Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Eμμονή με ομφάλιο λώρο

Recommended Posts

Καλημέρα μετά από πολύ καιρό. Δεν έπαθα τίποτα αλλά μετακόμιζα στο δικό μας πια σπίτι. Τώρα που συνδέθηκα πάλι θα είμαι κάθε μέρα μέσα μιας και έχω σταματήσει δουλειά!!

Όλα είναι καλά πέρα απ'ότι τα κιλά μου έχουν αυξηθεί πολύ! Δεν το περίμενα! 15 μέχρι στιγμής.

Εύχομαι σε όλες που γέννησαν να είναι γερά τα μωράκια τους και να ζήσουν καλά και ευτυχισμένα και σε όλες που περιμένουν να γεννήσουν κουράγιο και υπομονή :D .

Σε μένα πλησιάζει ο καιρός και αισθάνομαι μια αγωνία να έρθει η ώρα να πάρω στα χέρια μου τη μπέμπα μου.

Αυτό που μου έχει προκύψει βέβαια γι' αυτό και ο τίτλος είναι ένας φόβος για τον ομφάλιο λώρο και την περιτύλιξη του παιδιού.

Φοβάμαι μην την τυλίγει και την πνίξει (Χτυπάω ξύλο Παναγία μου).

Σας παρακαλώ μπορείτε να μου πείτε αν ο φόβος μου είναι σοβαρός ή πάλι βάζει άσχετες και αγχωτικές ιδέες στο κεφάλι μου????

Η κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη. Σας ευχαριστώ πολύ.

Διαφημίσεις

Να υποθεσω οτι βρεθηκες σε συζητηση οπου ολοι ειχαν να διηγηθουν κι απο μια ιστορια τρομου για εγκυους;

Ειναι φυσιολογικό και αναμενομενο να ανησυχεις για χιλια δυο πραγματα. Ολες το εχουμε περασει. Υπομονή, ολα θα πανε καλα.

vassop.ποσο σε καταλαβαινω να ξερες,συνεχεια αυτο σκεφτομουν με το που ειχα παρει τον 8.ολο τετοια σκεφτομουν,μη φοβασαι γλυκια μου καταρχας ο γιατρος το βλεπει το νινι τι κανει αν κανει τετοιες κινησεις εννοω.

απλα να παρατηρεις τις κινησεις του παιδιου αν ειναι οι συνηθισμενες δηλαδη,αν προσεξεις καποια επιμονη κινηση δυνατη ισως που δεν την εχει ξανακανει ενημερωσε τον γιατρο σου.μη φοβασαι ολες ετσι νιωθαμε....

υπομονη κοντευει η μεγαλη μερα που θα το παρεις αγκαλιτσα ....

Eυχαριστώ κορίτσια...

Η γιατρός μου μου είχε πει πως ούτως ή άλλως υπάρσει περιτύλιξη αλλά δεν θα έπρεπε να ανησυχώ για τίποτα.

Τώρα όσον αφορα τις κινήσεις της μπέμπας , πολλές φορές την αισθάνομαι να κάνει κάτι κινήσεις σπαστικές και γρήγορες λές και κάτι την ενοχλεί...

Δεν ξέρω αν καμιά σας το έχει αισθανθεί αυτό. δηλ. σαν να κουνιέται πολύ γρήγορα.

Διαφημίσεις

..αχ τι μου θυμίσατε;;;Το καθημερινό μου άγχος από τον 8ο μήνα μέχρι που γέννησα....

Απο τότε που έμαθα ότι ήμουν έγκυος μέχρι που συμπλήρωσα τον τρίτο το καθημερινό μου άγχος ήταν μήπως αποβάλλω...

Από τον 4ο μέχρι που συμπλήρωσα τον 6ο μήπως χάσω το παιδί λόγω αδυναμίας του τραχήλου..δεν είχα πρόβλημα αλλά μου είχε κολλήσει σαν ιδέα....τον είχα πρήξει το γιατρό για το αν χρειάζεται να κάνω περίδεση... :oops: μετά άρχισε το κόλλημα με το λώρο....

όλες αυτές οι σκέψεις είναι φυσιολογικές..

Αυτό που συνειδητοποίησα είναι ότι ποτέ πλέον από τη στιγμή που συνέλαβα δε θα πάψω να ανησυχώ για το παιδί μου...VassoP,μετά να δεις πόσα τρελά θα σκέφτεσαι..μήπως το ένα,μήπως το άλλο...οι μανούλες πάντα ανησυχούν για τα παιδάκια τους είτε είναι μέσα στην κοιλίτσα είτε έξω από αυτή...

Με το καλό να γεννήσετε κοριτσάκια,όλα θα πάνε καλά...ακόμη και με το λώρο να είναι τυλιγμένο ένα μωράκι σήμερα που η ιατρική και η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο,δεν υπάρχει πρόβλημα...

η νύφη μου γέννησε πριν 20 μέρες μια κουκλίτσα με καισαρική...από τις μετρήσεις στον καρδιοτοκογράφο κατάλαβαν ότι είχε τυλιχτεί στο λώρο και το πήραν με καισαρική..όλα καλά...

όσο για τις κινήσεις του μωρού,είναι όντως λίγο περίεργες τους τελευταίους μήνες,μην ανησυχείτε.... χαρείτε την εγκυμοσύνη σας, μετά θα την νοσταλγείτε αυτή την περίοδο...:):)

..αχ τι μου θυμίσατε;;;Το καθημερινό μου άγχος από τον 8ο μήνα μέχρι που γέννησα....

Απο τότε που έμαθα ότι ήμουν έγκυος μέχρι που συμπλήρωσα τον τρίτο το καθημερινό μου άγχος ήταν μήπως αποβάλλω...

Από τον 4ο μέχρι που συμπλήρωσα τον 6ο μήπως χάσω το παιδί λόγω αδυναμίας του τραχήλου..δεν είχα πρόβλημα αλλά μου είχε κολλήσει σαν ιδέα....τον είχα πρήξει το γιατρό για το αν χρειάζεται να κάνω περίδεση... :oops: μετά άρχισε το κόλλημα με το λώρο....

αχ έτσι ήμουν κι εγώ :lol:

κάθε μήνα είχα κι ένα νέο λόγο να ανησυχώ :lol:

και απ τον 8ο και μετά είχα κι εγώ ακριβώς το άγχος του λώρου

μόνο τη χαρούμενη εγκυμοσύνη που υποτίθεται ότι πρέπει να έχω δεν είχα :lol: όλη την ώρα ήμουν μέσα στο άγχος! :lol:

όλα αυτά είναι φυσιολογικά μην ανησυχείς, δεν σου παίζει παιχνίδια το μυαλό σου, δεν είσαι εσύ η υστερική... όλες γινόμαστε :D

όσο για το λώρο, έχε υπόψη σου ότι αν υπάρχει θέμα το βλέπει ο γιατρός σου χαλαρά στον υπέρηχο κι αν τεθεί ζήτημα σε βάζει για καισαρική και τέλος καλό όλα καλά :wink:

Συν οτι περιτύλιξη δε σημαίνει οπωσδήποτε κάτι το τρομερό- πολλά παιδάκια γεννιούνται με περιτύλιξη αλλά δε διατρέχουν κίνδυνο γιατι δεν τα στριμώχνει-ο δικός μου είχε και στο χέρι και στο λαιμό αλλά βγήκε μια χαρά!!!

θα συμφωνήσω με τη Sotiria! Και μένα ο γιατρός μου μου είπε ότι το ο ομφάλιος λώρος τυλιχτηκε στο λαιμό του μωρού μου και η αλήθεια είναι πως μου κόπηκε ο ύπνος. Συνέχεια το κουνούσα για να δω αν ανταποκρίνεται. Μετά όμως απο επίσκεψη σε 4 άλλους γιατρούς και 2 μαίες το πήρα κάπως πιο ψύχραιμα. Μου είπαν πως είναι φυσιολογικό, ειδικά σε μωρά με μεγάλη κινητικότητα. Επίσης πως αφενός μπορεί να ξετιλυχτεί, το οποίο και έκανε, και αφετέρου πως μπορεί κάλλιστα να γεννηθει (και μάλιστα χωρίς καισαρική) με περιτύλιξη. Μη φαντάζεσαι τον λώρο σαν σχοινί, ούτε ότι μπορεί να κόψει την αερόβια(;;;) ζωή του παιδιού σου (βέβαια εγώ όσο και να το άκουγα αυτό δεν μπορούσα να ηρεμήσω, όμως αυτή είναι η λογική). Σκέψου οτι μοιάζει περισσότερο με ένα χοντρό καλώδιο η ένα χωριάτικο λουκάνικο (χωρίς τα ενδιάμεσα δεσίματα). Όσο και να τυλιχτεί δεν μπορεί να προκαλέσει τραύματα. Βέβαια για να αισθάνεσαι εσύ καλύτερα απλά παρακολούθα τις κινήσεις του μωρού σου. Αντε, και με το καλό να το φέρεις στον κόσμο μας.

.png

Σας ευχαριστώ πολύ όλες.

Τελικά σε όλες μπαίνουν εμμονές.

Αυτό βέβαια που με ανησύχησε ήταν μη τυχόν και τυλιχτεί μέσα στην κοιλιά και δεν το καταλάβω, όχι όταν θα πάω να τη γεννήσω.

:oops::oops:

Έχω ακούσει για περιτύλιξη κατά τη γέννα.

Είναι αλήθεια πως άκουσα μια ιστορία και μου μπήκε στο μυαλό.

Τώρα περιμένω αυτή την εβδομάδα να πάω στη γιατρό να με ανακουφίσει πάλι.

Την εγκυμοσύνη τελικά την περνάω ώρα με την ώρα ...

Δεν ξέρω για εσάς αλλά μάλλον όλες έτσι το πρώτο παιδί.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα !

Μόλις γύρισα από την Αθήνα.

Τελικά η μικρή μου έχει μια περιτύλιξη λώρου γύρω από το λαιμό της και θα πάω την άλλη εβδομάδα πάλι να κάνουμε Doppler και NST.

Ανάλογα με την κατάστασή της θα παρακολουθείται και θα αποφασίσει αν θα τη βγάλουμε νωρίτερα.

Αυτό που σκεφτόμουν έγινε.....

Έχω αγχωθεί πολύ.

Η γιατρός μου μου είπε πως 9 στα 10 παιδιά έχουν περιτύλιξη.

Ξέρει καμιά σας να μου πει ή έχει καμιά εμπειρία γιατί έχω αγχωθεί πάρα πολύ μην πάθει κάτι????? :(:(:(:(

Μην αγχώνεσαι Βάσω!! Η φύση προνοεί, όπως σου είπε κ η γιατρός σου σχεδόν όλα κάνουν περιτύλιξη κάποια στιγμή της κύησης. Όλα καλά θα πάνε θα δεις :lol:

VassoP ενταξει η αληθεια ειναι οτι συμβανει συχνα τον τελευταιο μηνα

γιατι απλα δεν εχει τα περιθωρια το μωρο για πολλα γυρισματα. Κατα τη διαρκειατης εγκυμοσυνης τυλιγεται και ξετυλιγεται ομως. Τωρα απλα

δεν μπορει να γυριζει συνεχως γιατι εχουν στενεψει τα ορια!!!!!

Αχ αυτο το προαισθημα της μανουλας!!!! Αφου το ειδατε ομως και

τωρα θα το παρακολουθητε μην ανησυχεις για ΤΙΠΟΤΑ!!! Ολα θα πανε καλα!

Μην ανησυχείς, όλα ελέγχονται!

Και αν θες να σου καταθέσω και τη δική μου εμπειρία...

Όχι μόνο το μωρό μου είχε περιτύλιξη και γέννησα απολύτως φυσιολογικά αλλά και πριν λίγο τον τοκετό ξανατυλίχτηκε!

Κι όμως γεννήθηκε μια χαρά, φυσιολογικότατα με διπλή περιτύλιξη γύρω από το λαιμουδάκι του :shock: !!!

Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο αλλά ακόμα και αν οδηγηθείς σε καισαρική ούτε η πρώτη θα είσαι ούτε η τελευταία!

Με το καλό :D

καλημερα καλη μου vassoP ,

μην ανυσηχεις για αυτο το θεμα , πρωτα απο ολα θα σου πω οτι ακομα και ενδωμητριως να τυλιχτει με τον ομφαλιο λωρο δεν διαττρεχει κανενα απολυτως κινδυνο διοτι ουτως η αλλως μεσα στην μητρα το μωρακι δεν αναπνεει (οξυγωνονεται με αλλη διαδικασια , δηλαδη το αιμα του στελνεται στον πλακουντα οπου εκει οξυγωνονεται απο σενα και επιστρεφει το οξυγωνομενο αιμα στο σωμα του μωρου , οι πνευμονες του δεν λειτουργουνε παρα μονο μετα τη γεννηση , εξαλλου το περιβαλλον που ζει ειναι υδατινο αρα θα ηταν αδυνατον να λειτουργουσανε ) αρα δεν μπορει να πνηγει παραπανω απο οσο ηδη ειναι "πνηγμενο" .

Τωρα αν ου μη γεννητο υπαρχει τετοιο προβλημα κατα τη γεννηση ε σιγουρα θα το ξερεις , υπερυχο δεν κανεις σε καθε επισκεψη στο γιατρο σου ?? μολις με το καλο μπεις στο μηνα σου οι επισκεψεις αυτες θα ειναι ποιο συχνες . Της συνηφαδας μου το μωρακι ηταν τυληγμενο και τελικα εκανε καισαρικη , ομως το ξερανε 1 μηνα πιο πριν , το ειχανε δει στον υπερυχο . Μην ανυσηχεις για αυτα οπου η επιστημη δεν υπαρχει περιπτωση να αφησει στην τυχη . Εισαι καλα , ειναι καλα και το μωρο σου και κοιτα να απολαυσεις οντας χωρις να εργαζεσαι τη μοναδικη αυτη εμπειρια. Φιλακιαααααααααααααα

Διαφημίσεις