Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μακαρόνια και χυλοπίτες μόνο!!!

Recommended Posts

οι αγαπημένες τροφές του γιου μου!!! 18 μηνών!!!!

δε τρώμε πολλά πράγματα... θέλει πάντα ή μακαρόνια ή χυλοπίτες για να φάει.... με κάθε συνδιασμό!!! με κιμά, με λαχανικα, λεμονάτα κτλ....

κρέας σε κομμάτια τρώει αν η μπουκιά του εχει και ζυμαρικό....

όσπρια δε θέλει... και στις φακές για να τις φάει του βάζω και χυλοπίτες...

κατά τ' άλλα τρώει πολλά φρούτα, σπιτικό κεικ, ψωμί αρκετό, το γάλα του όχι πάντα, κανα γλυκάκι σπάνια, κανά ρυζόγαλο και τυρί του αρέσει....

κι αναρωτιέμαι αν καλύπτεται μ' αυτές τις τροφές...

επίσης με τόσο μακαρόνι και τόση χυλοπίτα δε θα βαρεθεί καποια στιγμή;;; τότε τι θα τρώει;;;;;;

ξέρω πως πολλά παιδιά δε τα τρώνε όλα, αλλά αυτή η μανία με τα ζυμαρικά....

Διαφημίσεις

Το ιδιο ακριβως κανουμε και εμεις μπουνιτσα, ειναι πολυ δυσκολος στο φαγητο και το μονο που τρωει ευκολα ειναι οι χυλοπιτες σε ολα τα αλλα μαρτυραμε για να φαει και στο τελος δεν τρωει παραπανω απο δυο μπουκιες.

Τα ζυμαρικά, έχουν μέσα και ζάχαρη, γι' αυτό τα λατρεύουν τα παιδιά. (δεν λαμβάνουν ζάχαρη από κάπου αλλού, σε αυτές τις ηλικίες)

και ο δικός μου, τα ίδια, άσε που τώρα τείνει να μου γίνει βετζετέριαν.... αχ! ευτυχώς με τον κιμά τα πάει καλά, πάντα στις σάλτσες μου, βάζω μία μυτίτσα μαύρη ζάχαρη

Φιλιά και υπομονή

υ.γ. ποτέ γλυκά κοντά στην ώρα του ύπνου, γεμίζει η μπαταρία και "θωλώνει το μάτι"

Το ιδιο ακριβως κανουμε και εμεις μπουνιτσα, ειναι πολυ δυσκολος στο φαγητο και το μονο που τρωει ευκολα ειναι οι χυλοπιτες σε ολα τα αλλα μαρτυραμε για να φαει και στο τελος δεν τρωει παραπανω απο δυο μπουκιες.

δεν είναι μόνο ότι δε θα φάει ούτε δυο μπουκιές από αλλα φαγητά αλλά στο τέλος με πιάνει απελπισία και νευριάζω...

πλέον όμως αρχίζω και το συνηθίζω....

Διαφημίσεις

και ο δικός μου, τα ίδια, άσε που τώρα τείνει να μου γίνει βετζετέριαν.... αχ! ευτυχώς με τον κιμά τα πάει καλά, πάντα στις σάλτσες μου, βάζω μία μυτίτσα μαύρη ζάχαρη

γιατί μαύρη ζάχαρη;;;; γιατί τη βάζεις;;;

Χυλοπιτες αυγολεμονο με κοτοπουλο ειναι το αγαπημενο της δικιας μου. Επισης και μακαρονια.........:wink:

καλό!!!!!

εμεις κατά βάση προτιμάμε τα στεγνά φαγητά... σούπα ούτε κατά διάνοια να δοκιμάσει.....

Θα σας αποκαλύψω ένα μυστικό της θείας μου. Το έκανε στα παιδιά της και στον άντρα της και συνεχίζει να το κάνει! Ό,τι δεν τρώνε... το κάνει κεφτέδες! Ρεβύθια σε κεφτέδες, σπανάκι σε κεφτέδες κ.λπ. Έτσι κατάφερε τα παιδιά της να τρώνε τα πάντα και να μην το ξέρουν!

Στην περίπτωσή σου τώρα... μπορείς να φτιάχνεις τους παντοκεφτέδες (έτσι θα τους λέμε για να συνεννοούμαστε) και να τους συνοδεύεις με μακαρονάκια ή χιλοπιτούλες :lol: θα τρώει το ζυμαρικό του αλλά θα τρώει και τα λαχανικά και τα όσπρια και δεν θα λέει κουβέντα :lol:

• Haha 1

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

εμεις εχουμε κολλημα και με τα ζυμαρικα και με το τυρι...μακαρονια με τυρι να τρωγε ολη μερα δε θα χε προβλημα. στο σχολειο απο οτι μου γραφουνε τρωει τωρα τελευταια. μακαρονια γουβαρλακια κ δοκιμασε κ λιγο φασολαδα. αλλα μολις της βαζουμε εδω σπιτι φαι (κρεας με λαχανικα) πρεπει να χει μακαρονοειδες μεσα οπωςδηποτε και ενα βουνο τυρι...τι κακο ειναι αυτο?

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Κι εμας η μικρη εχει μια προτιμηση στους υδατανθρακες...

Δωστης μακαρονια, χυλοπιτες, τραχανα, πατατες και αστην!

Προσπαθω να το αποφευγω σε καθημερινη βαση και η αληθεια ειναι πως με βοηθαει πολυ και η μικρη γιατι ειναι καλοφαγανη. Απλα αυτα που εγραψα ειναι τα αγαπημενα της.

Επισης τρελαινεται για αυγο, τυρακι φετα, τοστ και πολλους χυμους (οχι τυποποιημενους, στιμμενο πορτοκαλακι απο τα χερακια μου!)..

Τι να κανουμε... Αφου αυτα τους αρεσουν να τα αφησουμε νηστικα? :lol:

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Χυλοπιτες αυγολεμονο με κοτοπουλο ειναι το αγαπημενο της δικιας μου. Επισης και μακαρονια.........;)

να ρωτησω η ασχετη πως της φτιαχνεις?και οι χυλοπιτες ειναι χειροποιητες η του εμποριου?πολλα μαζι ρωταω,ε?για να μαθω γιατι με την μαγειρικη δεν ειχα πριν πολυ καλη σχεση και τωρα μαζευω πληροφοριες...:P:p:p

Διαφημίσεις

bounitsa, δεν ξερω αν πιστευεισ στην Αστρολογια, αλλ εχω να δηλωσω ευθαρσωσ οτι τα παιδακια γεννημενα 29/4 θα μπορουσαν να ζουν μονο με μακαρονια. και γω ενα τετοιο παιδακι ημουν.!!!ευτυχωσ οταν εμεινα εγκυοσ ανακαλυψα το κρεασ!!!!

rYWUp3.png?PFNMbDcb

να ρωτησω η ασχετη πως της φτιαχνεις?και οι χυλοπιτες ειναι χειροποιητες η του εμποριου?πολλα μαζι ρωταω,ε?για να μαθω γιατι με την μαγειρικη δεν ειχα πριν πολυ καλη σχεση και τωρα μαζευω πληροφοριες...:P:p:p

Εμποριου χαρα μου, δεν εχουμε ακρες με χωριο δυστιχως. Βραζω χυλοπιτιτσες με λιγο ανηθο και αλατακι (μια τσιμπια, αν ειναι κατω απο 2 απεφευγε να βαλεις εντελως) και ψηνω κοτοπουλο μπουτακι στον φουρνο (με μπουτι ειναι πιο νοστιμο το κρεατακι του). Μολις ψηθει το βαζω σε μεγαλα κομματια μεσα και χτυπαω ενα αυγο σε ενα πιατο και βαζω λεμονι χυμο ενω χτυπαω μεχρι να γινει νερουλο αρκετα (δεν το θελω πολυ πιχτο και βαρυ για το μικρο). Ενω ειναι ζεστουλι αλλα οχι καυτο ριχνω μεσα το μισο απο το αυγολεμονο (παλι για να μην γινει βαρυ) και το αφηνω να σιγοβρασει για κανα 15 λεπτο. Μετα το περναω μιξερ οπως εχει ολο το μιγμα και βγαινει ενα πραγμα απιστευτο λεμε. Υφη κρεμμας-υπεροχη λεμε και γευση κοτοπουλο αυγολεμονο. Αφου το ζηλευω και κουτσοτρωω (κλεβω κουταλιες και εγω). Και ειναι και φοβερα δυναμωτικο σε αρρωστιες......:-D

:-D

Ελπιζω να βοηθησα

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Στην περίπτωσή σου τώρα... μπορείς να φτιάχνεις τους παντοκεφτέδες (έτσι θα τους λέμε για να συνεννοούμαστε) και να τους συνοδεύεις με μακαρονάκια ή χιλοπιτούλες :lol: θα τρώει το ζυμαρικό του αλλά θα τρώει και τα λαχανικά και τα όσπρια και δεν θα λέει κουβέντα :lol:

ευτυχώς ο μπαμπάς μας είναι μαγειρας!!!!!

γιατί εγώ από τη δεύερη εγκυμοσύνη και μετα εχω τσακωθεί με τη μαγειρική.....

τώρα κάνω προσπάθειες και στη ζαχαροπλαστική αλλά δε μου βγαίνει... :cool:

bounitsa, δεν ξερω αν πιστευεισ στην Αστρολογια, αλλ εχω να δηλωσω ευθαρσωσ οτι τα παιδακια γεννημενα 29/4 θα μπορουσαν να ζουν μονο με μακαρονια. και γω ενα τετοιο παιδακι ημουν.!!!ευτυχωσ οταν εμεινα εγκυοσ ανακαλυψα το κρεασ!!!!

λες να παίζει ρόλο η ημερομηνία γέννησης;;;;;;

κι εγώ τρελή μακαρονού.....

και ναι στην εγκυμοσύνη τη πρώτη έμαθα για τα καλά το κρεας.....

Διαφημίσεις

EMENA παντως μου ανοιξες την ορεξη...να σου πω, θα το φτιαξω αμεσα μπας κ φαει η μεγαλη λιγο κοτοπουλο...;)

Μια οι μερεντες μια τα αυγολεμονα και εγω πεινασα......:roll:

Kαι ο δικος μου γεννηθηκε 14- 4 και λυσσαει για μακαρονια μαλλον το εχουν τα κριαρακια.

Μπα ο αντρας μου ειναι κριαρι. Βλεπει μακαρονι και κανει εμετο.......

Μπας και μας χαλασω την ορε3η επιτελους......και χασουμε κανα κιλο.......

Μπα ο αντρας μου ειναι κριαρι. Βλεπει μακαρονι και κανει εμετο.......

Μπας και μας χαλασω την ορε3η επιτελους......και χασουμε κανα κιλο.......

ποια κιλα μωρέ;;;;;

αχ αχ... όσα δε πήρα στην εγκυμοσύνη θα τα πάρω τωρα..... σα το φάντασμα μεσα στη νύχτα να τρώω ότι σοκολατοειδή υτπάρχει στο σπίτι....

Εμποριου χαρα μου, δεν εχουμε ακρες με χωριο δυστιχως. Βραζω χυλοπιτιτσες με λιγο ανηθο και αλατακι (μια τσιμπια, αν ειναι κατω απο 2 απεφευγε να βαλεις εντελως) και ψηνω κοτοπουλο μπουτακι στον φουρνο (με μπουτι ειναι πιο νοστιμο το κρεατακι του). Μολις ψηθει το βαζω σε μεγαλα κομματια μεσα και χτυπαω ενα αυγο σε ενα πιατο και βαζω λεμονι χυμο ενω χτυπαω μεχρι να γινει νερουλο αρκετα (δεν το θελω πολυ πιχτο και βαρυ για το μικρο). Ενω ειναι ζεστουλι αλλα οχι καυτο ριχνω μεσα το μισο απο το αυγολεμονο (παλι για να μην γινει βαρυ) και το αφηνω να σιγοβρασει για κανα 15 λεπτο. Μετα το περναω μιξερ οπως εχει ολο το μιγμα και βγαινει ενα πραγμα απιστευτο λεμε. Υφη κρεμμας-υπεροχη λεμε και γευση κοτοπουλο αυγολεμονο. Αφου το ζηλευω και κουτσοτρωω (κλεβω κουταλιες και εγω). Και ειναι και φοβερα δυναμωτικο σε αρρωστιες......:-D

:-D

Ελπιζω να βοηθησα

α ευχαριστουμε πολυ πολυ!Θα το δοκιμασω λοιπον αφου παρω χυλοπιτες...οχι δεν ειμαστε δυο,ειμαστε 17μηνων οποτε το αλατι το αποφευγω ακομα κ επισης τρωμε αλεσμενα..οκ μας ανοιξες την ορεξη,να σαι καλα!:P:p:p

Θα σας αποκαλύψω ένα μυστικό της θείας μου. Το έκανε στα παιδιά της και στον άντρα της και συνεχίζει να το κάνει! Ό,τι δεν τρώνε... το κάνει κεφτέδες! Ρεβύθια σε κεφτέδες, σπανάκι σε κεφτέδες κ.λπ. Έτσι κατάφερε τα παιδιά της να τρώνε τα πάντα και να μην το ξέρουν!

Δεν μας δίνεις καμία συνταγή από την θεία σου για να αρχίσω να την εφαρμόζω κι εγώ γιατί δεν γίνεται μόνο ζυμαρικά ζυμαρικά ζυμαρικά...