Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διαχειρηση Συναισθηματων

Recommended Posts

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΒΙΩΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, ΑΛΛΑ ΟΠΟΤΕ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΙΩΘΩ ΘΥΜΟ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ "ΜΑΖΕΨΩ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΤΟ ΒΙΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΩ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝΕ ΝΑ ΓΕΝΝΑΝΕ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΘΥΜΩΝΕΙ, ΤΑ ΒΑΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ, ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΑΒΑΣΤΑΧΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ?

Διαφημίσεις

Προφανώς καλή μου σας έχει γίνει μόνιμο άγχος. Και δυστυχώς το άγχος δεν βοηθάει καθόλου αφού το μυαλό σου και το σώμα σου είναι απασχολημένα με το άγχος. Μόλις χαλαρώσεις και έχεις και θετική σκέψη θα προκείψει σύντομα η εγκυμοσύνη θα δεις.

O5X4p2.png 

Ασχολήσου με άλλα πράγματα, καινούρια χόμπι, διακόσμηση, χορό δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ τώρα αλλά γενικά όταν καταπιανόμαστε με καινούργια πράγματα μας τραβάει όλη μας την προσοχή. Άσε το μυαλό σου να ξεφύγει.

O5X4p2.png 

Gresi ακριβως το ιδιο θεμα ανοιξα και ακριβως τα ιδια ελεγα και ενιωθα ενα μηνα πριν εδω.Ακριβως ομως....Δεν εισαι μονη σου πολλες νοιωθουμε και σκεφτομαστε οπως εσυ

Μονο υπομονη , αυτη η λεξη μπορει να υπαρχει για ολες εμας μεχρι να ερθει το πολυποθητο αποτελεσμα ...

Διαφημίσεις

gresi,περιγράφεις μια κατάσταση οικεία στις περισσότερες απο μας που προσπαθούμε για ένα μωράκι.Είδα χθες βράδυ οτι κρατούσα μια μπεμπούλα κι ήταν, λεει, δικιά μου και την έβαζα στο καθισματάκι του αυτοκινήτου.Ήμουν τόσο ευτυχισμένη...Ξύπνησα αναστατωμένη και να φανταστείς οτι περνάω φάση ανεμελιάς,έχω πέσει με τα μούτρα σε διάφορες ασχολίες κι όμως!στο βάθος του μυαλού μου...με έπιασε ένα βουβό κλάμα, όχι, λεω, δεν θα σου περάσει! κι ο θυμός που περιγράφεις είναι πολύ συνηθισμένο συναίσθημα,κι ο άντρας μου θυμώνει,έχει περάσει και πολλά ο καημένος και προχθες ωρυόταν:μα τι έχουμε εμείς επιτέλους;

Μην αφήνεις την ενοχή να σε κατακλύζει, γιατί να τιμωρείσαι;ο θεός είναι αγάπη.Δεν μου αρέσουν αυτά που λένε''ο θεός σε δοκιμάζει'' και,συγγνώμη, κολοκύθια.Άλλον δεν έχει ο θεός να ασχολήθεί, εδώ πέφτει μια βόμβα και σκοτώνονται παιδάκια...

Προσπάθησε γλυκιά μου όχι να μην το σκέφτεσαι, αλλά να βάλεις άλλες προτεραιότητες ώστε να έρθει πιο πίσω στη σκέψη σου.Όλες προσπαθούμε...

Gresi πρεπει να ξεφορτωθειτε αυτο το αγχος. Ειχα περιστατικο γνωστης μου η οποια προσπαθουσε με τον αντρα της 2 χρονια και τιποτα. Αργοτερα πηραν ενα σκυλακι, ηρεμησαν, επεσαν με τα μουτρα πανω του και τους έβγαλε το αγχος. Αποτέλεσμα?? Έχουν ενα αγορακι τωρα!! Προσπαθησε να μην το σκεφτεσαι... Κανε ερωτα με τον αντρα σου οχι μονο για να κανετε μωρο αλλα και για να το ευχαριστιεστε χωρις αγχος και πιεση!!

gresi μου για 2,5 χρονια που προσπαθουσαμε εβλεπα εγκυο κ αλλαζα γωνια βαζοντας τα κλαματα μετα εμεινα εγκυος κ μετα απεβαλα κ μετα ξαναμεινα εγκυος κ μετα ξανα απεβαλα μετα μου ελεγε καποια οτι ηταν εγκυος κ γω αυτοματα αναρωτιομουν αραγε αυτη θα τα καταφερει κ αγχωνομουν γιαυτην μεχρι να περασει το 1 3μηνο. τωρα που ειμαι ξανα εγκυος εχω κλεισει το πρωτο 3μηνο αλλα το αγχος παραμενει ιδιο

fSOwp2.png

ηρθες ψυχη μου κ γεμησες την ζωη μου!!!ΜΑΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ

ersTp3.png

16/9/12 ηρθε κ το χρυσανθεμακι μου

να ξερες ρουμπι ποσες φορες ονειρευτηκα οτι ειχα δικο μου μωρο οτι το φροντιζα το ταιζα αλλα παντα ξυπνουσα κ ηταν ονειρο

fSOwp2.png

ηρθες ψυχη μου κ γεμησες την ζωη μου!!!ΜΑΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ

ersTp3.png

16/9/12 ηρθε κ το χρυσανθεμακι μου

Κορίτσια συγνώμη μου μπαίνω έτσι στην παρέα σας. Και τα δικά μου συναισθήματα είναι λίγο ή πολύ τα ίδια εγώ έχω ένα αγοράκι 7 ετών και προσπαθώ για δεύτερο παιδάκι εδώ και πολύ καιρό έχω χάσει το λογαριασμό ....(πάνω από 2 χρόνια).

Δεν έχω ούτε μαγικές συνταγές για να φύγει το άγχος ούτε άλλα λόγια.Και εγώ τα βάζω με τον ευατό μου και λέω ότι μάλον είμαι πολύ κακος άνθρωπος.Κάθε μήνα που μου έρχεται η περίοδος βιώνω μία απώλεια σαν ένα θάνατο. Στην ουσία χάνω κάτι που δεν έχω!!!!! Πρέπει να το βγάλουμε από το μυαλό μας όχι μόνο γιατί εάν ξεαγχωθούμε θα έρθει το μωράκι αλλά και γιατί δεν είναι ζωή αύτή που ζούμε. Συγχωρέστε με εάν το γενίκευσα το θέμα και χρησιμοποιηση πλυθυντικό

Διαφημίσεις

Λοιπόν επειδή τη φάση αυτή την έχω περάσει, έστω και για λίγο, για να ξεφορτωθείς το άγχος, ο μόνος τρόπος είναι να ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ. Όταν το πιστεψεις πραγματικά ότι ότι και να γίνει, όσος χρόνος και να χρειαστεί και ότι προσπάθεια, τότε θα έρθει. Ο.Κ., τι να κάνουμε; Όλα τα πράγματα στη ζωή σε άλλους έρχονται εύκολα, άλλοι παλεύουν και για τα αυτονόητα, αλλά σκέψου το εξής για να ξεαγχωθείς: όλα τα ζευγάρια τα καταφέρνουν είτε με προσπάθειες, είτε χωρίς... οπότε σίγουρα θα έρθει.

ίσως να είναι λίγο πιο δύσκολο, γιατί μάλλον αντί να σε στηρίζει ο σύζυγος, τον στηρίζεις εσύ, αλλά κοιτάξου κάθε μέρα στον καθέπτη και λέγε στον εαυτό σου: θα τα καταφέρω, θα τα καταφέρω, μέχρι νατο πιστέψεις...

Εχετε δικιο ολες, και συγνωμη που το λεω αλλα νιωθω οτι δεν ειμαι μονη, οτι με καταλαβαινουν ακριβως και αλλες γυναικες. απλα λυπαμαι που το περναμε ολες αυτο. Σημερα 2η μερα περιοδου, με εχει πιασει μια βεβαιοτητα, οτι δεν θα κανουμε παιδι. τοσο καιρο ειμασταν με τη σιγουρια οτι ¨αυτος¨ο μήνας θα ειναι ο σωστος. Επαναλαμβανομαι, αλλα ψαχνω μια σκεψη που θα με ξεμπλοκαρει απο το φαυλο κυκλο του αγχους.

adnihor,όλα θα πάνε καλά αυτή τη φορά, με το καλό να έρθει το μωράκι σας να το φροντίζετε (και θα είναι πραγματικότητα)!

gresi μου,εννοείται οτι δεν είσαι μόνη, μακάρι να έρθει η ώρα που δεν θα ξέρουμε σε ποια μέρα του κύκλου βρισκόμαστε, θαρθει από μόνη της.

Ο Θεός δε μας τιμωρεί. Με τις δυσκολίες μας βοηθάει να πάμε ένα βήμα ...πιο κάτω, να ανεβούμε ένα σκαλοπάτι στην πνευματική μας ζωή.

Εύχομαι σε όλες μας να γίνουμε μανούλες. Μην ξεχνάτε ομως και την οικογένεια που έχουμε αυτή τη στιγμή, και που αποτελείται από εμας και τους συζύγους μας.

ειμαι και εγω στην ιδια διαδικασια με ολες σας . Η αληθεια ειναι οτι δε προσπαθουμε και τοοοοσο καιρο (1 χρ και 4 μηνες) αλλα μας "πηραν τα χρονια" ειμαι 36 και ο ο συζυγος 40 με ασχημο σπερμα ..δυστυχως:confused:

..καθε μηνα εχω ενοχες-θυμο -οργη κλπ κλπ .

Τα συναισθηματα με κατακλυζουν οποτε ακουω μια καινουρια εγκυμοσυνη..τουλαχιστον τους τελευταιους 10 μηνες...ωσπου εγινε ενα "κλικ " μεσα μου και αποφασισα οτι δε θα χασω το μυαλο μου , ουτε πρεπει να γινει αυτοσκοπος η αποκτηση ενος παιδιου!!

οκ δε λεω οτι δε θα κανω τις προσπαθειες μου και μαλιστα θα παω για εξ-ικη τον αλλο μηνα αλλα αποφασισα να κλεισω τα αυτια μου στις ερινυες που μου παιρνουν ζωτικη ενεργεια απο την ηρεμια μου...ειναι πολυ κακος συμβουλος η συγκριση με αλλα ζευγαρια και αυτο προσωπικα εμενα δηλητηριαζει τη σκεψη μου και την αυρα μου...

δε ξερω πως το καταφερα, ουτε ξερω ποσο θα διαρκεσει...αλλα ομως εις το εξης θα γινομαι "αυτιστικη", θα στρεφομαι στον εαυτο μου , στον αντρα μου και θα προσπαθω να κλεινω τα αυτια ...να ναι καλα ολοι τους να χαιρονται τα παιδακια τους..δε με νοιαζει θα ερθει και η δικη μου ωρα και θα χαρω διπλα και τριπλα:D:D:D

ευχομαι σε ολες τεραστια καλη επιτυχιαααα:-P

Διαφημίσεις