Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΤΙΣ ΘΗΛΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ?

Recommended Posts

Καλημερα σε ολες σας.

Θηλαζω αποκλειστικα τον μπεμπη απο την αρχη, δηλαδη εδω και 2 1/2 περιπου μηνες και ολον αυτο τον καιρο πριν απο καθε θηλασμο καθαριζω τις θηλες μου με βαμβακι και χαμομηλι βρασμενο, γιατι ετσι μας εδειξαν στην κλινικη οτι πρεπει να κανουμε.

Εδω μεσα διαβαζω οτι δεν ειναι απαραιτητο αυτο, αφου ΚΑΙ το γαλατακι μας ειναι απολυμαντικο αλλα ΚΑΙ απο τη στιγμη που κανουμε το μπανακι μας καθε μερα και δεν δουλευουμε και στα ορυχεια!!!!!! το στηθος δεν χρειαζεται επιπλεον καθαρισμα πριν το ταισμα.

Να σας πω και την αληθεια.... μου ειναι κουραστικο να καθαριζω ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ το στηθος με χαμομηλι και γι αυτο και ρωταω, αν δεν ειναι απαραιτητο να το κοψω. Το συνεχιζω μοναχα για τον μπεμπη, για να ειναι το στηθος πιο "καθαρο".

Φιλια σε ολες σας.

Διαφημίσεις

δεν χρειάζεται καλή μου να καθαρίζεις το στήθος σου πριν από κάθε θηλασμό μία φορά την ημέρα με το σαπουνάκι όχι παραπάνω

Τώρα αν με αυτή την ζέστη ιδρώνεις πολύ ρίχνεις λίγο νεράκι πάνω σου στο ντουζ ή αν δεν προλαβαίνεις με μία βρεγμένη πετσέτα τίποτα παραπάνω (γύρω γύρω όχι τις θηλές)

Σε ποια κλινική σας είπαν το.....tip με το χαμομήλι τις μαίες μου μέσα .......:evil::evil:

Να σου ζήσει το μωράκι σου !!!

Καλημέρα. Ποτέ μου δεν καθάρισα τις θηλές μου εφόσον κάνω 2 φορές την ημέρα μπάνιο.

Επίσης το χαμομήλι ως γνωστόν προκαλεί ξηρασία, δεν νομίζω να είναι ισανικό γι'αυτή την δουλειά!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Εκτός από το ότι κάνω κάθε μέρα μπάνιο.

Η Αγλαϊα έχει πει πως οι θηλές αυτοκαθαρίζονται από μόνες τους όπως τα χείλη μας.

Δεν τις έπλενα ποτέ ειδικά για να θηλάσω.

Καλημερα σε ολες σας.

Θηλαζω αποκλειστικα τον μπεμπη απο την αρχη, δηλαδη εδω και 2 1/2 περιπου μηνες και ολον αυτο τον καιρο πριν απο καθε θηλασμο καθαριζω τις θηλες μου με βαμβακι και χαμομηλι βρασμενο, γιατι ετσι μας εδειξαν στην κλινικη οτι πρεπει να κανουμε.

Εδω μεσα διαβαζω οτι δεν ειναι απαραιτητο αυτο, αφου ΚΑΙ το γαλατακι μας ειναι απολυμαντικο αλλα ΚΑΙ απο τη στιγμη που κανουμε το μπανακι μας καθε μερα και δεν δουλευουμε και στα ορυχεια!!!!!! το στηθος δεν χρειαζεται επιπλεον καθαρισμα πριν το ταισμα.

Να σας πω και την αληθεια.... μου ειναι κουραστικο να καθαριζω ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ το στηθος με χαμομηλι και γι αυτο και ρωταω, αν δεν ειναι απαραιτητο να το κοψω. Το συνεχιζω μοναχα για τον μπεμπη, για να ειναι το στηθος πιο "καθαρο".

Φιλια σε ολες σας.

Εγω ποτε δεν καθάρισα έτσι τις θηλές . Με σκέτο νερό μια φορά την ημέρα και επάλειψη με το γαλατακι και εκθεση στον αέρα μετά απο κάθε τάισμα τον πρώτο καιρό που πληγωνόντουσαν .

Δεν έβαζα τίποτε άλλο και απο οσο διάβασα δεν χρειάζεται .

JJBjp3.png

Διαφημίσεις

Απο τοτε που σταματησα να πλενω τις θηλες , σταματησαν και οι ερεθισμοι. Καθε φορα που τις επλενα μετα ειχα φοβερο τσουξιμο οταν θηλαζε το μωρο αφου καθε ερεθισμος ξαναζωντανευε με το νερο.

lcWup3.png

Και μένα μου είχανε πει να τις πλένω με αντισηπτικό σαπούνι κάθε φορά και πριν αλλά και μετά(!!!) αλλά μετά απο λίγο καιρό πόναγαν πολύ από την ξηρότητα του δέρματος. Ρίχνω βέβαια λίγο νεράκι πριν τον ταίσω τώρα που κάνει ζέστη για τυχόν ιδρώτα..

Τις θηλες τις καθαριζα πριν το ταισω μονο στο μαιευτηριο οπου παιρνουσαν οι μαιες και φωναζαν:πλυθειτε σας φερνουμε τα μωρα!!!!!Λες και κυλιομασταν στη λασπη πριν και επρεπε να καθαριστουμε!!

Τοσα ηξερα τοτε.....Μετα στο σπιτι δεν το ξαναεκανα,περα απο το ντουζακι της ημερας τιποτα αλλο.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Σε ποια κλινική σας είπαν το.....tip με το χαμομήλι τις μαίες μου μέσα .......:evil::evil:

Να σου ζήσει το μωράκι σου !!!

Σ' ευχαριστω πολυ για τις ευχες.

Στο Γεννεσις στη ΘΕσσαλονικη μας εμαθαν τον κολπακι!!!!!!!

Διαφημίσεις

Τις θηλες τις καθαριζα πριν το ταισω μονο στο μαιευτηριο οπου παιρνουσαν οι μαιες και φωναζαν:πλυθειτε σας φερνουμε τα μωρα!!!!!Λες και κυλιομασταν στη λασπη πριν και επρεπε να καθαριστουμε!!

Τοσα ηξερα τοτε.....Μετα στο σπιτι δεν το ξαναεκανα,περα απο το ντουζακι της ημερας τιποτα αλλο.

καλα αν μου ελεγε καμια μαια ετσι και φωναζε στο διαδρομο με τετοιο στυλ,θα την ειχε παρει και θα την ειχε σηκωσει....ακου εκει!!!!

και εγω στην αρχη ξεπλενα με λιγο νερακι, αλλα μετα διαβασα οτι στη θηλη υπαρχουν οι σμηγματογονοι αδενες motgomery οι οποιοι κανουν αντισηψια στο στηθος....

το ημερησιο μπανακι σου ειναι αρκετο....:wink:

.....εκθεση στον αέρα μετά απο κάθε τάισμα τον πρώτο καιρό που πληγωνόντουσαν.

Και εγω τις αφηνα εκτεθημενες χωρις σουτιεν οταν ηταν πληγωμενες, αλλα τωρα επειδη φοραω επιθεματα γιατι τρεχει το γαλατακι καποιες φορες, μου ειναι δυσκολο να κυκλοφορω χωρις σουτιεν.

Να ρωτησω και κατι ακομη.... Το οτι φοραω τα επιθεματα (φοραω τα ιδια για μια μερα εκτος αν καποιο απο αυτα ειναι γεματο γαλατακι) μηπως "λερωνει" το στηθος και πρεπει να το πλενω πριν απο καθε θηλασμο???

Ή αφου το γαλα μας ειναι απολυμαντικο, ακομη και ετσι το μωρακι μας ειναι προστατευμενο και πινει απο καθαρο στηθος???

εγω τα αλλαζω συχνα...αναλογα βεβαια...

νομιζω παντως οτι τα επιθεματα ειναι αποστειρωμενα γι αυτο ειναι σε σακουλακι το καθενα ξεχωριστα .στα chicco γραφει antibacterial.

μεχρι τωρα παντως δεν επαθε τιποτα ο μπεμπης...

αν δεν εισαι σιγουρι παλι για τα επιθεματα μπορεις να παρεις πλενομενα για πολλες χρησεις...θα κανεις και οικονομια ετσι!

εμένα στην κλινική μου είπαν οτι το μπάνιο καθημερινά είναι αρκετό. δεν χρειάζονται ούτε χαμομήλια ούτε τίποτα. και έτσι κάνω. μπανάκι κάθε βράδυ, μιας και δεν πηγαίνω πουθενά όλη μέρα, μέσα στο σπίτι είμαι, με το air condition , οπότε ούτε ζέστη έχει. η παιδίατρός μου, μου είπε επίσης το ίδιο. οτι αυτοκαθαρίζονται οι θηλές, όπως τα χείλη μας!

οσον αφορά τα επιθέματα μου είπαν να μην τα αλλάζω συνέχεια (γιατί στην αρχή δεν ήξερα και τα άλλαζα μετά απο κάθε θηλασμό...χάλασα ένα πακέτο σε μία ημέρα!!!!!!!)

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

αν δεν εισαι σιγουρι παλι για τα επιθεματα μπορεις να παρεις πλενομενα για πολλες χρησεις...θα κανεις και οικονομια ετσι!

Που τα πουλανε αυτα? Τι μαρκα ειναι?

Διαφημίσεις

οσον αφορά τα επιθέματα μου είπαν να μην τα αλλάζω συνέχεια (γιατί στην αρχή δεν ήξερα και τα άλλαζα μετά απο κάθε θηλασμό...χάλασα ένα πακέτο σε μία ημέρα!!!!!!!)

Δηλαδη αν δεν τα "γεμιζουμε" γαλατακι, ειναι ασφαλες να τα αλλαζω μια φορα την ημερα?

Δηλαδη αν δεν τα "γεμιζουμε" γαλατακι, ειναι ασφαλες να τα αλλαζω μια φορα την ημερα?

ναι, εμένα έτσι μου είπαν. μάλιστα έβαζα και την purelan και φαινόταν σαν βρώμικο το επίθεμα (δεν ήταν βέβαια) και μου είπαν οτι είναι καλό για το στήθος να μην το αλλάζω με καινούριο . 1 το πολύ 2 φορές την ημέρα αλλαγή στο επίθεμα, είναι μια χαρά!

kc3rp3.pngD0HJp3.png

31.07.2010

ναι, εμένα έτσι μου είπαν. μάλιστα έβαζα και την purelan και φαινόταν σαν βρώμικο το επίθεμα (δεν ήταν βέβαια) και μου είπαν οτι είναι καλό για το στήθος να μην το αλλάζω με καινούριο . 1 το πολύ 2 φορές την ημέρα αλλαγή στο επίθεμα, είναι μια χαρά!

Σ' ευχαριστω για τις συμβουλες και την διευκρινιση πατουσακι μου.

Σ' ευχαριστω για τις συμβουλες και την διευκρινιση πατουσακι μου.

τίποτα καλή μου. καλή συνέχεια στον θηλασμό με το μωράκι σου!

kc3rp3.pngD0HJp3.png

31.07.2010

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...