Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Γεια σας!!σε 1 μηνα εχει ο γιος μου γενεθλια..

θα τα κανω σπιτι.

πειτε μου μερικεσ ιδεες στο τη να φτιαξω:-D

θα εχω και μεγαλουσ και τα παιδακια.

δεν θελω φυσικα να κανω φαγητα..

κατι κε καναπεδακια/ μπουκιτσες

Διαφημίσεις

Εγώ στα πάρτυ των παιδιών μου, έφτιαχνα:

Μπόμπες με γαλοπούλα-τυρί (ελάχιστο βούτυρο και μαγιονέζα)

Μπόμπες με κοτόπουλο

Τυροπιττάκια

Κεφτεδάκια

Ψωμάκια του τοστ με αγγουράκι, ντοματούλα και φέτα (σε διάφορα σχήματα, με τις φόρμες των κουλουριών)

Σαλάτες

Ρυζάκι με λαχανικά (επίσης σε στρογγυλά σχήματα από τα κρασοπότηρα).

Πατάτες φούρνου

Χυμοί

2 παιδιά-Σύζυγος-Δουλειά-Πανεπιστήμιο-Σπίτι

Ωχ θεέ μου, βάλε το χεράκι σου.....

Επίσης, έχω ωραίες συνταγές για τούρτες. Αν θέλεις πες μου...

ααα τελεια!!στηλε μου καμια ωραια συνταγη:)

αα μπομπεσ που γραφης τι ειναι???

Θα τις βρω στο σπίτι, γιατί είμαι στη δουλειά και θα σου τις στείλω.

Οι μπόμπες είναι ψωμί στρογγυλό και γλυκό. Εγώ τις ψωνίζω άδειες από το φούρνο και τις γεμίζω ανάλογα με τα γούστα μου. Πωλούνται και έτοιμες, αλλά εμένα μου αρέσει να τα ετοιμάζω μόνη μου. Πάντως το μυστικό για τα ψωμάκια του τοστ, αλλά και τις μπόμπες είναι να τις αγοράζεις την προηγούμενη ημέρα, ώστε να κόβονται εύκολα σε ότι σχήμα θέλεις. Τι ίδιο και με το παντεσπάνι για τις τούρτες.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

1η τούρτα (ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΑΨΙ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΑ ΠΛΑΙΝΑ:

2 γάλατα εβαπορέ

1 μικρό ζαχαρούχο

1 κιλό ζάχαρη (ή και λιγότερο)

1 πακέτο φρυγανιές μεγάλο

1 μόρφατ (ή φυτική κρέμα γάλακτος 500γρ)

3 άνθος ορύζις γιώτης βανίλια

2 αρωματικές βανίλιες

1/2 φλ. κονιάκ

Βάζουμε στο ταψί τις φρυγανιές σε μονή σειρά. Στις τρύπες, βάζουμε τρίμματα των φρυγανιών. Τις υπόλοιπες που περισσεύουν, τις τρύβουμε στο μπλέντερ και σκεπάζουμε το ταψί, προσέχοντας να είναι ίσιο.

Έτοιμάζουμε το σιρόπι: 1 κιλό χάχαρη (μείον 12 κ.σ. για την κρέμα) και 4 ποτήρια νερό. Το βράζουμε λίγο, δεν χρειάζεται να δέσει πολύ το σιρόπι και το ρίχνουμε προσεκτικά στο ταψί με τις φρυγανιές. Πάνω από το σιρόπι, ρίχνουμε λίγη κανέλα, σε όλο το εύρος του ταψιού.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 1/2 κουτί εβαπορέ + 11/2 κουτί νερό.

Στο υπόλοιπο (1/2 κουτί γάλα και 1/2 νερό) ανακατεύω τα άνθος ορύζις, τις αρωματικές βανίλιες, τη ζάχαρη και στη μύτη του κουταλιού λίγο αλάτι. Όταν ζεσταθεί και κάψει το γάλα της κατσαρόλας, ρίχνω, ανακατεύοντας συνεχώς το υπόλοιπο γάλα με τα ανακατεμένα υλικά και ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρέμα. Τη ρίχνω στο ταψί πάνω από το σιρόπι.

Χτυπάω τη μόρφατ (ή την φυτική κρέμα γάλακτος) με το ζαχαρούχο γάλα και το κονιάκ. Αφού φουσκώσει η κρέμα και είναι έτοιμη, τη ρίχνω στο ταψί, πα΄νω από την άλλη κρέμα.

Αν θέλεις προσθέτεις τρούφα ή αμύγδαλο ή κρατάς λίγη κρέμα τη χρωματίζεις με χρώμα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρεις με κορνέ.

Αυτή η τούρτα είναι πολύ ωραία, μοιάζει πολύ με το εκμέκ καταίφι. Εγώ τώρα που έχουν μεγαλώσει τα παιδιά, προσθέτω και ξηρούς καρπούς. Αν δεν το ξέρεις, οι ξηροί καρποί απαγορεύονται στις μικρές ηλικίες, και για αυτο δεν μπαίνουν στις παιδικές τούρτες.

μπορείς να κάνεις κεφτεδάκια στρόγγυλα μικρά περασμένα σε ξυλάκι το οποίο θα καρφώσεις σε ψωμί , κοτομπουκίτσες παραταγμένες σε πιατέλα και στη μέση μπωλάκι με μουσταρδομαγιονέζα, πίτσα,τυροπιτάκια κλπ

2 τούρτα

3 πακέτα παπαδοπούλου γεμιστά (φράουλα, λεμόνι, πορτοκάλι)

500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (ή ένα μεγάλο garni, δεν ξέρω, εγώ τα φτιάχνω με κρέμα γάλακτος)

Λίγη ζάχαρη άχνη

Τρούφα.

Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια.

Φτιάχνουμε τη σαντιγύ. Αν τη φτιάξεις με κρέμα γάλακτος θα χρειαστεί να προσθέσεις ζάχαρη άχνη, μέχρις ώτου σου αρέσει.

Τα 3/4 της σαντιγύς τα αναμιγνύεις με τα σπασμένα μπισκότα, και με αυτό τον τρόπο φτιάχνεις το παντεσπάνι. Το υπόλοιπο το κρατάς για γαρνίρισμα.

Η δόση αυτή είναι για μεγάλο ταψί με μία στρώση. Εγώ, όπως καταλαβαίνεις, κάνω τη διπλή δόση, με διπλό παντεσπάνι για να μοιάζει με τούρτα.

Ωστόσο, στη διπλή δόση, θα χρειαστείς να το κάνεις σε δύο φάσεις, ώστε να μπορέσει να κρυώσει η πρώτη και μετά να μπορέσεις να ρίξεις από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και τη τελική στρώση σταντιγύς.

Επίσης, μπορείς να ανακατέψεις τις γεύσεις : σοκολάτα το κάτω παντεσπάνι, φράουλα το πάνω, κοκ.

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, 24 ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα.

Κορμός, ο οποίος με λίγη μαεστρία καταλήγει να είναι σκατζόχοιρος:

1 1/2 πακέτο βούτυρο

3 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη (ή και λιγότερο)

4 κ.σ. κακάο

1/2 κιλό μπισκότα θρυματισμένα

Λίγο κονιάκ

1 ποτήρι του κρασιού γάλα (ή και παραπάνω)

250 γρ. καρύδι (θρυμματισμένο)

Για το γλάσο σοκολάτας, σοκολάτα κουβερτούρα, λίγο βούτυρο. Λιώνεις σε μπαιν μαρί τη σοκολάτα προσθέτεις το βούτυρο στο τέλος.

Αμύγλαδα για τα καρφάκια του σκατζόχοιρου. Τα βράζεις για να φύγει η φλούδα τους και μετά τα κόβεις στη μέση (κατά μήκος). Τα καις σε ένα τηγάνι.

Το κάνεις μία ζύμη, το διαμορφώνεις ως σκατζόχοιρο (δλδ λίγο μεγαλύτερο από αρουραίο) και το βάζεις στο ψυγείο.

Μετά από κάτι ώρες το βγάζεις από το ψυγείο, ρίχνεις από πάνω το γλάσο σοκολάτας και χώνεις στον σκατζόχοιρο τα αμύγδαλα. Μπροστά στη μούρη του, μπορείς να βάλεις για ματάκια δύο κόκκινα smarties.

Αυτά.

Διαφημίσεις

Έχω βιβλίο για διακόσμηση τούρτας και έχω βρει και ένα ηλεκτρονικό μαγαζί με προμήθειες και υλικά ζαχαροπλαστικής. Αν σε ενδιαφέρει στείλε μου πμ με το email σου να σου τα στείλω.

There is no patch for human stupidity.

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

δεν μπορείς να μας το πεις???

Μπορείς να μου στείλεις και εμένα πμ ?

Ευχαριστώ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...