Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αλλαγη δωματιου ενω θηλαζει

Recommended Posts

ηθελα να ρωτησω ποτε ειναι η καλυτερη ηλικια για ενα παιδι που θηλαζει να παει στο δωματιο του?το μωρο μου μπικε στον 7,θηλαζει ανα 2ωρο την νυχτα, και αυτο που με φοβιζει ειναι οτι το βραδυ επειδη νυσταζω, μετα που τον θηλαζω τον αφηνω πολλες φορες να κοιμηθει μαζι μας.νομιζω ομως οτι ειδη εχει αρχισει και συνηθιζει το κρεβατι μας.μηπως μετα θα ειναι αργα?!!!!!τι γνωμη εχετε?εσεις τι κανατε με τα μωρα σας?

Διαφημίσεις

Anantin :D

Εμείς στο κρεβάτι του τον πήγαμε μετά τον 3ο μήνα... η διαφορά όμως είναι ότι ο μικρός δεν ξυπνούσε παραπάνω από 3 φορές τη νύχτα και έκανε τους περισσότερους θηλασμούς μέσα στην ημέρα...

Στη δική σας περίπτωση το μόνο που με ανησυχεί είναι το κατα πόσο θα αντέξεις τα απανωτά ξυπνήματα/σηκώματα μέσα στη νύχτα για να το θηλάσεις τόσες πολλές φορές... αν μπορείς να ανταπεξέλθεις σε αυτό ώστε να μην επιρεαστεί ο θηλασμός σας, είναι οκ νομίζω να πάει και στο κρεβατάκι του... :D

εμείς την πήγαμε μόλις έκλεισε τους 2 μήνες, γιατί δεν χώραγε πια στο καλάθι και δεν είχαμε χώρο στο υπνοδωμάτιο για να βάλουμε τη κούνια της. Βέβαια, το όλο θέμα λειτούργησε υπό ορισμένες προϋποθέσεις:

έχω ένα καναπέ-κρεβάτι στο δωμάτιό της, αν χρειαζόταν να κάνω πολλούς νυχτερινούς θηλασμούς, το οποίο όμως δε χρειάστηκε, γιατί από 2 μηνών ξυπνούσε 1 φορά μόνο τη νύχτα και από 3 μηνών, δε ξυπνά πια καθόλου.

Επίσης η μικρή ήταν συνεργάσιμη σε αυτό..αγάπησε πιο πολύ την άπλα της κούνιας της και τον ύπνο της, από το καλάθι ή το στρίμωγμα στο κρεβάτι!

μπορείς να δοκιμάσεις κανά δυο βράδια να δεις πώς θα πάει, αν αντέχεις κι ανάλογα συνεχίζεις.

Σιγουρα οι συχνοι νυχτερινοι θηλασμοι ειναι κουραστικοι αλλα το μωρο ειναι αρκετα μεγαλο και πιστευω οτι θα ηταν καλυτερα να μαθει στο δικο του δωματιο.Οσο πιο μεγαλο τοσο πιο δυσκολα να συνηθησει.Ο δικος μου γιος με το που εκλεισε τον 2ο μηνα τον εβαλα στο κρεβατι του στο δωματιο του.Ευτυχως δεν ξυπναει την νυχτα συχνα.Του βαζω μουσικη και ενα περιστρεφομενο φως που χαζευει του δινουμε και οι δυο φιλακι και τον αφηνουμε και συνηθως σε 5 λεπτα κοιμαται χωρις γκρινια.Καθε παιδι και γονεις ειναι διαφορετικοι...κανε αυτο που εσυ νιωθεις καλυτερα για σενα και το παιδι σου

Πιστεύω σε αυτό το φλέγον θέμα του ύπνου τελικά δεν υπάρχουν πρέπει και μη.

Ο μοναδικός γνώμονας για μένα είναι η διασφάλιση του ήρεμου υπνου για ολη την οικογένεια

Αν εσας σας βολεύει να κοιμάστε μαζί, συνέχισε να το κάνεις, αν δεν σας βολεύει πια και πιστεύεις ότι θα κοιμηθήτε καλύτερα αν το μωρό πάει στο δωμάτιό του, προσπάθησε το.

Προσωπικά δεν πιστεύω στα "μη ...", "δεν πρέπει" ή "πρέπει". Εσύ ξέρεις καλύτερα τους ρυθμούς του σπιτιού σου και εσύ ξέρεις καλύτερα το παιδί σου και τι το ικανοποιεί, αλλά και τον εαυτό σου και τις αντοχές σου.

Εγώ που θηλάζω, να σου πω ότι επειδή ακολούθησα ως άπειρη τότε τα "πρέπει", πήγα τη Μάγια στο δωμάτιό της πριν κλείσει τους δύο μήνες. Ταλαιπωρία αφάνταστη. Πήγαινε έλα ανα 2 ώρες και στο ενδιάμεσο ο άντρας μου να ροχαλίζει... Κυκλοφορούσα σαν ζόμπι 24 ώρες το 24ωρο.... :cry:

Στον 10 μήνα, αποφάσισα ότι με απαιτητική δουλειά και απαιτητικό μωρο που θηλάζει, δικαιούμαι υπνο και εγώ και έτσι όταν η Μάγια ξύπναγε για πρώτη φορά μέσα στη νύχτα να θηλάσει, την έπαιρνα στο κρεβάτι μου και μετά συνεχίζαμε όλοι τον υπνο μας.... Εχασε και ο άντρας μου κάποια κιλά και έκοψε το ροχαλητο....Επιτέλους κοιμήθηκα λίγο παραπάνω!!!!

Αν ακολουθούσα τους "κανόνες" θα είχα σίγουρα τώρα χρόνια υπερκοπωση...

Απο την άλλη μπορεί το δικό σου μωρό να την καταβρεί στο δωμάτιο του (ποιος ξέρει...) και να κοιμάται περισσότερο....Μπορείς να δοκιμάσεις ενα βράδυ και μετά βλέπεις!....Δεν χαλασε ο κόσμος να δοκιμάσεις κάτι και αν δεν σας κάνει να ξαναγυρίσεις στους παλιούς σας τρόπους.

Συμβουλή μου όμως είναι, να έχεις πάντα στο νου σου τι θες να διαφυλάξεις: την "ορθότητα" των τρόπων σας ή τον ύπνο σας? :wink:

Όνειρα γλυκά!!!

Διαφημίσεις