Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ameda

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Σήμερα ανακάλυψα το Forum και οφείλω να ομολογήσω ότι έχω μείνει άναυδη και ότι σας αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους.

Έχω πολλές ερωτήσεις και ίσως πολλές να έχουν απαντηθεί ήδη. Θα διαβάσω εντατικά το σαββατοκύριακο.

Η μία είναι αν ισχύει η φήμη ότι τα "Θήλαστρα" μειώνουν την παραγωγή γάλακτος. Λένε ότι αν χρησιμοποιείς συνέχεια το θήλαστρο η παραγωγή μειώνεται.

Ευχαριστώ πολύ

- Θα σας βομβαρδίσω με διάφορες ερωτήσεις--τώρα που σας ανακάλυψα.

Διαφημίσεις

Koris καλώς ήρθες! :D

Εξαρτάται από τον τύπο του θήλαστρου και από τη χρήση που θα κάνει κανείς. Αν μιλάμε για συστηματικές αντλήσεις μιλάμε για νοσοκομειακό που νοικιάζεται. Αν μιλάμε για περιστασιακή χρήση υπάρχουν θήλαστρα αποτελεσματικότατα που με χρήση περιορισμένη δεν έχεις κανένα πρόβλημα στην παραγωγή σου... :wink:

Συνέχισε το διάβασμα εδώ και ότι απορίες έχεις... :D:wink:

Καλωσηρθες Koris!!!

Εγω αντλω με νοσοκομειακο θήλαστρο, το symphony της medela,εδω και 3 μηνες περιπου και ολα καλα!!!

Το γαλα κοβεται αν αντλεις συστηματικα με μικρα θηλαστρα(χειροκινητα ή μικρα ηλεκτρικα)!! :wink:

Η μία είναι αν ισχύει η φήμη ότι τα "Θήλαστρα" μειώνουν την παραγωγή γάλακτος. Λένε ότι αν χρησιμοποιείς συνέχεια το θήλαστρο η παραγωγή μειώνεται.

Γεια σου Κoris!

Εξαρτάται πάρα πολύ από τη χρήση του θήλαστρου. Αν η μητέρα αντικαταστήσει θηλασμούς με ένα θήλαστρο ακατάλληλο για την ίδια, τότε πράγματι η παραγωγή μειώνεται. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν θήλαστρα από 3 αξιόπιστες εταιρείες, τα site των εταιρειών λένε ξεκάθαρα ποιο θήλαστρο είναι για ποια χρήση. Αν μια μητέρα λείπει από το σπίτι 9 ώρες και χρησιμοποιεί ένα χειροκίνητο θήλαστρο ενώ το μωρό της θηλάζει αποκλειστικά, το πιθανότερο είναι ότι θα της μειωθεί το γάλα. Η ίδια μητέρα με το ίδιο θήλαστρο και με τις ίδιες ώρες απουσίας θα τα πάει πολύ καλά αν έχει ένα μωρό 9 μηνών που τρώει στερεές τροφές και χρειάζεται να του αφήσει μόνο ένα γεύμα και θηλάζει στα υπόλοιπα.

Η λάθος χρήση θήλαστρου και το ακατάλληλο θήλαστρο είναι που μειώνουν την παραγωγή στις περισσότερες περιπτώσεις.

Δυστυχώς υπάρχουν και λίγες περιπτώσεις μητέρων που με σωστό θήλαστρο και σωστό πρόγραμμα αντλήσεων μπορεί να παρατηρήσουν σοβαρή μείωση στην παραγωγή απλά και μόνο γιατί δεν μπορούν να αντλήσουν παρά ελάχιστο γάλα ακόμη και αν θηλάζουν αποκλειστικά τα παιδιά τους. Κανένα θήλαστρο δεν μπορεί να καλύψεις όλες τις μητέρες και κανένα θήλαστρο δεν μπορεί να δείξει πόσο γάλα μπορεί να παράγει μία μαμά. Ένα θήλαστρο μπορεί να δείξει μόνο πόσο γάλα μπορεί να αντλήσει μία μαμά. :wink:

• 3 months later...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΕΛΙΚΑ?ΕΓΩ ΑΝΤΛΩ ΜΕ ΜEDELA SWING, ΤΟ ΜΩΡΌ ΜΟΥ ΚΟΝΤΕΥΕΙ 5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΘΗΛΑΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ. ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΕΝΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ 150ML ΓΑΛΑ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΕΜΙΖΩ ΜΕ 1,2 Ή 3 ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ.

Διαφημίσεις

ΣΤΕΛΙΝΑ, ο σωστος τρόπος αντλησης εξαρταται απο τις αναγκες της καθε μητερας και του καθε μωρου!Αναλογα δηλαδη με το πόσο γάλα χρειαζεται να αντλησεις για να αφησεις στο μωρο και αναλογα και με την ηλικια του μωρου.

Εσυ προφανως αντλεις για να δημιουργησεις τραπεζα.

Το θήλαστρο που εχεις είναι μια χαρα για αυτην την χρήση!

Αντλεις όποτε εχες διαθεση και χρόνο! :wink:

• 1 month later...

Στη μικρή ξεκίνησα να βγάζω το γάλα όταν ήταν 38 ημερών και έβγαζα 3 φορές από 60 ml και 6 μηνών έβγαζα 3 φορές από 360 ml, με χειροκίνητο θήλαστρο, και δεν το έπινε το έριχνα στις γάτες :cry:

Μετά για 20 ημέρες έπινα τα χάπια για να το κόψω και δεν κοβότανε.

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Στη μικρή ξεκίνησα να βγάζω το γάλα όταν ήταν 38 ημερών και έβγαζα 3 φορές από 60 ml και 6 μηνών έβγαζα 3 φορές από 360 ml, με χειροκίνητο θήλαστρο, και δεν το έπινε το έριχνα στις γάτες :cry:

τα παιδιά σπάνια δέχονται μητρικό γάλα από τη μαμά τους, προτιμούν να θηλάζουν...

Μετά για 20 ημέρες έπινα τα χάπια για να το κόψω και δεν κοβότανε.

Λυπάμαι που σε ταλαιπώρησαν τόσο. Η χώρα μας είναι από τις λίγες χώρες που επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτών των χαπιών που έχουν τόσο σοβαρές παρενέργειες...

Κρίμα που σε μπέρδεψαν τόσο...

Λυπάμαι που σε ταλαιπώρησαν τόσο. Η χώρα μας είναι από τις λίγες χώρες που επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτών των χαπιών που έχουν τόσο σοβαρές παρενέργειες...

Κρίμα που σε μπέρδεψαν τόσο...

Η μικρή δεν έπιανε το στήθος μου, δεν έπινε κανένα γάλα και δεν το πίνει ακόμα και γι' αυτό το λόγο ξεκινήσαμε κρέμα 4,5 μηνών. Μπορεί να κοιμόταν 13 ώρες και να έπινε 30 ml.

Όσο για τα χάπια, τα έχω ξαναπιεί, για 2 μήνες. Από τα 17 μου διαπιστώσαμε ότι έχω αυξημένη την προλακτίνη. Με την μέτρηση από 0 έως 24 εγώ είχα 80, 100,120. Είχα κάνει και μαγνητική για προλακτινόματα, και γύρω στα 21 είπε ο ενδροκρινολόγος να πάρω τα χάπια για να κατέβει, πριν τα πάρω είχα 75 και μετά είχα 135. Επίσης και στα check up πριν τις εγκυμοσύνες πάλι ήταν ανεβασμένη.

....και κάτι ακόμα......

Μέχρι την Παρασκευή αφού θήλαζα το μωρό μετά άδειαζα το στήθος μου, για να ανακουφιστώ και να ξαναγεμίσει.

Εντωμεταξύ την Παρασκευή το πρωί στεναχωρήθηκα πάρα πολύ (γραφειοκρατία και κοροϊδία από τη ΔΕΗ) και αφού θήλασα το μωρό το στήθος μου δεν γέμισε όπως γέμιζε, με αποτέλεσμα το μωρό να μην χορτάσει στα επόμενα γεύματα και εγώ να στεναχωρηθώ ακόμα περισσότερο. Τα γεύματα γίνανε πιο συχνά, εχθές αποστείρωσα μπιμπερό, αλλά όλη νύχτα τη πέρασα με το μωρό στο στήθος μου και σήμερα είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα. Βέβαια τον θηλάζω πιο συχνά, αλλά ελπίζω να στρώσουν τα πράγματα.

Θα τα καταφέρω?

Όσο για τα χάπια, τα έχω ξαναπιεί, για 2 μήνες. Από τα 17 μου διαπιστώσαμε ότι έχω αυξημένη την προλακτίνη. Με την μέτρηση από 0 έως 24 εγώ είχα 80, 100,120. Είχα κάνει και μαγνητική για προλακτινόματα, και γύρω στα 21 είπε ο ενδροκρινολόγος να πάρω τα χάπια για να κατέβει, πριν τα πάρω είχα 75 και μετά είχα 135. Επίσης και στα check up πριν τις εγκυμοσύνες πάλι ήταν ανεβασμένη.

θα σε παρακαλούσα να γράψεις το σκεύασμα και τη δραστική ουσία

τα χάπια διακοπής θηλασμού δεν είναι συμβατά με το θηλασμό

και αφού θήλασα το μωρό το στήθος μου δεν γέμισε όπως γέμιζε, με αποτέλεσμα το μωρό να μην χορτάσει στα επόμενα γεύματα και εγώ να στεναχωρηθώ ακόμα περισσότερο.

όσο μεγαλώνει το διάστημα από τον τοκετό τόσο το στήθος αποθηκεύει λιγότερο γάλα. Γενικά δεν αποθηκεύεται πολύ γάλα, κυρίως παράγεται την ώρα του θηλασμού

αν υπάρχει για οποιοδήποτε λόγο προσωρινή μείωση του γαλακτος δεν σημαίνει τίποτα, η γαλουχία συνεχίζεται κανονικά όσο το μωρό θηλάζει

Οι μητέρες θηλάζουν για χρόνια και ζούνε σε ένα περιβάλλον που δεν είναι στείρο από συγκινήσεις, στη ζωή τους μπορεί να συμβούν από εκνευρισμοί και συγχίσεις μέχρι πολύ τραγικά γεγονότα όπως η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου. Δεν έχω δει το γάλα να κόβεται ούτε σε μητέρες που συμβαίνουν τα πιο τραγικά γεγονότα και δεν υπάρχουν τέτοιες αναφορές... Ο θηλασμός συνεχίζεται και προσφέρει γαλήνη τόσο στο μωρό όσο και στη μητέρα.

Τα γεύματα γίνανε πιο συχνά, εχθές αποστείρωσα μπιμπερό, αλλά όλη νύχτα τη πέρασα με το μωρό στο στήθος μου και σήμερα είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα. Βέβαια τον θηλάζω πιο συχνά, αλλά ελπίζω να στρώσουν τα πράγματα.

Τα μωρά μπορεί να αυξήσουν τις ανάγκες τους οποτεδήποτε, με πιο συχνούς θηλασμού αυξάνουν την παραγωγή και τη φέρνουν στα μέτρα τους.

Καλή συνέχεια!

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Καλησπέρα Αγλαϊα, χίλια συγνώμη που άργησα τόσο να σου απαντήσω. Εσύ είσαι πάντα παρόν στις απορίες μας κι εγώ έκανα δυο μήνες. :cry: Βασικά φέτος ξεκίνησα στο ΕΑΠ και έχω πήξει στο διάβασμα.

Τα χάπια που πήρα 20 ημέρες για την διακοπή του γάλακτος ήταν τα nonprolac και το γάλα το πέταγα, επουδενί δεν θα το έδινα στο μωρό. Που τώρα είναι 3 χρονών και έχω κάνει αμέτρητες προσπάθειες μπας και "πιάσει" το στήθος μου κι αυτή αλλά τζίφος.

Το χρώμα του γάλακτος τότε ήταν σαν να είχες ρίξει γκρι χρώμα μέσα.

Όσο για τα χάπια που είχα πιει για 2 μήνες νομιζώ ότι τα λέγανε παρλοντελ, έχουνε περάσει 11 χρόνια. Είκοσι χρονών τα είχα πιει. Άρα είμαι 31 :P

Τέλος το ευχάριστο είναι ότι ο μπέμπης είναι δυόμιση μηνών, τη νύχτα κοιμάται από τις 12 έως τις 7:30 κι εγώ στις 5 γεμίζω ένα κυπελάκι γάλα και βάζω στην κατάψυξη!!! και συνήθως μετά από τα γεύματά του βγάζω και καμιά 50ml, αλλά δεν το αποθηκεύω.

Χρειάστηκε να τον κρατήσει η μαμά μου για δυο μέρες και γεύτηκε τα πρώτα του μπιμπερό αλλά με μητρικό γάλα, με το χειροκίνητο θήλαστρο της AVENT.

• 1 month later...

Καλή σας μέρα,

μια βοήθεια...

Εχω γεννήσει μια εβδομάδα και το μωρό είναι από την αρχή στη θερμοκοιτίδα και πρόκειται να βγει σε 4-5 μέρες.

Βγάζω με ηλεκτρικό θήλαστρο medela κάθε 3 ώρες.

Η ποσότητα που βγάζω κι από τα δυο στήθη δεν υπερβαίνει τα 70-80 γρ.

μετά από 15-20 λεπτά και δεν βλέπω να αυξάνεται από μέρα σε μέρα παρόλο που εξαντλώ το γάλα κάθε φορά.

έχω αρχίσει να ανησυχώ μήπως όταν βγει ο παίδαρος από τη μονάδα

δεν θα έχω αρκετό γάλα.

Medela mini electric,το έχω όμως 4 χρόνια από το πρώτο μου παιδί.

Ελπίζω βέβαια με το που θα βγει ο μικρός το σαββατοκύριακο να

το σταματήσω.

Μήπως όμως μέχρι τότε είναι αργά και μου κοπεί?

Διαφημίσεις

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1678

Απο εδω θα νοικιασεις νοσοκομειακα θηλαστρα.

ninadvt το θηλαστρο που εχεις ειναι εντλεως ακαταλληλο για σενα αυτην την στιγμη.Πρεπει να νοικιασεις αμεσα νοσοκομειακο θηλαστρο,το symphony medela,θα βρεις τα στοιχεια στο λινκ που εβαλα πιο πανω.

Θα κανεις 8-12 αντλησεις το 24ωρο.

Δεν προλαβαινω να σου γραψω περισσοτερα αυτην τη στιγμη,τα ξαναλεμε.