Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΗ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΣΤΑΘΜΟ.ΡΩΤΗΣΑ ΤΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑΤΗ ΚΡΑΤΗΣΩ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ Ν Α ΤΗ ΠΑΩ ΜΕΤΑ ΤΑ 2.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΜΟΥ ΤΗ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΙΑ Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕ ΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΙ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΜΑΙ ΑΛΛΟ ΣΤΗ ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΒΟΛΤΑ ΕΝΩ ΕΓΩ ΔΕ ΘΕΛΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ.Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΓΩ.ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙ ΗΛΙΚΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ?ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΙΩΣΕΙΣ?ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΕΓΧΩ ΕΓΩ ΤΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΠΡΑΓΜΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΗ ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ.

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι με τις ιώσεις θα έχεις πρόβλημα και για αυτό άλλωστε σου είπε και ο γιατρός να το κρατήσεις ακόμα το παιδί.. Αν διαβάσεις και σε άλλα σχετικά θέματα θα δεις ότι όλοι υποστηρίζουν αυτό...Ωστόσο εγώ στην θέση σου θα έβρισκα άλλη κοπέλα που να κρατάει το πάιδί τις ώρες που θέλω...και έτσι θα απάλασσα και την πεθερά...

Νομίζω ότι με τις ιώσεις θα έχεις πρόβλημα και για αυτό άλλωστε σου είπε και ο γιατρός να το κρατήσεις ακόμα το παιδί.. Αν διαβάσεις και σε άλλα σχετικά θέματα θα δεις ότι όλοι υποστηρίζουν αυτό...Ωστόσο εγώ στην θέση σου θα έβρισκα άλλη κοπέλα που να κρατάει το πάιδί τις ώρες που θέλω...και έτσι θα απάλασσα και την πεθερά...

Θα συμφωνήσω!!!!!

pEmXp3.png

Εγω την έστειλα 16 μηνών και δεν ταλαιπωρήθηκα καθόλου με ιώσεις. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα αρρωστήσει ή θα αρρωσταίνει συνέχεια. Η δικιά μου αρρώστησε 2 φορές όλο τον χειμώνα και αυτό με ωτίτιδα και με τα λαιμά της και ο παιδιατρός είπε ότι δεν τα κόλλησε από κάποιο άλλο παιδάκι. Οι περισσότεροι λένε ότι τα παιδιά τους όταν πάνε στον παιδικό αρρωσταίνουν αλλα εγω πιστεύω ότι η πρώτη χρονιά είναι δύσκολη είτε πάνε 2 χρονών είτε 5.

.png

Σημασία έχει τί θέλεις εσύ. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Όμως, μήν την στείλεις παιδικό μόνο και μόνο επειδή δεν βρίσκεις γυναίκα να σου το κρατήσει. Έχεις πολύ χρόνο να ψάξεις και να βρεις μέχρι το Σεπτέμβρη. Κι εγώ απελπισμένη ξεκίνησα, όμως τελικά ανακάλυψα ότι υπάρχουν πολλές κυρίες (αλλοδαπές και ελληνιδες) μου μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις μου. Πρέπει όμως να επενδύσεις χρόνο, αν δεις πολλές, να μείνεις μαζί τους, να τις παρακολουθήσεις, πώς είναι με το παιδί στην πράξη, αν σε ακούνε, τί μεθόδους πειθαρχίας χρησιμοποιούν κλπ. Αν, παρόλ' αυτά δεν βρεις, η λύση του παιδικού δεν είναι κακή.

Διαφημίσεις

Ναι ρε παιδια.. μην τρελενεστε.. οι ιωσεις δεν ειναι λογος για να μην στειλετε τα παιδια στον παιδικο..

Εχει να κανει καθαρα με το παιδι.. Αν το παιδι ειναι γενικα ασθενικο οκ συμφωνω και αυτο θα ταλαιπωρηθει και εσεις ουσιαστικα δεν θα εξυπηρετηθείτε.. Αν ομως εχετε ενα παιδι που δεν εχει δειξει τετοια σημαδια, γιατι να αρχισει τωρα ξαφνικα να αρρωσταινει καθε τρεις και λιγο..

Εγω που επι 5 χρονια δουλεψα αποκλειστικα με παιδια απο 8 εως 24 μηνων σας λεω οτι ειχα παιδια που δεν ελειψαν ουτε μια φορα και παιδια που ηταν ζητημα αν τα ειχα δει 10 φορες..

Το 2000 (δεν ξερω αν θυμαστε γυρω στα χριστουγεννα που επαισε μια επιδημια που εκανα 40 πυρετο για μια βδομαδα) ειχε αποδεκατιστει ολος ο σταθμος όλες οι δασκαλες στα μεγαλυτερα τμηματα ειχαν απο 2-3 παιδακια κι εγω στο βρεφικο με παιδακια 1.5 ως 2.5 ειχα καθημερινα 14-15 με συνολικη δυναμη ταξης 18.. Και ηταν ολα παιδακια που ερχοταν πρωτη χρονια σε αντιθεση με τα μεγαλυτερα τμηματα που ηταν 2η 3η και 4η χρονια στο σταθμο.. (βεβαια ολοι μου λεγανε τοτε οτι τα παιδια μου ηταν τοσο βρωμικα που ουτε τα μικροβια δεν τα ηθελαν :P )

Αχ τι θυμηθηκα τωρα... Δεν ξερω αν θα τα καταφερω αλλα θα προσπαθησω με καποιο τροπο να φορτωσω τις φωτογραφιες εκεινης της χρονιας.. να τις δειτε.. (γινεται με σκανερ?)Δεν εχω ξαναπερασει τοσο υπεροχα σε τμημα και πιστευω οτι ουτε τα παιδια.. Αν δεν τα καταφερω θα φερω το αλμπουμ μου στην επομενη συναντηση... :D

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Οταν ξεκινησε το παιδι παιδικο ήταν 1 ετους και 2 μηνων. Ξεκινησαμε κατοπιν εντολη γιατρου Ιούνιο μηνα ώστε Σεπτέμβριο που θα σκασουν οι ιωσεις να εχει ήδη κανει αντισωματα. Ειμασταν τοσο γκαντεμηδες που εκεινο τον Μαιο - Ιουνιο τράβηξαν οι ψυχα...λιες του καιρου παραπανω και εσκασε ιωση (ντιγκα ηταν ο παιδιατρος). Ολο τον Ιουνιο τον περασε σπιτι σχεδον (τσαμπα τον πληρωναμε τον παιδικο).

Το μεγαλο αρνητικο ειναι οτι το παιδι δεν εχει μιλησει ακομα αρα δεν ξερεις αν περναει καλα και γενικα πως ειναι η ολη κατασταση εκει. Πρεπει να εχεις τρομερη εμπιστοσυνη για να το κανεις και να εχεις ψαχτει πολυ.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Να πας το παιδακι στον παιδικο κ οσο για τις αρρωστιες δεν ειναι κ τοσο τραγικα.. Δε ξερω τι ηλικια εχει η μικρουλα αλλα επειδη αποτι καταλαβα ειναι γυρω στα ενα, να διαλεξεις ενα σταθμο με λιγα παιδακια ωστε να μειωσεις τις πιθανοτητες για ασθενειες. Αυτο θα κανουμε κ εμεις.

Εγω που έστειλα την μικρή 2,5 μηνών αν εξαιρέσουμε τους πρώτους μήνες που λογικό ήταν να κολλήσει κάποιες ιώσεις μετά δεν έπαθε απολύτος τίποτα, εντάξει μυξούλες έχουμε αλλά όχι κάτι σοβαρό που θα την κρατήσει σπίτι!!!!! Οποτε κι αν πάς το παιδί σταθμό κάποια ίωση θα την κόλλήσει!!!!!

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις έχω αρχίσει να είμαι θετική με το σταθμό.Οάντρας μου είναι πολύ θερμός και έτσι λέω μετά το Πάσχα να αρχίσω να κάνω έρευνα για σταθμό.Ήδη έχω κάποιους υπόψη μου από παιδάκια γνωστών και συναδέλφων.Απο τη μια τη λυπάμαι που θα ξυπνάει πρωί γιατι είναι και υπναρού.Υπάρχει βέβαια και η άποψη του αντρα μου ο οποίος λέει ότι ετσι θα μάθει να κοιμάται νωρίτερα γιτί τώρα πριν τις 12 δε πάμε για ύπνο........

Διαφημίσεις

Μακάρι να είχε και εμένα ο άντρας μου την ίδια άποψη για τον παιδικό αλλά είναι εντελώς αντίθετος γιατί θεωρεί ότι το παίδί 2 χρονών και 3 μηνών που θα είναι τον Σεπτέμβριο δεν θα μιλάει για να μπορέσει να μου πει τυχόν προβλήματα..

Το παιδί ήδη λέει κάποιες λέξεις αλλά δεν σχηματίζει προτάσεις π.χ. μαμά με έκαναν ντα...

Και εμάς κοιμάται γύρω στις 12 το βράδυ γιατί κοιμάται μέσα στην ημέρα όπως έχω ξαναπεί επειδή δουλέυω σπίτι...οπότε ο παιδικός θα έδινε την λύση

Έχετε καμία ιδέα τι να πω στον άντρα για να τον πείσω για παιδικό...έχω αρχίσει να φλιπάρω με το παιδί, σπίτι και δουλειά ταυτόχρονα και η μικρή έχει άρχισει να βαριέται σπίτι και πλέον κάνει τρέλες, χοροπηδάει σε καναπέδες, παίζει με dvd, stereo ανεβαίνει σε καρέκλες, και γενικά βαριέταααιιιιιι. Παίζω όσο μπορώ μαζί της αλλά εκείνη δεν παίζει με τα παιχνίδια της πια

Ρίξτε ιδέες...για να τον πείσω του έχω πει ότι το παιδί θα ξεπεταχτεί στον παιδικό, θα βελτιώσει τον λόγο της, θα ηρεμήσει, θα παίζει με παιδάκια, θα μάθει κανόνες και να ακούει...αλλά τίποτα μου λέει ότι όταν θα έρθει το παιδί και θα διαπιστώσεις ότι έχει κάποιο πρόβλημα λόγω παιδικού τότε θα μετανιώσεις χίλιες φορές που το έστειλες παιδικό.........αχχχχχ τι θα κάνω!!!!

Εγω που έστειλα την μικρή 2,5 μηνών αν εξαιρέσουμε τους πρώτους μήνες που λογικό ήταν να κολλήσει κάποιες ιώσεις μετά δεν έπαθε απολύτος τίποτα, εντάξει μυξούλες έχουμε αλλά όχι κάτι σοβαρό που θα την κρατήσει σπίτι!!!!! Οποτε κι αν πάς το παιδί σταθμό κάποια ίωση θα την κόλλήσει!!!!!

ΡΟΥΛΑ μου αληθεια θα ηθελα να ακουσω την αποψη σου σχετικα.

Θα πρεπει να στειλω την κορουλα μου σε σταθμο απο τον 6ο μηνα και με στεναχωρει πολυ αυτο αλλα δυστυχως δεν εχω αλλη λυση.

Δεν αρρωστησε καθολου? Δεν ειναι πολυ μικρουλικα σε αυτη την ηλικια για σταθμο? Πες μου απο την εμπειρια σου. Σε ευχαριστω

Mybabygirl σε καταλαβαίνω απόλυτα...Εμείς ξεκινήσαμε παιδικό πριν από 2 εβδομάδες και το μωρό δεν έχει κλείσει ακόμα τους 6 μήνες, όμως δεν είχα άλλη επιλογή. Και φυσικά την δεύτερη μέρα αρρώστησε παρόλο που δεν είχε αρρωστησει ποτέ και την βγάζω από 15 ημερών. Όμως ήμουν προετοιμασμένη (όσο μπορεις να είσαι βέβαια)...Όμως έχω παρατηρήσει κάποιες θετικές αλλαγές π.χ. Ενώ στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας για να κοιμηθεί έπρεπε να την νανουρίζω παρόλο που νύσταζε τώρα όταν νυστάξει αποκοιμιέται μόνη της (όχι πάντα αλλά είναι και πολύ νωρίς). Φυσικά υπάρχουν και δυσκολίες γιατί π.χ. από αύριο (Σαββατο) θέλω να την ξεκινήσω φρουτόκρεμα και σκεφτομαι ότι θα είναι κάπως δύσκολο στον παιδικό να αφιερώσουν πολύ ώρα για να την ταϊσουν την Δευτέρα γιατί δεν νομίζω από την αρχή να το πάρει τόσο εύκολα. Ωστόσο οι κοπέλες έχουν πείρα και αυτό με καθησυχάζει ότι πολλά πράγματα μπορεί να τα κάνουν και καλύτερα από εμένα.

Mybabygirl σε καταλαβαίνω απόλυτα...Εμείς ξεκινήσαμε παιδικό πριν από 2 εβδομάδες και το μωρό δεν έχει κλείσει ακόμα τους 6 μήνες, όμως δεν είχα άλλη επιλογή. Και φυσικά την δεύτερη μέρα αρρώστησε παρόλο που δεν είχε αρρωστησει ποτέ και την βγάζω από 15 ημερών. Όμως ήμουν προετοιμασμένη (όσο μπορεις να είσαι βέβαια)...Όμως έχω παρατηρήσει κάποιες θετικές αλλαγές π.χ. Ενώ στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας για να κοιμηθεί έπρεπε να την νανουρίζω παρόλο που νύσταζε τώρα όταν νυστάξει αποκοιμιέται μόνη της (όχι πάντα αλλά είναι και πολύ νωρίς). Φυσικά υπάρχουν και δυσκολίες γιατί π.χ. από αύριο (Σαββατο) θέλω να την ξεκινήσω φρουτόκρεμα και σκεφτομαι ότι θα είναι κάπως δύσκολο στον παιδικό να αφιερώσουν πολύ ώρα για να την ταϊσουν την Δευτέρα γιατί δεν νομίζω από την αρχή να το πάρει τόσο εύκολα. Ωστόσο οι κοπέλες έχουν πείρα και αυτό με καθησυχάζει ότι πολλά πράγματα μπορεί να τα κάνουν και καλύτερα από εμένα.

και όμως θα βοηθήσουν πολύ και στο φαγητό και ας είναι και αρχή.

.png

ΡΟΥΛΑ μου αληθεια θα ηθελα να ακουσω την αποψη σου σχετικα.

Θα πρεπει να στειλω την κορουλα μου σε σταθμο απο τον 6ο μηνα και με στεναχωρει πολυ αυτο αλλα δυστυχως δεν εχω αλλη λυση.

Δεν αρρωστησε καθολου? Δεν ειναι πολυ μικρουλικα σε αυτη την ηλικια για σταθμο? Πες μου απο την εμπειρια σου. Σε ευχαριστω

Φυσικά και αρρώστησε τον πρωτο καιρό, μάλιστα μπήκε και νοσοκομείο με βροχιολίτιδα,ήταν όμως 2,5 μηνών και ήταν λογικό να αρρωστήσει πιο βαριά από κάποιο μεγαλύτερο παιδάκι. Ο πρώτος χρόνος συνήθως είναι λίγο δύσκολος σε ότι έχει να κάνει με τις ιώσεις, όμως να σου πω κάτι και την μεγάλη μου κόρη που την έστειλα παιδικό όταν ήταν 3 χρονών τα ίδια πέρασα, πάλι κόλλαγε όμως τον επόμενο χρόνο ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα.

Για να σου δώσω να καταλάβεις η μικρή φέτος δεν έχει πάθει κάτι, περα από γαστρεντερίτιδα που και αυτή ο μπαμπάς της την κόλλησε και όχι στον σταθμό.

Διαφημίσεις

Μην το παρεις κατάκαρδα οχι, οι πρώτες μέρες θα είναι λίγο δύσκολες για σένα αλλα μετά θα συνηθίσεις, εγω στην αρχή τους επαιρνα τουλάχιστον 10 τηλέφωνα την ημέρα :lol::lol::lol: αλλα μετά από λίγο καιρό ηρέμησα.

Θα το καταλάβεις αν δεις ότι το παιδί στο σπίτι μετα την επιστροφή του είναι ήρεμο, αν όταν το αφήνεις στον παιδικό το πρωι δεν κλαίει ιδιαίτερα στο λεω αυτό γιατι 6 μηνών καταλαβαίνει και αρχίζει το άγχος του αποχωρησμού!!!! Και φυσικά θα εμπιστευτείς το ένστικτό σου για τους ανθρωπους που θα αφήσεις το παιδί σου!!!!

από αύριο (Σαββατο) θέλω να την ξεκινήσω φρουτόκρεμα και σκεφτομαι ότι θα είναι κάπως δύσκολο στον παιδικό να αφιερώσουν πολύ ώρα για να την ταϊσουν την Δευτέρα γιατί δεν νομίζω από την αρχή να το πάρει τόσο εύκολα. Ωστόσο οι κοπέλες έχουν πείρα και αυτό με καθησυχάζει ότι πολλά πράγματα μπορεί να τα κάνουν και καλύτερα από εμένα.

Είτε το πιστευεις είτε οχι τα κοριτσια στο σταθμο αφιερωνουν ώρα σε καθε παιδι...

Εμενα ο χαρης ειχε κοψει εντελως την φρουτοκρεμα σε τετοιο βαθμο που στην αρχη ημουν εντελως αρνητικη να δοκιμασουν εστω να του δωσουν.. Τελικα απο την πρωτη κιολας προσπαθεια το παιδι την εφαγε ολη.. Αφου η δασκαλα με κοιταζε καλα καλα που της ειχα πει το αντιθετο. Στο σπιτι εξακολουθει να μην την τρωει αλλα προφανως τον εχει επιρρεασει θετικα το οτι εκεινεη την ωρα τρωνε ολα τα παιδακια φρουτοκρεμα..

mamavasia να πεις στον αντρα σου πως αν πιστευει οτι το παιδι δεν θα παιρναει καλα στον παιδικο ή οτι θα του συμβει κατι και δεν θα το καταλαβει, τοτε η σχεση του με το παιδι ειναι εξαιρετικα χαλαρη και οτι μαλλον θα επρεπε να περναει περισσοτερη ωρα μαζι της ωστε να ενιχυσει το δεσμο μαζι της..

ΕΝΝΟΕΙΤΕ οτι ακομα και ενα παιδι που δεν μιλαει σου δειχνει σημαδια για το οτι δεν παιρναει καλα..

Το παιδακι ειναι σε μια χαρα ηλικία για να ξεκινησει παιδικο και πολυ κακως του στερειτε την ευκαιρία να συναναστραφει με αλλα παιδια, να παιξει, να κανει κατι διαφορετικο απο αυτο που κανει μεχρι στιγμης. Θα διαλεξετε εναν καλο σταθμο που θα σας εμπνεει εμπιστοσυνη (δεν ειναι και ολοι σκαρτοι βρε παιδια.. ) και θα παιρναει και αυτη καλα και εσεις ακομα καλύτερα αφου το παιδι θα εχει την ευκαιρα να βγαζει μεγαλομερος της ενεργητικότητας της εκει με αποτελεσμα να ειναι πιο ηρεμη, να κοιμαται νωριτερα, και φυσικα κι εσυ θα εχεις χρονο για τον εαυτο σου και τη δουλεια σου και κατα συνεπεια θα μπορεις οταν σχολαει να της αφιερωθεις ολοκληρωτικα και με περισσοτερη λαχταρα.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Το ίδιο συνέβη και με τη δικιά μου.

Στο σπίτι τη φρουτόκρεμα την τρώει μόνο αν κοιμηθεί το μεσημέρι για αρκετή ώρα και ξυπνήσει πεινασμένη.

Στον παιδικό την καθαρίζει όλη....και οι κοπέλες μου είπαν ότι προτιμούν να της δίνουν φρουτόκρεμα από γάλα.

Και μου τη δίνει γιατί νομίζω ότι κάνω κάτι λάθος.