Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Είμαι στην 34η εβδομάδα κύησης και από εκεί που το μωράκι μου ήταν πάρα πολύ ζωηρό, ξαφνικά έχει 3 μέρες που ηρέμησε πάρα πολύ. Μάλιστα την πρώτη μέρα το ένιωσα μόνον 2 φορές όλη την μέρα να κουνιέται από εκεί που δεν περνούσε ούτε ώρα χωρίς να το νιώσω. Επίσης, οι κινήσεις του έχουν γίνει πολύ νωχελικές, αργές, πολύ περίεργες... 'Εχει συμβεί σε καμμιά σας αυτό? Ξέρω ότι όσο περνάνε οι εβδομάδες θα λιγοστεύουν οι κινήσεις λόγω έλλειψης χώρου, αλλά αυτό μου φάνηκε ότι έγινε πολύ απότομα...

Διαφημίσεις

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Είμαι στην 34η εβδομάδα κύησης και από εκεί που το μωράκι μου ήταν πάρα πολύ ζωηρό, ξαφνικά έχει 3 μέρες που ηρέμησε πάρα πολύ. Μάλιστα την πρώτη μέρα το ένιωσα μόνον 2 φορές όλη την μέρα να κουνιέται από εκεί που δεν περνούσε ούτε ώρα χωρίς να το νιώσω. Επίσης, οι κινήσεις του έχουν γίνει πολύ νωχελικές, αργές, πολύ περίεργες... 'Εχει συμβεί σε καμμιά σας αυτό? Ξέρω ότι όσο περνάνε οι εβδομάδες θα λιγοστεύουν οι κινήσεις λόγω έλλειψης χώρου, αλλά αυτό μου φάνηκε ότι έγινε πολύ απότομα...

γιατι δεν πασ στο γιατρο σου να κανεισ ενα υπερηχο?εφαγεσ κατι γλυκο η ηπιεσ λιγη πορτοκαλαδα?μπορει να ειναι κατι τυχαιο!αλλα γιατι να μην το δεισ?

εγω δεν έχω γίνει ακομα μανουλα αλλα θα σου προτεινα να παρεις τηλ τον γιατρό μήπως πρέπει να πας να σε δει,μη το αμελήσεις μπορεί να μην είναι τίποτα αλλα γιατί να μην το σιγουρέψεις??

YiMXp3.png

Εγω ειμαι στην 30η εβδομαδα και μου εχει συμβει αρκετες φορες εκει που τη νιωθω συνεχεια να κουνιεται ξαφνικα για κανα 2 μερες ειναι πολυ ησυχη και οτι και να φαω δεν αλαζει η κατασταση μετα ξαφνικα ξαναρχιζει. Και γω αγχωνομαι αλλα ο γιατρος μου μου ειπε οτι ειναι και αναλογως τη θεση που εχει και να μην ανυσυχω. Μπορει απλα να ξεκουραζετε το νινι σου. Μιλα και με τον γιατρο σου βεβαια.

Σίγουρα πρώτα από όλα θα πρέπει να μιλήσεις με τον γιατρό σου αλλά μην ξεχνάς ότι είσαι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και το μωρό μεγαλώνει επόμενως και οι κινήσεις σου λιγοστεύουν.

O5X4p2.png 

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΜΕΡΑ! μην ανησυχείς και σε μένα το ίδιο συνέβη. Είμαι στα μέσα της 39ης και όταν ήμουν στη δική σου το είχα αυτό για δυο μέρες. Βέβαια αν θες να ησυχάσεις εντελώς μόνο μέσω του γιατρού θα γίνει αυτό. Αλλά συμβαίνει...

• 1 month later...

Ρε κορίτσια είμαι 28 εβδ. κι έχει 2 μέρες (και ιδιαίτερα σήμερα) που το μωρό είναι πολύ ήσυχο! Το αισθάνομαι να κάνει κινήσεις αλλά είναι πιο λίγες και λιγότερο έντονες θα έλεγα. Θέλω πάρα πολύ να πάω στο γιατρό να δω αν είναι καλά. Το ραντεβού μας είναι την Πέμπτη και δεν ξέρω τι να κάνω... φοβάμαι να περιμένω... αλλά από την άλλη 3 μέρες είναι... :(

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Ρε κορίτσια είμαι 28 εβδ. κι έχει 2 μέρες (και ιδιαίτερα σήμερα) που το μωρό είναι πολύ ήσυχο! Το αισθάνομαι να κάνει κινήσεις αλλά είναι πιο λίγες και λιγότερο έντονες θα έλεγα. Θέλω πάρα πολύ να πάω στο γιατρό να δω αν είναι καλά. Το ραντεβού μας είναι την Πέμπτη και δεν ξέρω τι να κάνω... φοβάμαι να περιμένω... αλλά από την άλλη 3 μέρες είναι... :(

Νικουδακι πιστευω πως δν ειναι τπτ,απλα ξεκουραζετε το μωρακι σου,η κοιμαται.......γιατι δν παιρνεις τηλ τον γιατρο σου,να του πεις τι συμβαινει μηπως δεχτει να σε δει νωριτερα.......:?::?::?::?:

αν και πραγματικα νομιζω πως το μωρακι σου ειναι μια χαρα...........

Μου ετυχε και μενα και ημουν διακοπες Χαλκιδικη. Παιρνω τηλ τον γιατρο μου και μου λεει οτι μαλλον δεν ειναι τιποτα αλλα για να μαστε σιγουροι να κατεβω Διαβαλκανικο να μπω στον καρδιοτοκογραφο οπως και εκανα. Τελικα ηταν ιδεα μου...ομως εκει οι μαιες με μαλωσαν λεγοντας μου οτι δεν επρεπε να περιμενω τοσο (αν κατι ηταν στραβο μια στις 1000). Μην αγχωνεσαι μαλλον κοιμαται το μικρουλι αλλα μιλα και με τον γιατρο σου να σου φυγουν οι υποψιες.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Νομίζω αυτό θα κάνω... θα πάρω το γιατρό τηλ. κι ανάλογα με το τι θα μου πει θα πράξω! Πάντως χτες βράδυ δεν ήμουνα καλά κι έκανα εμετό και το μωρό έγινε ανήσυχο... φαίνεται από την αναστάτωση του οργανισμού. Ευχαριστώ κορίτσια...

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Διαφημίσεις

Και σε μενα συμβαινει αυτο ειμαι στην 39 εβδομαδα και η μπεμπα ειναι πολυ ησυχη τις δυο τελευταιες εβδομαδες.Ειδικα πριν 3 μερες την αισθανομουν πολυ λιγο και ειχα ανυσηχησει πολυ αλλα χθες το βραδυ εκανε διαφορα και καταλαβα οτι μαλλον κοιματε περισσοτερο τωρα. Σημερα εχω και γιατρο οποτε θα ηρεμησω ακομα περισσοτερο που θα τη δω την μπουμπου μου.

Εγω ειμαι στην 30η εβδομαδα και μου εχει συμβει αρκετες φορες εκει που τη νιωθω συνεχεια να κουνιεται ξαφνικα για κανα 2 μερες ειναι πολυ ησυχη και οτι και να φαω δεν αλαζει η κατασταση μετα ξαφνικα ξαναρχιζει. Και γω αγχωνομαι αλλα ο γιατρος μου μου ειπε οτι ειναι και αναλογως τη θεση που εχει και να μην ανυσυχω. Μπορει απλα να ξεκουραζετε το νινι σου. Μιλα και με τον γιατρο σου βεβαια.

και εγώ αυτο παθαίνω με τον μπέμπη μου και ανυσηχώ αυτές τις μέρες.....Κουνιέτε αλλά ήρεμα...Μετά ξανα αρχισει να κοπανιέτε και να βαράει στο γήπεδο κλωτσιές!!!

Νικουδάκι δεν νομίζω ότιυπάρχει πολύ ανυσηχία αλλά πάρε τον γιατρό σου να πας απο κεί να το ακούσεις και να ηρεμήσεις!!!!

Κορίτσια πήρα χτες τον γιατρό μου τηλ. και μου είπε να πάω να με δει. Τελικά δόξα τω Θεώ όλα καλά... Νομίζω πως μέχρι να γεννήσω θα ασπρίσουν τα μαλλιά μου!!! :)

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Κορίτσια πήρα χτες τον γιατρό μου τηλ. και μου είπε να πάω να με δει. Τελικά δόξα τω Θεώ όλα καλά... Νομίζω πως μέχρι να γεννήσω θα ασπρίσουν τα μαλλιά μου!!! :)

Γεια σου Νικουδάκι! Μην ανησυχείς όλες το ίδιο νιώθουμε.Εγώ απο τον 7ο άρχισα να τρελαίνομαι.Όλο έλεγα ότι δεν νιώθω το μωρό και αγχωνα και τον άντρα μου! Βρες κάτι που όταν το τρως του αρέσει πολυ! ;)

v0Zqp3.png 34ef5a11df.png

Μια απο τα ιδια κ εγω. Εχει 2 μερες που δεν τον αιθανομαι οπως πριν. Δεν ειναι τοσο κινητικος βεβαια εφαγα σοκολατα το μεσημερι και μου εδωσε 2-3 κλωτσιες αλλα αυτο ηταν οχι το συνεχομενο στριφογυρισμα που ειχε τις αλλες μερες. Μπαινω σημερα στον 7ο μηνα παιζει ρολο αυτο? Θα πρπει μηπως να ανησυχησω σοβαρα?

ο πρίγκιπας μου..

Διαφημίσεις

Μια απο τα ιδια κ εγω. Εχει 2 μερες που δεν τον αιθανομαι οπως πριν. Δεν ειναι τοσο κινητικος βεβαια εφαγα σοκολατα το μεσημερι και μου εδωσε 2-3 κλωτσιες αλλα αυτο ηταν οχι το συνεχομενο στριφογυρισμα που ειχε τις αλλες μερες. Μπαινω σημερα στον 7ο μηνα παιζει ρολο αυτο? Θα πρπει μηπως να ανησυχησω σοβαρα?

και εγω ετσι ειμαι εδω και δυο μερες ειναι αρκετα ησυχη τη καταλαβαινω τη μπουμπου αλλα οχι εντονα οπως αλλες φορες.πολυ λιγα πραγματα.δε θελω ομως να ανυσηχω πιστευω οτι δυσκολευεται λογω θεσης και χωρου!

KLinp2.pngjvcQp2.png

Τελικά όπως φαίνεται όλες μας λίγο-πολύ έχουμε τα ίδια θέματα. Αυτό θα έλεγα ότι είναι καθησυχαστικό... μάλλον έχει να κάνει με τη θέση που παίρνει κατά διαστήματα το μωρό στην κοιλιά μας. Ο Θεός να προσέχει τα μωράκια μας...

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

για να το κάνετε να κινηθεί και να ησυχάσετε σε περίπτωση που έχει περάσσει αρκετό διάστημα από την προηγούμενη φορά που το νιώσατε, ξαπλώστε ανάσκελα! αυτή η στάση το "ενοχλεί" και σας κλωτσάει για να βολευτεί καλύτερα! Σε μένα πάντως αυτό έπιανε, ούτε οι σοκολάτες ούτε τίποτα άλλο... εξάλλου μην ξεχνάτε πως στους τελευταίους μήνες είναι στριμωγμένο, άρα δεν κινείται αρκετά, μόνο κλωτσάει, και επίσης ότι κοιμάται περίπου 20 ώρες /24ωρο, και μπορεί να είναι ξύπνιο όταν κοιμάστε εσείς και έτσι δεν το καταλαβαίνετε!

geia sas koritsia egw briskomai stin 33h bdomada tis egkumosunis mou kai einai stigmes pou anusuxw gia ton mpempi mou giati de kineitai toso oso tous proigoumenous mines..bebaia einai kati fusiologiko giati meiwnetai o xwros tou.ennoeitai oti me agxwnei alla otan ton niwsw estw kai ligo iremw arketa..emena me anusuxei i meiwsi tou amniakou ugrou..an gnwrizete mporeite na mou peite ti akribws einai kai ti kindunous epifulasei?

geia sas koritsia egw briskomai stin 33h bdomada tis egkumosunis mou kai einai stigmes pou anusuxw gia ton mpempi mou giati de kineitai toso oso tous proigoumenous mines..bebaia einai kati fusiologiko giati meiwnetai o xwros tou.ennoeitai oti me agxwnei alla otan ton niwsw estw kai ligo iremw arketa..emena me anusuxei i meiwsi tou amniakou ugrou..an gnwrizete mporeite na mou peite ti akribws einai kai ti kindunous epifulasei?

Καλησπέρα! Διανύω την 37η εβδομάδα και ευτυχώς ο μπέμπης κινείται πολύ συχνά. Εχώ κι εγώ ένα θεματάκι με το αμνιακό. Πριν από μία εβδομάδα, στο ραντεβού με το γιατρό μου, μου είπε ότι μάλλον δεν θα πάρω την 40ή εβδομάδα, καθώς δεν έχω πολύ αμνιακό. Δεν φάνηκε ανήσυχος, αλλά κι εγώ δεν τον ρώτησα περαιτέρω. Αύριο έχω πάλι ραντεβού και θα τον ρωτήσω. Αν θες θα σου πω αύριο λεπτομέρειες. Σου είπε κάτι ο γιατρός σου και ανησυχείς;

Η μείωση αμνιακού υγρού επιφυλάσσει κινδυνο υποσιτισμού του εμβρύου.Το έπαθε η αδερφή μου και με έναν υπέρηχο που έκαναν καθως και με παρακολούθηση για 2 εβδομάδες του βάρους του,το γέννησε με καισαρική γιατί φοβήθηκε ο γιατρός να μην έχουμε χειρότερα.

url]

url]

se euxaristw..arxika me rwtise an niwthw oti xanw epipleon ugra opou kai apantisa arnitika giati den isxuei eimai opws sunuthws..me agxwse apla kai eipa na rwtisw mipws kserete kati parapanw apo emena..bebaia de rwtisa kai ti giatro mou giati thewrisa pws an itan kati polu sobaro tha mou to elege!tin alli bdomada exw rantebou kai tha doume an meiwthike kai allo..apla anusuxw gia prowri genna kai to mwro mou se periptwsi pou meiwthei arketa.otan matheis apo ton giatro sou pes mou na exw mia idea kai egw!

Επειδή ο γιατρός σου έχει πολλούς ασθενείς καλό είναι οτιδήποτε σε ανησυχει να του το ρωτάς,ακόμα και αν πιστεύεις ότι μπορεί να είναι χαζομάρα ή ασήμαντο.Τίποτα δεν είναι ασήμαντο σε μια εγκυμοσύνη και ό,τι για κάποιες είναι φυσιλογικό μπορεί να μην είναι για σένα.Κοινώς...γίνε υποχόνδρια!!!Ρώτα τα πάντα.Για το νινάκι σου πρόκειται:wink:Σου μιλάω εκ πείρας...

url]

url]

eyxaristw gia ti sumbouli sou!basika rwtaw oti me apasxolei opote pigainw,apla ekeini ti stigmi kollise teleiws to mualo mou!itan i monadiki fora pou efuga me agxos apo ti giatro mou!tin alli bdomada tha doume outws i allws an meiwnetai to amniako ugro i an meiwthike giati megalwnei o mikros mou!

eyxaristw gia ti sumbouli sou!basika rwtaw oti me apasxolei opote pigainw,apla ekeini ti stigmi kollise teleiws to mualo mou!itan i monadiki fora pou efuga me agxos apo ti giatro mou!tin alli bdomada tha doume outws i allws an meiwnetai to amniako ugro i an meiwthike giati megalwnei o mikros mou!

Καλημέρα katerina mpi! Χθες πήγα στο γιατρό μου και το αμνιακό ήταν μια χαρά. Τον ρώτησα απο τι εξαρτάται η μείωση ή η αύξησή του και μου είπε ότι είναι και θέμα διατροφης και σακχάρου, μιας που εγώ ταλαιπωρούμαι λίγο με το σάκχαρό μου. Μου είπε όχι αλάτι και ζάχαρη και γενικότερα μια καλη διατροφή. Από εκεί και πέρα δεν μπορείς εσύ να κάνεις κάτι. Στο λέω γιατί μου είχε πει μια φίλη μου να πίνω πολύ νερό. Αυτό, συμφωνα με το γιατρό μου, δεν έχει σχέση. Από εκεί και πέρα το καλύτερο είναι να μιλήσεις με το δικό σου γιατρό. Πάντως παίζει ρόλο και η στάση του μωρού, αν είναι με το κεφάλι κάτω κλπ