Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΓΟΡΑ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ(ΛΟΥΤΣΑ)

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολες και ολους!Ζηταω τα "φωτα" σας για την συγκεκριμενη περιοχη αν μενει καποιος εκει ας μου πει την γνωμη του.Δεν ξερω πολλα απο αττικη γιατι δεν ειμαι απο δω απλα θελω να μετακομισω για πιο ανθρωπινες συνθηκες διαβιωσεις μιας και τωρα μενω Καλλιθεα και ειναι κυριολεκτικα αισχος!Αν καποιος μπορει να με βοηθησει?????Ευχαριστω

Διαφημίσεις

Κοιτούσαμε για σπίτι πρόσφατα στην περιοχή αυτή. Η καλύτερη συνοικία της Λούτσας είναι ο Άγ. Νικόλαος που έχει σχέδιο και δρόμους και είναι δίπλα στη θάλασσα. Έχει και πεζόδρομο δίπλα στη θάλασσα και προσφέρεται για βόλτες. Είναι βέβαια πιο ακριβά και δεν υπάρχει μεγάλη προσφορά σε ακίνητα. Οι υπόλοιπες περιοχές που είχαμε δει δεν είχαν σχέδιο και οι δρόμοι ήταν χάλια.

Ένα αρνητικό κατά τη γνώμη μου της Λούτσας είναι ότι έχει πολύ φασαρία από τα αεροπλάνα, γιατί είναι στην ίδια ευθεία με τους αεροδιαδρόμους, όπως μπορείς να δεις και στο google earth. Με ντόπιους όμως που είχαμε μιλήσει έδειχαναν να μην τους ενοχλεί και το ήταν συνηθίσει. Τελικά εμείς πήραμε Νέα Μάκρη κοντά στη θάλασσα όπου είναι τέλεια.

Καλησπερα σε ολες και ολους!Ζηταω τα "φωτα" σας για την συγκεκριμενη περιοχη αν μενει καποιος εκει ας μου πει την γνωμη του.Δεν ξερω πολλα απο αττικη γιατι δεν ειμαι απο δω απλα θελω να μετακομισω για πιο ανθρωπινες συνθηκες διαβιωσεις μιας και τωρα μενω Καλλιθεα και ειναι κυριολεκτικα αισχος!Αν καποιος μπορει να με βοηθησει?????Ευχαριστω

δεν είναι από τις καλύτερες παραθαλασσιες περιοχές αλλά είναι σίγουρα καλυτερη από την καλλιθέα! είναι κοντά στη θάλασσα με τις περισσότερες μονοκατοικίες, μεγάλη κεντρική αγορά, σχολεία σε κοντινή απόσταση.

έχω και εγώ σπίτι στη Λούτσα, κοντά στον Αγ. Νικόλαο, και αν βρεις κάτι σε καλή τίμη καλύτερα να προτιμήσεις εκεί..

εγώ μένω μόνιμα Βάρη βέβαια, αλλά εκεί μένει ο πατέρας μου και σίγουρα είναι καλύτερα από το κέντρο της Αθήνας.

δεν ξέρω αν βολεύει από απόσταση δουλειάς βέβαια...

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

menoyme monima stin loytsa,,,einai arketa kala,,ta sxoleia einai kapws....ontws o agios nikolaow einai apo tis kales perioxes,,,o,ti thes mporw na se boithisw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111

τι εννοεις τα σχολεια ειναι καπως? σκεφτομαι κι εγω να παω Λουτσα.

Πρωτα απο ολα ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση σας.Ειμαι μονο 3 χρονια στην Αθηνα μονιμα και δεν γνωριζω πολλες περιοχες καλα.Ηαρτεμιδα μου αρεσε οπως εψαχνα στο google earth γιατι δεν εχει μονο εξοχικες κατοικιες αλλακαι μονιμους κατοικους οποτε φανταστικα οτι θα καλυπτειτις καθημερινες αναγκες της οικογενειας,επισης θαλασσα πολυ βασικο για μενα γιατι καταγωμαι απο παραθαλασσια περιοχη και ειναι το στοιχειο μου και επιπλεον ειδα αρκετο πρασινο,αρκετη ανοικοδομηση με μεζονετες μονοκατοικιες την ηρεμια σου δλδ,δεν γνωριζω αν υπαρχουν χωροι για παιδια,παρκα παιδοτοποι,επισης κολυμβητηρα γυμναστηρια καιγενικοτερα χωροι δραστηριοτητων για παιδια.και φυσικα οπως προανεφερα σχολεια.κατι που μου ειπαν γνωστοιμου ειναι οτι τα λειματα πεφτουν στην θαλασσα και δεν ειναι καθαρη,οπως επισης καιαυτο γιατα αεροπλανα αλλα ειναι κατι που δεν με ενοχλει γιατι και εκειπου εμενα διπλαστοαεροδρομιο ηταν το σπιιτι.Επισης ενα πολυ βασικο,το βασικοτερο για μενα ειναι η τιμες των σπιτιων επιφυλακτικα τολεω αυτο γιατι οτι ειδα το ειδαστο internet τιμες εννοω.Παντως καθε αποψη και συμβουλη δεκτη!περιμενω προτασεις ισως και για αλλες περιοχες.αυτο που ψαχνω εν ολιγοις ειναι ενα σπιτακι σε ηρεμη περιοχη για να εχουμε μιαποιοτητα ζωης.μενουμε που μενουμε στην Αθηνα ας ζουμετουλαχιστον οσο καλυτερα μπορουμε.

Εμεις μενουμε στην περιοχη του Αγιου Νικουλαου. Σαν περιοχη ειναι σουπερ και οι θαλασσες κοντα στο σπιτι ειναι πεντακαθαρες και λες και βρισκεσαι σε νησι, οταν δεν εχει πολυ αερα. Με την Λουτσα δεν εχουμε ιδιαιτερες σχεσεις, οτι θελουμε εξυπηρετουμαστε απο Ραφηνα. Οταν ερθει η ωρα των σχολειων για τις μικρες θα τις παμε στην Ραφηνα, οπου ειναι το πατρικο του ανδρα μου. Κολυμβητηριο υπαρχει της Ραφηνας που ειναι πολυ κοντα με τον Αγιο Νικολαο,εμεις παμε με τα ποδια να φανταστεις. Παιδοτοποι και γενικοτερα ασχολιες υπαρχουν στις γυρω περιοχες Ραφηνα - Λουτσα. Ολες οι γνωστες μου στη Ραφηνα πηγαινουν τα παιδια για δραστηριοτητες και μενουν Αγιο Νικολοαο. Οσο για τις τιμες ειναι λιγο τσιμπημενες σε σχεση με την υπολοιπη Λουτσα αλλα δεν νομιζω ακριβοτερα απο την Ραφηνα. Τωρα ειδα καπου πως πωλειται μια μεζονετα 130 τμ 285000? νομιζω.

elissavet ευχαριστω πολυ για την αναλυτικη περιγραφη και την ενημερωση σου, οπως και ολους σας φυσικα,ειδα στο google earth την περιοχη τουΑγ.Νικολαου ειναι πραγματικα ομορφη και οντως δεν μπορω να βρω πολλα ακινητα στην περιοχη βρισκω αρκεταστιςπεριοχες Μεσοβαρδα Γαληνη κλπ.οι οποιες εχουν τιμες αναλογες με το βαλαντιο που μπορω να διαθεσω εως 220.000 το πολυ.φυσικα καποια στιγμη θα ερθω να δω και απο κοντα γιατι τωρα ειμαι ακομα σε διακοπες,αλλα μια μεση τιμη για περιπου 100τ.μ μεζονετα ποια ειναι?

Διαφημίσεις

καπου εκει υπολογιζω και εγω.να ρωτησω και κατι αλλο που με ενδιαφερει εξισου[πολυ ειναι η δουλεια μιας καιτωρα δεν εργαζομαι λογωτης μικρης, και υπολογιζω να βρω καποιο δουλεια εκει.υπαρχουν δουλειας σε κοντινες περιοχες?

δεν ξέρω τι δουλειά έκανες , αλλά υπάρχει μεγάλη αγορά η οπο'ια δεν κλείνει το ΣΚ οπότε σίγουρα κάτι θα μπορούσες να βρεις ως πωλήτρια...

ως υπάλληλο γραφείου μου φαίνεται σχεδόν απίθανο για την περιοχή

και αποθηλασε επιτελους!

ωχ!δεν μου αρεσε αυτο εγω ψαχνω για δουλεια γραφειου οποτε μαλλον θα δυσκολευτω!παντως με βοηθησατε ηδη παρα πολυ!βρηκαμια πολυ ομορφη μεζονεταστην περιοχηκατασκηνωσειςκαι καλη τιμη ως περιοχητι λεει?

Διαφημίσεις

Κι εγώ μένω στη Λούτσα εδώ και αρκετά χρόνια και την ξέρω όλη σχεδόν απ'έξω. Προσωπικά η περιοχή του Αγίου Νικολάου δε μου πολυαρέσει, μου θυμίζει λάκο (γνώμη). Γενικώς η περισσότερη παλιά Λούτσα δε μ'ενθουσιάζει, πολλή βαβούρα, πολλοί αλλοδαποί, όχι και τόσο καθαροί. Ο Άγιος Νικόλαος όντως έχει την καλύτερη ρημοτομία σε σχέση με τις άλλες περιοχές της Λούτσας. Εγώ μένω Νέα Λούτσα (κοντά στο λόφο του Αγίου Ιωάννη) όπου είναι φρεσκοαναπτυγμένη περιοχή, με λίγο κόσμο, πολλά νεόκτιστα και ωραία σπίτια, πράσινο, λίγο κόσμο και 5 λεπτά απ'τη θάλασσα. Παρότι μένω σε κεντρικό δρόμο δεν έχει πολλή φασαρία, τα αεροπλάνα ούτε που τα προσέχω (ίσως τα έχω συνηθίσει, αλλά όποιον και να ρωτήσεις εδώ το ίδιο θα σου πει). Η Αρτέμιδα γενικά είναι πολύ ανεπτυγμένη. Έχει μεγάλη αγορά, 3-4 μεγάλα σουπερμάρκετ και γενικά βρίσκεις σχεδόν τα πάντα! Όλα εδώ γύρω είναι σε απόσταση το πολύ ενός τετάρτου με το αμάξι (απαραίτητο για να μπορείς να μετακινήσαι, εδώ δεν είναι Αθήνα που εχει παντού στάσεις και εξυπηρετείσαι!). Απο σχολεία έχει 2-3 δημοτικά αν δεν κάνω λάθος και δυστυχώς ένα μόνο γυμνάσιο όπου συνοστίζονται όλα τα παιδιά. Το κολυμβητήριο της Ραφήνας όπου και πηγαίνω είναι σε απόσταση 10-15 λεπτών απ'το σπίτι μου με τ'αμάξι (απ'τον Α.Νικόλαο είναι δίπλα). Απο γιατρούς έχει πολλές ειδικότητες, και συμβεβλημένους με το ΙΚΑ. Απο εργασίες όπως είπε και μια κοπέλα πριν, θα βρεις σίγουρα πωλήτρια σε καταστήματα που έχει μπόλικα εδώ και είναι ανοιχτά όλη μέρα κάθε μέρα σχεδόν, και επίσης προσφέρεται και για ιδιαίτερα μαθήματα για όσους κάνουν (μία εκ των οποίων είμαι και γω και κάνω χρόνια στην ευρύτερη περιοχή).

Από αθλητικές εγκαταστάσεις πάσχουμε δυστυχώς. Έχει κάποια διάσπαρτα γήπεδα, μερικά ψιλοεγκαταλημένα, 2-3 γυμναστήρια...Όμως έχει παντού παραλίες (κάθε περιοχή έχει και τη δικιά της σχεδόν!), οι οποίες δε φημίζονται για τα πεντακάθαρα νερά τους, αλλά αν το ψάξεις λίγο στο ίντερνετ θα δεις ότι σε όλη την Αττική οι παραλίες είναι άστα να πάνε. Η Λούτσα δεν υστερεί περισσότερο. Όσο για τα λήματα, γίνεται βιολογικός καθαρισμός φυσικά και δεν πετάγονται αυτούσια μέσα στη θάλασσα, εννοείται! Παρόλαυτά, εγώ σπάνια κάνω μπάνιο εδώ (είμαι και λίγο συχασιάρα να σου πω). Κάνω στο κολυμβητήριο που το προτιμώ, και στο νησί όταν πάω.

Αυτά. Σε ζάλισα λίγο, αλλά ελπίζω να βοήθησα!

Υ.Γ. Τώρα, σαφώς η Νέα Μάκρη και το Πόρτο Ράφτι είναι πολύ καλύτερες σαν περιοχές, αλλά είναι πιο μακριά από Αθήνα και επιπλέον οι τιμές είναι απλησίαστες (εκτός κι αν δεν έχεις πρόβλημα γιαυτό)

r7Bsp2.png

"Τα πάντα είναι δυνατά σ'αυτόν που πιστεύει".

Όμως έχει παντού παραλίες (κάθε περιοχή έχει και τη δικιά της σχεδόν!), οι οποίες δε φημίζονται για τα πεντακάθαρα νερά τους, αλλά αν το ψάξεις λίγο στο ίντερνετ θα δεις ότι σε όλη την Αττική οι παραλίες είναι άστα να πάνε. Η Λούτσα δεν υστερεί περισσότερο. Όσο για τα λήματα, γίνεται βιολογικός καθαρισμός φυσικά και δεν πετάγονται αυτούσια μέσα στη θάλασσα, εννοείται!

Δεν ξέρω σε ποιά περιοχή είσαι και έχετε "βιολογικό καθαρισμό" αλλά αυτό προϋποθέτει 1. δίκτυο αποχέτευσης (η μισή τουλάχιστον Αρτέμιδα δεν έχει) και 2. εργοστασίο βιολογικού (που δεν νομίζω οτι υπάρχει στην περιοχή). Άρα καλά κάνεις και δεν μπάινεις στη θάλασσα εκεί.

Κατά τα άλλα, όσοι δεν έχουν αποχέτευση έχουν βόθρους, και -αν το πιστεύετε - οι περισσότεροι δεν έχουν στεγανούς αλλά ανοιχτούς, πάνε δηλαδή τα λύματα στο υπέδαφος (6-8 μέτρα πιό κάτω, μην φανταστείτε παραπάνω), για να μην γεμίζουν συνέχεια και έχουν κόστος να τους αδειάζουν. Και αν το συζητήσεις μαζί τους, οτι αυτά μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και την θάλασα, στα πηγαδίσια νερά με τα οποία ποτίζουν κάποιοι τα "φρέσκα" και "ντόπια" ζαρζαβατικά, και εν πάσει περιπτώσει το περιβάλλον στο οποίο θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους, σου λένε αφοπλιστικά "αφού έτσι τους φτιάχνουν τους βοθρους εδω"....

Δεν ξέρω σε ποιά περιοχή είσαι και έχετε "βιολογικό καθαρισμό" αλλά αυτό προϋποθέτει 1. δίκτυο αποχέτευσης (η μισή τουλάχιστον Αρτέμιδα δεν έχει) και 2. εργοστασίο βιολογικού (που δεν νομίζω οτι υπάρχει στην περιοχή). Άρα καλά κάνεις και δεν μπάινεις στη θάλασσα εκεί.

Κατά τα άλλα, όσοι δεν έχουν αποχέτευση έχουν βόθρους, και -αν το πιστεύετε - οι περισσότεροι δεν έχουν στεγανούς αλλά ανοιχτούς, πάνε δηλαδή τα λύματα στο υπέδαφος (6-8 μέτρα πιό κάτω, μην φανταστείτε παραπάνω), για να μην γεμίζουν συνέχεια και έχουν κόστος να τους αδειάζουν. Και αν το συζητήσεις μαζί τους, οτι αυτά μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και την θάλασα, στα πηγαδίσια νερά με τα οποία ποτίζουν κάποιοι τα "φρέσκα" και "ντόπια" ζαρζαβατικά, και εν πάσει περιπτώσει το περιβάλλον στο οποίο θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους, σου λένε αφοπλιστικά "αφού έτσι τους φτιάχνουν τους βοθρους εδω"....

κοίτα, αυτό για το βιολογικο καθαρισμό που γράφεις δεν το ξέρω και δεν επιμένω. Έτσι έχω ακούσει,έτσι έγραψα. Αλλά ούτως η άλλως δεν με κόφτει γιατί όπως είπα, εγώ δε μπαίνω σε καμία θάλασσα σ'όλη την Αττική, όπου κι αν είναι, είτε Λούτσα, είτε Βουλιαγμένη, παντού τα ίδια....είναι.

Όσον αφορά τους βόθρους, και τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και κατά συνέπεια των ζαρζαβατικών, επειδή ουτως ή άλλως όλα αυτά που τρώμε είναι άστα να πάμε, προτιμώ να φάω κάτι μολυσμένο από...λύματα βόθρων, παρά από χημικά εργοστασίων κλπ που υπάρχουν σε άλλες περιοχές. Η καλύτερη λύση είναι τα βιολογικά, αλλά δεν είναι πάντα προσιτά σε τιμές, κι επιπλέον δεν είσαι και σίγουρος ότι όντως είναι όπως τα λένε.

Εν κατακλύδι, εδώ σκοπός μας δεν είναι να γράψουμε για το πόσο μολύνουν οι βόθροι της Λούτσας τα υπόγεια νερά και τα ζαρζαβατικά, αλλά να δώσουμε μια γενική εικόνα για την πόλη αυτή σε κάποιους που πιθανώς ψάχνουν για κατοικία εδώ. Όπως και κάθε περιοχή η Λούτσα έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της. Σε κάθε περίπτωση, μια κοντινή και σφαιρική ματιά από τον ενδιαφερόμενο θα βοηθούσε πολύ σε συνδιασμό με τα γραφόμενα σχόλια.

Αυτά

r7Bsp2.png

Α, και όσον αφορά τη μολυνση του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά μας, νομίζω ότι το να μεγαλώνει ένα παιδί σε ένα απ'τα εξοχικά προάστια της Αττικής είναι ότι καλύτερο σε σχέση με το να ζούσε Αθήνα. Ούτε νομίζω πως οι βόθροι είναι τόσο σημαντικό κρητήριο στο να μας εμποδίσει να διαλέξουμε σπίτι στην εξοχή. Εγώ επειδή έχω ζήσει χρόνια στην Αθήνα σε διάφορες περιοχές, από τότε που ήρθαμε στη Λούτσα πριν από 7 χρόνια περίπου, βρήκα την υγειά μου. Και μόνο ο αέρας που αναπνέω σε σχέση με της Αθήνας είναι κλάσεις ανώτερος. Βέβαια αν μπορείς να ζήσεις και στην επαρχία, ακόμα καλύτερα!

r7Bsp2.png

Εμεις οταν το κοιταξαμε εκτος απο ολα αυτα που γραφετε ειχαμε προβλημα και με το δρομο που το καλοκαιρι για να παει καποιος στο σπιτι του αν μενει εκει καθετε μια ωρα στην ουρα εχει πολυ κινηση

:DΝΙΚΟΛΑΣ 22/01/09 ΜΠΕΜΠΗΣ 05/01/2011 ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΜΟΥ:D

Εμεις οταν το κοιταξαμε εκτος απο ολα αυτα που γραφετε ειχαμε προβλημα και με το δρομο που το καλοκαιρι για να παει καποιος στο σπιτι του αν μενει εκει καθετε μια ωρα στην ουρα εχει πολυ κινηση

Arty για ποια περιοχή μιλάς. Φαντάζομαι ότι εννοείς την κεντρική αγορά (Αρτέμιδος) ή την Καραμανλή (Σπατων-Λούτσας) που πήζει πραγματικά το καλοκαίρι. Εγώ τους καλοκαιρινούς μήνες αποφεύγω να περνάω από κει αν δεν υπάρχει λόγος γιατί μου τη δίνει να περιμένω στην ουρά μισή ώρα για να φτάσω εκει που θέλω. Το χειμώνα είναι πιο ήσυχα τα πράγματα και στην υπόλοιπη Λούτσα είναι σχεδόν πάντα άνετη η κυκλοφορία. Αλλά επειδή πριν μετακομίσουμε Λούτσα έμενα Κυψέλη η κίνηση στους δρόμους της Λούτσας μου φαίνεται μηδαμινή μπροστά σ'αυτά που τράβαγα στην Αθήνα για να πάω στη δουλειά μου και να μετακινηθώ!

r7Bsp2.png

σιγουρα αφου μενεις εκει εχεις βρει τη λυση ωστε να κανεις πιο ευκολη τη ζωη σου, εμεις δεν το ψαξαμε τοσο

:DΝΙΚΟΛΑΣ 22/01/09 ΜΠΕΜΠΗΣ 05/01/2011 ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΜΟΥ:D

σιγουρα αφου μενεις εκει εχεις βρει τη λυση ωστε να κανεις πιο ευκολη τη ζωη σου, εμεις δεν το ψαξαμε τοσο

Ναι, η αλήθεια είναι ότι αν ενδιαφέρεται κάποιος να μετακομίσει κάπου πρέπει να το ψάχνει πολύ καλά, γιατί άλλες απαιτήσεις έχει ο ένας, άλλες ο άλλος.

Εμένα πολλές γνωστές μου μου λένε, τι τυχερή είσαι που μένεις Λούτσα, και βλέπεις θάλασσα και την πολη πιάτο απ'το σπίτι σου και αναπνεεις καθαρό αέρα κλπ κλπ. Και κάποιες άλλες αναρωτιούνται πώς μπορώ και ζω στην εξοχή, στην ερημιά, χωρίς πολύ κόσμο γύρω, χωρίς συγκοινωνίες χωρίς βαβούρα. Είναι τί θέλει ο καθένας...

r7Bsp2.png