Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ

Recommended Posts

η μικρη μου εχει αρχισει νεο κολπο και αν το συνεχισει δεν ξερω τι θα κανω.οσο ειμασταν στις διακοπες,ακομα δεν εχουμε μπει σε ρυθμους,, (ισως παιζει ρολο) κανει το εξης.αν θελει να κανει κατι και της πουμε οχι,αρχισει και κλαει επιμονα.δεν ειναι το κλαμα που με ενοχλει αλλα το οτι φωναζει και δεν καθεται να της πουμε οτι θα το κανει μετα ή θα το κανει με καποιο συγκεκριμενο τροπο.π.χ. ηθελε να κανει μπανιο μονη της και ενω της ειχε πει ναι ο μπαμπας,οταν εβρεχε τον κοσμο ολο της ειπε ο μπαμπας της να τη βοηθηεσει,εκεινη αρχισε και φωναζε νομιζοντας οτι θα τη βγακει απο τη μπανοερα.η αντιδραση μου ειναι να την αφηνω να ηρεμησει πηγαινοντας σε αλλο δωματιο και μετα να της εξηγησω το λαθος της.συνηθως δεν με πολυακουει οποτε της το εξηγω πολυ αργοτερα τονιζοντας οτι με το κλαμα και τις φωνες,δεν βγαζουμε ακρη και οτι ο κοσμος κουβεντιαζει.αυτα.καμια συμβουλη?εχει περασει καιμια παρομοια φαση?

Διαφημίσεις

καλημερα αλικουλα ακριβως το ιδιο προβλημα ειχα με τον γιο μου......φωναζε τσιριζε δεν μας ακουγε καθολου.βρε τι με το καλο τι φωνα ζα και γω και οταν μιλησα με την δασκαλα του στον παιδικο σταθμο μου ειπε οτι ειναι μια φαση που την παιρναν σχεδον ολα τα παιδακια.με τον καιρο συνηλθε και συμορφωθηκε αν και εγω τον μαλωνα αναγκαστηκα να του λεω θα σε βαλω τιμωρια και απο το δωματιο δεν θα βγεις....τι να σου πω τελικα η δασκαλα ειχε δικιο οσο μεγαλωνει θα αλλαξει θα της περασει υπομονηηηηηηηηηηηηηηηηηη

μια μαγική φράση που την επαναλαμβάνεις μέχρι να ακούσεις με κανονικη φωνή το αίτημα.

για παιδιά απο 2-2.5 ετών+ και άνω όσα δηλαδή ήδη μιλούν κανονικά κ καταλαβαίνουν κανονικά τις φράσεις σας.

"δεν καταλαβαίνω τι εννοείς? τι? πές το με κανονικη φωνή για να καταλάβω τι λές!"

όχι σαν τιμωρία, όχι σαν μάλωμα, πολύ απλά, σαν να σας μίλαγε κάποιος στα κινέζικα. ούτε υπερβολικά ε?!

επικεντρώστε ότι έτσι δεν καταλαβαίνετε πραγματικά τι θέλει.

Δεν χρειάζεται καμία άλλη εξήγηση πέραν αυτής της φράσης,....

επίσης όταν μιλήσει με κανονική φωνή, θυμίζετε και την λέξη "παρακαλώ"

επαναληψη (σαν να ακούτε κινέζικα), μέχρι να μιλήσει με κανονική φωνή!

works miracles!! :-)

τιποτε δεν δουλεύει καλύτερα παρά η βιωματική μάθηση μέσω θετικής ενίσχυσης:

"όταν μιλάω με κανονική φωνή το αίτημά μου λαμβάνεται υπόψη! "

μπορεί να εφαρμοστεί σε

φωνή γκρίνιας, ή κλάψας, ή μοιρολατρικού ύφους ή και επι τόπου κλάμματος! ( :-))) ) οποιουδήποτε τόνου φωνής που είναι αλλοιωμένος έτσι ώστε να τραβήξει προσοχή....

το να μαθαίνουν τα παιδιά να λαμβάνεται υπόψη το αίτημά τους όταν φωνάζουν ή όταν αλλοιώνουν την φωνή τους, τους δίνει την εντύπωση ότι για να καταφέρουν κάτι, αρκεί είναι να αλλάξουν κάτι πάνω τους, ή τον εαυτό τους.

Φυσικά αυτό είναι κάτι πολύ αρνητικό, καθώς αυτή η αλλαγή, όσο μεγαλώνουν γίνεται συνήθεια και μετά, χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς τους όταν έχουν δυσφορία ή κάποιο αίτημα.

Επίσης όσο συνηθίζει την γκρίνια ο γονέας, έχοντας την εντύπωση ότι αυτη αποτελεί μέρος του χαρακτήρα του παιδιού, τόσο αυτό αποτελεί και αντικείμενο διαμαχών στην οικογένεια σε βάθος χρόνου!

Δείχνοντας στο παιδί ότι για να διεκδικήσει πρέπει να μπορέσει να αναγνωρίσει και να εκφράσει με έναν πολύ απλό τρόπο αυτό που επιθυμεί,

του δείχνουμε και το ότι δεν χρειάζεται είτε να αλλοιώσει τον εαυτό του, ούτε τα συναισθήματά του, για να καταφέρει κάτι,... ούτε να προκαλέσει λύπηση..., άρα με λίγα λόγια, το γλυτώνουμε απο πολύ συναισθηματική κούραση...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

μια μαγική φράση που την επαναλαμβάνεις μέχρι να ακούσεις με κανονικη φωνή το αίτημα.

για παιδιά απο 2-2.5 ετών+ και άνω όσα δηλαδή ήδη μιλούν κανονικά κ καταλαβαίνουν κανονικά τις φράσεις σας.

"δεν καταλαβαίνω τι εννοείς? τι? πές το με κανονικη φωνή για να καταλάβω τι λές!"

όχι σαν τιμωρία, όχι σαν μάλωμα, πολύ απλά, σαν να σας μίλαγε κάποιος στα κινέζικα. ούτε υπερβολικά ε?!

επικεντρώστε ότι έτσι δεν καταλαβαίνετε πραγματικά τι θέλει.

Δεν χρειάζεται καμία άλλη εξήγηση πέραν αυτής της φράσης,....

επίσης όταν μιλήσει με κανονική φωνή, θυμίζετε και την λέξη "παρακαλώ"

επαναληψη (σαν να ακούτε κινέζικα), μέχρι να μιλήσει με κανονική φωνή!

works miracles!! :-)

τιποτε δεν δουλεύει καλύτερα παρά η βιωματική μάθηση μέσω θετικής ενίσχυσης:

"όταν μιλάω με κανονική φωνή το αίτημά μου λαμβάνεται υπόψη! "

μπορεί να εφαρμοστεί σε

φωνή γκρίνιας, ή κλάψας, ή μοιρολατρικού ύφους ή και επι τόπου κλάμματος! ( :-))) ) οποιουδήποτε τόνου φωνής που είναι αλλοιωμένος έτσι ώστε να τραβήξει προσοχή....

το να μαθαίνουν τα παιδιά να λαμβάνεται υπόψη το αίτημά τους όταν φωνάζουν ή όταν αλλοιώνουν την φωνή τους, τους δίνει την εντύπωση ότι για να καταφέρουν κάτι, αρκεί είναι να αλλάξουν κάτι πάνω τους, ή τον εαυτό τους.

Φυσικά αυτό είναι κάτι πολύ αρνητικό, καθώς αυτή η αλλαγή, όσο μεγαλώνουν γίνεται συνήθεια και μετά, χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς τους όταν έχουν δυσφορία ή κάποιο αίτημα.

Επίσης όσο συνηθίζει την γκρίνια ο γονέας, έχοντας την εντύπωση ότι αυτη αποτελεί μέρος του χαρακτήρα του παιδιού, τόσο αυτό αποτελεί και αντικείμενο διαμαχών στην οικογένεια σε βάθος χρόνου!

Δείχνοντας στο παιδί ότι για να διεκδικήσει πρέπει να μπορέσει να αναγνωρίσει και να εκφράσει με έναν πολύ απλό τρόπο αυτό που επιθυμεί,

του δείχνουμε και το ότι δεν χρειάζεται είτε να αλλοιώσει τον εαυτό του, ούτε τα συναισθήματά του, για να καταφέρει κάτι,... ούτε να προκαλέσει λύπηση..., άρα με λίγα λόγια, το γλυτώνουμε απο πολύ συναισθηματική κούραση...

Κυρία Στυλιανάκη,

Καλή σας μέρα. Τί γίνεται όμως όταν το παιδί δεν μιλάει ακόμα ?

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Διαφημίσεις

Αυτο της το κανω ηδη και δεν ειναι 2 ακομα. Δειχνει ομως να καταλαβαινει. Οταν αρχιζει το γκρινιοκλαμμα γυρναω και της λεω 'Δεν σε καταλαβαινω χαρα μου, μιλα μου, μιλα μου' και σταματαει και αρχιζει να κουτσομιλαει. Πιανει λοιπον και σε μικροτερες ηλικιες? ή σε μας ειναι τυχαιο Μαρια?

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Αυτο της το κανω ηδη και δεν ειναι 2 ακομα. Δειχνει ομως να καταλαβαινει. Οταν αρχιζει το γκρινιοκλαμμα γυρναω και της λεω 'Δεν σε καταλαβαινω χαρα μου, μιλα μου, μιλα μου' και σταματαει και αρχιζει να κουτσομιλαει. Πιανει λοιπον και σε μικροτερες ηλικιες? ή σε μας ειναι τυχαιο Μαρια?

Κι εγώ του ζητάω να μου πει τί ακριβώς θέλει -σε ήρεμο τόνο- γιατί μου είναι αδύνατον να καταλάβω με τις στριγκλιές, αλλά, από μέσα σου σκέφτομαι "Τί ζητάω τώρα από ένα παιδί που δεν μιλάει? Το αδύνατο?". Αισθάνομαι σαν να τον εμπαίζω εκείνη τη στιγμή και γι' αυτό ζήτησα την διευκρίνηση. Κάποιες φορές φαίνεται να ανταποκρίνεται στο κάλεσμά μου και κάποιες άλλες -στις μεγάλες φουρτούνες μας- όχι...

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...