Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Πριν από λίγο παρέλαβα ένα δέμα από ένα μέλος του φόρουμ. Μου είχε στείλει σακουλάκια αποθήκευσης γάλακτος. Το δέμα ήταν κατασχισμένο. Να φανταστείτε είχαν ανοίξει από τη μια μεριά το κουτί για να δούνε τι περιέχει. Είναι δυνατόν; Δηλ. δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε ουτε τα δημόσια ταχυδρομεία; Φανταζομαι οτι και να κάνω παραπονα στον ΕΛΤΑ δεν πρόκειτε να βγαλω ακρη.

Διαφημίσεις

Πριν από λίγο παρέλαβα ένα δέμα από ένα μέλος του φόρουμ. Μου είχε στείλει σακουλάκια αποθήκευσης γάλακτος. Το δέμα ήταν κατασχισμένο. Να φανταστείτε είχαν ανοίξει από τη μια μεριά το κουτί για να δούνε τι περιέχει. Είναι δυνατόν; Δηλ. δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε ουτε τα δημόσια ταχυδρομεία; Φανταζομαι οτι και να κάνω παραπονα στον ΕΛΤΑ δεν πρόκειτε να βγαλω ακρη.

μπα δεν νομιζω...εμενα ο ταχυδρομοσ οταν φερνει τα γραμματα τα πεταει κατω στης σκαλες!!δεν κανει τον κοπο να ανεβει 5 σκαλια:evil:

πηρα στα κεντρικα και τα ειπα...μονο εγω τα ακουσα...και ξερεις τι ειπανε???

οτι υπαρχει νομος...οτι δεν πρεπει να εχει σκαλια !!εκει που ειναι το γραμματοκιβώτιο!!!!αν ειναι δυνατον ακομα και για αυτο βρηκαν λυση!!!!!

Να κανεις οπωσδηποτε καταγγελια στα ΕΛΤΑ. Εαν ηταν και συστημενο να ζητησεις αποζημιωση.......Γενικοτερα εαν ηταν σκισμενο οπως λες δεν θα επρεπε να το παραλαβεις απο το ταχυδρομειο.......Να πας και σημερα εαν μπορεις στα ΕΛΤΑ με το κουτι και κανε και λιγο φασαρια.....Δεν εβλαψε ποτε κανεναν μας.....

εχω λαβει κι εγω κατασκισμενο δεμα κι οταν εκανα παραπονα μου ειπαν "δεν μπορεις να αποδειξεις οτι το σκισαμε εμεις, αντιθετα εμεις μπορουμε να ισχυριστουμε πως ετσι εστειλε το δεμα ο αποστολεας!" οποτε δεν ξερω αν βγαλεις ακρη... βεβαια δεν το προχωρησα παραπανω, εμεινα στα προφορικα παραπονα..

F2ETp3.png

......εμάς που περνάει κάθε τρίτη Τρίτη και έχω κάνει ένα σωρό καταγγελίες τηλ. κλπ κλπ άκρη δεν έβγαλα!!!!!!!!!!!!

αφού το έλαβες κιόλας το δέμα είσαι πολύ τυχερή!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Διαφημίσεις

Προφανώς ο ταχυδρομος ή οποιος τελοσπάντων το ανοιξε, δεν θήλαζει γιάυτο και το αφησε. Το κακό ηταν οτι η ταχυδρομος το παρατησε μεσα στην εισοδο χωρις να μου πει τίποτα ενω ειχε χτυπήσει για να της ανοίξω και καπακι κατεύηκε η μητερα μου και μου το έφερε. Αρα δεν το έκανε κάποιος εκτός ΕΛΤΑ.

Eμεις ειχαμε στειλει δεμα στην Αμερικη με ρουχα κτλ, και τελικα εφτασε μονο ενας καφες. Καναμε χαρτια κτλ αλλα ακρη δεν βρηκαμε...

Μετα απο λιγο καιρο εστειλα ενα γραμμα με ενα βραχιολακι ευτελους αξιας. Ειχαν κοψει στην ακρη το φακελλακι και ειχαν παρει το βραχιολακι.. Ολα αυτα σε συγκεκριμενο υποκαταστημα των ΕΛΤΑ!!!!

οι γονεις μου στελνουν σχεδον καθε μηνα κ απο κατι σαν δωρακι για τα παιδια.ε σχεδον παντα θα βρω σκισμενα σακουλακια κ ανοιγμενα!δηλαδη τι κανουν?ανοιγουν το δεμα κ ψαχνουν?κ αν χαθει κατι?

Εμ τα συστημενα....? 9 στις 10 φορες δεν θα χτυπησει το κουδουνι να κατεβω, απλα θα αφησει το χαρτακι για να με αναγκασει να παω την αλλη μερα ταχυδρομειο και να κατσω κανα μισαωρο στην ουρα. Τους κανω παραπονα καθε φορα...

Τις ελαχιστες φορες που θα χτυπησουν, χτυπανε μια φορα κι εξαφανιζονται πριν προλαβω να κατεβω.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Περίσυ αφελώς έκανα ένα πολύ μεγάλο λάθος για το οποίο μετάνιωσα αργότερα. Εμπιστεύτηκα τα ελληνικά ταχυδρομεία για να στείλω μια κάρτα μαζί με 200 ευρώ ως δώρο σε κάποιους γνωστούς μας που παντρεύονταν και δε μπορούσα να ταξιδέψω για να παώ στο γάμο τους...

Τι έγινε τελικά;;;

Η κάρτα και τα χρήματα δεν έφτασαν ποτέ στους παραλήπτες, εκείνοι παρεξηγήθηκαν πως τους είχα ξεχάσει εντελώς κι ούτε τις ευχές μου δεν τους έδωσα και όταν τελικά ανακάλυψα τι είχε συμβεί δε μπορούσα να βρω το δίκιο μου...

Από τότε δεν ξανάστειλα τίποτα με ταχυδρομείο!

*

• 1 month later...

Καλα τωρα πιασατε θεμα "Ελληνικα Ταχυδρομεια"

Ε λεεινα

Λ αμογια

Τ ρομερης

Α διαφοριας

και πολλα αλλα.

Ξερετε γιατι το κανουν για να πληρωσετε ασφαλεια δεματος...και μετα να γινει ακριβως το ιδιο και να τρεχετε μπρος πισω κανα τριμηνο για να βρειτε ακρη.

Ολα γινονται γιατι δεν θελουν να χασουν την προσωπικη επαφη με τον κοσμο.

Για σκεψου να ηταν ολα στην εντελεια θα ταν μοναχουλια τους εκει.

Ενω τωρα δε θα βρεθουν και 5-6 ανθρωποι τη μερα να πανε εκει και να

"συζητησουν" καπως πρεπειι να περασουν τη μερα τους ολο γραμματοσημα

να γλυφουν....

χιχιχιχι:D

Ίσως να είναι συγκεκριμένα καταστήματα. Εγώ επειδή αγοράζω πάρα πολλά πράγματα από το internet και επειδή έχουμε μια ηλικιωμένη που δεν στέκει καλά στην πολυκατοικία και παίρνει τα δέματα και τα κρύβει ( και μετά αναγκάζομαι να βάλω την κόρη της και τον γαμπρό της να ψάξουν το σπίτι της γιαγιάς για να τα πάρω πίσω) έχω ζητήσει κάθε φορά που έχω αλληλογραφία να μου χτυπάνε το κουδούνι για να κατεβαίνω αμέσως να την παίρνω και παρόλο που δεν είναι υποχρέωσή τους το κάνουν. Ποτέ δεν έχω λάβει κάτι με πρόβλημα στην συσκευασία ( εκτός από αυτά που πέρασαν από το σπίτι της γιαγιάς) μου έχει τύχει να καθυστερήσουν πολλά πράγματα αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις μόλις περάσουν 20 μέρες κάνω αίτημα στο κατάστημα που τα αγόρασα ότι το πακέτο δεν έφτασε και μου επιστρέφουν τα χρήματα. Πέρισυ αγόρασα κάτι ρούχα Ιανουάριο, στα μέσα Φεβρουαρίου πιστώθηκα το ποσό ως χαμένη παραγγελεία και τελικά το χαμένο δέμα έφτασε στα τέλη Μαρτίου.

There is no patch for human stupidity.

Περίσυ αφελώς έκανα ένα πολύ μεγάλο λάθος για το οποίο μετάνιωσα αργότερα. Εμπιστεύτηκα τα ελληνικά ταχυδρομεία για να στείλω μια κάρτα μαζί με 200 ευρώ ως δώρο σε κάποιους γνωστούς μας που παντρεύονταν και δε μπορούσα να ταξιδέψω για να παώ στο γάμο τους...

Τι έγινε τελικά;;;

Η κάρτα και τα χρήματα δεν έφτασαν ποτέ στους παραλήπτες, εκείνοι παρεξηγήθηκαν πως τους είχα ξεχάσει εντελώς κι ούτε τις ευχές μου δεν τους έδωσα και όταν τελικά ανακάλυψα τι είχε συμβεί δε μπορούσα να βρω το δίκιο μου...

Από τότε δεν ξανάστειλα τίποτα με ταχυδρομείο!

οχι γιατι το εκανες αυτο.:(..επρεπε να τα καταθεεις σε λογαριασμο τους η να κανεις μεταφορα χρηματον στο ονομα τους, στα ελτα εχω ακουσει οτι εχουν σκανερ οπως τα αεροδρομεια και βλεπουν τι εχει μεσα για τυχον βομβες και καλα...το ειδαν οτι ειναι λεφτα, και επειδη ειναι γραμμα, και ενα γραμμα ειναι ευκολο να χαθει.......... δεν εχασαν αυτη την ευκαιρια.:evil:...

παντως και εγω τοσα δεματα εχω στειλει και στην ελλαδα αλλα και κυπρο και ολα ηταν πολυ καλα...δεν ειχα προβλημα ποτε και παλι καλα ουρα εχουμε μονο οταν ειναι η τελυταια μερα πληρωμης η δεη η ευδαπ, γιαυτο τα προτιμω...αλλα παντα υπαρχει και η πρωτη φορα ετσι...?:-(

η λύση για κάποιες περιπτώσεις όπως αυτή που δεν χτυπάνε και αφήνουν ειδοποίηση να παραλάβεις το δέμα είναι απλή (αν είσαι σπίτι και ο ταχυδρόμος το κάνει τακτικά) την στήνεις στην βεράντα την ώρα που σου αφήνει την ειδοποίηση και τον βγάζεις φωτογραφία μετά κάνεις καταγγελία στα κεντρικά τους γραφεία. Πέφτουν κεφάλια λέμε ....

Βασικά όλα τα δέματα συστημένα ή μη είναι υποχρεωμένοι να τα φέρνουν σπίτι η δικαιολογία δεν έχουμε αρκετό προσωπικό και δεν μπορεί να τα μεταφέρει ο ταχυδρόμος δεν υπάρχει σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας των ΕΛΤΑ άν είναι έτσι γιατί πληρώνω ακριβώς ??? για να ταλαιπωρούμε στις ουρές ????

Διαφημίσεις

αννα να ασφαλίζεις τα ΄δεματα , καρτα , γραμματα

να πας δλδ και να πεις θέλω να ασφαλίσω το γραμμα με αυτο το ποσο (αν δλδ χαθέι να σου πληρώσυν τα ΕΛΤΑ τα λεφτα που το ασφάλησες- οι ταχυδρόμοι τα προσέχουν σαν τα ματια τους αυτα .... )

γενικά πάει για πούλημα το μαγαζί just so you know !

και στην τελική η διαδικασία ειναι απλή :

πας και κάνεις αναφορά στον ταχυδρόμο σου !

αν κάτι δεν παραδώθηκε σωστα , δεν παραδόθηκε καθόλου κλπ κλπ (πας στο κέντρο διανομής της περιοχής σου και κάνεις εγγράφος το παραπονο σου )

ο υπαλληλικός κώδικάς λέει δέμα μέχρι 2 κιλά παραδίδεται κατ οίκον

τα ογκώδη ΕΙΔΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ...

ΤΑ EXPRESS παραδίδονται μέσα σε 24 ώρες (με υπογραφή του παραλήπτη )

τα συστημένα μέσα σε 3 (και αν δεν είναι εκεί ο ενδιαφερόμενος αφήνεται ειδοποίηση με υπογραφή παραλήπτη )

η απλή αλληλογραφία ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ -ακόμα και σε πολυκατοικία -κουτί παραδίδεται μέσα στο κουτί με το όνομα του καθένα ...

και ο ταχυδρόμος κουβαλάει μέχρι 15 κιλά αλληλογραφία ..... (πράγμα που δνε παίζει ... όλοι με 30-40 κιλά στην πλάτη είναι )

κοκ

όταν εγγράφως παντως κάνεις καταγγελία- ΠΑΡΆΠΟΝΟ στον Προϊστάμενο ΠΕΡΝΑΕΙ απο επιτροπή ο ταχυδρόμος σου και εξετάζεται η καταγγελία ...ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ να γίνει αλλιώς !

το να πας να κάνεις παράπονα .... βλέπουν απλά έναν πολίτη που γκρινιάζει ! και σε γράφουν !

έτσι για την ιστορία οι τομείς στα ταχυδρομία (δλδ χώρισμα των δρόμων ανα ταχυδρόμο ) έγιναν όταν η αθήνα ήταν με 1.000.000 κατοίκους

και τωρα είναι 4.000.000 με καμία αναπροσαρμογή των τομέων και βεβαίως ΚΑΜΙΑ νέα πρόσληψη ....! (κάτι έκτακτους παίρνουν μια φορά τα δυο χρόνια που μέχρι να μάθουν το τομέα τους έχει τελειώσει η σύμβαση τους, οι θέσεις βέβαια των γραφιάδων - διοικητικών είναι υπερπλήρης .... :evil: )

Αυτά δεν είναι τίποτα!!!!

Στα ΕΛΤΑ της γειτονιάς μου , τα πράγματα είναι πολύ πιο τραγικά:

Για να αρχίσει να έρχεται ο ταχυδρόμος στην οικοδομή μας (είμαστε περιοχή με νεόκτιστα , αλλά όχι απομακρυσμένη , 20 μέτρα από κεντρικό δρόμο που περνάει αστικό) , χρειάστηκε καταγγελία στα κεντρικά από ένοικο , ο οποίος δεν λάμβανε αλληλογραφία (όπως και κανένας μας!) για 3 μήνες και δεν είχε λογαριασμούς ο άνθρωπος για να πληρώσει δάνεια κλπ!. Η αρχική απάντηση που πήρε από το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν : Σιγά μην ερχόμαστε μέχρι εκεί!!!!

Τελικά μετά από καταγγελία στα κεντρικά , αποφάσισε να έρχεται…

Εννοείται ότι δέματα δεν έρχονται ΠΟΤΕ να σου τα παραδώσουν και άφηναν μέχρι πρότινος ειδοποίηση, ώσπου:

Πριν 2 μήνες περίπου είχα στείλει κουκουβάγιες και περίμενα δύο δωράκια με δέματα. Χωρίς να βρω ειδοποίηση μου τηλεφωνούν από το συγκεκριμένο γραφείο ΕΛΤΑ , για να με ενημερώσουν ότι έχω δύο δέματα με τους τάδε αριθμούς και να πάω να τα παραλάβω. Ρωτάω τον κύριο που μου τηλεφωνεί γιατί δεν άφησαν ειδοποίηση στο κουτί μου και παίρνω την απάντηση «για να σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα»!!!

Την επόμενη το πρωί πάω στα ΕΛΤΑ για να παραλάβω τα δέματα. Φτάνει η σειρά μου και λέω στην υπάλληλο ότι έχω να παραλάβω 2 δέματα με τους τάδε αριθμούς.

Ακολουθεί ο εξής διάλογος :

Υπάλληλος ΕΛΤΑ: Χωρίς ειδοποίηση δεν μπορείτε να παραλάβετε!

Εγώ : Μα δεν μου αφήσατε ειδοποίηση , με πήρατε τηλέφωνο!

Υπάλληλος ΕΛΤΑ: Μήπως σας πήραν από άλλο ταχυδρομικό γραφείο? Εμείς εδώ πάντα αφήνουμε ειδοποίηση , να πάτε στο άλλο γραφείο ΕΛΤΑ , μήπως από εκεί σας πήραν!

Εγώ (βγάζοντας το κινητό μου): Μου τηλεφώνησαν από το τάδε νούμερο , δεν είναι το δικό σας?

Υπάλληλος ΕΛΤΑ: Α, όχι το δικό μας είναι το …τάδε. Είδατε που σας είπα , από το άλλο γραφείο σας τηλεφώνησαν , εκεί να πάτε!

Εγώ καλώ το νούμερο και ω! τι έκπληξη , χτυπάει το τηλέφωνο που βρίσκεται στο γραφείο του προϊσταμένου και είναι 2 μέτρα πίσω από την υπάλληλο!!!!

Της λέω : Συγνώμη , αυτό το τηλέφωνο δεν χτυπάει εδώ?

Υπάλληλος ΕΛΤΑ(σαστισμένη) : Α, σας κάλεσε ο προϊστάμενος , μόλις τελειώσει με τον κύριο που εξυπηρετεί να πάτε σ’αυτόν!

Κάπου εκεί γυάλισε το μάτι μου και άρχισα να φωνάζω , σε όλο το μαγαζί , για την τύπισσα που δεν ξέρει να κάνει τη δουλειά της , για το γεγονός ότι θα με έστελνε αλλού να ταλαιπωρηθώ τζάμπα , για το ότι δεν ξέρει τα τηλέφωνα στην υπηρεσία που δουλεύει και άλλα πολλά!

Με τα πολλά ήρθε ο προϊστάμενος , απολογήθηκε για την τύπισσα «η κοπέλα είναι καινούργια εδώ» , δεν ήξερε πώς να τα μπαλώσει για το γεγονός ότι δεν ήρθε ειδοποίηση και είπε στην υπάλληλο να πάει να βρει τα δέματα.

Η κοπέλα δεν μίλησε με όσα της είχα σύρει , αλλά πετάχτηκε η διπλανή της , η οποία άρχισε να φωνάζει για τον τρόπο μου, ότι δεν μπορώ να ξεφτιλίζω τη συνάδελφο της και άλλα. Η συγκεκριμένη πήρε την απάντηση που της άξιζε. Της εξήγησα ότι αν εγώ κάνω λάθη στη δουλειά μου , θα με απολύσουν σε αντίθεση με κάποιους που από τη στιγμή που έπιασαν μία καρέκλα , μπορούν να κοιμούνται , και να ταλαιπωρούν τον κόσμο . Εκεί λοιπόν , γύρισε και μου είπε : Κατάλαβα ότι αυτό είναι το πρόβλημα σου , το ότι δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος!!!

Δεν δίστασε επίσης να μου πει ότι αν ξαναπάω εκεί και έχω την ίδια συμπεριφορά , «θα το πάει μακρυά το θέμα». Της απάντησα «επίσης» και έφυγα φωνάζοντας (για να ακούσει και ο προϊστάμενος) ότι την επόμενη φορά που θα έχω δέμα ΑΠΑΙΤΩ να μου αφήσουν ειδοποίηση στο κουτί μου.

Δεν μπορείς να βγάλεις άκρη , όσο υπάρχουν άτομα που σκέφτονται έτσι…:evil:

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Όταν ήμουν στο σπίτι με το παιδί χρειάστηκε πολλές φορές να μου στείλουν πράγματα συστημένα. Ενώ ήμουν στο σπίτι το κουδούνι δεν χτύπησε και όταν κατέβηκα για ψώνια βρήκα το χαρτί της ειδοποίησης... μία δύο τα πήρα κρανίο και πήρα τηλέφωνο την τρίτη φορά την ίδια στιγμή που πήρα την ειδοποίηση (ήταν και από το ΙΚΑ το χαρτί που είχε έρθει συστημένο). Ζήτησα τον προϊστάμενο και του είπα ότι είμαι νέα μητέρα με νεογέννητο στο σπίτι και σπασμένο χέρι ότι δεν μπορώ να τρέχω στου διαόλου τη μάνα για να παραλάβω κάτι επειδή ο ταχυδρόμος τους βαριόταν να χτυπήσει το κουδούνι μου! Με σύνδεσε απευθείας με τον ταχυδρόμο και τα επανέλαβα... σε μισή ώρα είχα το χαρτί στα χέρια μου... και μάλιστα με πολλές συγνώμες... του είπα ότι ακόμα και αν τύχει να μην είμαι σπίτι θα τον παρακαλούσα τα συστημένα να τα δίνει στον από πάνω μας (που είναι πάντα στο σπίτι και τον γνωρίζει γιατί του φέρνει την σύνταξη) γιατί μου είναι δύσκολο να τρεχαλάω στο κατάστημα με το παιδί... δεν έχω χάσει έκτοτε συστημένο :D Δεν έκανα φασαρία... ήμουν απόλυτα ψύχραιμη (περιέργως) και ευγενική... και κέρδισα :D

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Μπορώ να κάνω φασαρία που μου αφήνουν ειδοποιητήρια για μικρά δεματάκια ενώ είμαι στο σπίτι? Δεν χτυπάνε κουδούνι. Νόμιζα ότι έτσι γινόταν. Ααααααααα, τότε θα τους τηλ αύριο να τους την πω, όπως έκανε το αερικό...

Αυτό ισχύει και για αντικαταβολή? Βρίσκω χαρτάκι, ποτέ δεν μου χτυπάνε γμτ!!

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

oh yes... θα πάρεις και θα ζητήσεις τον προϊστάμενό τους... ;)

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Εγω παλι εχω ακουσει οτι καποιους φακελους της pampers (που στελνει κουπονια) τα αρπαζουν καποιοι επιτηδιοι που δουλευουν στα ελτα, κ τα κρατανε για την παρτη του η τα δινουν σε καποιον δικο τους.εδω κ 8 μηνες δεν εχω παραλαβει ποτε φακελο απ τα pampers,τυχαιο?

τa ΜΩΡΑΚΙA ΜΟΥ ειναι το ΝΟΗΜΑ της ΖΩΗΣ μου!hpWgp3.png

CNy3p2.png

Τοσα χρόνια μονο μία φορά μου φέρανε το συστημένο δέμα στην πόρτα και αυτό ηταν γιατι ήθελε ο κυριος ταχυδρόμος να με ρωτήσει...γιατι παραγγέλνω πράγματα απο το strawberrynet.com σαν την κόρη του και αν φοβάμαι που ειναι κινεζικα (!) καλλυντικα και εν πασει περιπτώση μηπως ειμαι λιγο μικρη να βάφομαι ( ειμαι 34) :roll: Ηταν η μια και μοναδικη φορα που εφερε συστημένο στην πόρτα!!!

Οταν το ειπα στο ταχυδρομειο μου ειπαν μπλαζε να παρω το κεντρο διανομων να τους το πω αλλα δεν ειχαν τον αριθμο τηλεφωνου....