Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

υποτονικότητα ξαφνικά??

Recommended Posts

ο μικρός μου είναι 2 μηνών. από χθές παρατήρησα πως δεν έχει τη δύναμη που είχε ως τώρα να σηκώνει το κεφάλι του. όταν σαράντισε η γιατρός που τον είδε, είχε εντυπωσιαστεί από τη δύναμη και τον μυικό τόνο που είχε. τον έπιανε από τις παλάμες ανάσκελα και τον σήκωνε, κι αυτός κρατούσε το κεφάλι του, δεν του έπεφτε πίσω. από χθές σα να μη μπορεί να το κρατήσει καλά και όταν τον έπιασα κι εγώ και έκανα να τον σηκώσω από τα χέρια ανάσκελα, το κεφάλι του έπεφτε πίσω. εντωμεταξύ είναι γενικότερα υποτονικός σήμερα. τώρα έχει πέσει σε έναν βαθύ ύπνο και δεν ξυπνάει με τίποτα. πήρα τη γιατρό και μου είπε πως όσο μεγαλώνουν και βαραίνουν, δεν έχουν το ίδιο νεύρο που είχαν σαν νεογέννητα και από τον 3ο θα ξανασηκώνει το κεφάλι του. δεν ξέρω, ανησυχώ.. έχετε καμιά αντίστοιχη εμπειρία κανείς??

Διαφημίσεις

σε κάποια πράγματα το ένστικτο της μάνας ειναι το πρώτο κριτήριο για μια ενέργεια. Αν διαιασθάνεσαι οτι κατι δεν πάει καλά κανε μια επίσκεψη στο ιατρειο. Δε θέλω να σε τρομάξω αλλα επειδη το μωράκι ειναι εξαιρετικά μικρό εγώ θα φοβόμουν.

4cgjp3.png yUvep3.png

Αυτό με το ένστικτο της μάνας... είναι μεγάλη αλήθεια. Και εγω στη θέση σου, θα πήγαινα το μωράκι στο γιατρό, μόνο έτσι θα ηρεμούσα.

Πιθανότατα να μην είναι τίποτα, αλλα για να πω την αλήθεια μου, δεν τα αφήνω ποτέ αυτά τα πράγματα στην τύχη τους.

Ταυτιζομαι με την λουκομαμα απο πανω, και εγω δεν αφηνω τιποτα στην τυχη αν νιωθω οτι κατι δεν παει καλα. Καλυτερα να ανησυχησεις τσαμπα παρα να σου διαφυγει κατι σε τοσο μικρο μωρο.

Χωρίς να θέλω να σε τρομάξω θα σου έλεγα να παρατηρήσεις το παιδί μια δυο μέρες και αν συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο να επισκεφτείς άμεσα ένα παιδονευρολόγο. Άμεσα όμως. Σου το λέω εγώ που παλεύω με το θέμα της υποτονίας 8 μήνες τώρα. Βέβαια εμάς η μπέμπα ήταν υποτονικη από την πρώτη μέρα που γεννήθηκε, όμως όλο αυτό τον καιρό είδα και άκουσα τόσα πολλά για το θέμα που πραγματικά σου συνιστώ να μην το αφήσεις στην τύχη του. Εύχομαι να είναι όλα καλά και απλά το παιδί να είναι κουρασμένο για κάποιο λόγο.Ενημέρωσέ μας.

Διαφημίσεις

κι εγώ αυτό φοβάμαι! αλλά πως είναι δυνατόν ρε παιδιά από τότε που γεννήθηκε ήταν πολύ δυνατός, είναι δυνατόν να συνέβη κάτι? μέχρι χθές ήταν καλά και σήμερα ξαφνικά δεν στηρίζει το κεφάλι? ως τώρα όλοι απορούσαν που είναι τόσο δυνατός, από τις πρώτες μέρες σήκωνε ψηλά το κεφάλι και ξαφνικά τι έγινε? με την υποτονία γεννιέται ένα παιδί ή μπορεί και να συμβεί στην πορεία? ρωτάω όσες ξέρετε σχετικά

Το παιδι το ειδε ο γιατρος η απο το τηλεφωνο σου ειπε οτι δεν ειναι τιποτα????

Το κεφαλι πεφτει αποτομα η απλα δειχνει να μην μπορει να το κρατησει σταθερα????

κι εγώ αυτό φοβάμαι! αλλά πως είναι δυνατόν ρε παιδιά από τότε που γεννήθηκε ήταν πολύ δυνατός, είναι δυνατόν να συνέβη κάτι? μέχρι χθές ήταν καλά και σήμερα ξαφνικά δεν στηρίζει το κεφάλι? ως τώρα όλοι απορούσαν που είναι τόσο δυνατός, από τις πρώτες μέρες σήκωνε ψηλά το κεφάλι και ξαφνικά τι έγινε? με την υποτονία γεννιέται ένα παιδί ή μπορεί και να συμβεί στην πορεία? ρωτάω όσες ξέρετε σχετικά

Παρατήρησέ μήπως το παιδί περνάει κάποια ίωση ή απλά είναι κουρασμένο. Θα το δεις και μην αγχώνεσαι. Τώρα για το θέμα της υποτονίας αυτό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Η υποτονία δεν είναι νόσος αλλά μπορεί να είναι σύμπτωμα για πολύ σοβαρές ασθένειες. Συνήθως το παιδί γεννιέται υποτονικό αλλα υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να συμβεί στην πορεία, οι περιπτώσεις αυτές είναι πολύ σοβαρές αλλά και πάρα πολύ σπάνιες. Θέλω να πιστεύω ότι δεν αποτελεί τέτοια περίπτωση το αγγελούδι σου. Σε παρακαλώ όμως μην αμελήσεις το θέμα και αν συνεχίζεται αυτό πήγαινε όχι στον παιδίατρο αλλά σε παιδονευρολόγο. Αυτοί είναι οι πλέον αρμόδιοι για αυτά τα θέματα. Εαν μένεις Αθήνα και χρειαστεις στοιχεία γιατρών, που ειλικρινά το απεύχομαι, πες μου να σου στείλω προσωπικό μήνυμα.

Κοπελιά μου, αφου έχεις φοβηθεί και το καταλαβαίνουμε όλοι, θα έλεγα να ξεκινήσεις απο τον παιδίατρό σου, και σήμερα ακόμα.

Σωστά γράφει η Τζειν για Παιδονευρολόγο, αλλά σε πρώτη φάση, νομίζω οτι ο παιδίατρος μπορεί να καταλάβει αν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό ή όχι. Αυτός θα σε καθοδηγήσει και άμεσα βέβαια.

Διαφημίσεις

θα πάω απόψε κιόλας. λέτε να κουράστηκε χθές που τον πήγαμε βόλτα με τον μάρσιπο? μήπως δεν κάνει για τόσο μωράκια? τι να πω, δεν ξέρω..

Μπορεί όντως να κουράστηκε. Μην ανησυχείς. Απλά ενημέρωσέ μας

..θα συμφωνισω με τα κοριτσια ...να τον δει ο παιδιατρος σας που τον παρακολουθει....αυτος μονον μπορει να κρινει αν ειναι κατι ανυσηχιτικο...ή οχι......

περιμενουμε νεα σου.....

πολύ φοβάμαι ρε κορίτσια.. πόσο τον χαιρόμουνα που ήταν τόσο δυνατός! σήμερα τον βλέπω και μου φαίνεται τόσο αδύναμος.. δε μπορώ να τον κρατήσω στην αγκαλιά όπως τον κρατούσα και αυτός είχε το κεφάλι ψηλά και το κρατούσε εκέι. σήμερα όλο ακουμπάει στον ώμο μου. είμαι τόσο στεναχωρημένη..

πολύ φοβάμαι ρε κορίτσια.. πόσο τον χαιρόμουνα που ήταν τόσο δυνατός! σήμερα τον βλέπω και μου φαίνεται τόσο αδύναμος.. δε μπορώ να τον κρατήσω στην αγκαλιά όπως τον κρατούσα και αυτός είχε το κεφάλι ψηλά και το κρατούσε εκέι. σήμερα όλο ακουμπάει στον ώμο μου. είμαι τόσο στεναχωρημένη..

Σε καταλαβαίνω κοπέλα μου. Κάνε λίγη υπομονή... Πιθανότατα δεν είναι τίποτα όλο αυτό, και απλώς να είναι κουρασμένος ο μικρούλης. Τον άφησες να κοιμηθεί αρκετά? Εχει φάει καλά σήμερα? Το κεφαλάκι το στηρίζει ή πέφτει απότομα όταν τον κρατάς αγκαλίτσα?

Δε χρειάζεται να μας τα απαντήσεις αυτά, απλά παρατήρησέ τα για να τα πεις στο γιατρό σου.

Ολα θα πάνε καλά.

Να μας ενημερώσεις για το μικρούλι...

το ψιλοστηρίζει, απλά όχι όπως το στήριζε πρώτα, με δύναμη, αφού έλεγα πως δε μπορώ να τον κουμαντάρω! σήμερα γενικά είναι υποτονικός, πυρετό δεν έχει, ούτε όρεξη πολύ όμως. σα να προσπαθεί ο καημένος να το στηρίξει και να μη μπορεί

Διαφημίσεις

κορίτσια τον είδε η γιατρός και μου είπε όλα καλά! τον σήκωσε πάλι με τον ίδιο τρόπο ανάσκελα και αφού είχε στην αρχή το κεφάλι κάτω, όσο τον σήκωνε το σήκωσε κι αυτός. μου λέει εγώ δε βλέπω κανένα υποτονικό παιδί! έπειτα μου είπε πως στον 2ο και 3ο μήνα επειδή αλλάζει και το κέντρο βάρους των μωρών, έχουν την τάση να είναι περισσότερο ξαπλωτά και δεν έχουν το νεύρο που είχαν σαν νεογέννητα. αφήστε που εμάς έχει και μεγάλο και βαρύ κεφάλι ο καημένος. γενικά η γιατρός μου είπε πως δε βλέπει κάτι ανησυχητικό στο παιδί. φαντάζομαι αν έκανε "μπαμ" κάτι, θα το έβλεπε και θα μου το έλεγε..

κορίτσια τον είδε η γιατρός και μου είπε όλα καλά! τον σήκωσε πάλι με τον ίδιο τρόπο ανάσκελα και αφού είχε στην αρχή το κεφάλι κάτω, όσο τον σήκωνε το σήκωσε κι αυτός. μου λέει εγώ δε βλέπω κανένα υποτονικό παιδί! έπειτα μου είπε πως στον 2ο και 3ο μήνα επειδή αλλάζει και το κέντρο βάρους των μωρών, έχουν την τάση να είναι περισσότερο ξαπλωτά και δεν έχουν το νεύρο που είχαν σαν νεογέννητα. αφήστε που εμάς έχει και μεγάλο και βαρύ κεφάλι ο καημένος. γενικά η γιατρός μου είπε πως δε βλέπει κάτι ανησυχητικό στο παιδί. φαντάζομαι αν έκανε "μπαμ" κάτι, θα το έβλεπε και θα μου το έλεγε..

Μπράβο...μπραβο...μπράβο. Δόξα σοι ο Θεός όλα καλά. Μην αγχώνεσαι κούκλα μου όλα είναι πολύ καλά με το μωράκι σου.Κοίτα να τον χαρείς και μην παρατηρείς άλλο. Αν ήταν κάτι ανησυχητικό σίγουρα θα σου το έλεγε. Κράτα τον αγκαλίτσα, δώσε του όλη την αγάπη σου και διώξε κάθε κακή σκέψη από το μυαλό σου. Να είστε πάντα καλά.

σας ευχαριστώ όλες για την συμπαράσταση και τα καλά σας λόγια. εύχομαι σε όλες τις μανούλες του κόσμου να είναι καλά τα παιδάκια τους και ποτέ καμιά μας να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, ή ο,τι και να'ναι αυτό να αντιμετωπίζεται!

...ολα καλα λοιπων....τελεια....:P

Αχ μπράβο ρε κοπέλα μου!!! Η καρδιά μου στην Κούλουρη πήγε με το μωράκι σου... Ευτυχώς όλα καλά.

Ηρέμησε τώρα και εσυ, και πέρασε καλά με το μωράκι σου!!!

Ελπίζω να λέμε μόνο ευχάριστα απο εδω και πέρα!!!

κορίτσια και κάτι ακόμα να σας ρωτήσω γιατί δε θέλω να πρήζω την γιατρό όλη την ώρα. τα μικρά σας άλλαζαν συνήθειες ύπνου όσο μεγάλωναν? δλδ. εμένα στην αρχή ξυπνούσε με το παραμικρο και δυσκολευόμουν να τον κοιμίσω, εδώ και κάποιες μέρες κοιμάται πολύ πιό έυκολα και χωρίς γκρίνια. επίσης περισσότερες ώρες νομίζω. θα ρωτήσω πάλι την γιατρό κι ας λέω πως δε θα το κάνω, αλλά θέλω να μου πείτε κι εσείς αν γενικά αλλάζουν συνήθειες σε ύπνο, συμπεριφορά όσο μεγαλώνουν.