Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Οχι στα σφινακια υπνου!

supermama

Recommended Posts

Μόλις ελαβα ενα μειλ απο το paidiatros com και ελεγε με λιγα λογια οτι τα σφινακια η οι σφηνες υπνου στα μωρα αν και στο παρελθον ειχαν εγκριθει, τωρα ομως με προσφατες νεες μελετες μας προειδοποιουν οτι ειναι επικινδυνα για το μωρο και οτι υπαρχουν περιπτωσεις θανατων απο ασφυξια. Εγω προσωπικα ειχα ενα απλο που απλα ακουμπουσα την πλατουλα του μωρου για να ναι σε ημιπλαγια θεση και βολευε πολυ. Να σημειωσω οτι το ειχα το πολυ μεχρι 2-2,5 μηνων που κοιματε ακομα χωρις να μπορει να μετακινει το σωματακι του. ετσι λοιπον το θεωρω καλο. Ηθελα ομως να σας το βαλω να το διαβασετε να το εχετε υποψη σας...

http://www.paidiatros.com/MAIN/article-467-0-0-0.aspx

1-2-3MPOMPIRES!!!

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

τωρα που το λες,του ειχα βαλει σφηνακι για να τον εχω να κοιμαται απο την αριστερη πλευρα,γιατι ειχε συνηθισει στη δεξια και το κεφαλακι του ειχε παρει ακανονιστο σχημα.

ενα βραδυ λοιπον τον βρηκα να εχει γυρισει το κεφαλακι του στα δεξια πολυ κοντα στο σφηνακι με κινδυνο να μη μπορει να ανασανει,και μια αλλη φορα,δε ξερω πως,το ειχε αναποδογυρισει και το ειχε φερει ακριβως πανω στα μουτρα του.

απο τοτε δε το ξαναβαλα

καλυτερα στραβο κεφαλι παρα να χουμε κανα ατυχημα

Από το άρθρο που διάβασα εγώ κατάλαβα ότι είναι "αν σου κάτσει ... άστα να πάνε". Υπάρχουν ένα σωρό λόγοι για να σου φύγει ένα παιδί στον ύπνο του και τελικά δε ξέρεις από τι να το πρωτοφυλάξεις. Λίγη θετική σκέψη, λίγη τύχη και όλα καλά θα πάνε, μην είμαστε υπερβολικές. Πάντως εγώ χρησιμοποίησα το σφηνάκι και στα 2 παιδιά και με βολεψε πολύ. Τώρα αν δείτε και τους θανάτους που αναφέρει είναι σαφώς ελάχιστοι σε σχέση με την παλινδρόμηση - αναρρόφηση που μπορεί να πάθει το παιδί και να πνιγεί.

εγω το σφηνακη που εχω ειναι μακρι για την πλατουλα κ ενα πολυ μικρο σφοθγκαρακι που ακουμπαει την κοιλητσα απαλα δεν μπορει να φτασει στο στομα κ να τον πνιξει το χρεισημοποιησα κ στην κορη μου κ στο γιο μου τωρα δεν βλεπω οτι υπαρχει κινδινος κ μεσα στην νυχτα το γυρναω πλευρο για να μην στραβοσει το κεφαλακι παντος αυτο ου εχω εγω δεν εχει καμια σχεση με αυτα που δειχνει η φωτο

PrEjp2.png

knDrp2.png

Xρησιμοποιησε και στα δυο μου παιδια σφινακι, αυτο που ειναι πιο μακρι πισω και εχει ενα μικρο κομματι μπροστα. Με βολεψε απιστευτα και μαλιστα καποια φορα στην κυριολοξια μας εσωσε οταν το μωρο μου ηταν στο πλαι και εκανε εμετο .

Διαφημίσεις

Xρησιμοποιησε και στα δυο μου παιδια σφινακι, αυτο που ειναι πιο μακρι πισω και εχει ενα μικρο κομματι μπροστα. Με βολεψε απιστευτα και μαλιστα καποια φορα στην κυριολοξια μας εσωσε οταν το μωρο μου ηταν στο πλαι και εκανε εμετο .

ναι ναι και γω αυτο ειχα και βολευε πολυ το μωρο μου. τουλαχιστον μεχρι να μπορει να κινητε. ενημερωτικα τοβαλα επειδη καιμενα μου το στειλαν.οχι τοσο να μη χρησιμοποιουμε απλα να προσεχουμε το σχεδιο που αγοραζουμε και να μην επαναπαυομαστε στην ασφαλεια του. κατα ταλλα εννοητε οτι βολευει!

1-2-3MPOMPIRES!!!

καλα όσο προχωράει η εγκυμοσύνη οι απορίες μου με το τι τελικα θα κανω πολλαπλασιάζονται. Μονο και μόνο επειδή διαβάζω διάφορα και διαφορες αποψεις.

αντε μπας και ξεκαθαρίσω το θεμα του υπνου και για τις υπολοιπες βλέπω.

λοιπον εχω αποκλεισει το μπρουμυτα τελικα στο πλάι η ανασκελα το μωρό? με σφηνάκι ή χωρις?

βοηθηστε καλε μανουλές να ξεκαθαρίσει το μυαλο της εγκυμονουσας που έχει πελαγώσει απο τώρα:-(

ccBbp2.png

εμεις ειχαμε μεχρι 3 μηνων περιπου ενα της chicco με ελαφρα δονηση και ηχο, σαν της καρδουλας της μαμας για να ηρεμει.. δεν ειχα δει κατι ανησυχητικο.. αλλα βρε παιδια, βγαζουν κατι, το εγκρινουν, το λανσαρουν και μετα ..οοοοοχιιιιιιιι ειναι επικινδυνο.. εμεις τι να κανουμε δηλαδη?? δεν ξερουν τι τους γινεται ολοι μου φαινεται..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Koritsia kalispera, Anna mou min anxonese, etsi ekana kai egw akouga diafora min xerontas ti einai swsto kai ti oxi, eidika an einai kai to prwto sou kai den exeis xanabrethei konta se neogenito trelenese.Na xereis oti o Theoulis den xerw pws sou dinei tin gnwsi na to kratas swsta kai na kaneis enstiktoidos oti einai kalitero gia to mwraki sou. Egw an kai nea mama kai asxeti entelws me to thema mia xara ta katafernw min xerodas pws kai min exodas boithia apo giagiades.Oson afora to sfinaki o mpoumpoukos mou einai ligotero apo 3minwn kai akoma to xrisimopoiw kai to briskw poli boliko mias kai thelei sinexeia na einai anaskela...

Fphzp3.png

εμεις ειχαμε μεχρι 3 μηνων περιπου ενα της chicco με ελαφρα δονηση και ηχο, σαν της καρδουλας της μαμας για να ηρεμει.. δεν ειχα δει κατι ανησυχητικο.. αλλα βρε παιδια, βγαζουν κατι, το εγκρινουν, το λανσαρουν και μετα ..οοοοοχιιιιιιιι ειναι επικινδυνο.. εμεις τι να κανουμε δηλαδη?? δεν ξερουν τι τους γινεται ολοι μου φαινεται..
ακριβώς αυτο δεν ξερουν τι τους γινεται και μας μπερδευουν

Koritsia kalispera, Anna mou min anxonese, etsi ekana kai egw akouga diafora min xerontas ti einai swsto kai ti oxi, eidika an einai kai to prwto sou kai den exeis xanabrethei konta se neogenito trelenese.Na xereis oti o Theoulis den xerw pws sou dinei tin gnwsi na to kratas swsta kai na kaneis enstiktoidos oti einai kalitero gia to mwraki sou. Egw an kai nea mama kai asxeti entelws me to thema mia xara ta katafernw min xerodas pws kai min exodas boithia apo giagiades.Oson afora to sfinaki o mpoumpoukos mou einai ligotero apo 3minwn kai akoma to xrisimopoiw kai to briskw poli boliko mias kai thelei sinexeia na einai anaskela...
να χαιρεσαι το ζουζουνακι σου:-D ναι το πρωτο μου ειναι οκ οτι θα μιλήσει το ενστικτο αλλα τα πρακτικα ειναι το θέμα μου. συγκεκριμενα επαφη ειχα και πολλη στενη και προσφατα με δυο νεογέννητα αλλα εκει ακολουθεις τις οδηγιες της μαμας τους. και τα κρατουσα και μπανιο τα εκανα και τα τάιζα αλλα τώρα σε θεματα ασφαλειας την ευθυνη την είχε άλλος. η μια κοπελα χρησιμοποιουσε αποκλειστικα σφηνακι η αλλη ανασκελα εγω τωρα τι να κανω η αληθεια ειναι οτι το ανασκελα δεν μου πολυκαθεται καλα μου φαινεται πιο νορμαλ το πλαϊ. θα δειξει τι να πω η αμοιρη:?:
ccBbp2.png

Διαφημίσεις

εμένα πάντως μου θυμίζει μέγκενη και προσωπικά δεν θα ήθελα με τίποτα να κοιμάμαι εκεί μέσα.

και στα τρια παιδιά μου, τύλαγα μια πετσέτα σε ρολό και την έβαζα πίσω από την πλάτη τους.

...δηλ. τώρα το εφαρμόζω στην μπέμπα

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

καλα όσο προχωράει η εγκυμοσύνη οι απορίες μου με το τι τελικα θα κανω πολλαπλασιάζονται. Μονο και μόνο επειδή διαβάζω διάφορα και διαφορες αποψεις.

αντε μπας και ξεκαθαρίσω το θεμα του υπνου και για τις υπολοιπες βλέπω.

λοιπον εχω αποκλεισει το μπρουμυτα τελικα στο πλάι η ανασκελα το μωρό? με σφηνάκι ή χωρις?

βοηθηστε καλε μανουλές να ξεκαθαρίσει το μυαλο της εγκυμονουσας που έχει πελαγώσει απο τώρα:-(

Αννα μου δεν ειναι τοσο δυσκολα τα πραγματα! αυτο που λεω ειναι το πιο ''ασφαλες'' αν μπορω να πω τη λεξη. ναι οχι ανασκελα αλλα ουτε και μπρουμητα. στο πλαι ειναι το καλητερο. εγω η αληθεια διαβαζα παρα πολλα ακουγα και αλλα τοσα αλλα τελικα ακολουθουσα το νστικτο μου σε τετοια. σκεφτομουν δηλ αν εγω θα ημουν ετσι θα βολευομουν? αν με ταιζαν ετσι θα βολευομουν? αν απαντουσα ναι τοτε ολα καλα. μην ειμαστε υπερπροστατευτικες. στην πραγματικοτητα το μωρακι μας ειναι απλα ενας ανθρωπος που στα περισσοτερα πραγματα ειμαστε ιδιοι. ( αν θεωρουμε εμεις πχ οτι εξω κανει πολυ ζεστη ε δε θα σκεπασουμε το μωρο με χοντρη κουβερτα επειδη ''ειναι μωρο...'') ελπιζω να καταλαβαινεις τι θελω να πω.

Το σφηνακι που λεω επισης να φανταστεις οτι το ειχα μαζι στο νοσοκομειο που χρειαστηκε να νοσηλευτει ο γιος μου 42 ημερων. ολοι οι γιατροι ειχαν εντυπωσιαστει και μου ειπαν οτι ειναι πολυ καλο! θα προσπθησω να βαλω φωτο να δεις πιο εννοω

1-2-3MPOMPIRES!!!

Κι εμένα στο μαιευτήριο οι βρεφοκόμοι μου είχαν δείξει πώς να διπλώνω στα στρωσίδια δημιουργώντας ένα "μαξιλαράκι" στην πλάτη του μωρού. Απλό, γρήγορο, ασφαλές... ;)

Το σφηνάκι... μου φαινόταν να έχει μεγάλη κλίση και να δυσκολεύει τα παιδιά στον ύπνο (άλλο που δεν μπορούν να το εκφράσουν).

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

εμενα μου αγορασε η πεθερα μου ενα τετοιο κ σκεφοτμαι να το πεταξω.ηθελα να ξερα ποιο τσακαλι το σχεδιασε. εχει ενα φερμουαρ απο την εσωτερικη του μερια εκει δλδ που ακουμπαει το μωρο κ επειδη εγω σε καθε γευμα τησ αλλαζω θεση για να μην πιανεται οταν την βαζω απο κατω την ακουμπαει το φερμουαρ πισω στον αυχενα.δεν ειναι επικινδυνο αυτο για οταν θα μεγαλωσει λιγο ακομα???δεν θα πρεπε το φερμουαρ να βρισκεται στην εξωτερικη μερια απο το σφημακι ετσι ωστε να μην ερχετε σε επαφη με το μωρο???κ σιγα την δουλεια που κανει εγω την μπεμπα ολο ανασκελα την βρισκω

Από το άρθρο που διάβασα εγώ κατάλαβα ότι είναι "αν σου κάτσει ... άστα να πάνε". Υπάρχουν ένα σωρό λόγοι για να σου φύγει ένα παιδί στον ύπνο του και τελικά δε ξέρεις από τι να το πρωτοφυλάξεις. Λίγη θετική σκέψη, λίγη τύχη και όλα καλά θα πάνε, μην είμαστε υπερβολικές. Πάντως εγώ χρησιμοποίησα το σφηνάκι και στα 2 παιδιά και με βολεψε πολύ. Τώρα αν δείτε και τους θανάτους που αναφέρει είναι σαφώς ελάχιστοι σε σχέση με την παλινδρόμηση - αναρρόφηση που μπορεί να πάθει το παιδί και να πνιγεί.

Και ργω οπαδος του ειναι να μην σου κατσει! Παντως: επειδη ειχα ακουσει οτι τα παιδια τα κοιμιζουν στο πλαι στην ελλαδα ειχα παρει ενα τετοι σφηνακι στο νοσοκομιο. Στο πρωτο μου το πεκαξε στα μουτρα η νοσοκομια γιατι εδω τα παιδια κοιμουνται ανασκελα. Πειρα ενα για ανασκελα αλλα παλι δεν γλυτωσαμε το πλακουτσο κεφαλι. Στο δευτερο επειδη ειχε αναροφησημου το εβαλαν απο το νοσοκομιο στο πλαι οποτε με βολεψε για να του αλλαζω πλευρα. Εγω η μονη παρενεργια που ειδα ειναι οτι μεχρι 6 μηνων που τους ειχα στα σφηνακια δεν εκαναν καμια προσπαθια να γυρισουν. Απο την αλλη ομως οταν τα καταφεραν και γυρισαν ηταν ικανοι να παρουν την θεση που θελουν και δεν ξυπναγαν γιατι πχ γηρησαν μπορουμυτα και δεν μπορουσαν να ξαναγυρισουν ανασκελα...

Παντως ειναι θεμα καθε μανουλας και του γιατρου της αν και ειναι καλυτερο κατα την γνωμη μου το σφηνακι απο την πετσετουλα που εβαζαν παλια για να στερεωσουν την πλατουλα του μωρου..

Διαφημίσεις

εγω παλι χρησιμοποιησα κατι κυλινδρικα που υπαρχουν στο τζαμπο,εχει και ενα πανι απο κατω για να κολανε οι κυλινδροι αλλα της το ειχα μεχρι 2,5μηνων γιατι ουτως η αλλως μετα τα εσπρωχνε με το σωματακι της και τα εβγαζε οποτε δεν υπηρχε λογος να υπαρχουν...θελουν προσοχη ολα αυτα και οσο για την θεση εγω την εβαζα παντα στο πλαι κ την αλλαζα πλευρα για να μην πιανετε οσο ητανε βρεφος και οσο μεγαλωνε την αφηνα και ανασκελα..