Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μια όχι και τόσο καθαρή γιαγιά..τι κάνουμε;;;

Recommended Posts

Όπως καταλάβατε το θέμα είναι η γιαγιά μας..και συγκεκριμένα η πεθερά μου και ακόμη πιο συγκεκριμένα η σχέση της με την καθαριότητα. Να ξεκινήσω με το ότι δεν είμαι καμιά υστέρω με την καθαριότητα..εντάξει μου αρέσει να βρίσκομαι σε καθαρό περιβάλλον αλλά δεν θα πάθω και πανικό σε μια όχι και τόσο καθαρή κατάσταση. Όμως η πεθερά μου είναι μονιμως έτσι. Τι θέλω να πω...μαύροι τοίχοι όπως και μαύροι και σιχαμεροι διακοπτες φωτός..μπάνιο σε άθλια κατάσταση ..τι να πρωτοπεριγράψω;; τι λεκάνη με την χαρακτηριστική <<σκ@@τογραμμή>>;; τον μαυρο νεροχύτη; και δεν κάνω υπερβολές παιδιά..ακόμη και η πετσέτα μαύρη είναι...ή να πω για το γυαλινο τραπεζάκι που έχει στο σαλόνι το οποίο έχει πλακώσει κάμποσες καημένες μυγες ανακατεμένες με άλλες αγνωστου ταυτότητας βρωμιές...το δε πάτωμα; Εντάξει..ποτέ δεν τοείδα καθαρό. Κι όμως..ουδέποτε αρνήθηκα να πάω τα παιδά μου εκεί παρόλο που με ενοχλουν αφάνταστα όλα αυτά. Όμως..προέκυψε άλλο θέμα που με έχει απομακρυνει τελείως και δε θέλω ουτε απέξω να περάσω...έχουν κοριους...τους φάγανε οι κοριοι..και θα κάνουν απολύμανση λέει.. δεν ξαναπάτησα απο τότε..με πήρε σήμερα τηλέφωνο και με ρώτησε που χαθηκαμε τόσο καιρό...συγγνώμη αλλά έχω και 2 μικρά παιδάκια να προσέξω..το ένα ειδικά νεογέννητο..τι να κάνω;Και ι να πω δηλαδή;

Διαφημίσεις

ωωω θεε μου...ουτε εγω τα μπορω αυτα...οχι τοσο για μενα,οσο για την υγιεινη των παιδιων μου!!ενταξει δεν μπορεις να πεις κ τιποτα...σαν τι δηλαδη....εεε το σπιτι σας ειναι λιγουλακι βρομικο???:mrgreen::mrgreen:δεν γινεται να πεις...εγω με τιποτα δεν θα ελεγα!:oops::oops:

αλλα κ κοριοι??????:confused::confused::confused:πω πωωωωω ανατριχιασα κ μονο στη σκεψη...κ νομιζω τσιμπανε κιολας κ κανουν σημαδια....δεν ειναι σωστο περιβαλλον αυτο για παιδακια...το καλυτερο ειναι να βρισκεις δικαιολογιες για να μην πηγαινεις...μεχρι τουλαχιστον να γινει η απολυμανση!!κ αυτοι οι ανθρωποι πως ζουν???κριμα....δεν νιωθουν αυτη την βρωμια να τους ''καταπινει''???:confused:

ουτε εγω ειμαι υστερικη,μπαινω σε βρωμικα σπιτια,αλλα κ κοριοι???φαντασου δηλαδη...εχει ξεπερασει το οριο της απλης ακαταστασιας...:shock::shock:

κ μονο οι μυκητες κ τα μικροβια που κανουν τρελα γλεντια σε καθε σημειο του σπιτιου...αχ δεν μπορω...:shock::shock::shock:

ολων εκει μεσα η υγεια κινδυνευει με τοσους ''μικροργανισμους''!

μακαρι να γινει συντομα η απολυμανση να ησυχασετε κ να πηγαινετε ανετα,αλλα να ησυχασουν κ κεινοι απ'αυτη τη φρικτη ατμοσφαιρα!

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Τι να πει και η ανιψουλα μου που μένει εκεί με τη μαμά της..που την καταφάγανε οι κοριοι και νομιζαν στην αρχή ότι ήταν παιδική ασθένεια...ασε..εν τ ω μεταξύ είναι και ισόγειο και έχουν όλη μέρα τις πορτες ανοιχτες..δε θα έχει τρυπώσει και κανένα ποντικάκι;; λέω εγώ τώρα..όχι ότι το είδα..αλλά πετυχα φάκες έξω στην αυλη...δεν ξέρω..δε θέλω με τίποτα να ξαναπάω...και μονο στη σκέψη αυτών των εντόμων..μου σηκωνεται η τρίχα!!

μπορείς να απαιτήσεις καθαριότητα αν θέλει τα παιδιά σπίτι της ή να κάνει ένα μπανάκι και να ρχεται αυτή σπίτι σας!!! Πέρα από το πως ακούγεται είανι πολύ σοβαρό: πρόκειται για την υγεία των παιδιών και επίσης τέτοιες οικίες είναι επικύνδινες για την δημόσια υγεία.

μην το αμελείς, μην ντρέπεσαι. έχεις το δικαίωμα να θες στοιχειωδώς καθαρό χώρο - σου μιλάω εκ πείρας, κάποτε έκανα και γω τα στραβα μάτια, δεν έπρεπε!

4 asteria..... ta paidia mou!

3-2003, 7-2004, 12-2009, 6-2011

Να το χαίρονται το σπιτάκι τους ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. Άλλο ακαταστασία, άλλο σκόνη κι άλλο βρώμα, έντομα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.

Κι εγώ κάπως έτσι είμαι (χωρίς βέβαια να είμαι υστερική με την καθαριότητα), τους βασικούς κανόνες υγιεινής τους θέλω και για το σπίτι μου και για τα μέρη που πάω με το παιδί μου.

Θα έλεγα λοιπόν να πρότεινες πως αν θέλουν να δουν τα παιδιά να έρθουν εκείνοι στο σπίτι σας. Γιατί δεν κάνεις μια συζήτηση και με τον άντρα σου? Θα ήταν καλύτερα να ξεκαθαρίσει εκείνος την κατάσταση και να σε βγάλει απο την δύσκολη θέση..

an1cA57oSf-0010MjA2ZG98ODM3MTcxNzFqYXx0byB6b3V6b3VuaSBtb3UgbyBraXJpYWtvcyBlaW5h.gif

Διαφημίσεις

αχ πως σε καταλαβαινω και η δικια μας γιαγια μια απο τα ιδια ειναι. στην μεγαλη μου κορη την αφηνα αναγκαστικα ελαχιστες φορες μεν αλλα με απειρες προφυλαξεις δε (το φαγητο της στο ταπερακι το κουταλακι το πηρουνακι της μεχρι και σεντονι αν επρεπε να κοιμηθει)!!!

τωρα με τη μικρη που εγινα κι εγω γαιδουρα και δεν καταλαβαινω χριστο απλα δεν τα παω πια. οταν ηταν βρεφακι ερχοταν να το δει (ανεδιδε και μια υπεροχη μυρωδια μουχλας) την αφηνα να το σηκωσει μονο εαν φοραγε μια ρομπα που ειχα για αυτο το σκοπο, τα ειχα χωσει και στο συζυγο οποιος τοσα χρονια εκανε πως δεν εβλεπε αλλα ειπαμε τα πραγματα ως εχουν και δεν μπορουσε να κανει αλλιως γιατι πραγματικα δεν θα την αφηνα να τα ξαναπλησιασει.

τελικα τον εβαλα κι εκινον στο παιχνιδι. της αρεσε η οχι ..σκασιλα μου εκεινη δε σεβεται το παιδι μου εγω γιατι να σκάσω???:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

δε μπηκα βεβαια στη διαδικασια να της πω εκεινης κατι 1ον γιατι ντρεπομαι σε μεγαλη γυναικα να το παιζω η καλη νοικοκυρα και 2ον γιατι δεν νομιζω πως θα αλλαξει συνηθειεςκαι μονο γκρινιες θα δημιουργουνταν.

αν καμια φορα παμε οι επισκεψεις περιοριζονται το πολυ πολυ μιση ωρα οπου πλενουμε τα χερια συνεχεια και εννοειται οτι δεν τρωμε τιποτα απο εκει.

ειμαι πολυ κακια????

ακομα κι αν ειμαι ειμαι περηφανη που προστατευω τα παιδια μου:wink:

Η πεθερα μου είναι κάπως έτσι. Πάντα ήταν, εγώ που έχω ένα θέμα με την καθαριότητα, δεν ήθελα να πηγαίνω όταν δεν είχα κάν παιδιά, πόσο μάλλον μετά. Δεν έχουμε πλέον καλές σχέσεις (μάλλον έχουμε τις καλύτερες εφόσον δεν βλεπόμαστε), τα παιδιά τα πηγαίνει δύο φορές τον μήνα ο άντρας μου, μετά το απογευματινό τους σνακ (δεν διακινδυνεύω να φάνε τίποτα εκεί), η μεγάλη δεν χρησιμοποιεί καν την τουαλέτα τους, πηγαίνει στην δική μας τουαλέτα πριν φύγουν από το σπίτι και αν θελήσει (σπάνια) να πάει εκεί έχουμε γιογιό ακόμα στο αυτοκίνητο μόνο για το συγκεκριμένο σπίτι, κάθονται μία ώρα και μετά έρχονται στο σπίτι.

Προσωπικά δεν παίζω με το θέμα καθαριότητας, από την περιγραφή σου καταλαβαίνω ότι και η πεθερά σου έχει μαλώσει με το σαπούνι και το νερό όπως και η δική μου. Όσες φορές παλιότερα προσπάθησα να της μιλήσω για αυτό διακριτικά πάντα ή όσες φορές είχα προσφερθεί να της καθαρίσω το σπίτι μου απαντούσε "μα γιατί? τι έχει? καθαρό είναι!!!" Έχει νόημα σε αυτόν τον άνθρωπο να προσπαθήσεις να του εξηγήσεις τι εννοούμε όταν λέμε "καθαρό"? Απλά τα παιδιά σπανιότερα και από λίγο εκεί μέσα!

LCizp3.pngI0Pwp3.png

η μητερα μου λεει"ο καθενας εχει δικαιωμα να ζει οπως θελει.δεν μπορει ομως να απαιτει απο τους αλλους να ανεκτουν τον τροπο ζωης του" κοινως θελω να ζω στη βρομα?προβλημα μου.δεν μπορω ομως να υποχρεωνω τους αλλους να πινουν και να τρωνε σπιτι μου.

children=world:D

happy children=better world:wink:

Ιιιιιιιιιιιιιιιιιχχχχχχχχχ!!Σιχάθηκα ρε κοπελιά μόνο που το διάβασα:mad::mad: Εννοείται ότι δε θα πηγαίνεις τα παιδάκια σου εκεί και ειδικά το μικρό που είναι και πιο ευάλωτο.. Κάνε και μια νύξη στον άντρα σου,αυτός τι λέει? ΈΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣ

Α οκ, είμαστε πολλές... Δεν την έχω δει ΠΟΤΕ να καθαρίζει και όποτε πηγαίναμε καθόμασταν εως και 10 μέρες...

Πήγαινα ΟΛΑ τα σκεύη του μωρού μέχρι μαχαίρι κ.λπ. και την ενοχλούσε κιόλας! Δεν είχαμε εμείς? λεει... Τι της λες? Τώρα αν πρόκειται να κρατάει το παιδί, θα μπούνε όροι.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Τι να πει και η ανιψουλα μου που μένει εκεί με τη μαμά της..που την καταφάγανε οι κοριοι και νομιζαν στην αρχή ότι ήταν παιδική ασθένεια...ασε..εν τ ω μεταξύ είναι και ισόγειο και έχουν όλη μέρα τις πορτες ανοιχτες..δε θα έχει τρυπώσει και κανένα ποντικάκι;; λέω εγώ τώρα..όχι ότι το είδα..αλλά πετυχα φάκες έξω στην αυλη...δεν ξέρω..δε θέλω με τίποτα να ξαναπάω...και μονο στη σκέψη αυτών των εντόμων..μου σηκωνεται η τρίχα!!

Μου κάνει πάντως εντύπωση ότι στο ίδιο σπίτι ζει η κόρη της πεθεράς σου και η εγγονή της (αν έχω καταλάβει σωστά). Άντε να δεχτώ ότι η πεθερά σου είναι μεγάλη γυναίκα και δεν πολυκαθαρίζει, η κόρη της δεν βλέπει να ρίξει ένα καθάρισμα? Για το καλό του παιδιού της?

Εγώ στη θέση σου θα μιλούσα μαζί της με αφορμή και τους κοριούς. Είναι κρίμα ειδικά για την ανηψιά σου να ζει σε αυτές τις συνθήκες.

Πάλι καλά που διάβασα αυτά γιατί νόμιζα ότι μόνο εγώ είμαι υπερβολική που πάω το μικρό με το σεντόνι/φαί/μαχαιροπίρουνα/ποτήρι/νερο/καθισματάκι/γιογίο από το σπίτι στην γιαγιά του. Δυστυχώς οι δικοί μας παρότι καθαρίζουν έχουν τρεις γάτες και είναι όλο το σπίτι μέσα στην τρίχα. Ακόμα και μέσα στο φαγητό έχω βρει ένα σωρό φορές τρίχες από γάτες. Αλλά τι να τους πω, δέκα χρόνια τις έχουνε, να τις πετάξουν τώρα στον δρόμο; κάνω υπομονή και κουβάλαω όσα μπορώ από το σπίτι.

There is no patch for human stupidity.

Ακόμα και μέσα στο φαγητό έχω βρει ένα σωρό φορές τρίχες από γάτες. Αλλά τι να τους πω, δέκα χρόνια τις έχουνε, να τις πετάξουν τώρα στον δρόμο; κάνω υπομονή και κουβάλαω όσα μπορώ από το σπίτι.

Πολλοί έχουν γάτες αλλά δεν τις μαγειρεύουν κιόλας! Δεν φταίνε οι γάτες..

Nothing you would take... Everything you gave...

Χριστουλη μου!!!Πωπω εγω δεν το μπορω καθολου αυτο.Η αληθεια ειναι οτι ειμαι λιγο υστερω,δηλαδη αν δω λεκανη οπως την περιεγραψες ή κακοπλυμενα ποτηρια και τετοια με πιανει αηδια.Ενταξει αν ειναι λιγο ασκουπιστο ή εχει λιγη ακαταστασια δε με πειραζει.Για τους κοριους :shock:δεν το σχολιαζω καθολου...βοηθεια σου κοπελα μου!!

N9Urp2.pngGowOp3.png

Διαφημίσεις

πω πω!βλεπω τιτλο και λεω σιγα σαν την δικια μου την βρωμυλο δεν υπαρχει αλλα εσεις βρε κοριτσι μου περνετε το 1ο βραβειο.δεν πας τα παιδια γτ υπαρχει θεμα με ασθενεις και τελος,εγω οταν παω ξεπατωνομαι στο καθαρισμα για τα παιδια μου και μονο αλλα σε ενα τετιοι σπιτι που περιγραφεις τι να πρωτο πιασεις και ποσο καιρο να καθαριζεις?και αν ερχονται να τους κανεις φλιτ στην εξωπορτα σου γτ οι κοριοι βολτουλα βγαινουν μαζι τους μην γεμισεις και στο δικο σου σπιτι μα κλ πως μπορουν και ζουν ετσι πω πω!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif