Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μα όλο μαμμμ?

Recommended Posts

το κοκοράκι μου είναι 14 μηνών.εδώ και 20 μέρες ζητάει όλη μέρα μαμ! τρωει κατά τις 7 300ml γάλα, κατά τις 9 1 φρυγανιά κατα τις 10 - 200+ ml φρουτόκρεμα , κατα τις 11 μέρα παρά μέρα 1 αβγό, κατά τις 3 150-200γρ. φαγητό κατά τις 6μιση 1 γιαουρτάκι ή 1 τοστάκι και κατά τις 9μιση 200ml γάλα. καμιά φορά μπορεί μετά το γιαουρτάκι να φάει 1 μπισκοτάκι. το θέμα είναι πως ανάμεσα σε όλα αυτά ζητάει μαμ και αν του δώσεις πάντα το τρώει. ο μικρός είναι 12.400 κιλά, βέβαια είναι και 86 πόντους. πείτε την γνώμη σας είναι πολλά αυτά που τρώει? να του δίνω μαμ ή να τον αγνοώ?:?:

Διαφημίσεις

Κι ο δικός μου έτσι κάνει, πεινάει δεν πεινάει. :D

Να του δίνεις αυτά που έχεις στο πρόγραμμα πιστεύω, εγώ έτσι κάνω κι ο δικός μου είναι 15 κιλά και 90 εκ.

Αν τo παρακάνει με τα παραπανίσια μαμ, κόβω συνήθως φρούτα και του δίνω. Είναι λαίμαργος (σαν τη μάνα του) και δε θέλω να μάθει να τρώει ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

xcYlp2.png?ab2FYc5BKIjjp3.png?Uc4YgY5u

Μια απο τα ιδια και η δικια μου η κορη!

Ολη μερα τρωει, δεν κανει αλλη δουλεια.. Ασε που και να την εχεις ταίσει, να ειναι "σκασμενη', αν δει καποιον να τρωει θα ζητησει να φαει κι εκεινη..

Το μονο που μας εχει σωσει εμας ειναι πως ειναι τοοοοοσο υπερκινητικη που καιει οσα τρωει..

Εμεις ειμαστε τωρα 18 μηνων, 80 ποντους υψος και 12 κιλα βαρος.

Εχουμε προγραμμα σαν το δικο σας:

Πρωι: 200 ml γαλα

Ενδιαμεσα (2-3 φορες την εβδομαδα): Αυγο

11:00: 400 ml φρουτοκρεμα

14:00: 300 ml μεσημεριανο

18:00: Γιαουρτι ή ρυζογαλο ή κρεμες σε σκονη γυρω στα 200 ml και κατι

21:00: 200 ml γαλα

Στα ενδιαμεσα οταν ζηταει μαμ, της δινω κανενα μπισκοτακι, λιγο ψωμακι αλλα συνηθως το αποφευγω, οσο μπορω δηλαδη γιατι δεν μου αρεσει να ζηταει και να μην της δινω.

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Προβλήματα που έχετε βρε κορίτσια μου...τι να πω κι εγώ που γενικά έχω ολιγόφαγο παιδί και δεν τρώει τίποτα...Όλη μέρα νηστική να είναι, δε θα ζητήσει να φάει. Μόνο στο γάλα είναι σταθερή 330 το πρωί και 330 το βράδυ...Μα τα δικά σας πότε κοιμούνται???γιατί εμένα κοιμάται το μεσημέρι μόνο πλέον, αλλά αν νύστάζει, ΔΕΝ πρόκειται να φάει με τίποτα!!!Πόσες φορές κοιμήθηκε ενώ την τάιζα...Και αν δεν περάσουν 3-4 ώρες τουλάχιστον, είναι αδύνατο να ανοίξει στόμα για φαί!!!

Η δικια μου δεν κοιμαται πια τα μεσημερια...

Πριν το προγραμμα μας ηταν καπως ετσι:

09:00 Γαλα

10:45 Αυγο (2-3 φορες την εβδομαδα)

12:00 400 ml φρουτοκρεμα

15:00 300 ml μεσημεριανο

-----Υπνος μεχρις τις 17:00-----

18:00 Γιαουρτι ή ρυζογαλο ή 200+ ml κρεμα σε σκονη

21:00 Γαλα

-----Υπνος μεχρι το πρωι----

Πλεον εκοψε αυτο το μεσημεριανο 2ωρο και το παμε σερι μεχρι το βραδυ...

Πριν κανενα 20λεπτο την ταϊσα.. Εφαγε 300 ml τραχανα και ενω εχει φαει απο το πρωι κανονικα τα παντα δεν γλαρωνει (που συνηθως λενε πως οταν "βαραινει" το στομαχι, νυσταζεις).. Αφηστε κοριτσια.. Μου εχει βγει η ψυχη με το νεο μας προγραμμα... :(

Εμεις περασαμε μια μεγαααααλη περιοδο που δεν ηθελε το γαλα ουτε ζωγραφιστο...

Και εντελως ξαφνικα, οπως το εκοψε, ετσι ξαφνικα ξαναξεκινησε να πινει 200 ml το πρωι και αλλα 200 ml το βραδυ.

Τωρα αν θα το κρατησει..... Ο θεος κι η ψυχη της το ξερουν μονο! :roll:

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

Babystar εισαι εγκυος???

Τωρα το ειδα! Με το καλο κοπελα μου, με ενα γερο μωρακι στα χερια σου!

Κι ευχομαι το νεο σας μελος να ειναι καλοφαγανο!! ;)

(Συγγνωμη για το off topic)

nDtZp2.png

Ευχαριστώ Φαίη μου!!Ναι, είμαι και είμαι πολύ χαρούμενη!Αν και σκέφτομαι πολλά και κατά ώρες αγχώνομαι πώς θα τα φέρω βόλτα με 2 παιδιά, αλλά γενικά είμαι πολύ χαρούμενη, σε πελάγη ευτυχίας!!!

Η αλήθεια είναι μέχρι το χρόνο έτρωγε μια χαρά, αλλά μετά κάτι έπαθε και...μπούκωσε!!!Περνάει φάσεις, κατά καιρούς τρώει πολύ, κατά καιρούς το κόβει τελείως!!Αλλά γενικά ΔΕΝ πεινάει και απορώ!!!Βέβαια ο άντρας μου ήταν έτσι και εξακολουθεί να είναι μυστήριος με το φαί του και έτσι καταλαβαίνω από πού πήρε!!Και ο άντρας μου περνάει ώωωωωωρες χωρίς να πεινάει και δε ζητάει φαγητό....Πώς το κάνουν αυτό? χεχε!!!

Το νέο μέλος ας ελπίσω θα πάρει από μένα στο θέμα φαγητού, γιατί γενικά θέλω να βγάλω ένα μωρό ΙΔΙΟ ο άντρας μου, γίνεται??Η μικρή είναι φατσικά ίδια εγώ!!!χαχα!!

Πωπω, δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα ήμουν αν η μικρή δεν κοιμόταν 3 ώρες το μεσημέρι, πώς θα την έβγαζα όλη τη μέρα???

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ φυστίκι!!!(πρόσεξε σε παρακαλώ ότι ΔΕΝ εύχομαι "και στα δικά σου"!!)

:lol::lol::lol::lol::lol:

παντως εμενα δε μου φαινονται παρα πολλα αυτα που τρωει το παιδακι...

απλα, απολαυσε το... μακαρι να ειναι παντα καλοφαγο το παιδακι! :D

ΠAIΔIA κ εμένα το ίδιο!δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει 1 ώρα κ να MHN ME σύρει στο ψυγείο κ να φωνάζει µΑΜ!

Αλλά το πρόβλημα μου είναι άλλου εμένα!

Όσες φορές τρώει,ΤΌΣΕς κάνει κακα!σας μιλάω για πολύ χ...μο!

Αυτό έχει κανένα μήνα π ξεκίνησε.πραγματικά είναι πρόβλημα γιατί οκ μ το ζόρι τα βγάζουμε περα.δεν MΠOPΩ να αλλάζω 10-12 πανεσ την ημέρα!άλλες φορές κάνει απλά μια σ...τούλα,άλλες φορές γεμίζει ο τόπος!μα ΠOY τα κρύβει όλα AYTA ένας τόσο δα μωλοσ;

Έρχετε μέρα π το πρωί βλέπω να εχω 15 πανεσ κ αναρρωτιεμε αν θα μας φτάσουν ΩΣ το βράδυ!παράδειγμα

Χτες ΞYΠNHΣE στις 1ξημερώματα κ έκανε.μετά ΞYΠNHΣE 8 κ ήταν πάλι φεσμενοσ,στις 9,30ξανά κ στις 12.30!

Ομολογω πως αυτο ειναι προβλημα.. (με το χ@σιμο λεω)..

Εμενα παρ'ολο που τρωει οοοοολη την ωρα, κανει κακα 2 φορες την ημερα το πολυ.. Πολλες φορες τυχαινει μερα να μην εχει κανει καθολου και την επομενη να κανει 3 φορες..

Ισως γι' αυτο δεν ειναι παχυς ο Κωνσταντινος ομως... Αφου ο,τι τρωει παει απ' ην παραγωγη στην καταναλωση! :lol:

Τρεχει κιολας ολη την ωρα σαν τη δικια μου, οποτε που να τους κατσει κιλο...

Παντως κοριτσια δεν ξερω.. Δεν λεω πως ειναι χοντρο μωρο η δικια μου απλα τις προαλλες που ειχε γιορτη, μας φερανε οι απο κατω μας δυο φουστανακια δωρο τα οποια ηταν για 2 ετων+.... Οταν τα ειδα, ειπα πως τους ευχαριστουμε πολυ και οτι ανετα φοριουνται και το χειμωνα με ενα καλσονακι και ενα ζιβαγκο απο μεσα (με το σκεπτικο οτι η Μαρια θα γινει 2 ετων τον Φεβρουαριο).. Και τοτε με ρωτησανε αν θα της κανουν τοτε..

Οταν απαντησα "ανετα, αφου τωρα ειναι 18 μηνων", γουρλωσαν τα ματια και μου ειπανε "πωπω ρε 'συ... ειναι αρκετα αναπτυγμενη!" :roll:

nDtZp2.png

Σ μιλάω χτες στις 6 έφαγε ντομάτα κ στις 8 την εσεσε!

Το καλό είναι ότι όταν κάνει το λέει.αλλά μ τόσο στατο ο μωλοσ είναι μόνιμα κόκκινος!ρεζίλι θα γίνουμε το σάβ στην βάπτιση.σήμερα τα λέγαμε μ ντινο στην πλάκα.να αρχίσουμε απο τετάρτη να τον ταΐζουμε αποκλειστικά φρυγανιες γιατί βλέπω να τα αμολαει στην εκκλησία!

Αστα!

Καλησπερα σας , εμενα παλι ειναι μολις 7μιση μήνων κ πραγματικα την κυνηγαω για να φαει , προχτες για παραδειγμα απ το πρωι μεχρι το της 6 το απογευμα εφαγε μονο 50 μλ ουτε κρεμα ουτε την σουπα τπτ δεν ηθελε με τα φρουτα ειναι μαλωμενη ουτε που να τα δει ! Εχω βαρεθει να ζεσταινω 200 μλ κ να τρωει μονο τα 50-60 κ το υπολοιπο να το πεταω!

Η δε μαμα μου (που την κραταει) ολο κατι μουτρα εχει μεχρι το πατωμα οταν δεν τρωει το μωρο αλλα κ την να την κανω αμα δεν τρωει , εχω δοκιμασει τα παντα αμα δεν θελει δεν το ανοιγει το ρημαδι το στομα με τπτ!!!!

Διαφημίσεις

το κοκοράκι μου είναι 14 μηνών.εδώ και 20 μέρες ζητάει όλη μέρα μαμ! τρωει κατά τις 7 300ml γάλα, κατά τις 9 1 φρυγανιά κατα τις 10 - 200+ ml φρουτόκρεμα , κατα τις 11 μέρα παρά μέρα 1 αβγό, κατά τις 3 150-200γρ. φαγητό κατά τις 6μιση 1 γιαουρτάκι ή 1 τοστάκι και κατά τις 9μιση 200ml γάλα. καμιά φορά μπορεί μετά το γιαουρτάκι να φάει 1 μπισκοτάκι. το θέμα είναι πως ανάμεσα σε όλα αυτά ζητάει μαμ και αν του δώσεις πάντα το τρώει. ο μικρός είναι 12.400 κιλά, βέβαια είναι και 86 πόντους. πείτε την γνώμη σας είναι πολλά αυτά που τρώει? να του δίνω μαμ ή να τον αγνοώ?:?:

Κι ο δικός μου έτσι κάνει, πεινάει δεν πεινάει. :D

Να του δίνεις αυτά που έχεις στο πρόγραμμα πιστεύω, εγώ έτσι κάνω κι ο δικός μου είναι 15 κιλά και 90 εκ.

Αν τo παρακάνει με τα παραπανίσια μαμ, κόβω συνήθως φρούτα και του δίνω. Είναι λαίμαργος (σαν τη μάνα του) και δε θέλω να μάθει να τρώει ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

τρελαινομαι!!!!!!!!!!!ο δικος μου ο ακριδας!!!!94 εκ κ 12 κιλα!!!!!!!!το βαρος του ειναι στη μικροτερη εκατοστιαια θεση!!!μια χαρα ειναι τα μωρα σας!μη παραπονιεστε καθολου!εγω εχω αγανακτησει!!!:evil:

χε χε γελαω ο δικος μου τελευταια σταθεροποιησε το περπατημα του και κανει τον kitcen explorer, ολο κουζινα ερχεται να δει τι τρωγεται (φτανει και στους παγκους μαρτυριο) ή να ανακαλυψει τι μαγειρευω γυρω γυρω σαν τη μελισσα στο μελι.

δε θα ελεγα οτι ειναι εξαιρετικα φαγανος αλλα δοκιμαζει απ ολα και απο αναπτυξη εξελισεται τελεια γιγαντας, σε αντιθεση με το βασανακι μου την κορουλα μου που ειναι 2,5 χρονια μεγαλυτερη και ακομη δοκιμαζει το γαλααααααα και αυτο με το δελτιο!

παντως κοιταξα το βιβλιαριο πριν το παιδακι σου ειναι πολυ ψηλο το μωρο σου ειναι κανεις σας ψηλος;

μια χαρα τον βρηκα σε βαρος παντως στην καμπυλη μηπως πρεπει να του αλλαξεις τροπο διατροφης π.χ να τρωει ας που με φρουτα αντι για μπισκοτο ή και περισσοτερο κρεας και λιγοτερα λευκα

και εγω εχω ψιλοσαλταρει με τον μικρο αλλα απο φρουτα τρωει συχνα δινε του φρουτα βοηθουν τουλαχιστον. φετουλες λεπτες η κομματακια σε πιατακια και μια χαρα θα τα παει. ψαχνουν και νεες γευσεις.

Μια απο τα ιδια και η δικια μου η κορη!

Ολη μερα τρωει, δεν κανει αλλη δουλεια.. Ασε που και να την εχεις ταίσει, να ειναι "σκασμενη', αν δει καποιον να τρωει θα ζητησει να φαει κι εκεινη..

Το μονο που μας εχει σωσει εμας ειναι πως ειναι τοοοοοσο υπερκινητικη που καιει οσα τρωει..

Εμεις ειμαστε τωρα 18 μηνων, 80 ποντους υψος και 12 κιλα βαρος.

Εχουμε προγραμμα σαν το δικο σας:

Πρωι: 200 ml γαλα

Ενδιαμεσα (2-3 φορες την εβδομαδα): Αυγο

11:00: 400 ml φρουτοκρεμα

14:00: 300 ml μεσημεριανο

18:00: Γιαουρτι ή ρυζογαλο ή κρεμες σε σκονη γυρω στα 200 ml και κατι

21:00: 200 ml γαλα

Στα ενδιαμεσα οταν ζηταει μαμ, της δινω κανενα μπισκοτακι, λιγο ψωμακι αλλα συνηθως το αποφευγω, οσο μπορω δηλαδη γιατι δεν μου αρεσει να ζηταει και να μην της δινω.

ΠΩ ΠΩ ΡΕ ΚΟΠΕΛΙΑ τι τρωτε να πουμε? Εμενα δεν τρωει ΟΥΤΕ το 1/10 απο αυτα......:shock::shock::shock::shock::shock::shock: Δεν νομιζω οτι εχουμε ΄ακομα' προβλημα. Ειναι 87 ποντους και 11.300(καταφεραμε να παμε εκει απο 10.500 μετα απο 8 ΡΗΜΑΔΟΜΗΝΕΣ ΛΕΜΕ) ......αλλα τι να πω. Δεν ξερω. Διαβαζω εδω μεσα και ψιλοφρικαρω ρε παιδια. Λετε να εχουμε θεμα εμεις? Το πρωι τρωι μισο αυγο και αν.....μια φρουτοκρεμμα το ΠΟΛΥ 200 μλ το μεσημερι. Το απογευμα καμια 150 μλ φαι και το βραδυ ενα γιαουρτι και γαλα. Ενδιαμεσα κανα κρακερακι μισο και πολυ ειναι.......αυτο δεν ειναι φαι. Τσιμπολογημα ειναι. Δεν ξερω. Και εμεις Φαιη φοραμε ρουχα 2-3 χρονων αλλα λογω υψους οχι λογω βαρους. Και επισης και εμενα εχει αρχησει και ΔΕΝ κοιματε το μεσημερι αλλα 7 το πολυ 8 εχει καταρρευσει......αλλα στο φαι ουτε στο μικρο σας δαχτυλακι δεν σας φτανουμε. Πραγματικα δεν ξερω.....:-(

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Προβλήματα που έχετε βρε κορίτσια μου...τι να πω κι εγώ που γενικά έχω ολιγόφαγο παιδί και δεν τρώει τίποτα...Όλη μέρα νηστική να είναι, δε θα ζητήσει να φάει. Μόνο στο γάλα είναι σταθερή 330 το πρωί και 330 το βράδυ...Μα τα δικά σας πότε κοιμούνται???γιατί εμένα κοιμάται το μεσημέρι μόνο πλέον, αλλά αν νύστάζει, ΔΕΝ πρόκειται να φάει με τίποτα!!!Πόσες φορές κοιμήθηκε ενώ την τάιζα...Και αν δεν περάσουν 3-4 ώρες τουλάχιστον, είναι αδύνατο να ανοίξει στόμα για φαί!!!

Μου το εχει κανει και εμενα αυτο και εχω τρελλαθει αλλα τοσο γαλα ΔΕΝ πινει. 200 μλ το πολυ. καθομαι και φανταζομαι οτι την ποναει η κοιλια της.....:shock: και τι εχει το παιδι και τι θα κανω. Και διαβαζω και εδω και τρελλενομαι. Και λεω γουαου....τι γινεται ρε φιλε. 800 γραμμαρια καναμε να παρουμε 8 μηνες ρε φιλεναδα. Ελεος ομως. Τι να σου πω. Επισης συγχαρητηρια για την εγκυμοσυνη....(ασχετο) αλλα μην το ξεχασω! :lol::lol::lol::lol:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

ελλη μου μην ανυσυχεις.ο γιος μου εδω κ εναμισι χρονο εχει παρει μονο 300 γραμμαρια κ βαζει μονο υψος:shock:

ειναι φαγανος αλλα δε καθεται στον κ.... του!σα της φαιης τη μικρουλα τρωει κ αυτος μονο που για υψος φοραει ρουχα για 3 ετων τα οποια ΟΛΑ εχουν λαστιχο που μαζευει απο μεσα.σα αυτα της εγκυμοσυνης με τα κουμπια!!!τωρα το καλοκαιρι να φανταστεις του φορουσα σορτσακια που τα ειχε απο εναμισι ετων κ του ηταν κανονικα στο παχος!!!μεσα στο σπιτι του τα φορουσα φυσκα γιατι στο υψος του ηταν παρα πολυ κοντα:rolleyes:κ κατα αλλα τζιν που εχε απο εναμισ χρονων ολα του κανουν στο παχος αλλα στο υψος ειναι μεχρι τη γαμπα.του τα εχω δοκιμασει επτειδες κ τι το θελα νευριασα!

οσο για το φαι που κανει η μικρη σου...ετσι τρωει κ ετρωγε παντα η δικια μου!σαν μυγα!αμα δε της θυμησω να φαει δε θα πει ΠΕΙΝΑΩ:shock: τρωει σιγααα σιγααα με ρυθμο χελωνας κ τσιμπαει.ευτυχως το βαρος της ειναι κανονικο.108 εκ κ 18-18.5 κιλα ,μια φορα θυμαμαι οταν ηταν 2 χρονων ειχε περασει ενα μηνα κ παραπανω ΜΟΝΟ με γαλα πρωι -βραδυ!ουτε μια μπουκια στο στομα!τιποτα!ειχα σσαλταρει.τι παιδιατρους τ εξετασεις ολα ηταν μια χαρα!αυτη ειχε απλα μουλαρωσει:evil::twisted:

ΠAIΔIA κ εμένα το ίδιο!δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει 1 ώρα κ να MHN ME σύρει στο ψυγείο κ να φωνάζει µΑΜ!

Αλλά το πρόβλημα μου είναι άλλου εμένα!

Όσες φορές τρώει,ΤΌΣΕς κάνει κακα!σας μιλάω για πολύ χ...μο!

Αυτό έχει κανένα μήνα π ξεκίνησε.πραγματικά είναι πρόβλημα γιατί οκ μ το ζόρι τα βγάζουμε περα.δεν MΠOPΩ να αλλάζω 10-12 πανεσ την ημέρα!άλλες φορές κάνει απλά μια σ...τούλα,άλλες φορές γεμίζει ο τόπος!μα ΠOY τα κρύβει όλα AYTA ένας τόσο δα μωλοσ;

Έρχετε μέρα π το πρωί βλέπω να εχω 15 πανεσ κ αναρρωτιεμε αν θα μας φτάσουν ΩΣ το βράδυ!παράδειγμα

Χτες ΞYΠNHΣE στις 1ξημερώματα κ έκανε.μετά ΞYΠNHΣE 8 κ ήταν πάλι φεσμενοσ,στις 9,30ξανά κ στις 12.30!

μαρια καλημερα!

αυτη τη φαση την περασε το χειμωνα και ο μικρος μου-τοτε ηταν 2-

οχι τιποτε αλλο άρχισαν να μας μισουν και στον παιδικο σταθμο:lol:!

αν απο τη φυση του το παιδι έχει ταση το αντιθετο της δυσκοιλιοτητας ισως θελει λιγο προσοχη μα τα φαγητα με πολλες φυτικες ινες, φρουτα(εκτος μηλο και μπανανα),λαχανικα και κυριως οσπρια!εμενα ας πουμε μετα απο φακες ασε την επομενη μερα θελουμε φορτηγο...αν ομως του δινω λιγο μικροτερη ποσοτητα μαζι με μπολικο ψωμι ή ρυζι έιναι καλυτερα.Επισης απο φρουτα προτιμω το μηλο το χειμωνα και το καλοκαιρι τα παντα αλλα σε λογικες ποσοτητες γιατι αυτουνου και μισο καρπουζι να του κοψω όχι δε λεει!δοκιμαζοντας θα καταλαβεις ποια φαγητα του προκαλουν κατι τετοιο και τροποποιεις και τη διατροφη του λιγο ,αφου συμβουλευτεις και τον παιδιατρο!μηπως τον εβαλες αποτομα στα μεγαλιστικα φαγητα και το στομαχακι του χαλαστηκε λιγο?γιατι εγω το επαθα ως ενα βαθμο,ηταν κι ο μικρος ψιλιλιγουρακι -σαν κι εμενα-και ηθελε ολα οτι εβλεπε να τα δοκιμασει...μετα απο λιγους μηνες ευτυχως ηρθε στα ισια του και τωρα κανε κακακια 1-2 φορες τη μερα!

παντως ενταξει, γενικα καλο ειναι να ενεργειται κανεις μεγαλος ή μωρο τακτικα -δεν τοξινωνεται ο οργανισμος-αλλα υπερβολικα συχνα ισως να αφιδατωνεται το σωμα, ασε που στα παιδακια οπως το γραψες συγκαιγονται ευκολοτερα!

τελος αν τα κακα του εκτος απο πολλα σου φαινονται και περιεργα,τοτε ψαξτο με παιδογαστρεντερολογο μηπως σε καποια συγκεκριμενη τροφη έχει δυσανεξια και τον αναστατωνει!εμεις απο 2 μηνων εως και εναμισι περιπου που το ξεπερασαμε ειχαμε δυσανεξια στο αγελαδινο γαλα και πιναμε μαμας στην αρχη και κατσικισιο μετα!

ΠΩ ΠΩ ΡΕ ΚΟΠΕΛΙΑ τι τρωτε να πουμε? Εμενα δεν τρωει ΟΥΤΕ το 1/10 απο αυτα......:shock::shock::shock::shock::shock::shock: Δεν νομιζω οτι εχουμε ΄ακομα' προβλημα. Ειναι 87 ποντους και 11.300(καταφεραμε να παμε εκει απο 10.500 μετα απο 8 ΡΗΜΑΔΟΜΗΝΕΣ ΛΕΜΕ) ......αλλα τι να πω. Δεν ξερω. Διαβαζω εδω μεσα και ψιλοφρικαρω ρε παιδια. Λετε να εχουμε θεμα εμεις? Το πρωι τρωι μισο αυγο και αν.....μια φρουτοκρεμμα το ΠΟΛΥ 200 μλ το μεσημερι. Το απογευμα καμια 150 μλ φαι και το βραδυ ενα γιαουρτι και γαλα. Ενδιαμεσα κανα κρακερακι μισο και πολυ ειναι.......αυτο δεν ειναι φαι. Τσιμπολογημα ειναι. Δεν ξερω. Και εμεις Φαιη φοραμε ρουχα 2-3 χρονων αλλα λογω υψους οχι λογω βαρους. Και επισης και εμενα εχει αρχησει και ΔΕΝ κοιματε το μεσημερι αλλα 7 το πολυ 8 εχει καταρρευσει......αλλα στο φαι ουτε στο μικρο σας δαχτυλακι δεν σας φτανουμε. Πραγματικα δεν ξερω.....:-(

:lol::lol::lol: Ειναι πολυ φαγανη δεν αντιλεγω.. Ο παιδιατρος οποτε παμε μου λεει "με ρεγουλα! μην την ταϊζεις γιατι αν παρει την ανιουσα την βαψαμε"

Αλλα οπως ειπα και παραπανω δεν καθεται ενα δευτερολεπτο κατω -ετσι για να πω κι εγω πως εκατσε το παιδι μου! Αλλιως οπως εχω γραψει κι αλλου, θα ηταν baby sumo αφου απο υψος δεν της λες και το 1ο μποϊ..

Ειναι μεσα στις καμπυλες βεβαια αλλα διαβαζω για κατι 86 ποντους σε παιδακια πιο μικρα απο εμας και καταλαβαινω πως 80 ποντοι που ειμαστε εμεις δεν θεωρουνται και ΤΟ υψος.. Τουλαχιστον δεν εχουμε βγει εκτος στις καμπυλες και αυτο ειναι θετικο..

(Αλλα και μεταξυ μας απο που να παρει το παιδι στο υψος οταν εγω ειμαι ειμαι 1.60 και ο πατερας της 1.70?)

Οσο για τον υπνο σας... Ειλικρινα δεν εχω λογια! Εδω προσκυνω.. (χωρις πλακα)! Η Μαρια ξυπναει στις 9 -το αργοτερο- και θα ξανακοιμηθει στις 9-9:30 το βραδυ... Μεχρι εκεινη την ωρα βγαζει τετοια ενεργεια που μας τρελαινει!:?

nDtZp2.png

Μου το εχει κανει και εμενα αυτο και εχω τρελλαθει αλλα τοσο γαλα ΔΕΝ πινει. 200 μλ το πολυ. καθομαι και φανταζομαι οτι την ποναει η κοιλια της.....:shock: και τι εχει το παιδι και τι θα κανω. Και διαβαζω και εδω και τρελλενομαι. Και λεω γουαου....τι γινεται ρε φιλε. 800 γραμμαρια καναμε να παρουμε 8 μηνες ρε φιλεναδα. Ελεος ομως. Τι να σου πω. Επισης συγχαρητηρια για την εγκυμοσυνη....(ασχετο) αλλα μην το ξεχασω! :lol::lol::lol::lol:

Ευχαριστώ πολύ!

Μη σκας για το βάρος...Κι εμείς 11.500 κιλά είμαστε και 86 ύψος. Οπότε μια χαρά. Πλεόν ούτε αγχώνομαι, ούτε στενοχωριέμαι. Κοιτάω απλά να της δίνω ΜΟΝΟ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά φαγητά-εν ολίγοις να μην τρώει βλακείες, όπως μια μαμά με την οποία συζητούσα και τάιζε το 3χρονο παιδί με πατατάκια, για να βάλει βάρος λέει επειδή δεν τρώει τίποτα!

Επίσης, αυτό που κατάλαβα είναι ότι είναι διατεθειμένη να φάει-τσιμπολογήσει-από τα πάντα, αλλά ΜΟΝΗ της. Δε θέλει να την ταίζω. Και επειδή γενικά περνάει τώρα μια φάση ανεξαρτητοποίησης, όλα μόνη της θέλει να τα κάνει, την αφήνω και να τρώει μόνη της. Φάση είναι, θα περάσει, όπως πέρασε και τις άλλες φορές. Πλεόν το έμαθα. Θα έρθει εποχή που θα πάρει και πάλι τα πάνω της στο θέμα όρεξη.

(μεταξύ μας, προτιμώ να είναι σαν τον μπαμπά της που δεν πεινάει ποτέ, παρά σαν εμένα, που πεινάω πάντα!!!!)

• 5 months later...

και μέτα από τόσο καιρό διαφόρων προσωπικών δυσκολιών επάνέρχομαι πάντα με το ίδιο θέμα. ο μικρός είναι πλέον κοντά 20 μηνών και τρώει πάλι από το πρωι : 350μλ γάλα, 300μλ φρουτόκρεμα , αυγό(κάθε 2 μέρες), 1-2 κριτσίνια , 200-250γρ. φαγητό, γιαουρτάκι, 1 φέτα τυράκι ή λιγα σπιτικά ποπκορν, για βραδυνό κρέμα 150γρ. γιατί είχε κόψει το γάλα. πριν καμιά βδομάδα όμως ξαναθυμήθηκε το βραδινό γάλα, αλλά όχι αντί της κρέμας!!θέλει και τα δύο:shock::shock::shock:!!και όχι μόνο αυτό αλλά άρχισε να ξαναξυπνάει κατα τις 4 το πρωι και να ζητάει γάλα το οποίο βέβαια δεν του δίνω και έχουμε ξενύχτια!!!τι να κάνω βρε κορίτσια βοήθεια (και ξέχασα να σας πω πως ο γιατρός δεν μας βάζει χέρι γιατί ναι μεν το γουρουνάκι μου είναι πλέον 14500 κιλά αλλά είναι και 94 πόντους)

Και ο δικός μου σε γενικές γραμμές τα ίδια τρώει (ειναι 22 μηνών και πανω κατω στα ίδια υψος/βαρος με τον δικό σου)

Εγώ γάλα του δίνω το βράδυ πριν κοιμηθεί και τα ξημερώματα, κατά τις 5

Το πρωί που ξυπνάει (κατά τις 9) του δίνω πορτοκαλάδα (φυσικό χυμό) και μετά φρούτα σε κομμάτια (μπανάνα ή αχλάδι ή μήλο ή ό,τι έχω). Του δίνεις αλεσμένη φρουτόκρεμα ακόμα? Δωστου φρουτάκια να μασουλήσει, θα τον κρατήσουν καλύτερα. Εφόσον δεν του δινεις παχυντικά πράγματα ποιο το πρόβλημα? Δοκίμασε το απόγευμα να του δώσεις καροτάκι σε sticks ή ντοματούλα σε ψωμάκι με φέτα ή φρυγανίτσα με μέλι.

Παίδαρος είναι ο μικρός σου, τι τον φοβάσαι? :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...