή για μπιφτέκια γαλοπούλας?

Συνήθως την κάνω στο φούρνο με πορτοκάλι και λεμόνι ,αλλά ο μικρός μου γιος την βρίσκει πολύ στεγνή.

Ευχαριστώ!!

Διαφημίσεις

κανείς???:(

εγω επειδη μαγειρευω απ το βραδυ για να τα παρουμε μαζι στην δουλεια κ δεν θελω να ειναι στεγνα, τα βραζω στην κατσαρολα (με λιγο νερο οχι μπλουμ)κ στο τελος που εχει μεινει λιγο ζουμακι (βαλε κ μια σταγονα λαδι στην αρχη επειδη δεν εχει λιπος η γαλοπ.) τα σβηνω με λεμονακι (κ κρασακι αν θες) βαζω κ λιγες πατατες σε ροδελλες μεσα κ κραταει ακομα καλυτερα τα υγρα κ γινεται μιαμ μιαμ.

επισης μερικες φορες βαζω στο ζυμωμα κ καροτο κ κολοκυθι!:-)

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Εγώ τα φτιάχνω ακριβώς όπως τα μπιφτέκια τα κλασικά. Δηλαδή ζυμώνω τα γαλοπούλα-κρεμμύδι-σκόρδο-μαϊντανό-δυόσμο-λάδι-ξύδι-γάλα-αλάτι-πιπέρι-φρυγανιά και τα ψήνω. Και από πάνω περιχύνω με λεμόνι.

aYVcp2.png

Διαφημίσεις

Εγώ τα φτιάχνω ακριβώς όπως τα μπιφτέκια τα κλασικά. Δηλαδή ζυμώνω τα γαλοπούλα-κρεμμύδι-σκόρδο-μαϊντανό-δυόσμο-λάδι-ξύδι-γάλα-αλάτι-πιπέρι-φρυγανιά και τα ψήνω. Και από πάνω περιχύνω με λεμόνι.

Ξύδι??

Ξύδι??

Για μπιφτέκια γαλοπούλας/κοτόπουλου να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω, αλλά στον κιμά πάντοτε να προσθέτε μια κ.σ. ξύδι σε ότι και αν κάνετε (μπιφτέκια/σουτζουκάκια/κεφτεδάκια) γιατί "σπάει" τις ίνες του κιμά και γίνονται πολύ πιο αφράτα... είναι δοκιμασμένο 100%.

Τώρα κάτι άλλο. Κιμά γαλοπούλας ή κοτόπουλου μπορούμε να τον κάνουμε και μόνες σε ένα μπλέντερ ή το ζητάμε κατευθείαν από τον κρεοπώλη ?????

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Για μπιφτέκια γαλοπούλας/κοτόπουλου να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω, αλλά στον κιμά πάντοτε να προσθέτε μια κ.σ. ξύδι σε ότι και αν κάνετε (μπιφτέκια/σουτζουκάκια/κεφτεδάκια) γιατί "σπάει" τις ίνες του κιμά και γίνονται πολύ πιο αφράτα... είναι δοκιμασμένο 100%.

Τώρα κάτι άλλο. Κιμά γαλοπούλας ή κοτόπουλου μπορούμε να τον κάνουμε και μόνες σε ένα μπλέντερ ή το ζητάμε κατευθείαν από τον κρεοπώλη ?????

Γιατί να μπεις στη διαδικασία του μπλέντερ?Από τον κρεοπώλη θα το ζητήσεις ,βέβαια.Έχει άλλι μηχάνημα για τα πουλερικά.

Γιατί να μπεις στη διαδικασία του μπλέντερ?Από τον κρεοπώλη θα το ζητήσεις ,βέβαια.Έχει άλλι μηχάνημα για τα πουλερικά.

Για το ξύδι πάντως δεν το ήξερα.Εγώ έβαζα μόνο γάλα.Θα το δοκιμάσω ,να δω τι θα πουν και τα τέκνα μου που μου βγάζουν την ψυχή με το φαγητό...

Διαφημίσεις