Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόβλημα με την τουαλέτα

Recommended Posts

Με λένε Πέτρο και είμαι 40 χρόνων , και τη γυναίκα μου τη λένε Μαρίκα 42 χρόνων….έχουμε δυο παιδιά την Παναγιώτα 12 χρόνων και τον Νικόλα 7 χρόνων….ενώ με την Παναγιώτα δεν είχαμε πρόβλημα με την τουαλέτα ο μικρός μας γιος Νικόλας δεν λέει να πάει τουαλέτα με τίποτα….τα παμπερς τα βγάλαμε με κόπο και παρότι δεν τα φορεί εδώ και τρία χρόνια , αρνιέται να κάνει κακά του στην τουαλέτα…..έχουμε προσπαθήσει με τη γυναίκα μου με πολλούς τρόπους να βρούμε μια λύση αλλά μάταια, εκείνος συνεχίζει να λερώνει το σλιπ του…έχουμε έρθει σε πολύ δύσκολη θέση γιατί δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε….αν μπορεί κάποιος που έχει γνώση επί του θέματος η έχει περάσει κάποια παρομια φάση με δικό του παιδί και το έχει αντιμετωπίσει ας γράψει σας παρακαλώ πολύ….Πέτρος – Μαρίκα δυο απεγνωσμένοι γονείς

Διαφημίσεις

Καλημέρα,

επειδή είναι <μεγάλο παιδί>,τον έχετε ρωτήσει γιατί το κάνει αυτό?

Το έχω περάσει αυτό με τον μικρό μου γιό , αλλά σε ηλικία 3 ετών περίπου και το οποίο ξεπεράστηκε σιγά σιγά.

Καλημέρα,

επειδή είναι <μεγάλο παιδί>,τον έχετε ρωτήσει γιατί το κάνει αυτό?

Το έχω περάσει αυτό με τον μικρό μου γιό , αλλά σε ηλικία 3 ετών περίπου και το οποίο ξεπεράστηκε σιγά σιγά.

Έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις και εγώ και η γυναίκα μου μαζί του τα καταλαβαίνει τα πάντα απλά αποφεύγει με διάφορους τρόπους {αλλάζοντας κουβέντα } να μου δώσει να καταλάβω τη τον ενοχλεί και δεν κάνει στην τουαλέτα τα κακά του……

Διαφημίσεις

Έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις και εγώ και η γυναίκα μου μαζί του τα καταλαβαίνει τα πάντα απλά αποφεύγει με διάφορους τρόπους {αλλάζοντας κουβέντα } να μου δώσει να καταλάβω τη τον ενοχλεί και δεν κάνει στην τουαλέτα τα κακά του……

Μήπως θα μπορούσε να δώσει κάποιες συμβουλές η παιδίατρος?Το έχετε συζητήσει μαζί της?

Μήπως θα μπορούσε να δώσει κάποιες συμβουλές η παιδίατρος?Το έχετε συζητήσει μαζί της?

Κοίτα , στο δικό μου παιδάκι βέβαια όπως έγραψα΄ήτανε τότε περίπου 3 ,κάθε φορά που θα καθότανε στην τουαλέτα ,μετά θα μπορούσε και να πατίσει το κουμπακι..(καζανάκι).Και καθόμασταν μετά από πάνω και θαυμάζαμε το κατόρθωμά του (καλέ που τα είχες όλα αυτά?)και χαιρετούσαμε και λέγαμε <γεια> στα κακάκια που φεύγανε καθώς τα έπαιρνε το νεράκι.

Είχαμε τραβήξει και εμείς μεγάλο ζόρι γιατί εμάς δεν πήγαινε στην τουαλέτα με αποτέλεσμα να μην βγαίνουνε μετά μέχρι και υπόθετο γλυκερίνης αναγκάστηκα να του βάλω.Μιλάμε για φοβερό άγχος.

΄Πιστευώ πως πρέπει να το δει κάπως σαν παιχνίδι.Κάπου είχα ακούσει/διαβάσει κάτι σχετικό , όπου θυμάμαι την πρόταση ότι το παιδί νιώθει ότι θα δώσει κάτι ,οπότε θα πρέπει και να πάρει κάτι.Κάπως έτσι ,λυπάμαι αλλά δεν θυμάμαι περισσότερα.

Εύχομαι να το ξεπεράσετε γρήγορα , σας καταλαβαίνω..

Το έχουμε συζητήσει το πρόβλημα και μας έχει πει πως χρειάζεται υπομονή…..πλέον όμως έχει φτάσει 7 ετών και το πρόβλημα παραμένει….δεν ξέρω τη άλλο να κάνω, και μου προκαλεί φοβερό άγχος εμένα και τις γυναίκας μου…δεν τα παρατάμε όμως συνεχίζουμε τη συζήτηση μαζί του καθημερινά και ελπίζουμε να βρούμε μια λύση

Συγνώμη το παιδι σχεδον 7 ετών δεν παει σχολειο; Εκει τι γίνεται; Η πρωτη απορια ειναι αυτη.

Δευτερον, η παιδιατρος το θεωρει φυσιολογικο και λεει να κανετε υπομονη, μεχρι ποτε;

Τριτον, εφοσον απο τα τρια του εχει κοψει την πανα, αλλα λερωνεται επανω του, εξω πως βγαίνετε; Τι θα γινει αν θελει να κανει κακα του και ειστε εκτος σπιτιου; Οπουδηποτε, επισκεψη ας πουμε.

Και τελευταια ερωτηση, γιατι τοσα χρονια δεν εχετε απευθυνθει και σε ενα παιδοψυχολογο για να σας κατευθυνει πως να δεχθει το παιδι την τουαλετα; τι περιμενετε;

Ειναι αληθεια.....?

Συγνώμη το παιδι σχεδον 7 ετών δεν παει σχολειο; Εκει τι γίνεται; Η πρωτη απορια ειναι αυτη.

Δευτερον, η παιδιατρος το θεωρει φυσιολογικο και λεει να κανετε υπομονη, μεχρι ποτε;

Τριτον, εφοσον απο τα τρια του εχει κοψει την πανα, αλλα λερωνεται επανω του, εξω πως βγαίνετε; Τι θα γινει αν θελει να κανει κακα του και ειστε εκτος σπιτιου; Οπουδηποτε, επισκεψη ας πουμε.

Και τελευταια ερωτηση, γιατι τοσα χρονια δεν εχετε απευθυνθει και σε ενα παιδοψυχολογο για να σας κατευθυνει πως να δεχθει το παιδι την τουαλετα; τι περιμενετε;

Ειναι αληθεια.....?

Ο Νικόλας πηγαίνει σχολείο και το έχουμε συζητήσει το πρόβλημα με τη δασκάλα του,δεν γίνετε να μην πηγαίνει στο σχολείο…η παιδίατρος που έχουμε μιλήσει μας έχει πει ορισμένα πράγματα πχ..να το συζητήσουμε μαζί του να το αντιμετωπίσουμε με ηρεμία αλλά μέχρι εκει..οσον αφορά το θέμα τις εξόδου το έχουμε αντιμετωπίσει και αυτό το πρόβλημα δεν τον ενοχλεί καθόλου το να κάτσει σε μια γωνιά και να σφίγγετε στην ουσία για να μην κάνει μέχρι να πάμε σπίτι και να μπορέσει να ενεργηθεί στο σλιπάκι του…τώρα στο τελευταίο ερώτημα σας έχουμε πάει και σε παιδοψυχολόγο αλλά ούτε αυτός μπόρεσε να αλλάξει κάτι στην όλη ιστορία…το πρόβλημα το καταλαβαίνει και ο ίδιος απλά δεν θέλει να μου πει το λόγο που το κάνει….

Διαφημίσεις

Αντιμετωπίζουμε παρόμοιο πρόβλημα με τον μικρό (κοντέυει τα 6) αλλά δεν είναι ότι "αρνείται" να πάει τουαλέτα.

-Ή θα πάει τουαλέτα αλλά δεν θα σκουπιστεί καλά

-Ή δεν θα προλάβει να πάει τουαλέτα

-Ή θα του φύγουν τα μισά στο σλιπάκι και τα μισά στην τουαλέτα

Γενικά, το πρόβλημα είναι νομίζω ψυχολογικό, το έχουμε συζητήσει με ψυχολόγο, υπήρχε περίοδος που ήταν όλα μια χαρά και αυτή η περίοδος ήταν πριν γεννηθεί η μικρή αδερφή του (ήταν 3,5 χρονών)...

Στο σχολείο προσπαθεί να κρατιέται ή απλά πάει τουαλέτα και ψιλολερώνεται.

Το παιδί δεν μας δίνει πειστικές απαντήσεις, ξέρω ότι όταν ζορίζεται του συμβαίνει αυτό...

Επίσης, η τουαλέτα τον φοβίζει (μήπως βγει κάτι από μέσα) και αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας...

Καλό Κουράγιο!!!

Κανενα παραμυθακι ισως? Πχ "ο μαγος γιογιοδουλης" ή κατι τετοιο?

Ο παιδοψυχολογος δλδ τι σας ειπε? Αιτια δεν εδωσε?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Ο Νικόλας πηγαίνει σχολείο και το έχουμε συζητήσει το πρόβλημα με τη δασκάλα του,δεν γίνετε να μην πηγαίνει στο σχολείο…η παιδίατρος που έχουμε μιλήσει μας έχει πει ορισμένα πράγματα πχ..να το συζητήσουμε μαζί του να το αντιμετωπίσουμε με ηρεμία αλλά μέχρι εκει..οσον αφορά το θέμα τις εξόδου το έχουμε αντιμετωπίσει και αυτό το πρόβλημα δεν τον ενοχλεί καθόλου το να κάτσει σε μια γωνιά και να σφίγγετε στην ουσία για να μην κάνει μέχρι να πάμε σπίτι και να μπορέσει να ενεργηθεί στο σλιπάκι του…τώρα στο τελευταίο ερώτημα σας έχουμε πάει και σε παιδοψυχολόγο αλλά ούτε αυτός μπόρεσε να αλλάξει κάτι στην όλη ιστορία…το πρόβλημα το καταλαβαίνει και ο ίδιος απλά δεν θέλει να μου πει το λόγο που το κάνει….

αν την ώρα που θέλει να τα κάνει τον βάλετε με το "ζορι" στο γιογιο ή στην τουαλέτα? Εγώ στον δικό μου έτσι έκανα όποτε τον καταλάβαινα, όταν τα κατάφερνε κάναμε το σχετικο πανηγυράκι και σιγά σιγά ερχόταν και μόνος του και μου το έλεγε να τον βάλω. Τώρα πηγαινει και μόνος του πάλι.

4cgjp3.png yUvep3.png

αν την ώρα που θέλει να τα κάνει τον βάλετε με το "ζορι" στο γιογιο ή στην τουαλέτα? Εγώ στον δικό μου έτσι έκανα όποτε τον καταλάβαινα, όταν τα κατάφερνε κάναμε το σχετικο πανηγυράκι και σιγά σιγά ερχόταν και μόνος του και μου το έλεγε να τον βάλω. Τώρα πηγαινει και μόνος του πάλι.

ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ….ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ….ΟΧΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ…..ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ….ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ…

ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ….ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ….ΟΧΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ…..ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ….ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ…

Μπράβο σας!!!Καλή συνέχεια λοιπόν!!

Διαφημίσεις

μπράβο, καλή συνέχεια με υπομονή και χαλαρότητα. Ολα θα πανε καλά!

4cgjp3.png yUvep3.png

• 2 weeks later...
Με λένε Πέτρο και είμαι 40 χρόνων , και τη γυναίκα μου τη λένε Μαρίκα 42 χρόνων….έχουμε δυο παιδιά την Παναγιώτα 12 χρόνων και τον Νικόλα 7 χρόνων….ενώ με την Παναγιώτα δεν είχαμε πρόβλημα με την τουαλέτα ο μικρός μας γιος Νικόλας δεν λέει να πάει τουαλέτα με τίποτα….τα παμπερς τα βγάλαμε με κόπο και παρότι δεν τα φορεί εδώ και τρία χρόνια , αρνιέται να κάνει κακά του στην τουαλέτα…..έχουμε προσπαθήσει με τη γυναίκα μου με πολλούς τρόπους να βρούμε μια λύση αλλά μάταια, εκείνος συνεχίζει να λερώνει το σλιπ του…έχουμε έρθει σε πολύ δύσκολη θέση γιατί δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε….αν μπορεί κάποιος που έχει γνώση επί του θέματος η έχει περάσει κάποια παρομια φάση με δικό του παιδί και το έχει αντιμετωπίσει ας γράψει σας παρακαλώ πολύ….Πέτρος – Μαρίκα δυο απεγνωσμένοι γονείς

Καλημέρα έίχαμε και εμείς τα ίδια προβλήματα με τον γιό μου μέχρι τα 7 και εμείς

είχα ασχοληθεί πάρα πολύ με αυτό είχα χρησιμοποιήση πολλές μεθόδους και με το καλό με κουβέντα και με το κακό δηλαδηόχι ξύλο αλλά τον έβαζα και έπλενε μόνος του το βρακί του

Το αποτέλεσμα ήρθε όταν αποφάσισα να μην ασχολιέμε άλλο πια με αυτό το θέμα και κάθε φορά που το έκανε και λερωνόταν του έλεγα ...ναι και τι μου το λες πηγαινε άλλαξε και πλύσου και πλύνε και το βρακύ σου τώρα

Έπαψα να ασχολούμε αδιαφόρησα και το πρόβλημα σε λίγο καιρό κόπηκε

χώρις άλλες κουβέντες Τελικα καμια φορά και το πολύ ενδιαφέρων βλάπτη...,,,ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Οτι με το να τα κρατά τα κακά του και τελικα να λερώνετε είχε αποκτήση και δυσκηλιότητα μα αποτέλεσμα ένας λόγος να μην θέλει να πηγαίνει τουαλέτα

ήταν και αυτός .Tην δυσκηλιότητα την ρυθμησαμε με πολύ καλή διατροφή ..ακτινίδια και γιαουρτια ακτίβια και ολα τα άλλα πήρα την σειρά τους ελπίζω να βοήθησα...:-D

• 2 weeks later...

Ακριβώς τα ίδια πράγματα έχουμε κάνει και εμείς. Μας έχει αγχώσει πάρα πολύ αυτό το θέμα και τους δυο. Τώρα προσπαθούμε και εμείς να κάνουμε αυτό που γράφεις και βλέπω σιγά σιγά αποτελέσματα