Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

προκειται για τον τριτο μου γιο παρα λιγους μηνες τριων ετων!

το προβλημα ειναι οτι οταν ειμαι μονο εγω στο σπιτι-και τα αδερφια του- δε θελει να παει για υπνο παρολο που εμφανως νυσταζει.οταν ειναι ο μπαμπας στο σπιτι με μια του κουβεντα παει στο κρεβατι και σε 2 λεπτα βλεπει και ονειρα...βεβαια ο αντρας μου στο παρελθον οταν ο μικρος προσπαθησε να ''παρακουσει'' τον αγριεψε πολυ και δεν το ξεχνει με τιποτε,φοβαται.

Δυο μερες τη βδομαδα ειμαι μονη μου!δεν τον κοιμιζω μεσημερι,παμε εξω για εκτονωση ,ειμαστε πολυ μαζι,κανουμε μαμ,μπανακι, παραμυθι ,νανουρισμα ,αγκαλιτσες...Καποια στιγμη πρεπει να βγω απο το δωματιο τους,τα αλλα παιδια(μεγαλυτερα) κοιμουνται νορμαλ.δεν παιζει να καθησω μεχρι να αποκοιμηθει γιατι οταν με βλεπει θελει ολο να παιζουμε κι αν εγω καθομαι αμιλητη και του λεω ''τωρα νανι''παλι συνεχιζει με χαρα τα δικα του!μου κανει τεραστια εντυπωση οτι ενω ραβουν τα ματια του στην κυριολεξια,πεταγεται απο το κρεβατι του και ξαναπαει να παιξει,πολλες φορες τον εχει παρει ο υπνος στο πατωμα...αυτο μπορει να συνεχιζεται ωρες..πολλες φορες δεν αφηνει και τους αλλους σε ησυχια και τοτε αρχιζει το ομαδικο παρτι...

μερικες φορες βγαινω απο το δωματιο ,λεμε καληνυχτα κλεινω το καγκελακι ασφαλειας που εχω στην πορτα ωστε και να εχουμε οπτικη επαφη αλλα και να μην αρχισει να γυριζει παντου στο σπιτι...ο,κ τσανταρ σηκωνεται ,παιζει ,ξαναχαλαει το μαζεμενο δωμτιο και αφου βαρεθει αρχιζει να προσπαθει να αποδρασει,ουρλιαζει αγκαλιτσα κ.τ.λ όλη αυτη την ώρα εγω καθε λιγο παω σην πορτα του λεω''τωρα ειναι νυχτα ,εχει σκοταδι πρεπει να κανεις νανι'',του εξηγω οτι κουραστηκαμε κι εγω κι αυτος,του δειχνω οτι κανω δουλειες ,του μιλαω και αυστηρα,τον παρακαλαω, δεν πιανει τιποτε...καπου εκει τα νευρα μου έχουν γινει κουρελι,νιιωθω οτι πρεπει να κανω κατι γιατι ή θα χτυπησω το κεφαλι μου στον τοιχο ή θα με πιασει καμια υστερια...Κι αυτος επειδη οπως ειπα ειναι πτωμα,χανει τον ελεγχοκαι τον πιανει κι αυτον μια κριση γκρινιας...

εχω δοκιμασει και να τον αγνοησω. αν τον αγνοησω πανω απο εικοσι λεπτα δεν θα τον αγνοησει η υπολοιπη πολυκατοικια μετα!!

εχω δοκιμασει να αποκοιμηθει με καποιο παιδικο στο βιντεο στον καναπε.Αυτο πιανει αμεσως αλλα ουε και αλλοιμονο αν ξυπνησει κατα τη μεταφορα στο κρεβατι του!παθαινει τετοια κριση,παναγια μου...

αυτα καθε μα καθε φορα.εγω μετα απο 15 ώρες με 3 παιδια δεν έχω αλλες αντοχες συν οτι η μερα μου δεν εχει τελειωσει ακομη και θελω και λιγο χρονο χαλαρωσης για να μπορεσω να κοιμηθω...

να σημειωσω δε οτι περναμε πολλες ώρες μαζι ,μου εχει μεγαλη αδυναμια και εγω τον υπεραγαπω,δεχεται ορια στους αλλους τομεις της ζωης του.

στο φαγητο,την εξοδο, το παιχνιδι..γενικα παρα τα πεισματα της ηλικιας του ειναι συνεργασιμος!

γιατι σκαλωνουμε τοσο πολυ σε αυτο το θεμα δε μπορω να καταλαβω!!:-(

γραφω και τα χερια μου τρεμουν ,τοσο με τσακιζει αυτο το πραγμα...

κοριτσια προτεινετε κατι,κ.Στυλιανακη ελπιζω και στη δικη σας βοηθεια!

Διαφημίσεις

Ξερει που τον παιρνει και τι...

Ξερει οτι θα λυγισεις στο τελος...

Πρεπει να θεσεις τα ορια σου οσο εισαι ακομα σε ψυχραιμη κατασταση (γιατι οταν κανεις μπαμ εσυ.... ωχ μανουλα μου).

Το ζω με τον Βασιλη εμενα και την γιαγια του. Την χορευει στο ταψι λεμε.:roll: αλλα δεν λεει να αλλαξει τροπαρι.

Θεσε ορια (μεσημερι νανι) και μεινε σταθερη σε αυτα . Εν αναγκη υιοθετησε την τακτικη του συζυγου (θεωρω ειναι καλο να εχετε μια σταθερη κοινη γραμμη).

Ας τον ακουσει και το τετραγωνο. Ας δυαλισει το δωματιο , θα μεινει εκει. Την 1η φορα θα ειναι ζορικα (θα περιμενει να λυγισεις), την επομενη πιο ηρεμα , ωσπου στο τελος θα καταλαβει οτι οταν πεις αυτο ειναι, αυτο ειναι και τελος. Δεν ειναι λυση να λυγιζεις στα ουρλιαχτα (μπορει να λυγιζα στα παντα αλλα οχι αν ουρλιαζε. εκει ειχε χασει το παιχνιδι και το ηξερε ) . Οσοι εχουν παιδια θα σε καταλαβουν και στην τελικη χεστηκες (οταν βαρανε αυτοι κλαπατσιμπανα ειναι καλα?)

Υγ. Μην δικαιολογεισε, μην εξηγεις , μην αναλυεις. Ολα αυτα ειναι πραγματα που το κανουν να νοιωθει οτι ασχολεισε. Θα εισαι καθετη χωρις να ζητας χαρη απο εκεινον το να κοιμηθει. Ειναι δεδομενο. Θα κοιμηθει ή θα ξαπλωσει. Τελος.

Αυτα θα εκανα εγω. Σωστα -λαθος..... Παντως αυτα θα εκανα (αμα μουλαρωσω αστο να παει)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Τι να σου πω γλυκεια μου,

δυσκολα τα βλεπω τα πραγματα.Οπως τα διαβαζα με επιασε και 'μενα το αγχος.

Ετσι ηταν παντα στον υπνο του η αλλαξε απο καποια στιγμη και περα?

Αφου ομως λες οτι στο μπαμπα του κοιμαται χωρις κανενα προβλημα γιατι μαλλον φοβαται, πιστευω οτι καπου εκει ειναι η λυση του προβληματος σου.Νομιζω δηλαδη οτι στα κανει εσενα γιατι ξερει οτι "τον παιρνει " να τα κανει.Ξερει δηλαδη οτι αργα η γρηγορα θα πας κοντα του και θα περασει τελικα το δικο του.Εχουν ατελειωτο πεισμα αυτα τα πιτσιρικια!!!

Προσπαθησε να επειμεινεις οταν του λες οτι ειναι ωρα για υπνο και μη ξαναγυρνας κοντα του οσο και αν φωναζει.Για τους γειτονες μη σε νοιαζει ,αυτοι δηλαδη δεν ειχαν παιδια?Το μονο κακο ειναι πως κοιμουνται και τα αλλα παιδια στο δωματιο και καταλαβαινω οτι ειναι προβλημα αν ξυπνησουν.

Μηπως να δοκιμαζες να κοιμαται πιο νωρις?Πολλες φορες η μεγαλη κουραση και νυστα φερνει νευρικοτητα.

Διαφημίσεις

Εγω τι να πω τωρα......τα διαβαζω και με πιανει τρεμουλο για το ποτε θα βγαλω τα καγκελα να κανουμε παρτι οεο.......δεν ξερω βρε κοριτσι μου. Ιδεα δεν εχω. Η δικια μου τωρα αρχισε να μου κοβει τον μεσημεριανο και κοντευουν τα ματια μου να βαρεσουν πατουσα.......νυσταζει παει να κοιμηθει (μεσημερι) και ΔΕΝ κοιματε. Χοροπηδαει και μετα προς το απογευμα κουραζεται και εχει απιστευτη γκρινια......δεν ξερω......μηπως ειναι φασεις? Παρακολουθω και εγω μπας και μαθω τπτ.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

pinguinaki symfwno sto oti exei katalabei ta oria sou.prepei na tou dwseis na katalabei pws den prepei na se fobatai alla na se sebetai opws kai tous kanones pou theteis..tha talaipwrhtheis tha pareis polla depon alla dwstou na katalabei pws den katafernei oti thelei me to klama giati ayrio tha pernei kai apo ta aderfia tou oti thelei me to klama kai tha exeis prostribes mesa sto spiti kai tha eisai o diaithths..

koritsia emena o gios mou einai 3 kai exoume kopsei tin pana edw kai 4 mines.exw ena mina pou prospathw na tou tin kopso kai to brady.pote me epituxia pote oxi.peite mou sas parakalw pws plenontai auta ta sentonia xwris na moirizoun meta?

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!

συμφωνω πως πρεπει να ειμαι καθετη αλλα προβληματιζομαι που βλεπω πως απο ενα σημειο και περα αναστατωνεται στα αληθεια! δηλαδη δεν παιζει ''θεατρο'' αλλα κλαιει με λυγμους,τρεμει,φωναζει σπαρακτικα και οταν πλεον εχει φτασει σε αυτο το εσχατο σημειο με το που τον αγκαλιαζω με φιλαει και με σφιγγει με τα χερακια του και με το που τον βαζω στο κρεβατι σε λιγα λεπτα αποκοιμιεται!απλα δεν καταλαβαινω γιατι χρειαζεται ολη αυτη τη ''διαδρομη''!

ρωμανε,επειδη βλεπω πως ειναι η πρωτη σου δημοσιευση,καλωσηρθες και για το θεμα που ρωτας

α.μπορεις να τα ξεπλενεις με λιγο ζεστο νερο πριν το πλυντηριο να φυγει η πολυ κατρουλιλα:rolleyes:

β.στο μαδερκερ υπαρχουν κατι ειδικα βρακακια,''εκπαιδευτικα'',που ειναι υφασματινα αλλα εχουν απο μεσα πετσετα και πιο εσωτερικα πλαστικο

ωστε και αν παθει ατυχημα να μη γινει ολο το κρεβατι χαλια!μπορεις να τον/την κοιμιζεις με αυτα

επισης -μιας και εισαι νεο μελος -προτιμα να γραφεις ελληνικα γιατι νομιζω το αντιθετο δεν το ενθαρρυνουν οι διαχειριστες!

πιγκουινάκι καταρχάς νομίζω πώς είναι λάθος που έχει κόψει τον μεσημεριανό ύπνο.

Ακόμα τον χρειάζεται. Ο δικός μου κανα 2 φορές δεν κοιμήθηκε μεσημέρι και το βράδυ είχε απίστευτη υπερένταση. Δεν μπορούσε να αποκοιμηθεί.

Επίσης δεν μου φαίνεται σωστό να αγριεύεις το παιδί για να κοιμηθεί και να σε φοβάται.

Μάλλον ξέρει ότι δεν τον παίρνει με τον μπαμπά ενώ εσένα σε έχει του χεριού του.

Αυτά λοιπόν τα κάνει και ο δικός μου. Μόνο που εγώ πρέπει να κοιμήσω και τα δίδυμα μωρά και μου το κάνει και μέσα στη νύχτα. Ξυπνάει και ουρλιάζει να πάω στο κρεβάτι του. Ξυπνάνε και τα άλλα. Κάνουμε πάρτυ δηλ. κάθε νύχτα.

Αυτό που έκανα τελαυταία και παραδόξως έπιασε: έχει τρέλα με τον τόμας το τρενάκι. Του έφτιαξα έναν πίνακα με γραμμές και σταθμούς. Έβαλα και έναν τόμας ο οποίος προχωράει έναν σταθμό κάθε φορά που κοιμάται μόνος του. Όταν φτάσει στο τέλος του υποσχέθηκα ότι θα του αγοράσω τρένα. Και πέτυχε.

Την πρώτη μέρα βέβαια με ξύπνησε στις 6 το πρωί για να προχωρήσω τον τόμας στον πρώτο του σταθμό αλλά μετά ευτυχώς ξανακοιμήθηκε.

Πω, πω ζόρι μεγάλο να σου φυλάει τη γκρίνια για το τέλος της μέρας... Πιγκουινάκι, άμα αντιδρούσε πολύ άσχημα όταν τον άφηνα στο κρεβάτι του, θα τον έπαιρνα αγκαλιά και θα τον νανούριζα στον καναπέ κι αφού αποκοιμηθεί θα τον πήγαινα στο κρεββάτι. Το κακό είναι ότι όπως γράφεις το δοκίμασες κι αυτό και ξυπνάει.

Αν του αφήσεις ένα παιχνιδάκι μόνο για το κρεββάτι του; Π.χ. ένα φωτιστικό που γυρίζει, ή κάτι που φωσφορίζει για να τον απασχολήσει στο κρεββάτι του στο σκοτάδι μέχρι να ξεχαστεί; Ακόμα και κασσέτα με παραμύθια...

Διαφημίσεις

Αυτό που έκανα τελαυταία και παραδόξως έπιασε: έχει τρέλα με τον τόμας το τρενάκι. Του έφτιαξα έναν πίνακα με γραμμές και σταθμούς. Έβαλα και έναν τόμας ο οποίος προχωράει έναν σταθμό κάθε φορά που κοιμάται μόνος του. Όταν φτάσει στο τέλος του υποσχέθηκα ότι θα του αγοράσω τρένα. Και πέτυχε.

.

μπραβο και σενα για τη σουπερ ιδεα ,μπραβο και σε αυτον που σε τοσο μικρη ηλικια επιασε το κονσεπτ!εμεις ειμαστε οικογενειακως λιγο βραδειας καυσης:mrgreen: -στο τελος τα πιανουμε ομως;)- και στη φαση που ειναι τωρα δεν το κοβω να καταλαβει για τι πραγμα μιλαμε!

Αν του αφήσεις ένα παιχνιδάκι μόνο για το κρεββάτι του; Π.χ. ένα φωτιστικό που γυρίζει, ή κάτι που φωσφορίζει για να τον απασχολήσει στο κρεββάτι του στο σκοτάδι μέχρι να ξεχαστεί; Ακόμα και κασσέτα με παραμύθια...

βρε λες?θα παω να ψαξω για κατι καλο!

νομιζω οτι ο μικρος σου ειναι τοσο ΥΠΕΡΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ με τα παιχνιδια του ωστε δεν μπορει να τα αποχωρηστει και να κοιμηθει.. Ετσι ειναι και ο δικος μου, οχι στο βαθμο που περιγραφεις, αλλα μπορει ενω εχω κανει το δωματιο κατασκοτεινο, μιλαω ψιθυριστα, και γενικως εχω επιβαλλει συνθηκες υπνου, να σηκωθει 2 και 3 φορες, να αναψει παλι τα φωτα και να μου ζηταει παιχνιδι.

εγω αυτο που εχω κανει, και τον επαναφερω ειναι να βαζουμε τα παιχνιδια του (αυτα με τα οποια πορωνεται σε καθε φαση) για υπνο μαζι του στο κρεβατι του για να κανουν παρεα και τη νυχτα! τους βαζουμε μαξιλαρι, τα σκεπαζουμε κανονικα και μιλαμε σιγα για να μην τα ξυπνησουμε, διοτι τα παιχνιδια ειναι πολυ κουρασμενα απο το παιχνιδι ολη μερα και τσατιζονται οταν μιλαμε δυνατα μεσα στη νυχτα και δεν τα αφηνουμε να ξεκουραστουν.

Ενταξει, πριν μια εβδομαδα κοιμοταν με 4 πυροσβεστικα, καποια αλλη με 5 κομπουτερακια, σημερα και ολα τα κινητα και τους φορτιστες τους, με cd, με αυτοκινητακια....παντως πιανει και δεν χανεις τιποτα να το δοκιμασεις!

Ενταξει, πριν μια εβδομαδα κοιμοταν με 4 πυροσβεστικα, καποια αλλη με 5 κομπουτερακια, σημερα και ολα τα κινητα και τους φορτιστες τους, με cd, με αυτοκινητακια....παντως πιανει και δεν χανεις τιποτα να το δοκιμασεις!

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:!

Καλησπερα και απο εμενα...

Οσα διαβασατε απο το πιγκουινακι, ισχυουν και για εμας σε πολυ χειροτερο βαθμο...

Ενω ελεγα πως η μικρη εχει φτιαξει προγραμμα, εκανε μια στροφη (χωρις κανεναν απολυτως λογο) και τα γυρισε ολα τουμπα.

Το μεσημερι δεν κοιμαται ουτε για αστειο... Μονο αν ειναι ο συζυγος εδω και τοτε ξαπλωνει , δεν κοιμαται...

Σημερα ας πουμε ξυπνησε στις 8. Την ταϊσα το γαλα της, παιξαμε, χορεψαμε, της εδωσα το αυγο της, ξαναπαιξαμε, ξαναχορεψαμε, της εδωσα τη φρουτοκρεμα, βγηκαμε εξω για μερικα ψωνια απο το ψιλικαντζιδικο, γυρισαμε, ξαναπαιξαμε, της εδωσα το μεσημεριανο και ευτυχως για εμενα την εβαλε ο συζυγος να ξαπλωσει. Ξαπλωσε (ΔΕΝ κοιμηθηκε) απο τις 3 εως τις 4. Σηκωθηκε, αλλαξαμε πανα, της εβαλα τραγουδακια, ηρθε η ωρα του γιαουρτιου, φαγαμε, πηγαμε στις κουνιες, μολις βαρεθηκε πηγαμε βολτα με το καροτσι και τελος μας πηγε και ο αντρας μου βολτα με το αυτοκινητο. Οπως καταλαβαινετε ειχε μια γεματη μερα και με εμενα συνεχεια μαζι της (εννοω δεν την παραμελησα). Γυρισαμε, την εκανα μπανιο, της εδωσα το γαλα της και στις 10 και τεταρτο την εβαλα για υπνο.

Απ΄τις 3 ειναι ορθια και τσιριζε για να τη βγαλω εξω... Δεν ειναι το πρωτο βραδυ που το κανει αυτο.. Εχω ελεγξει αν ποναει, πειναει, διψαει, κρυωνει, ζεσταινεται, ειδε κακο ονειρο, εχει πυρετο αλλα η απαντηση ειναι αρνητικη σε ολα. Απλα δεν θελει να κοιμηθει αλλο και το παμε σερι μεχρι το επομενο βραδυ -αντε να κοιμηθει αλλο ενα 2ωρακι μες στην ημερα αν ξυπνησει τετοια ωρα-. Δοκιμασα να την κοιμισω αγκαλια, στο κρεβατι μου, με παραμυθακι, στα χερια, στον καναπε αλλα τζιφος!

Διαβασα πως δεν επρεπε να εχει κοψει το μεσημεριανο υπνο (ειναι 18 μηνων) αλλα αφου κλαιει να τη βαζω με το ζορι?

Πειτε καμμια ιδεα γιατι κοντευω να πεσω κατω απο την εξαντληση.. :(

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Εμένα και οι 2 χτυπάνε ακόμα 2ωρο μπορεί και 3ωρο μεσημεριανό ύπνο. Και το βράδυ κατά τις 10 πέφτουν πάλι για νανάκια. Οπόε προσωπική πείρα δεν έχω, από ότι όμως έχω ακούσει από φίλες μου που τα παιδιά τους ήταν ολιγόυπνα - για μεσημεριανό ύπνο ούτε λόγος- δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα. Απλά δεν κοιμόντουσαν. Τουλάχιστον το βράδυ κοιμάται εύκολα? Και πόσες ώρες?

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Διαφημίσεις

Εμένα και οι 2 χτυπάνε ακόμα 2ωρο μπορεί και 3ωρο μεσημεριανό ύπνο. Και το βράδυ κατά τις 10 πέφτουν πάλι για νανάκια. Οπότε προσωπική πείρα δεν έχω, από ότι όμως έχω ακούσει από φίλες μου που τα παιδιά τους ήταν ολιγόυπνα - για μεσημεριανό ύπνο ούτε λόγος- δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα. Απλά δεν κοιμόντουσαν. Τουλάχιστον το βράδυ κοιμάται εύκολα? Και πόσες ώρες?

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Φαίη μου τα παιδάκια πολλές φορές περνάνε διαστήματα κατά τα οποία είναι πιο ανήσυχα, κι εμένα ο γιος μου (3 παρά 1 μήνα σήμερα) φέτος το χειμώνα πέρασε ένα δεκαπενθήμερο κατά το οποίο πραγματικά δεν ξέραμε τι του συμβαίνει, έκανε σαν τρελό με το που καταλάβαινε ότι ξεκινάει η διαδικασία του ύπνου, κοιμόμασταν σίγουρα όχι πριν τις τέσσερις, αλλά έστρωσε πάλι με υπομονή και "γλύκα"!!

πιγκουινάκι ίσως εάν ξαπλώνατε μαζί στο ημίφως μαζί με 1-2 αγαπημένα παιχνιδάκια και κάνατε αγκαλίτσες και ζουζουνιές θα ήταν καλύτερα; δοκίμασε το και αυτό, εγώ το γιο μου έτσι τον κοιμίζω

μπραβο και σενα για τη σουπερ ιδεα ,μπραβο και σε αυτον που σε τοσο μικρη ηλικια επιασε το κονσεπτ!εμεις ειμαστε οικογενειακως λιγο βραδειας καυσης:mrgreen: -στο τελος τα πιανουμε ομως;)- και στη φαση που ειναι τωρα δεν το κοβω να καταλαβει για τι πραγμα μιλαμε!

βρε λες?θα παω να ψαξω για κατι καλο!

Α, ναι αυτο της το κανω και εγω. Της λεω παμε νανι, τι θα παρεις μαζι σου? Συνηθως παιρνει τα παπακια της. Ε, ξαπλωνουμε και της λεω να τα βαλει για υπνο. Στην αρχη με αυτα κοιματε, μετα παω και της τα περνω......:-P

Διαβασα πως δεν επρεπε να εχει κοψει το μεσημεριανο υπνο (ειναι 18 μηνων) αλλα αφου κλαιει να τη βαζω με το ζορι?

Πειτε καμμια ιδεα γιατι κοντευω να πεσω κατω απο την εξαντληση.. :(

εγω ανακαλυψα οτι εχει μειωσει τις ωρες του υπνου και αυτη νωρις σχετικα. Απο 15 κοιματε τωρα 13 αντε 14 το πολυ. Αν λοιπον κοιμηθει 12ωρο και το βραδυ το μεσημερι για 1 ωρα ξεκουρασης ΔΕΝ ΤΗΝ παιρνει ο υπνος τον κολο μου να βαραω κατω. Αν κοιμηθει 10-11 ωρες τοτε κοιματε 2-2,5 το μεσημερι. Συμπερασματικα το παω και οπου βγει. Ξερεις μεγαλωνουν και αυτα, και οπως μεγαλωνουν μειωνουν τις ωρες που κοιμουνται. Εμενα με καιει το βραδυ να κοιματε σωστα. Το μεσημερι βλεπουμε......το φερνω εδω και εκει καποια στιγμη θα το πετυχω.....ή θα με πετυχει εκεινο.......

ναι ,σιγουρα το βραδυ ειναι το πιο σημαντικο!και οπως το λες ελ,ειναι φυσικο απο μονα τους σιγα σιγα να μειωνουν τις ώρες υπνου...και το καθε παιδι στον υπνο δεν εχει κατ' αναγκη ιδιες αναγκες με ενα συνομιληκο του...ειναι και στο παιδι!

εμενα καπου 10 ώρες κοιμαται το βραδυ και μεχρι προτεινος έκανε και κανενα 2ωρο μεσημερι..έχει βεβαια το περιθωριο και κοιμαται το πρωι,να δω μεθαυριο που ξαναρχιζει ο παιδικος και θα ξυπναει νωρις τι θα κανει...:roll:

αλλα βασικα το θεμα ειναι να αποκοιμιεται πιο ανθρωπινα:mad:!

Tο θέμα του ύπνου , είναι και σε μας μεγάαααααααλο θέμα..

Μόνο που σε μένα ο μικρός μου, 5 ετών, έχει και νυχτερινό τρόμο , εδώ και δύο χρόνια.

Το μεσημέρι θα παλεύω για καμιά ώρα μέχρι να κοιμηθεί και πρέπει να κοιμηθεί διαφορετικά θα ξυπνήσει το βράδυ και θα ουρλιάζει (λόγω νυχτερινού τρόμου) και το βράδυ κατά τις 10 αφού κάνουμε μπάνιο , διαβάσουμε παραμύθι , συζητήσουμε το παραμύθι ,του ξύσω την πλάτη,του λύσω διάφορες απορίες , ε , κατά τις 11 μπορεί να κοιμηθεί.Μπορεί όλο αυτό να τραβήξει και μεχρι 12 , 12.30.Τα νεύρα κουρέλια και η κούραση απερίγραπτη.

Μία φορά όμως που κοιμήθηκε από τις 10 , δεν θα το ξεχάσω , εκτός του ότι δεν το πίστευα , μέχρι να πάει 12 να πάω και εγώ για ύπνο , βαρέθηκα..Δεν είχα τι να κάνω!!Αλλά αυτό ήταν.

Πότε θα κοιμηθεί επιτέλους κανονικά...Θέλω και εγώ να κάτσω λίγο το βράδυ , να χαλαρώσω , το χρειάζομαι..

Ουφ , είπα τον πόνο μου..

Καλημέρα

τι ακριβως ειναι νυχτερινος τρομος ,οτι ξυπναει επειδη βλεπει εφιαλτες ή κατι αλλο τον τρομαζει?

Ξυπνάει και αρχίζει να τρέμει και να ουρλιάζει με τα μάτια ανοιχτά.Σε κοιτάζει αλλά δεν σε βλέπει.Υπάρχει ανάλογο θέμα στο φόρουμ.¨Ασε , δεν μπορείς να φανταστείς ..μέχρι να βρούμε τι έχει , κόντεψα να πάω από καρδιά.

Τώρα το χειρίζομαι κάπως διαφορετικά , αλλά στεναχωριέμαι τόσο που πρέπει να περνάει κάτι τέτοιο το μικρό μου..Και πάνε δύο χρόνια ΄τωρα...Πότε θα σταματίσει..

Πιγκουινακη, τι κανεις με το παιδι; Παραμενει η ιδια δυσκολη κατασταση;

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

σε ευχαριστω για το ενδιαφερον:P

κοιταξε ,δοκιμαζω αυτα που προτεινουν τα κοριτσια,δια της ''δοκιμης και της πλανης'':rolleyes: ε δε μπορει καπου θα καταληξω!!!

κοριτσια αν εχετε και αλλες ιδεες και εμπειριες ευπροσδεκτες!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...