Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προβλημα με την ανηψια μου.

Recommended Posts

Καλησπερα σας η αδελφη μου εχει δυο μωρακια 2 και 5 ετων(χωρισμενη:() και η μεγαλη εδω και καμια δεκαρια μερες παει στο νηπιο,προνηπιο.Το προβλημα ειναι πως οχι μονο κλαιει και δεν θελει να πηγαινει αλλα κανει και εμετους πραγμα που με ανησυχει πολυ,υπαρχει περιπτωση να την πειραζει καποιος εκει η να εχει πεσει σε καμια δυσκαλα-ζωο που να της φωναζει ή ειναι κατι που απλα μπορει να συμβει και ειναι ας πουμε φυσιολογικο?Τι λετε?

Διαφημίσεις

Ίσως θα πρέπει να συζητήσετε μαζί της τι είναι αυτό που την ενοχλεί και δεν θέλει να πάει στο σχολείο. Έχει να κάνει με τους συμμαθητές της ή με την δασκάλα. Από την άλλη καλό είναι να μιλήσετε με την δασκάλα της μιας και εκείνη από εμπειρία και μόνο στα παιδιά ίσως έχει αντιληφθεί την αιτία.

Και μια ερώτηση είναι η πρώτη φορά που πάει στο σχολείο, γιατί αν είναι όλα τα παιδάκια έχουν λίγο πολύ πρόβλημα προσαρμογής.

O5X4p2.png 

καλημερα,

επειδη εχω δουλεψει σε νηπιαγωγειο συνηθως καθε χρονια υπαρχουν ενα-δυο παιδακια που κλαινε πολυ σε σημειο να κανουν και εμετο

οι νηπιαγωγοι που εχει τυχει να συνεργαστω ετυχε να γνωριζουν και να χειριζονται καλα υτα τα θεματα

παντως ακομα ειναι πολυ νωρις, μερικες φορες τραβαει και μεχρι τα χριστουγεννα

σιγα σιγα η αδερφη σου θα ηταν καλο να γνωρισει μαμαδες και να τις καλεσει στο σπιτι για καφε με τα παιδακια τους ετσι ωστε να εξοικοιωθει μαζι τους στο δικο της χωρο

η μικρη σταματαει μετα απο λιγο το κλαμα;

ο μικρος μενει με τη μαμα στο σπιτι

παντως φαινεται να ειναι μια τυπικη κατασταση προσκολλησης και δυσκολιας αποχωρισμου που συμβαινει καθε χρονο στα νηπιαγωγεια

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

Τι μου θύμησες. Όταν πήγα έγω 1η δημοτικού ο αδερφός μου ξεκινούσε νήπιο. Κάθε πρωι τον έπαιρνα και πηγαίναμε. Μέναμε τότε σε χωριό και η απόσταση ήταν δεν ήταν 500 μέτρα και όλοι γνωστοί. Λοιπόν μέχρι να φτάσουμε είχε κάνει 4 φορές εμμετό από το άγχος του. Και άλλες τόσες έκανε μέσα στην τάξη. Μετά το 2μηνο ηρέμησε. Κάποια παιδιά θέλουν λίγο χρόνο παραπάνω. Και δικός μου τις 2 πρώτες ημέρες στον παιδικό από το κλάμα έκανε εμμετο και γενικά όποτε κλέει ακόμα και στο σπίτι κάνει εμμετο. Ευτυχώς τώρα στον παιδικό έχει συνηθήσει και παίζει μια χαρά.

,υπαρχει περιπτωση να την πειραζει καποιος εκει η να εχει πεσει σε καμια δυσκαλα-ζωο που να της φωναζει ή ειναι κατι που απλα μπορει να συμβει και ειναι ας πουμε φυσιολογικο?Τι λετε?

αφηνω ασχολιαστη την ωραια φραση που βιαστηκες να χρησιμοποιησεις..

Διαφημίσεις

αφηνω ασχολιαστη την ωραια φραση που βιαστηκες να χρησιμοποιησεις..

Τρώμε τόσα χρόνια στα Πανεπιστήμια να σπουδάζουμε για να ασχοληθούμε με την εκπαίδευση και επειδή μια φορά μια νηπιαγωγός μπορεί να βγήκε απο τα ρούχα τις (γιατί είχε να κάνει ίσως με συγκεκριμένες συμπεριφορές) όλοι αυτομάτως είμαστε ζώα! Τι να σχολιάσεις απο κει και πέρα...

ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί ζώα υπάρχουν .

γιατι πολύ απλα υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ ζωα ...

ενα πανεπιστήμιο δεν μας δίνει και την βούλα του

πνευματικού ηθικού σκεπτόμενου ευαίσθητου ανθρώπου ...

είπε αν δεν κάνω λάθος

η να εχει πεσει σε καμια δυσκαλα-ζωο που να της φωναζει
δεν είπε : είστε ζώα ... έδωσε το ενδεχόμενο της τύχης ......

(είναι να μην σου τύχει ...που λεμε ...να μην σου κάτσει το λάχείο , να μην πεσει σε ζώο γιαρό ... κλπ κλπ)

μην έιστε τόσο εύθικτες... δεν μιλάει για όλο το κλάδο θέλω να πιστεύω γιατι αλλιως μιλάμε για ΑΦΕΛΙΑ ) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΌΒΩ :-)

είπε ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ...ΖΩΟ ;;;;

στο θέμα μας ΤΩΡΑ

σε στιγμές έντασης φίλε- φίλη μου τα παιδία ΝΑΙ συμβαίνει να κάνουν και εμμετο (μεταξύ αλλων )

και για μπορέσω εγω πρσωπικά να σε βοηθήσω θα χρειαστω και αλλες πληρόφορίες

πάει νήπιο ή προνήπιο;

έχει έρθει ξανα σε επαφή σε σχολικό περιβάλλον ή είναι η πρώτη χρονία;

ο χωρισμός πότε έγινε;

οι σχεσεις των γονιών μεταξύ τους πως θα τις χαρακτήριζες;

ποια η επαφή του πατέρα με τα παιδια;

εχετε ενδείξεις για το σχολικό περιβάλλον ;

όλα τα αλλα βένουν καλός δλδ η εργασία των γονιων (ξεχωριστα) και οι σχεσεις (διεκπεραιωτηκές και συναισθηματικές )των γονιων μεταξύ τους ;

η άρνηση για παρουσία στο σχολείο ήρθε ξαφνικά ; (δλδ 2 εβδομάδες πηγε το παιδι μια χαρα και μετα ξαφνικά δεν ήθελε; )

το παιδι το ρωτήσατε γιατι;

το παιδι αν το ρωτήσατε γιατι, ότι και να σας είπε, ρωτήσατε Π ΩΣ ΝΙΩΘΕΙ ;

εχω κι αλες ερωτήσεις ...

η διάγνωση απο το διαδίκτυο είναι επικίνδυνη :-) να ξέρεις ...γενικά !

σας εύχομαι τα καλύτερα

ότι υπάρχουν εκαπιδευτικοί ζώα υπάρχουν

γιατι πολύ απλα υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ ζωα ... ενα πανεπυστημιο δεν μας δίνει και την βούλα του πνευματικού ηθικού σκεπτόμενου ευαίσθητου ανθρώπου ...

Οχι το Πανεπιστημιακό πτυχίο δεν λέει κατι, πέρα απο το οτι κατα πάσα πιθανότητα ο άνθρωπος που το κατέχει (όχι το ζωο) έχει κάνει μια συνειδητή επιλογή και μια προσπάθεια να μάθει κάτι σοβαρα για να κάνει και τη δουλειά του (στην προκειμένη στο Νηπιαγωγείο) επαρκώς.

Απο κει και πέρα όμως, οι χαρακτηρισμοί ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ τον μη σκεπτόμενο άνθρωπο....για να χρησιμοποιήσω τη φράση σας.

Οχι το Πανεπιστημιακό πτυχίο δεν λέει κατι, πέρα απο το οτι κατα πάσα πιθανότητα ο άνθρωπος που το κατέχει (όχι το ζωο) έχει κάνει μια συνειδητή επιλογή και μια προσπάθεια να μάθει κάτι σοβαρα για να κάνει και τη δουλειά του (στην προκειμένη στο Νηπιαγωγείο) επαρκώς.

Απο κει και πέρα όμως, οι χαρακτηρισμοί ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ τον μη σκεπτόμενο άνθρωπο....

ταυτίζεσαι ..κακός !

δεν θα ήθελα να συνεχίσω την κουβέντα για αυτο το θεμα γιατι αν την συνέχιζα θα σου ελεγα οτι η ΔΙΚΗ ΣΟΥ συνηδητη επιλογη δεν αποτελει τον κανόνα του ελληνικού πληθυσμού ή του παγκόσμιου γενικότερα σε θέματα επιλογής επαγγελματικού προσανατολισμου ..και επειδή εγω μένω στην Ελλαδα ξέρω πολύ λίγους έφηβους που να κάνουν επιλογή μηχανογραφικού ΣΥΝΕΙΔΙΤΗ ... (δλδ αν είναι συνειδητη όπως ο κολλητός μου είχε πει εγω θα δηλώσω μόνο εκει ΕΚΕΙ θέλω να παω δεν βάζω τιποτα αλλο ...! ) αλλα και ...γενικότερα

εχω να κάνω κουβέντα επι του θέματος απλα πιστεύω οτι εδω Δ Ε Ν αιναι το θέμα αυτο !

το δειχνουν με τη βουλα ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ

εκτως και αν κάποιος μπορέι να κάνει ψυχογραφημα απο ένα ποστ ή σε ενα ποστ !

εγω τόσα χρόνια στο κουρμπετι ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ

αλλα σόρι αντικειμενικά ΔΕΝ ΕΧΕΙς ΓΝΩΡΙΣΕΙς ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΖΩΑ ;;;;

αυτο με την βουλα ειναι απόλυτο και αν είσαι του επαγγελματος θα έπρεπε να είσαι λίγο πιο .... ελαστική θα το ελεγα !

:wink:

φιλικα

Θεωρώ οτι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί, ειδικά του κλάδου μας είναι πολύ αξιόλογοι. Και πολύ συνειδητά προσπαθούν χρόνια ολόκληρα να διοριστούν για να κάνουν τη δουλειά που σπούδασαν αφού έχουν περάσει τα 40 κύματα σε διάφορες λιγότερο σχετικές (παιδικοί σταθμοί, παιδότοποι κτλ). Στα περισσότερα επαγγέλματα υπάρχουν και κάποιοι που δεν είναι ας το πούμε επαρκείς στη δουλειά τους, συμφωνώ. Λέει αυτό όμως: "μη πέσει σε ζώο" οτι είναι δηλαδή τόσο δεδομένο οτι υπάρχουν πολλά ζώα στο χώρο μας. Εγω έτσι το εξέλαβα και με πείραξε. Δεν έχει νόημα η κουβέντα, ας πούμε λοιπόν οτι είναι παραξενιά δικιά μου!

Καλό βράδυ.

Διαφημίσεις

αν ειναι "ζωο" η οχι μπορει να κριθει αργοτερα με αποδειξεις.στη συγκεκριμενη περιπτωση ο φιλος μας βιαστηκε να δωσει χαρακτηρισμο χωρις να εχει υπαρξει καμια αιτιλογηση

Nα απαντήσω πρώτα στο ερώτημα του ανθρώπου γιατί αυτό μας καίει και μετά θα πω τα υπόλοιπα.

Όπως πολύ σωστά επεσήμανε η aria οι διαγνώσεις μέσω διαδικτύου είναι παρακινδυνευμένες. Αν μπορούσες όμως να απαντήσεις στα ερωτήματα που σου έθεσε θα είχαμε μια πιο σφαιρική εικόνα της κατάστασης και θα ήταν ευκολότερο να σου απαντήσουμε και να σου παράσχουμε ουσιαστικότερη βοήθεια.

Και τα τρία ενδεχόμενα που ανέφερες είναι πιθανόν να ισχύουν (όπως επίσης μπορεί να ισχύουν και χίλια δύο άλλα πράγματα).

Πολλά παιδάκια δε θέλουν να πάνε σχολείο και από το πολύ κλάμα και το άγχος κάνουν εμετούς ή εμφανίζουν διάφορα άλλα ψυχοσωματικά συμπτώματα.

Επίσης πολύ πιθανόν είναι να μην έχει κάνει ακόμη φίλους ή να τσακώνεται με κάποιο παιδάκι και να την τρομάζει η σκέψη του σχολείου.

Και τέλος για τη δασκάλα δε θα είναι η πρώτη φορά που ακούμε για κακές ή λανθασμένες συμπεριφορές από την πλευρά των εκπαιδευτικών (και πριν με κατηγορήσουν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί πως τα βάζω με τη δασκάλα θα πω για μια ακόμη φορά κάτι χιλιοειπωμένο - σε όλους τους κλάδους υπάρχουν κακοί επαγγελματίες και ο δικός μας δεν αποτελεί εξαίρεση δυστυχώς και μια βόλτα στο διάφροα θέματα του forum το αποδεικνύει αυτό :( )

Επίσης υπάρχουν και άλλα δεδομένα που θα έπρεπε να λάβeτε υπόψην - π.χ. τι κατάσταση επικρατεί στο σπίτι και πως νιώθει το παιδί με όλα αυτά που του συμβαίνουν (χωρισμός γονέων = στέρηση του ενός εκ των δύο γονέων και σχολείο= στέρηση και του άλλου γονέα οπότε το παιδί βιώνει ακόμη εντονότερα το άγχος του αποχωρισμού).

Φυσικά αν δε μας δώσεις μια ολοκληρωμένη εικόνα όλα αυτά θα είναι υποθέσεις...

Τώρα που απάντησα στο θέμα θα ήθελα να πω πως μπορεί ο χαρακτηρισμός ζώον να μην ήταν και πολύ ευγενικός αλλά εγώ προσωπικά δεν το εξέλαβα ως μομφή κατά του κλάδου των εκπαιδευτικών - "ζώα" εκπαιδευτικοί μπορεί να υπάρξουν απλούστατα γιατί μπορούν να υπάρξουν "ζώα" άνθρωποι (πάλι δανείζομαι τη σκέψη της arias) άσχετα από τη μόρφωση τους...

Αν και εγώ προσωπικά δε συνηθίζω χαρακτηρίζω τους αναίσθητους, άξεστους, σκληρούς κ.λπ. ανθρώπους ζώα (αφενός γιατί το θεωρώ προσβλητικό για τα ζώα κι αφετέρου μου αρέσει να είμαι ακριβής στις περιγραφές και με μια λέξη μόνο δεν καλύπτομαι ;) ) έχω ακούσει άπειρες φορές να γίνεται αυτό... Η λέξη ζώον στον καθημερινό λόγο αν ξεφύγουμε από την κυριολεκτική έννοια της έχει συνδυαστεί με με διάφορα χαρακτηριστικά και και έτσι πολύ συχνά χρησιμοποιείται για να περιγράψει μονολεκτικά ένα άτομο που υπό άλλες συνθήκες θα το περιγράφαμε σε μια παράγραφο. Για παράδειγμα στο forum χρησιμοποιείται ευρύτατα ο όρος ζώον για να περιγράψει κατά κύριο λόγο τα πεθερικά...

Κι επειδή πήρα φορά και μια δεν είμαι δικηγόρος αλλά δασκάλα το κόβω εδώ...

Το βασικό μας πρόβλημα είναι το κοριτσάκι που προφανώς έχει πρόβλημα με το σχολείο του και εκεί ας επικεντρωθούμε όλα τα άλλα είναι ήσσονος σημασίας...

*