Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γεια σας ήθελα να με συμβουλέψετε ως προς το τι πρέπει να κάνω για να συνεχιστεί η γαλουχία μου .Ο μικρός μου είναι 6 μηνών και 5 ημερών

Αρχίσαμε τροφές στον 5ο μήνα. Το πρόγραμμα μας έχει ως εξής :

05:00 Θηλασμός (ξυπνάει μόνος του)

07:00 Θηλασμός (ξυπνάει μόνος του)

07:40 Εγώ φεύγω για το γραφείο και αυτός συνεχίζει τον ύπνο του.

10:00 Φρουτόκρεμα

14:00 Κρεατοχορτόκρεμα.

15:00 Θήλαστρο (Επιστροφή στο σπίτι) ≈150 ml

18:00 κρέμα (ριζάλευρο με μητρικό γάλα και μπισκότο)

22:00 Μητρικό γάλα με μπιμπερό.

01:00 Θήλαστρο ≈150 ml

Αυτό το πρόγραμμα μας αρέσει, αλλά βλέπω το γάλα μου να λιγοστεύει σιγά σιγά .

Αποκλειστικό θηλασμό πριν τις τροφές, είχαμε τους 2 τελευταίους μήνες μετά από την βοήθεια του forum και φυσικά της Αγλαΐας.

Υπάρχει περίπτωση με αυτο το πρόγραμμα ,να διακοπεί η γαλουχία :?:

Διαφημίσεις

Εγω μια χαρά το βλέπω... :D το μόνο που μπορώ να πω... άντε να' χωνες και άλλον ένα θηλασμό μετά ή πριν το ρυζάλευρο, δε νομίζω ότι μένει κάτι άλλο..

ΥΓ. Υπάρχει λόγος που αντλείς; Εκτός από την κρέμα που θέλεις να φτιάξεις... Το βράδυ θα μπορούσες να το θηλάζεις αντί να δίνεις το γάλα σου με το μπιμπερό. Πιο εύκολο δε θα ήταν; :)

Επισης ποια θηλαστρο χρησιμοποιεις?Μηπως χρειαζεσαι καποιο μεγαλυτερο?

Γιατι ουσιαστικα μονο 2 θηλασμους εχει το προγραμμα σας, αν ειναι και μικρο το θηλαστρο, ισως γι αυτο μειωθηκε το γαλα.

Παρολα αυτα, θα σου πει και η Αγλαια τι πρεπει να κανεις!!! :wink:

Το βράδυ του δίνω μπιμπερό για 3 λόγους.

1) Νομίζω ότι κοιμάται πιο νωρίς.

2) Ξέρουμε όλοι ότι έχει φάει, οπότε κλαίει για κάποιον άλλο λόγο (λογοδοτώ και στην πεθερά)

3) Γιατί το στήθος μου εκείνη την ώρα το βλέπω πλαδαρό, ενώ το βράδυ μέχρι τώρα ήταν μια χαρά.

Γι αυτό λέω μήπως κάνω κάτι λάθος.

Tο γάλα που έβγαλα σήμερα στις 15:00 ήταν 130ml.

To θηλαστρό μού είναι το mini electric της medela.

Το βράδυ του δίνω μπιμπερό για 3 λόγους.

1) Νομίζω ότι κοιμάται πιο νωρίς.

2) Ξέρουμε όλοι ότι έχει φάει, οπότε κλαίει για κάποιον άλλο λόγο (λογοδοτώ και στην πεθερά)

3) Γιατί το στήθος μου εκείνη την ώρα το βλέπω πλαδαρό, ενώ το βράδυ μέχρι τώρα ήταν μια χαρά.

Γι αυτό λέω μήπως κάνω κάτι λάθος.

Tο γάλα που έβγαλα σήμερα στις 15:00 ήταν 130ml.

To θηλαστρό μού είναι το mini electric της medela.

1) Γι' αυτό δε μπορώ να πω κάτι

2) Θα έλεγα τώρα κάτι για τις πεθερές γενικότερα, αλλά κωλύομαι... μην αφήνεις κανέναν να σε επιρεάζει σε αυτό που θες πραγματικά να κάνεις. Κοινώς αν εσύ θες να θηλάσεις μην ακους κανένα :wink:

Για συστηματική χρήση δεν είμαι σίγουρη ότι το θήλαστρο που έχεις είναι το καλύτερο, δεν παρέχει το αντανακλκαστικό της καθόδου του γάλακτος που έχει το swing για παράδειγμα, ίσως γι' αυτό να έχεις δει και διαφορά στην ποσότητα. Σε συνδιασμό με το ότι πηγαίνεις και δουλειά τα πρωινά, είναι δύσκολο να συντηρήσεις την ποσότητα εκεί που θες... :? Ίσως με ένα swing να έκανες καλύτερα τη δουλειά σου γιατί ένα νοσοκομειακό από τη στιγμή που δεν αντλείς αποκλειστικά δε νομίζω να ήταν απαραίτητο. Θα μας πει και η Αγλαϊα... :wink:

Πάντως πραγματικά... συνειδητοποιώ πώς κάποιοι στον περίγυρο μπορεί να θέσουν τον επιτυχημένο θηλασμό σε "κίνδυνο"... αν εσύ δεν είχες την πεθερά σου να σε μπριζώνει, θα αντλούσες ή τις ώρες που θα ήσουν σπίτι θα θήλαζες κανονικά; :?

Διαφημίσεις

Γεια σου mariakeh και να σου ζήσει το μωράκι! :)

05:00 Θηλασμός (ξυπνάει μόνος του)

07:00 Θηλασμός (ξυπνάει μόνος του)

07:40 Εγώ φεύγω για το γραφείο και αυτός συνεχίζει τον ύπνο του.

10:00 Φρουτόκρεμα

14:00 Κρεατοχορτόκρεμα.

15:00 Θήλαστρο (Επιστροφή στο σπίτι) ≈150 ml

18:00 κρέμα (ριζάλευρο με μητρικό γάλα και μπισκότο)

22:00 Μητρικό γάλα με μπιμπερό.

01:00 Θήλαστρο ≈150 ml

Αυτό το πρόγραμμα μας αρέσει, αλλά βλέπω το γάλα μου να λιγοστεύει σιγά σιγά .

Είναι αναμενόμενο να λιγοστεύει με το πρόγραμμα που ακολουθείτε και το θήλαστρο που χρησιμοποιείς. Οι δύο θηλασμοί και οι δύο αντλήσεις που κάνεις με ένα θήλαστρο που είναι κατάλληλο για μία άντληση το 24ωρο μόνο όταν υπάρχουν άφθονοι θηλασμοί, δεν είναι αρκετά για να διατηρήσουν τη γαλουχία.

Αν θέλεις να έχεις περισσότερο γάλα θα πρέπει να αυξήσεις τους θηλασμούς. Η απογευματική κρέμα δεν προσφέρει κάτι στο μωρό. Είναι πολύ μικρό και είναι αρκετά τα 2 γεύματα στερεών τροφών το 24ωρο. Αν θηλάζεις όλο το απόγευμα μέχρι να κοιμηθεί το μωρό και το πρωί τότε θα επανέλθει η γαλουχία. Αν κοιμάται πάνω από 6 ώρες συνεχόμενα, τότε ίσως χρειαστεί να κρατήσεις τη νυχτερινή άντληση.

Υπάρχει περίπτωση με αυτο το πρόγραμμα ,να διακοπεί η γαλουχία :?:

Ναι γιατί με αυτό το πρόγραμμα μειώνεται το γάλα. Αν λιγοστέψει αρκετά το μωρό δεν θα δέχεται το στήθος. Δεν είναι καλή η τακτική να του δίνεις ενώ είσαι στο σπίτι. Το μωρό δεν μπορεί να καταλάβει γιατί το αρνείσαι και γιατί δεν είσαι διαθέσιμη... Επίσης ο θηλασμός είναι πολύ πιο αποτελεσματιό ερέθισμα για την παραγωγή γάλακτος από το θήλαστρο.

Η υγεία του μωρού σου έχει προτεραιότητα σε σχέση με τη γνώμη της πεθεράς σου και οποιουδήποτε άλλου... Ακόμη και απέναντι στο νόμο οι γονείς είναι υπεύθυνοι για το μεγάλωμα του μωρού, η γιαγιάδες δεν είναι...

Να συμπληρώσω κι εγώ ότι "πλαδαρό" στήθος δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει γάλα. Εμένα το στήθος μου είναι έτσι όλη μέρα, εκτός από το πρωί μετά από 8ωρο χωρίς θηλασμό, και μια χαρά γάλα βγάζει, ακούω τις γουλιές δυνατά και καθαρά!

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.