Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προσοχη στις Προδιαγραφες ασφαλειας

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια

Έχοντας δει και ελαφρώς πανικοβληθεί με την τότε εκπομπή του Ευαγγελατου όσων αφορά την ποιότητα και τις προδιαγραφές στα έπιπλα και στα στρώματα έψαξα επισταμένα και ανακάλυψα τα παρακάτω ....

Τα έπιπλα και τα στρώματα που κατασκευάζονται στην Ελλαδιτσα μας δεν ελεγχονται και δεν παίρνουν προδιαγραφή από κανέναν ,,,,γιατί απλά δεν υπάρχει τέτοιο ίδρυμα -ινστιτούτο ...κάτι τέλος πάντων...Οι βιοτεχνίες που κατασκευάζουν τα έπιπλα χρησιμοποιούν λούστρο / λακες με διαλυτικά ,νέφτι η` καταλύτες (για αυτό και μυρίζουν για κανένα μήνα ) ενώ το μόνο πιστοποιητικό που έχουν είναι ότι το εργοστάσιο που παράγει τα χρώματα έχει προδιαγραφές.....και ποιος μου εγγυάται ότι αγοράζουν από αυτό το εργοστάσιο και όχι από το χρωματοπωλείο της περιοχής τους.....

Μέχρι που βάζουν ένα πλαστικό....της κακιάς ώρας στα κάγκελα για μην φάει το μωρό το χρώμα...λες και μόνο τα κάγκελα έχουν χρώμα .....

Επίσης από ασφάλεια ...άστα να πάνε ....ούτε αποστάσεις μεταξύ των μπάρων στα κάγκελα ,τεραστία κενά στον πάτο του στρώματος (που είναι και ταβλιτσες mdf κινητά μέρη...βίδες που φαίνονται....γενικά έχω τρελαίνεσαι.

Η ευρωπαϊκή ένωση βάση νόμου έχει υποχρεώσει τις εταιρείες κατασκευής βρεφικών επίπλων να τηρούν την προδιαγραφή ΕΝ 716-1 ΚΑΙ ΕΝ 712 (ψαχτε το στο google) οι οποίες επιβάλουν χρώματα ατοψικα (χρώματα νερού ) μπάρες στα κάγκελα στρογγυλές με 3-4 πόντους απόσταση ,σταθερά κάγκελα ,ορθοπεδικό πάτο για το στρώμα και μόνο μασιφ και άβαφο τελείως .

Δύστυχος τέτοιες προδιαγραφές υπάρχουν μόνο στα εισαγωγης έπιπλα από χώρες όπως Γερμανία ,Ολλανδία ,Γαλλία .........

Και βέβαια την προδιαγραφή την έχουν κολλημένη η` σφραγισμένη πάνω τους ...όχι στο μιλητο ούτε φωτοτυπία ....Προσοχή

Τα ίδια ισχύουν και για τα έπιπλα που απαγορεύονται ρητώς να επεκτείνονται έξω από την βάση τους(Αλλαξιερα ) και όταν έχουν συρτάρια η ` να βιδώνονται στον τοίχο η` να έχουν ειδική κατασκευή ώστε εάν το παιδί προσπαθήσει να σκαρφαλώσει τουλάχιστον να μην ανατραπεί.....

Γενικά ψαχτε για αναγραφόμενες προδιαγραφές .....

Ελπίζω να βοήθησα αρκετά

Κλαιρη

• 4 weeks later...

Διαφημίσεις

Ψάχνοντας βρίσκει κανεις και στην "Ελλαδιτσα"....

Καλο ειναι να μην γινονται γενικευσεις. Μετα απο ψαξιμο για τα διδυμακια μας καταληξαμε σε εναν αξιολογο κατασκευαστη ο οποιος τηρει τα ευρωπαικα στανταρτς (http://www.licno.gr)

Καλημερα και κλαη εβδομαδα daskalo .

Με παραξεγησες...Δεν κανω καμια διαφημηση η` δυσφυμηση στα ελληνικα η` ξενα προιοντα η` εταιρειες.....Ομως επειδη ψαχνω ισως και υπερβολικα καμια φορα καταθετω την αποψη μου και τιποτα αλλο ...Δεν πουλαω ,δεν αγοραζω και στο κατω κατω δεν με ενδιαφερει τι κανουν οι αλλοι.

Λεω λοιπων οτι εχοντας ψαξει ολοι την αγορα της Αθηνας (την εταιρεια αυτην(icno) δεν την εχω δει πουθενα ) λεω οτι επιπλα με προδιαγραφες ασφαλειας και ποιοτητας εμφανης πανω τους ειναι μονο τα εισαγωγης.

Στην ......Ελλαδα δεν υπαρχει απο οσο μου ειπαν στο υπουργειο αναπτυξης ιδρυμα πιστοποιησης προιοντων (οχι τροφιμων η φαρμακων)

Γι` αυτο την χαρακτηρισα και ελλαδιτσα ....

Συγνωμη εαν ειπα κατι λαθος .

Καλη σου μερα

Κλαιρη