Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

...Ψυχολογική βία;

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Διαβάζω αρκετό καιρό το φόρουμ σας σε κάθε μου ανασφάλεια σχετικά με το 6 μηνών μωράκι μου και σε κάθε απορία μου. Το μωρό μου είναι ένα αγγελούδι όμως έχω πρόβλημα με τον άντρα μου...

Μας έτυχε η εγκυμοσύνη ενώ δεν γνωριζόμασταν πολύ καιρό και παντρευτήκαμε... Έχω ανακαλύψει εδώ και μήνες (από όταν ήμουν έγκυος δυστυχώς) ότι είναι πολύ νευρικός, φωνάζει, βρίζει, απειλεί (θα σε σκοτώσω, θα σε θάψω και τέτοια όμορφα) και τραβάει, σπρώχνει και γενικώς με το παραμικρό νευριάζει και φοβάμαι να μιλήσω.

Με βρίζει για ψύλλου πήδημα και γενικώς με τρομοκρατεί. Δυστυχώς έχω παντρευτεί μακριά από το σπίτι μου και δεν έχω κανέναν δικό μου εδώ... Το σπίτι μας είναι πολύ απομονωμένο και δεν έχω βοήθεια απο κανέναν. Παλεύω να τα καταφέρω μόνη μου αλλά ο άντρας μου δεν με βοηθάει καθόλου.

Όλη μέρα κάθεται στον υπολογιστή και παίζει στο ίντερνετ και δεν κρατάει το μωρό ούτε για να κάνω δουλειές. Δεν με αφήνει να συμμαζέψω και να καθαρίσω γιατί δεν τον αφήνω λέει να ηρεμήσει. Μετά φωνάζει γιατί το σπίτι είναι ασυμμάζευτο.

Δεν πάμε πουθενά γιατί το μωρό κλαίει όταν βλέπει αγνώστους (πολύ λογικό αφού δεν βλέπει άλλους ανθρώπους). Ένα βράδυ που πήγαμε επίσκεψη σε ένα σπίτι φίλων του φύγαμε άρον άρον αφού το μωρό πλάνταξε να κλαίει. Φυσικά τα "άκουσα" για τα καλά. Μου είπε ότι δεν θα ξαναπάμε πουθενά μέχρι να μεγαλώσει το μωρό. Δεν με αφήνει να πηγαίνω στους δικούς μου (περίπου 500 χλμ) και δεν θέλει να έρχονται και αυτοί.

Γενικά είμαι δυστυχυσμένη και τον φοβάμαι. Θέλω να πάρω το μωρό και να πάω στους δικούς μου αλλά φοβάμαι...

Δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι σε απόγνωση. Πείτε μου την γνώμη σας. Όποια κι αν είναι. Θα απαντήσω στις ερωτήσεις σας μόλις μπορέσω να ξεκλέψω λίγο χρόνο και να ξαναμπω στο ίντερνετ.

R4Y2p2.png

Διαφημίσεις

στο φορουμ υπαρχει ολοκληρη ενοτητα :http://parents.org.gr/forum/forumdisplay.php?s=&daysprune=&f=133

απο αυτη μπορεις να δεις εδω:http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=27106

ευχομαι να βρεθει συντομα λυση για σενα κ το μωρο σου....

Το να τα συζητήτησεις αυτά μαζί του πως σου φαίνεται?

Δηλαδή ξέρει ότι τον φοβάσαι? Πως θα του φαινόταν αν το άκουε? Του έχεις πει καθόλου πως νιώθεις?

Αν νομίζεις ότι είναι επικίνδυνο τότε μην κάνεις την συζήτηση αν δεν είσαι εκ του ασφαλούς.

Η ψυχολογική βία είναι βία και κακοποίηση -τώρα και δια νόμου, το μόνο που θα σε συμβούλευα είναι να επικοινωνήσεις με μια ομάδα βοήθειας, να πάρεις συμβουλές από ειδικούς.

Κοίταξε στο θέμα:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=27106

ειδικά στην αρχή έχει πληροφορίες

Καλό κουράγιο

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Έχω προσπαθήσει πάρα πολλές φορές να του πω πως νιώθω αλλά κατευθείαν θυμώνει, φωνάζει και βρίζει. Δεν μπορώ να υπερασπίσω τον εαυτό μου γιατί κανα δυο φορές που πήγα να υψώσω την φωνή μήπως και ταρακουνηθεί και καταλάβει ότι είμαι κι εγώ άνθρωπος, πραγματικά το μετάνιωσα. Την μία ήμουν έγκυος 9 μηνών και μου πέταξε το αναμμένο τσιγάρο στα μούτρα, και την άλλη όταν το μωράκι μου ήταν δύο μηνών και ήταν στο ριλάξ, μπροστά ακριβώς απο το ριλάξ, ήρθε κόλλησε την μούρη του στην δικιά μου, άρχισε να φωνάζει και να βρίζει και μετά με έσπρωξε και με πέταξε στο πάτωμα. Όταν βγήκα στο μπαλκόνι να απλώσω τα ρούχα και του είπα "ποιός είσαι εσύ που θα μου φερθείς έτσι;" άρχισε να με τραβάει απο τα χέρια και απο όπου μπορούσε λέγοντάς μου "έλα μέσα να σου δείξω εγώ ποιός είμαι" Δεν μπήκα... περίμενα να ηρεμήσει...

Είναι ψυχολογική βία αυτό ή εγώ είμαι τρελή; Δεν ονειρευόμουν μία τέτοια οικογένεια. Δεν με σέβεται και δεν με εκτιμάει και αυτό φαίνεται.

R4Y2p2.png

νουνουκι, ευχομαι να κανεις πλακα. εμενα απο εναν αντιστοιχο αθλιο ανθρωπο με εσωσαν οι γειτονες. κι εγω ηδη απο την εγκυμοσυνη ειχα ξυλο και πολυ βρισιδι. εφτασα ομωσ στα ορια μου ,μετα απο πολυ ασχημο ξυλοδαρμο πριν εναν μηνα. κυριολεκτικα, με εσωσαν οι γειτονες. ειδοποιησαν τους δικους μου και ετσι σηκωθηκα και εφυγα. οπωσ ημουν. με ενα μπιμπερο για το μωρο (ξεχασα και γαλα να του παρω) και 2 πανες. απο κει εφυγα σε νοσοκομειο, αστυνομιες, και μετα εψαχνα πού να μεινω. πού θα με φυγαδευσουν εμενα και το παιδι. ο δικος μου ο ανθρωπος τελικα εχει ψυχολογικα προβληματα και ακομα αντι να μου ζητησει συγνωμη ,προσπαθει να με πεισει οτι ο,τι εκανε το εκανε για το καλο μου!!! στη θεση σου, θα ενημερωνα τους δικους μου και βεβαια, αν καλεσεις το 100 μπορουν να ερθουν και να σε παρουν αυτοι. στη δικη μου περιπτωση, δυστυχως δεν μπορουσε να γινει αυτο, γιατι τους συναδελφους οι αστυνομικοι τους βοηθανε.

σου ευχομαι καλα ξεμπερδεματα. πραγματικα, με στενοχωρησε το θεμα σου κι αυτο γιατι οσο ημουν στο νοσοκομειο και προσπαθουσαν να θρεψουν τα τραυματα μου, ευχομουν να ειμαι η τελευταια γυναικα που της συνεβαινε κατι τετοιο.

rYWUp3.png?PFNMbDcb

Διαφημίσεις

Να συμπληρώσω ότι δεν φωνάζει και απειλεί απλώς. Πετάει και πράγματα, έπιπλα και γενικώς ότι βρεθεί μπροστά του. Μου έχει πει ότι αν τον ξαναπροκαλέσω (υψώσω την φωνή μου και φωνάξω κι εγώ δηλαδή) θα με θάψει στον κήπο και δεν θα με βρει κανείς.

Θέλω να βάλω τα κλάματα. Θέλω να πάρω το μωρό μου και να φύγω. Νιώθω τόσο χάλια...

R4Y2p2.png

Συγνώμη ρε κοπέλα μου αν ειναι ετσι οπως τα λες και εχεις γονεις που μπορείς να πας γιατί δεν τον παρατάς να σηκωθείς να φύγεις?Αν ενας ανθρωπος είναι ετσι στην καλύτερη περιοδο της ζωής σας αργότερα τι θα κανει?Για μένα θα επρεπε να είχες φυγει χθες και να δεις οτι καθε εμποδιο ειναι για καλο στη ζωη ουτε η πρώτη ουτε η τελευταία εισαι που μπορεί να μεγαλώσει το παιδί της μονη της.Σου ευχομαι οτι καλύτερο.

δηλ κινδυνευει και το μωρο οχι μονο εσυ...προσπαθησε να φυγεις απο αυτον τον ανθρωπο σημερα κιολας για χαρη του παιδιου σου σε παρακαλω πολυ.

Δυστυχώς δεν κάνω πλάκα...:(

Σας ευχαριστώ για όλα. Νιώθω ότι δεν είμαι μόνη μου. Μία φορά που μίλησα στην μαμά μου, απο την στεναχώρια της έπαθε κολπική μαρμαρυγή και πήγε στο νοσοκομείο. Φοβάμαι να την ξαναστεναχωρήσω. Της λέω ότι όλα είναι μία χαρά... Φοβάμαι μην την χάσω. Την αγαπάω πολύ...

Ξέχασα να πω ότι είμαι 29 χρονών και αυτός 30. Έτσι πληροφοριακά...

R4Y2p2.png

Διαφημίσεις

οι δικοι σου το ξερουν?? παρε τους τηλ. κ πες τους να ερθουν σε παρουν μην καθεσαι εκει κοπελα μου! ΦΥΓΕ!!!!!!

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

σε παρακαλω κανε κατι. διαβαζω και κλαιω συνεχεια. σκεφτομαι τα δικα μου, τις απειλες και τη βια που δεχτηκα και εγω. πες μου σε παρτακαλω που μενεις. αν θες στειλε πμ .

rYWUp3.png?PFNMbDcb

πιστεψε με η μαμα σου θα στεναχωρεθει πλυ περισσοτερο αν την παρουν απο το νοσοκομειο που μπορει να καταληξεις εσυ ΚΑΙ το μωρο σου.

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Το καλοκαίρι που είχα πάει στο πατρικό μου για μερικές μέρες (για να δω τους γονείς μου απλά) νόμιζε ότι δεν θα ξαναγυρίσω επειδή έκατσα πέντε μέρες παραπάνω, και με απειλούσε ότι θα έρθει και θα με κρεμάσει ανάποδα. Ό,τι θα μου πάρει το παιδί και δεν θα το ξαναδώ. Του έλεγα ότι απλά ήθελα να κάτσω μερικές μέρες παραπάνω, ότι δεν τον παράτησα αλλά δεν άκουγε τπτ. Του έλεγα ότι δεν γυρίζω σπίτι αν συνεχίσει να φωνάζει γιατί τον φοβάμαι, και εκεί εξαγριωνόταν ακόμα πιο πολύ.

Βασικό στοιχείο που δεν σας είπα: Είναι απο την Κρήτη. Έχει πολύ διαφορετική νοοτροπία απο εμένα...

R4Y2p2.png

Συγνώμη για αυτό που θα πω, αλλά επειδή από αυτά που περιγραφεις, δεν βλέπω τίποτα καλό, το αντίθετο θα έλεγα, φεύγα. Όσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα. Και όσο είναι καιρός.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Διαφημίσεις

Εγώ βρε κοριτσάκι μου θα σου έλεγα αντί να κάθεσαι και να το συζητάς να μαζέψεις οτι προλαβαίνεις την ώρα που αυτός είναι στην δουλειά του και να γίνεις καπνός πριν έρθει... Από όσα διάβασα κινδυνεύεις πραγματικά και εσυ και το μωράκι σου οπότε δεν υπάρχει λόγος να κάθεσαι και να ρισκάρεις την ζωή σου και την ζωή του παιδιού σου, καταλαβαίνω οτι δεν θέλεις να στεναχωρήσεις τους δικούς σου αλλά πότε θα στεναχωρηθούν περισσότερο αν γυρίσεις πίσω ή αν πάθεις κάτι εσύ ή το παιδάκι σου???????? Δεν παίζουν με αυτά τα πράγματα και δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο να γίνεται υποχείριο του κάθε μ@λ@κ@...

Ματθίλδη 17/08/2007

Λουκάς-Ανδρέας 17/01/2010

πρέπει να κάνεις ήρεμες και μεθοδικές κινήσεις!αν φύγεις απο το σπίτι σου μπορεί να σε κατηγορήσει για παραμέληση συζηγικής στεγης να βγάλει διαζυγιο ενταντίον σου και ίσως με καλό και "μιλημένο"δικηγορο παρει την κηδεμονία.δεν είναι απλά τα πράγματα.πρέπει να μιλήσεις σε ειδικούς!μην το αφήνεις και μην περιμένεις να καταλήξεις στο νοσοκομείο για να του κάνεις ασφαλιστικά μέτρα.μπορείς τον πρώτο καιρό να μένεις σε κάποια στέγη για κακοποιημένες αν φοβάσαι οτι στο πατρικό σου θα σε βρεί.θα δεις πως στο τέλος εσύ θα έχεις το πάνω χέρι γιατι όλα είναι υπέρ σου,αρκεί πάντα να ζητήσεις βοήθεια απο ειδικούς,υπάρχει λύση σε όλο το μαρτύριο που περνας εσύ και το αγγελούδι σου!πάλεψε το δεν είσαι η πρώτη πολλές τα έχουν καταφέρει,πάρε παράδειγμα την victoria πιο πάνω.κάνε κάτι τώρα που το παιδάκι σου είναι ακόμα μωρό και δεν καταλάβαίνει,πόσο ακόμα 8α αντέξεις έτσι ?1,2,3 χρόνια?μετά θα ξεσπάει και στο μωρό σου!είσαι δυνατή αν όχι πάρε δύναμη απο το παιδί που έφερες στην ζωή,σκέψου οτι αυτος ο άνθρωπος ήταν δική σου επιλογή όχι του παιδιού σου,αυτό δεν φταίει σε τίποτα!ελπίζς να βρείς την δύναμη να κάνεις το σωστό!

yqVVp2.pngms8nrdk5f.png

φαιη μου, εγω εφυγα απ το σπιτι. γλιτωσα απο αυτον. περιμενω δικαστηριο τωρα για τα ασφαλιστικα μετρα. και για αλλη μια φορα να σε ευχαριστησω για το κουραγιο ,που μου εδωσες στο δικο μου προβλημα!!!!!:-P:razz::-P

rYWUp3.png?PFNMbDcb

victoria μου ευτυχώς σε αυτό το θέμα η πολιτεία και οι διάφορες οργανώσεις είναι πάντα κοντά στην μητέρα!μπορείς να του πάρεις και σώβρακα,μια διατροφη και κάποια ασφαλιστικά μέτρα που μετά το μόνο που 8α χτυπάει θα είναι το κεφάλι του στον τοίχο!εσύ δεν χάνεις κερδίζεις την ηρεμία σου την ευτυχία του ένα καλύτερο περιβάλλον για το παιδί σου!αύτος χάνει όχι μόνο χρήματα και δικαιώματα αλλά το πιο σημαντικό,το μεγάλωμα του παιδιού σας!τώρα όλα πέρασαν μην ανησυχείς!στάθηκες δυνατή για σένα και το παιδί σου!πραγματικά σου αξίζουν συγχαρητήρια γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο!να σου ζήσει το μωράκι και να το χαίσεσαι με όλη σου την ψυχή!

yqVVp2.pngms8nrdk5f.png

Έχεις μάρτυρες για όλη αυτή την κατάσταση? Αυτό είναι πολύ βασικό.

Μόνο εσύ ξέρεις τι βιώνεις και πόσο επικίνδυνη είναι δυνητικά η κατάσταση για σένα και το παιδί. Αν νιώθεις ότι κινδυνεύεις άμεσα, αυριο κιόλας, μόλις φύγει για τη δουλειά, μάζεψε τα πράγματά σου, πάρε και το παιδί και φύγε τρέχοντας. Το να σου πάρει την κηδεμονία είναι εξαιρετικά δύσκολο, γιατί πρέπει να αποδείξει ότι είσαι εντελώς ακατάλληλη μητέρα (τοξικομανής, αλκοολική, με βαριά ψυχολογικά προβλήματα, άστεγη, ιερόδουλη ή κάτι παρόμοιας βαρύτητας), ότι ο ίδιος μπορεί να το μεγαλώσει καλύτερα από σένα. Γενικά είναι κάτι που γίνεται πολύ σπάνια, σε extreme περιπτώσεις.

Αν όμως καταλαβαίνεις ότι μπορείς να κρατήσεις για λίγο καιρό τα πράγματα υπό έλεγχο με το να μην του απαντάς και να κάνεις ότι πας με τα νερά του, διάβασε αυτά που σου είπαν τα κορίτσια παραπάνω, μίλησε με τα εξειδικευμένα κέντρα και οργανώσου πριν κάνεις το τελικό βήμα. Σου εύχομαι καλή τύχη από δω και πέρα. Να σου ζήσει το μωρό.

Ευχομαι να σου πανε ολα καλα κοπελα μου, συμφωνω με αυτα που σου ειπαν και οι αλλες, φυγε αμεσα απο εκει!!

Μην φοβασαι τιποτα, μιλα στους γονεις σου, θα στεναχωρηθουν φυσικα αλλα προεχει η ασφαλεια σου, κανενας γονιος δεν θελει τετοια πραγματα για το παιδι του, μιλα τους σημερα κιολας και φυγε απο εκει.

Μην αγχωνεσαι για τα νομικα, εφοσον υπαρχει σοβαρος λογος (και ο δικος σου ειναι απο τους πιο σοβαρους) δεν υπαρχει θεμα εγκαταληψης συζυγικης στεγης. Ουτε την κηδεμονια μπορει να σου παρει. Και απο μαρτυρες αρκει η δικη σου μαρτυρια και καποιος που να γνωριζει την κατασταση και ας μην τα εχει δει με τα ματια του πχ η μαμα σου που λες οτι της τα ειχες πει καποτε.

Πιστευω οτι καλο θα ηταν να πας απο την αστυνομια πρωτα και να τους πεις τι συμβαινει για να το καταγραψουν. Ημουν κι εγω θυμα ψυχολογικης βιας (εσυ εισαι και σωματικης απορω που αναρωτιεσαι!) και οταν πηγα στην αστυνομια και τους ειπα για το βρισιμο μου ειπαν οτι επρεπε να ειχα παει οταν εγινε να το καταγραψουν και οτι μεχρι και αυτοφωρο μπορουσαν να τον πανε. Επειδη με εβριζε και μου φωναζε, οχι να μου πεταξει και τσιγαρο!!Αν το καταγραψει η αστυνομια μπορεις να το χρησιμοποιησεις και στο διαζυγιο και στο θεμα της επικοινωνιας του με το παιδι.

Εχεις το νομο και το δικαιο με το μερος σου, μην τον φοβασαι τον νταη σηκω και φυγε. Οσο μενεις μαζι του κινδυνευεις οχι αν φυγεις, δηλαδη το τωρα πρεπει να φοβασαι οχι το μετα.

Καλη τυχη!

Εγω θα ειχα παρει το παιδι και θα ειχα γινει μπουχος.

ΦΥΓΕ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Οχι μονο για σενα αλλα και για το μωρο σου. Οταν ολα αυτα θα εχουν χαραχθει στην μνημη του θα ειναι αργα (μην σκεφτω τιποτα χειροτερο....)

Εκανες μια λαθος επιλογη ανθρωπου. Οκ. Δεν εισαι η πρωτη ουτε η τελευταια . Αναιρεσε την και παμε παρακατω. Μην το διαιωνιζεις. Δεν εχεις κανενα λογο να ανεχεσαι αυτα τα πραγματα.

Βαλιτσες και στην μαμα ΑΜΕΣΑ ΛΕΜΕΕΕΕΕ.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Είναι ψυχολογική βία αυτό ή εγώ είμαι τρελή; Δεν ονειρευόμουν μία τέτοια οικογένεια. Δεν με σέβεται και δεν με εκτιμάει και αυτό φαίνεται.

Αυτο ειναι Σωματικη βια (+ της ψυχολογικης ) και ειναι παρανομη. Επιτελους πια ναι υπαρχει νομος που λεει "ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ!!!!"

Το καλοκαίρι που είχα πάει στο πατρικό μου για μερικές μέρες (για να δω τους γονείς μου απλά) νόμιζε ότι δεν θα ξαναγυρίσω επειδή έκατσα πέντε μέρες παραπάνω, και με απειλούσε ότι θα έρθει και θα με κρεμάσει ανάποδα. Ό,τι θα μου πάρει το παιδί και δεν θα το ξαναδώ. Του έλεγα ότι απλά ήθελα να κάτσω μερικές μέρες παραπάνω, ότι δεν τον παράτησα αλλά δεν άκουγε τπτ. Του έλεγα ότι δεν γυρίζω σπίτι αν συνεχίσει να φωνάζει γιατί τον φοβάμαι, και εκεί εξαγριωνόταν ακόμα πιο πολύ.

Βασικό στοιχείο που δεν σας είπα: Είναι απο την Κρήτη. Έχει πολύ διαφορετική νοοτροπία απο εμένα...

Καλα πες του να παει να κουρευτει. Οχι παιδι δεν του δινουν αλλα ουτε σκυλι αυτουνου.

Υπαρχουν συλλογοι που μπορεις να απευθυνθεις και θα σε ενημερωσουν επακριβως για τα δικαιωματα σου καθως και τροπους προστασιας για εσενα και το παιδι σου

αχ φυγε οσο το μωρακι σου ειναι μικρό. δεν θ αλλάξουν ΠΟΤΕ τα πράγματα. μην εχεις ψευδαισθήσεις. θα πηγαίνουν απο το κακό στο χειρότερο. η victoria ως παθούσα μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο αλλα φύγε. ολα αυτα μου ακουγοντε επικυνδυνα. σκεψου μονο τι μελλον θα εχει μαζί του το παιδάκι σου.

καλή τύχη σου ευχομαι

M6bap3.png

cik1p3.png