Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καθάρισμα καναπέ.!

Recommended Posts

Καλησπέρα.! Έχω έναν τριθέσιο καναπέ σε χρυσαφί και μπορντώ χρώματα ο οποίος έχει λερωθεί... δεν έχει λερωθεί με κάποιο συγκεκριμένο λεκέ είναι το φυσιολογικό λέρωμα από πιασίματα χεριών κτλπ. Έχει δοκιμάσει κανείς να καθαρίσει τον καναπέ μόνος του???? Ξέρετε αν τα συνεργεία καθαρισμού κάνουν καλή δουλειά ή όχι?? Δεν θα ήθελα να βάλω καλύμματα γιατί μου αρέσει πολύ το σχέδιο του καναπέ.

Διάβασα κάπου εδώ μέσα ότι καθαρίζεται με αμμωνία και νερό σε αναλογία ένα προς ένα. Το έχει κάνει κανείς????? Ισχύει όντως ή μένουν μεγάλες στάμπες από το πλύσιμο????

Αγάπη.... η χαραμάδα της αιωνιότητας..

Ernesto Cardenal

Διαφημίσεις

Καλησπέρα.! Έχω έναν τριθέσιο καναπέ σε χρυσαφί και μπορντώ χρώματα ο οποίος έχει λερωθεί... δεν έχει λερωθεί με κάποιο συγκεκριμένο λεκέ είναι το φυσιολογικό λέρωμα από πιασίματα χεριών κτλπ. Έχει δοκιμάσει κανείς να καθαρίσει τον καναπέ μόνος του???? Ξέρετε αν τα συνεργεία καθαρισμού κάνουν καλή δουλειά ή όχι?? Δεν θα ήθελα να βάλω καλύμματα γιατί μου αρέσει πολύ το σχέδιο του καναπέ.

Διάβασα κάπου εδώ μέσα ότι καθαρίζεται με αμμωνία και νερό σε αναλογία ένα προς ένα. Το έχει κάνει κανείς????? Ισχύει όντως ή μένουν μεγάλες στάμπες από το πλύσιμο????

Eγώ έχω μπέζ καναπέ, βελουτέ κάπως....όχι όμως βελούδινος....Τον καθαρίζω με omino bianco, που είναι σαν αφρός κι από πάνω εχει ενσωματωμένη βούρτσα. Γίνεται τζάμι κι ούτε λεκκιάζει. Βασικά εγώ ρίχνω και ριχτάρι από πάνω για να τον προστατεύω.

iyuNp3.png4hNCp3.png

Thaumataki, εμένα δεν έχει πέλος. Φαντάζομαι ότι αυτόν τον αφρό τον παίρνεις από το super market. Τον καθαρίζεις όλο???? ή κάποια σημεία??? Είναι δύσκολο?? Τρίβεις αρκετά δηλαδή?? Μετά τον αφήνεις και στεγνώνει ή θέλει και κάποιο σκούπισμα???

Ernesto Cardenal

Καλημέρα!!! Αφού ο καναπές σου δεν έχει λεκέδες, γιατί δεν δοκιμάζεις να τον καθαρίσεις με ατμό; Εγώ χρησιμοποιώ ένα μικρό ατμοκαθαριστή της Ariette, μην φανταστείς κάτι ακριβό, 45-50 ευρώ τον είχα πάρει, καθαρίζει τέλεια, ακόμα και λεκέδες, δεν χρησιμοποιώ καθόλου απορρυπαντικό.

Thaumataki, εμένα δεν έχει πέλος. Φαντάζομαι ότι αυτόν τον αφρό τον παίρνεις από το super market. Τον καθαρίζεις όλο???? ή κάποια σημεία??? Είναι δύσκολο?? Τρίβεις αρκετά δηλαδή?? Μετά τον αφήνεις και στεγνώνει ή θέλει και κάποιο σκούπισμα???

Τί είναι το πέλος; Από super market το αγοράζω, ναι! Καθαρίζω κυρίως στα μπράτσα, που έρχονται σε επαφή με τα χέρια. Ο υπόλοιπος καναπές, είναι σκεπασμένος με ένα μεγάλο ριχτάρι. Βασικά έχω καναπέ ''γωνία'' οπότε έχω ρίξει 2 ριχτάρια. Δεν είναι δύσκολο, απλά βάζω τον αφρό και το τρίβω τοπικά, πολύ εύκολο και μετά στεγνώνει μόνο του. Και δε χρειάζεται ξέβγαλμα.

Καλημέρα!!! Αφού ο καναπές σου δεν έχει λεκέδες, γιατί δεν δοκιμάζεις να τον καθαρίσεις με ατμό; Εγώ χρησιμοποιώ ένα μικρό ατμοκαθαριστή της Ariette, μην φανταστείς κάτι ακριβό, 45-50 ευρώ τον είχα πάρει, καθαρίζει τέλεια, ακόμα και λεκέδες, δεν χρησιμοποιώ καθόλου απορρυπαντικό.

Με τον ατμοκαθαριστή δεν υγροποιείται, κάπως, το σημείο και λεκκιάζει μετα ;

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

Πέλος είναι αυτές οι τρίχες που έχει από πάνω το ύφασμα πχ. το βελούδο έχει πέλος. Έχω την εντύπωση πως αν είχε πέλος θα καθαριζόταν ευκολότερα εφόσον αν στέγνωνε το καθαριστικό πάνω και άφηνε υγρό λεκέ δεν θα φαινόταν.

Πάντως και εγώ στα μπράτσα έχω το μεγαλύτερο πρόβλημα και δυστυχώς εκεί κάνει και βαθιές πιέτες το ύφασμα του καναπέ.

Βέβαια για να είμαι ειλικρινής σκέφτομαι να δοκιμάσω και τους δύο τρόπους (έχουμε έναν ατμοκαθαριστή ξεχασμένο στην αποθήκη) σε κάποιο μέρος που δεν φαίνεται να δω αν θα αφήσουν μετά λεκέδες στεγνώνοντας.

Απότι κατάλαβα thaumataki το καθαριστικό σου δεν αφήνει λεκέδες. Για να δούμε......

Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις και αν έχετε και κάποια άλλη ιδέα ευπρόσδεκτη.!!!! Όταν τα δοκιμάσω θα σας γράψω και τα αποτελέσματα..... ελπίζω να είναι ευχάριστα γιατί δεν αντέχω να τον βλέπω βρωμικούλη τον καναπέ.!!!

Ernesto Cardenal

sos!!! Ο γιος μου εκανε τσίσα πάνω στον καναπε και μουσκεψε και κατω απο τα μαξιλάρια! Τι κάνουμε τώρα που μυριζει ούρα? πως θα φυγει η μυρωδιά?

Με τον ατμοκαθαριστή δεν υγροποιείται, κάπως, το σημείο και λεκκιάζει μετα ;

Όχι, γιατί το ειδικό εξάρτημα είναι καλυμμένο με ένα πανάκι που μαζεύει την υγρασία.

εγω εχω το υφασμα το αλεκιαστο σε μπεζ ανοιχτο..μονο αλεκιαστο δεν ειναι!!!πρεπει να εισαι με ενα βετεξ ολη την ωρα απο πανω...τελος παντων....πως τον καθαριζω ξερει κανεις??τα συνεργεια καθαρισμου ποσο παιρνουν ξερετε???:confused:

Διαφημίσεις

εγω εχω το υφασμα το αλεκιαστο σε μπεζ ανοιχτο..μονο αλεκιαστο δεν ειναι!!!πρεπει να εισαι με ενα βετεξ ολη την ωρα απο πανω...τελος παντων....πως τον καθαριζω ξερει κανεις??τα συνεργεια καθαρισμου ποσο παιρνουν ξερετε???:confused:

Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα το αλέκιαστο τουλάχιστον καθαρίζει με βιτέξ;

O5X4p2.png 

Μια απ τα ιδια εχουμε τον ιδιο καναπε βεβαια αν τον κανω με το σφουγγαρι καθαριζει αλλα δε γινεται να εισαι με ενα βιτεξ στο χερι θα δοκιμασω το omino bianco κ θα δουμε..

• 2 weeks later...

κοριτσια το omino bianco που το βρισκεις;εχω τρελο θεμα με το καναπε ειναι γωνιακος σχεδον ασπρος και ενω εχω ριχταρια ολο το χρονο παρα μονο στις γιοτες τα βγαζω εχει γινει χαλια:-(

πραγμαικα εχει γεμισει σταμπες απο εμετο του μικρου που εκεινη την ωρα προσπαθω να σωσω το μικρο και μεχρι να τον ηρεμησω κλπ ο καναπες εχει γινει αισχος.

πηρα τηλ να μαθω και ποσο κοστιζει να μου το καθαρισουν θα με παρουν αυριο τηλ,θα σας πω.

βεβαια η λυση ειναι να αλλαξω υφασμα αλλα κανω κουραγιο να μεγαλωσει λιγο ακομα ο μικρος.:roll:

Στο super market το βρίσκεις.! Αν θυμάμαι καλά...... κοντά στα karpex κτλπ... Εγώ παρεπιπτόντως το δοκίμασα....... καλό ήταν....... δεν μπορώ να πω ότι βρήκα συγκλονιστική διαφορά.......... κάτι ελαφριά λερώματα τα έβγαλε..... βέβαια πρέπει να το απλώσεις-τρίψεις από γαζί σε γαζί γιατί αφήνει κάτι σαν γραμμή στο τελείωμα μετά το στεγνώμα.

Το ατμοκαθαριστή ακόμα δεν αξιώθηκα να τον δοκιμάσω.! Θα το δοκιμάσω και αυτό όμως όταν έρθει η ώρα.

Ernesto Cardenal

Διαφημίσεις