Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φοβίες αποβολής

Recommended Posts

Κορίτσια δεν ξέρω αν νιώθετε έτσι στην εγκυμοσύνη αλλά εγώ μετά απο αρκετές εξωσωματικές και 1 αποβολή έχω τρομερές φοβίες και δεν μπορώ να χαρώ αυτό που μου συμβαίνει. Οταν νιώσω το παραμικρό πονάκι, τράβηγμα, νευριάσω με κάτι, αγχωθώ και φωνάξω για ο,τιδήποτε με πιάνουν μετά οι τύψεις ότι έκανα κακό στο μωρό. Εχω επίσης το φόβο ότι μπορεί να πεθάνει και να μη το πάρω χαμπάρι. Τρέχω κάθε λίγο και λιγάκι για υπέρηχο αλλά ξέρω ότι αυτό αγχώνει και εμένα αλλά και τους γύρω μου.

Τι κάνετε όταν έχετε παρόμοια συναισθήματα? Το λέτε στο γιατρό σας γιατί εγώ ντρέπομαι.

Διαφημίσεις

και γω ετσι ημουν αλλα ησυχασε καθε εγκυμοσυνη ειναι διαφορετικη δεν σημαινει οτι θα αποβαλεις παλι επειδη εγινε μια φορα;μην σκεφτεσαι ετσι μιλα στον γιατρο σου και ηρεμησε.μην αγχωνεσαι το να τρεχεις καθε λιγο και λιγακι για υπερυχο ειναι ψυχοφθορο μην βαζεις σε τετοια διαδικασια τον ευατο σου απλα ζησε την στιγμη ειναι μοναδικη!!!!!

και εγω μια απο τα ιδια,μετα την παλλινδρομη τιποτα δεν εχω σιγουρο μεχρι να γεννησω......αλλα απο την αλλη τι να κανω?

οτι ειναι να γινει θα γινει......

ξερω οτι δεν ειναι καλο να σκεφτομαστε ετσι αλλα ειναι αναποφευκτο με οσα συμβαινουν κατα καιρους...

αφου τωρα ουτε τικερακi δεν εχω βαλει...

Σε καταλαβαινω...αλλα σταματησε το αυτο που κανεις και μαθε να σκεφτεσαι μονο θετικα.Μη γκαντεμιαζεις μονη σου την εγκυμοσυνη.Οταν παει να σου ερθει η αρνητκη σκεψη αγνοησε τη,σκεψου κατι αλλο,κανε κατι και απασχολησε το μυαλο σου.Και σταματα να κανεις υπερυχους ολη την ωρα...δεν ειναι καλο για το παιδι.

Το ειχα κι εγω αυτο το αγχος γιατι πριν δυο χρονια απεβαλλα και παιδευτικα αρκετα να καναμεινω εγκυος.Καποια στιγμη μαλιστα πριν λιγο καιρο μου ηρθε και μια αιμοραγια κοντεψα να τρελαθω.Ευτυχως δεν ηταν τιποτα.Τελικα εκατσα και σκεφτηκα πως οτι ειναι να γινει θα γινει και δεν μπορω ουτε να το ελεγξω ουτε να το αποφυγω.Οποτε .........χαλαρωσε βρε κοριτσακι και κοιτα να απολαυσεις την ωραιοτερη περιοδο της ζωης σου.Ολα θα πανε καλα.....και στο ευχομαι μεσα απο την καρδια μου..:-P

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Διαφημίσεις

Και σταματα να κανεις υπερυχους ολη την ωρα...δεν ειναι καλο για το παιδι.

Βλάπτουν οι υπέρηχοι τα μωρά? Αααα, μη μου λέτε τέτοια θα με βρει κι άλλη φοβία τώρα

Κάθε 2-3 εβδομάδες κάνω υπέρηχο περίπου.

Αυτή τη στιγμή ζω ένα όνειρο και τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί να ξυπνήσω ένα πρωί και να μην έχω μωράκι, να μην έχω ελπίδα. Πέρασα πολύ άσχημη περίοδο στη ζωή μου και δεν αντέχω στη σκέψη ότι μπορεί να επιστέψει ο εφιάλτης.

Οχι αν κανεις καθε 2-3 εβδομαδες δεν πειραζει...αλλα αν κανεις καθε 3 μερες ε δεν ειναι και οτι καλυτερο.

Ξεχνα τι περασες...τα ασχημα αφησε τα στο παρελθον γιατι εκει ανηκουν.Στο εξης μονο καλα θα ερθουν αρκει κι εσυ να εισαι ετοιμη να τα δεχτεις.

Γι'αυτο χαμογελα και ολα καλα θα πανε...

Κι εγώ είχα παλίνδρομμη κύηση την πρώτη φορά και μέχρι να ακούσουμε την καρδούλα του στη δεύτερη εγκυμοσύνη είχα τρελό άγχος... Μετά το μόνο που σκεφτόμουν είναι να είμαι ήρεμη για να είναι και η εγκυμοσύνη μου καλή... Είμαι στον 8ο μήνα και ανυπομονώ να πάρω αγκαλιά το αγοράκι μου!!! Να έχεις θετική σκέψη γιατί οτι συναισθήματα εχεις εσύ να ξέρεις τα περνάς και στο μωράκι σου...

κοριτσια γεια σας κ γω στο κλαμπ σαν κ σας εχω 2 αποβολες την 6 κ 8 βδομαδα εμεινα ξανα εγκυος ηταν δυδιμα αλλα το ενα δεν τα καταφερε κ το αφομοιωσε ο οργανισμος στην 7βδομαδα

ειμαι μονιμα στο αγχος σημερα ειμαι στην 12 εβδ+5 μερες κ παω για αυχενικη σε κανα 2ωρο κ φοβαμαι πολυ μηπως κατι εχει παει στραβα απο χθες ποναω στην μεση κ στις σαλπιγγες λες κ περιμενω να αδιαθετησω

fSOwp2.png

ηρθες ψυχη μου κ γεμησες την ζωη μου!!!ΜΑΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ

ersTp3.png

16/9/12 ηρθε κ το χρυσανθεμακι μου

Διαφημίσεις

Βλάπτουν οι υπέρηχοι τα μωρά? Αααα, μη μου λέτε τέτοια θα με βρει κι άλλη φοβία τώρα

Κάθε 2-3 εβδομάδες κάνω υπέρηχο περίπου.

Αυτή τη στιγμή ζω ένα όνειρο και τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί να ξυπνήσω ένα πρωί και να μην έχω μωράκι, να μην έχω ελπίδα. Πέρασα πολύ άσχημη περίοδο στη ζωή μου και δεν αντέχω στη σκέψη ότι μπορεί να επιστέψει ο εφιάλτης.

μην αγχωνεσε μπου μπου τοσους υπερυχουν που εχω κανει εγω δεν εχει περασει βδομαδα κ να μην κανω αν ηταν να κανουν κακο δεν θα μου τους εκανε ο γιατρος απλα οταν με βλεπει στο ιατρειο τραβαει τα μαλλια του

fSOwp2.png

ersTp3.png

Στα είπαν τα κορίτσια και συμφωνώ...

Σε ποια εβδομάδα είσαι???

Ως μαμά ενός κοριτσιού και έγκυος στο δεύτερο η μόνη μου συμβουλή είναι ΑΠΟΛΑΥΣΕ το, γιατί η περίοδος αυτή ΔΕΝ ξαναγυρίζει, ούτε και αν μείνεις έγκυος πάλι, στο δεύτερο.

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη, μετά τη δουλειά, όλη μέρα καθόμουν και χάιδευα την κοιλιά μου. Τώρα, το ξεχνάω ότι είμαι και τρέχω για να ικανοποιήσω τη μικρή, μέχρι στιγμής δεν απόλαυσα στιγμή από αυτή την εγκυμοσύνη και τη σκέφτομαι/θυμάμαι μόνο για συνειδητοποιήσω ότι αυτό το παιδί θα βγεί...λίγο ζαβό, από τη ένταση, την κούραση και το τρέξιμο!!!!

Ευτυχώς, μπαίνω εδώ και βλέπω το τικεράκι και το θυμάμαι!!!!

Είμαι 15+5. Ξέρω ότι όσο περνάει ο καιρός μειώνεται και η πιθανότητα αποβολής, αλλά ρε κορίτσια από τη στιγμή που έκανα τη τελευταία εξωσωματική είμαι, άντε να βγει θετική η πρώτη χοριακή , που βγήκε, άντε να βγει η και η δεύτερη, άντε να πάμε για τον πρώτο υπέρηχο και αν είναι εξωμήτριο και αν δεν υπάρχει καρδιακή λειτουργία, αντε να πάμε για την αυχενική, και αν δείξει πρόβλημα. Ειχα και μικροαιμοραγίες μέχρι τη 11η εβδομάδα και ήμουν στη τσίτα. Τώρα είμαι κάπως καλύτερα αλλά και πάλι έχω εμμονές.

bou-bou ετσι ειμαστε ολες...δε νομιζω οτι φταιει η εξωσωματικη.Δυστυχως μια εγκυμοσυνη εχει αρκετο αγχος μιας και εισαι μεσα στην αμφιβολια ολη την ωρα μη και γινει τπτ.

Σε λιγες μερουλες θα αρχισει το νινι σου να κινειται εντονα και θα το νιωθεις ολη την ωρα να στριφογυριζει και τοτε θα ηρεμησεις αρκετα γιατι θα το καταλαβαινεις ολη την ωρα.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. BOU-BOU ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ! ΠΕΡΥΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΒΙΩΣΑ ΜΙΑ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗ ΚΥΗΣΗ ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΗΔΗ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 2 ΧΡΟΝΩΝ (ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΩΝ). ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΕΙΔΟΣ ΜΗ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΚΥΗΣΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΑΓΧΩΜΕΝΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ. ΤΩΡΑ, ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΩ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΛΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ, ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ, ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΝΑ ΚΛΩΤΣΑΕΙ, ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΚΤΛ. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΙ 81 ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΛΩΤΣΑΕΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΠΙΟ ΗΡΕΜΗ. ΟΧΙ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΜΕΝΗ ΠΑΝΤΩΣ, ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.... ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΜΩΡΑΚΙ....

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΠΑΝΤΩΣ, ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ... ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΓΧΩΔΗΣ....

rcTTp2.png?FOa8LWun

eoSGp2.png?NA1YYvQ4

Διαφημίσεις

Bou-bou μου κι εγώ θα συμφωνήσω με την στελλαμ και θα σου πω κι εγω... σε καταλαβαίνω ΑΠΌΛΥΤΑ!!! Ειμαι κι εγω έγκυος 15εβδ. + 4ημ., κι εμενα ειναι η 2η εξωσωματική που έκανα και μέχρι τωρα ειχα 8 αποβολές... άρα καταλαβαίνεις πόσο πολύ αγχωμένη ειμαι κάθε ώρα και λεπτό για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης μου. Οτι έγραψες ειναι ακριβώς ότι αισθανομαι κι εγω! Το ξέρω πως το άγχος δεν κάνει καλό στο μωρό και γενικά στην εγκυμοσύνη μας αλλά δεν ειναι κάτι που μπορείς να το ελέγξεις... μακάρι να μπορούσαμε και θα το καναμε με τα χαράς! Εγώ αυτό που κάνω για να ειμαι καλά είναι να πηγαίνω καθε 7-9 μέρες για υπέρηχο και το πιο σημαντικό... να προσέυχομαι και να σκέφτομαι πως η Παναγία μας ειναι δίπλα μας κάθε λεπτό και μας προστατεύει από κάθε κακό... ειναι τα μόνα πράγματα που μπορούν να μου δώσουν λίγη γαλήνη στην ψυχή μου... πάντως να ξέρεις πως δεν εισαι μόνη σου!!!

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Έγκυος είσαι, όχι άρρωστη. Θα ζεις κανονικά και θα αγχωθείς, και θα γελάσεις, και θα τσαντιστεις, και θα σπάσεις τα νεύρα των άλλων. Μην ξεχνάς ότι οι ορμόνες έχουν στήσει χορό.Απλά πρόσεχε τις απότομες κινήσεις. Αυτές είναι πιο επίφοβες. Οταν ήμουν έγκυος στον πρώτο, πέθανε ένας πρώτος ξάδερφός μου και ο πεθερός του αδερφού μου. Στη δεύτερη εγκυμοσύνη πέθανε η γιαγιά μου. Δεν τα λέω για να ψυχοπλακωθεί κανείς, ούτε για να προετοιμάσω για κάτι, απλά λέω ότι παρά τις απώλειες, το σοκ και τα άσχημα συναισθήματα, όλα πήγαν καλά με τις εγκυμοσύνες.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Bou-bou μου κι εγώ θα συμφωνήσω με την στελλαμ και θα σου πω κι εγω... σε καταλαβαίνω ΑΠΌΛΥΤΑ!!! Ειμαι κι εγω έγκυος 15εβδ. + 4ημ., κι εμενα ειναι η 2η εξωσωματική που έκανα και μέχρι τωρα ειχα 8 αποβολές... άρα καταλαβαίνεις πόσο πολύ αγχωμένη ειμαι κάθε ώρα και λεπτό για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης μου. Οτι έγραψες ειναι ακριβώς ότι αισθανομαι κι εγω! Το ξέρω πως το άγχος δεν κάνει καλό στο μωρό και γενικά στην εγκυμοσύνη μας αλλά δεν ειναι κάτι που μπορείς να το ελέγξεις... μακάρι να μπορούσαμε και θα το καναμε με τα χαράς! Εγώ αυτό που κάνω για να ειμαι καλά είναι να πηγαίνω καθε 7-9 μέρες για υπέρηχο και το πιο σημαντικό... να προσέυχομαι και να σκέφτομαι πως η Παναγία μας ειναι δίπλα μας κάθε λεπτό και μας προστατεύει από κάθε κακό... ειναι τα μόνα πράγματα που μπορούν να μου δώσουν λίγη γαλήνη στην ψυχή μου... πάντως να ξέρεις πως δεν εισαι μόνη σου!!!

ηθελα να σου πω μπραβο για την δυναμη κ την επιμονη σου!!!!ευχομαι να πανε ολα καλα κ να κανεις ενα υπεροχο μωρακι!!!αντε κ στα δικα μας!!!!:)

χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα

το αγορακι μου ειναι η ζωη μου ολη!!!!!!!!!!!

Κορίτσια συμπάσχω απόλυτα.....εγώ νόμιζα ότι έχω πάθει κατάθλιψη και δεν μπορώ να χάρω. Τρέχω και εγώ συνέχεια για υπερήχους, αγχώνομαι....έχω και δίδυμα και φοβάμαι περισσότερο. Ούτε εγώ έχω χαρεί από την αγωνία μου ...δεν θέλω να βγαίνω και από το σπίτι....ενώ πάνε ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ...αλλά έγω τρέμω. Τι αλλά να πω? Αυτό που κάνουμε νοιώθω ότι δεν είναι σωστό, και δεν μας βοηθάει και για μετά την γέννα, που όλοι λένε ότι και εκεί χρείαζεται δυναμη. Α! Εγώ έχω άγχος και για την υγεία τους!!!Ας σκεφτούμε θετικά... Υ.Γ. ....και εγώ με παλίδρομη και τώρα τα κατάφερα με εξωσωματική.

• 3 εβδομάδες μετά...

Nομιζω οτι το ιδιο αγχος εχουμε ολες μας. Εγω ειμαι στην 17η εβδομαδα κυησης εχω ακομη τα συμπτωματα με εμετους (ευτυχως μειωθηκαν στους 2-3 την ημερα πλεον και το εχω συνδιασει με την ληψη σιδηρου) αλλα φοβαμαι γιατι δεν το εχω νιωσει ακομη και νιωθω κατι σαν βαρος χαμηλα και τσιμπηματα στα πλαγια.. Ψαχνω να βρω συμπτωματα που παρουσιαζονται σε μακρια απο δω περιπτωσεις αλλα δεν εβγαλα ακρη και σε 2 εβδομαδες εχω ραντεβου με το γιατρο μου. Φοβαμαι απιστευτα κ απο την αλλη λεω οτι ειμαι υπερβολικη.. Εχει παρουσιασει καμια σας τετοια συμπτωματα?

ο πρίγκιπας μου..

Ζηλεύω τις κοπέλες που λένε ότι η εγκυμοσύνη ήταν η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής τους και την απόλαυσαν. Εγώ μετά από μία αποβολή και τις 2 τις έζησα μέσα σε τρελό άγχος και φόβο. Καμμία δεν απόλαυσα.

εγω με 2 αποβολες εχω να πω οτι δεν με πειραζει ας μην χαρω οπως λενε την περιοδο αυτη αυτο που θελω ειναι να περασει γρηγορα κ να κρατησω το μωρακι μου κ θα την χαρω μετα μαζι με αυτο

fSOwp2.png

ersTp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...