Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Λοιπον το λαθος εχει γινει ,η λυση ομως πια ειναι?

Η μικρη δεν λεει να μαθει να κοιμαται μονη της ,επειδη εχει ανυσηχο υπνο οταν τη βαζουμε στο κρεβατι της μετα απο 2-3 ωρες κανει εφοδο στο δικο μας η βαζει τα κλαματα .Για να την αφησω μεσα στη νυχτα να κλαει δεν υπαρχει περιπτωση,εαν αυτη ειναι η λυση δεν μπορω(μου εχει μεινει στο μυαλο μου μια εικονα πρεπει να ειμουνα αρκετα μικρος και ειμουνα στο δωματιο μου με ελαχιστο φως και απο το φοβο μου δεν μπορουσα να μιλησω και με το που ακουω τη μικρη να κλαει τρεχω αμεσως).Κατι αλλο που μπορω να κανω??

.png

ipqep3.png

Διαφημίσεις

Γεια σου Lepes ...

κοίταξε.. το θέμα του ύπνου είναι κάτι που βασανίζει πολλούς γονείς να το ξέρεις.

εξαρτάται απο την πειθαρχία που έχει ο κάθε γονέας το πώς μαθαίνει στο παιδί του το ωράριο του ύπνου..

εάν είχες αυτή την εμπειρία όταν ήσουν μικρός , σίγουρα μεταφέρεται το άγχος που έχεις για το να μην προκαλέσεις και σύ το ίδιο πρόβλημα στο παιδί σου, και δυσκολεύει το να αντιμετωπίσεις το θέμα αυτό πιό χαλαρά... αλλά αυτό θα το ξέρεις ήδη :)

το πώς θα κινηθείτε έχει σχέση με το

1) εάν υπήρχε κάποια αλλαγή στην οικογένεια/τρόπος ζωής/μετακόμιση/ αλλαγή babysitter κτλ

2) το πόσο συχνά συμβαίνει

1) εάν υπάρχει κάποια αλλαγή προσφατα, ή τελευταία τότε να είσαστε πιό χαλαροί. δηλαδή υποχωρήστε λίγο σε αυτό...

2) συμβαίνει κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα ? αν είναι μόνο μέρα παρά μέρα τότε απλά αφήστε το να συμβαίνει μιας και δεν είναι ο κανόνας. αν είναι κάθε μέρα, καλύτερα είναι να προπαθήσετε να το αλλάξετε.

γενικά αυτό που θα έλεγα είναι ότι οι απόψεις διίστανται για το πόσο αυστηροί πρέπει να είναι οι γονείς στο θέμα του ότι "εσυ κοιμάσαι στο δικό σου κρεβάτι και εμείς στο δικό μας. "

δηλαδή θα βρείτε άλλους που να είναι κατηγορηματικοί και θα πούν "με τίποτα μην το αφήσετε αυτό να συμβαίνει, κακομαθαίνετε το παιδί "

ή άλλοι που θα πουν, "αφήστε το να κοιμάται στο δικό σας κρεβάτι, παίρνει κάποια πράγματα απο αυτό το πράγμα, που τα χρειάζεται, και θα νιώσει ότι είσαστε εκεί για αυτό"

οπότε αφήνεται και στην κρίση σας το τί θα κάνετε.

δηλαδή αν θα αφήσετε να περάσει 1 λεπτό πριν πάτε στο κρεβάτι για να την παρηγορήσετε, να μην πάτε κατευθείαν δηλαδή,

το άν θα την παρηγορήσετε στο κρεβάτι της με τραγούδια, παραμύθια, μπιμπερο με νερό ή γάλα...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Καλημερα,δυστηχως (ευτηχως) αυτο συμβαινει παντα,απο τοτε που της πηραμε κρεβατι δεν εχει κοιμηθει ενα ολοκληρο βραδυ εκει,ειναι συνεχεια μαζι μας.Επειδη ειναι και αρκετα θερμοαιμη και ξεσκεπαζεται ολο το βραδυ ακομα δεν εχουμε δοκιμασει να τη παμε στο δικο της.Το πειραμα (!) θα γινει μολις ανοιξει λιγο ο καιρος.

Ευχαριστω για τις συμβουλες σου :)

.png

ipqep3.png

Guest BABYSITTER

Καλησπερα...

λοιπον...όταν ήμουν κι εγω 3 χρονών είχαν αλλάξει τα δωματια στο σπιτι...και είχα δικό μου δωμάτιο...έτσι λοιπόν από φόβο ξυπνούσα κάθε βράδυ και πάντα περίπου την ίδια ώρα...υποσυνείδητα γίνεται αυτό...αυτό τουλαχιστον είχα καταλάβει...όι γονείς μου τότε με άφηναν ξύπνια λίγο παραπάνω και με κουραζαν γεενικότερα παρα πολύ με παιχνιδια...ετσι κι εγώ κοιμόμουν χωρις να μπορώ από την κουραση να σηκωθώ....

Πάντως μπορείς να κάνεις ένα πείραμα και στον εαυτό σου ακόμα...ένα βράδυ βάλε ξυπνητήρι και ξύπνα περίπου στις 3...αν την έπόμενη μέρα είσαι ξεκούραστος...τότε πάλι ΧΩΡΙΣ ξυπνητήρι θα ξυπνησείς πάλι την ίδια ώρα....και τό επόμενο βραδυ πάλι το ίδιο...

lepes έγραψε:

Καλημερα,δυστηχως (ευτηχως) αυτο συμβαινει παντα,απο τοτε που της πηραμε κρεβατι δεν εχει κοιμηθει ενα ολοκληρο βραδυ εκει,ειναι συνεχεια μαζι μας.

Εγώ έχω να επισημάνω το εξής : Της πήρατε κρεβάτι , φαντάζομαι καινούργιο , όμορφο, ίσως κοριτσίστικο ότι καλύτερο για τον κορίτσαρο μας. Εκείνο που ίσως περνά απαρατήρητο είναι πως την βάζουμε στην διαδικασία ν’ αποχωριστεί το κρεβατάκι που είχε συνηθίσει :(:(

1η ερώτηση: Την ρωτήσατε αν θέλει καινούργιο κρεβάτι ? :o

2η ερώτηση: Την ενημερώσατε ότι έρχεται καινούργιο κρεβάτι?:shock:

3η ερώτηση: Της είπατε τι θ’ απογίνει το κρεβάτι που φεύγει-έφυγε ? :?

4η ερώτηση: Μεταξύ μας τώρα ….της χρειαζόταν καινούργιο κρεβάτι???? 8)

Αυτό που θέλω να πω με τις ερωτήσεις είναι ότι χρειάζεται προετοιμασία πριν την οποιαδήποτε αλλαγή , λίγη κουβέντα , λίγο θέατρο να ξέρει το μικρό «τι παίζει» κι έτσι όλα γίνονται πιο ευκολοχώνευτα !! :)

Τα παιδιά δεν τις θέλουν τις αλλαγές , προτιμούν την σιγουριά του ήδη γνωστού , θέλουν ασφάλεια και κάθε τι άγνωστο – καινούργιο τα δυσκολεύει. Έτσι το καθησυχάζεις με το δικό σου κρεβάτι , καλομαθαίνει , και μετά τρέχα γύρευε :x .

Ας μην τα ρίχνουμε όλα στο κρεβάτι , χίλιοι και δύο οι λόγοι που φέρνουν τα παιδιά στην κρεβατοκάμαρά μας. :wink:

Εγώ σαν παιδί 7~10 χρόνων ξυπνούσα το βράδυ ένιωθα ένα φόβο :( και πήγαινα στο κρεβάτι τους , κοιμόμουν χαμηλά στα πόδια τους για να μην τους ξυπνήσω :wink: . Θυμάμαι πως φοβόμουν πως αν ξυπνήσουν θα με στείλουν στο κρεβάτι μου, αλλά δεν θυμάμαι να μου το είπαν ποτέ. Η αλήθεια είναι πως κάποια στιγμή το έκοψα μόνος μου :) .

Το μικρό μας παιδί που είναι αυτιστικό 9,5χρόνων , όταν ήταν 5~6 χρ. ερχόταν. Κάποιες φορές τον στέλναμε πίσω κάποιες άλλες όχι. Τελικά κάποια στιγμή δεν ξανά ήρθε . :D:D:D

Το μεγάλο μας παιδί 11 χρόνων ακόμα έρχεται σποραδικά. Απλός του έχω εξηγήσει ότι τρεις στο κρεβάτι είναι λίγο στενάχωρα και κάτι πρέπει να κάνει. Μερικές φορές την στιγμή που έρχεται του ζητώ να επιστρέψει στο κρεβάτι του. Κάποιες φορές γυρνά στο δικό του , άλλες φορές δεν φεύγει , κάποιες άλλες φεύγει αλλά πάει στον καναπέ του σαλονιού και συνεχίζει τον ύπνο του. :roll::roll::roll:

Είμαι της άποψης ότι για να έρχονται έχουν τους λόγους τους και εκεί πρέπει να σκύψουμε. Αν δεν τους βλέπουμε ……σόρυ εκεί είναι ας ξαναψάξουμε , μα και πάλι αν δεν τους βλέπουμε ….εεεεεε τότε χαλαρά κάποια στιγμή θα μεγαλώσει το παιδάκι μας .

Η οικογενειακή μας :twisted: σύμβουλος :twisted: θεωρεί πως η κρεβατοκάμαρά μας είναι δική μας και όχι δική τους , αλλά δεν με έχει πείσει ακόμα 8) . Της εξηγώ πως μπορώ και το μοιράζομαι με τα παιδιά μου όπως και όλο το σπίτι :):) , αλλά με κοιτά στα μάτια να δει αν πράγματι το εννοώ :roll: ή προσπαθώ να κρύψω τίποτα άλλο :?::arrow::idea: .

Τελειώνοντας μην ξεχνάμε ότι στο σπίτι δεν είμαστε μόνο 2 αλλά 3ς ή 4ς ή & 5 :shock: κατά περίπτωση!!!!! Άρα τα πράγματα είναι διαφορετικά και δεν θα ξαναγίνουν ποτέ όπως τότε που ήμασταν 2 . ΈΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΛΕΟΝ!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Αλεξανδρε αργησα αλλα θα απαντησω :)

Λοιπον το κρεβατακι το διαλεξε σχεδον μονη της, το ηθελε παρα πολυ και μαλιστα πολλες φορες παει και ξαπλωνει μονη της,αλλα οταν προκειτε για υπνο το μεγαλο κρεβατι ειναι υποχρεωτικο(το δικο μας).Εχουμε αρχισει πια και τη βαζουμε στο δικο της αλλα κατα τις 3 με 4 ξυπναει η κυρια και χωρις κλαματα και φωνες ερχεται και ξαπλωνει στο δικο μας.Γενικα μου αρεσει που την εχω διπλα μου μη λεω ψεμματα ;).

Και ειδικα τωρα που μας αρωστησε λιγο δεν την αφηνω να φυγει απο το κρεβατι με τιποτα (να εχουμε και το νου μας).Αυτα....

.png

ipqep3.png

• 3 months later...
Γενικα μου αρεσει που την εχω διπλα μου μη λεω ψεμματα ;).

Και ειδικα τωρα που μας αρωστησε λιγο δεν την αφηνω να φυγει απο το κρεβατι με τιποτα (να εχουμε και το νου μας).Αυτα....

Να μαι και εγω..... Mesie LEPES μηπως καπου εδω γυρω τρυγυρω ειναι το...... θεμα?????

Δοκιμασε και καποιο φωτακι νυκτος....

Δοκιμασε μολις ξανακοιμηθει να την ξαναπας στο κρεβατι....

Τα παιδια ειναι σε εξαιρετικο βαθμο " της συνηθειας"...

Γενικα μου αρεσει που την εχω διπλα μου μη λεω ψεμματα ;).

Να μαι και εγω..... Mesie LEPES μηπως καπου εδω γυρω τρυγυρω ειναι το...... θεμα?????

Δοκιμασε και καποιο φωτακι νυκτος....

Δοκιμασε μολις ξανακοιμηθει να την ξαναπας στο κρεβατι....

Τα παιδια ειναι σε εξαιρετικο βαθμο " της συνηθειας"...

Αφού το παλικάρι δεν θέλει να διώξει την κόρη του από το κρεββάτι. Μην τον ταλαιπωρείται τον άνθρωπο με λαμπάκια :idea: και άλλα τέτοια :roll:

Θέλει να την στείλει στο κρεβάτι της όσο θέλει να κάνει και δίαιτα :lol::lol::lol:

Με εχετε παρεξηγηση διαιτα κανω(τις μισες μερες) οσο για το λαμπακι εχει στο δωματιο ενα απαλο φως που δεν ενοχλει για υπνο αλλα ειπαμε,με το που ανοιγει τα ματακια και βλεπει που ειναι χωρις κλαματα και παραπονα παιρνει το μαξιλαρι της και τσουπ διπλα μου :lol::lol:

Ασε που τωρα τελευταια με το που κοιματε θελει να ειναι διπλα μου και να μου κραταει το χερι .Πριν κοιμηθει με διωχνει αλλα μολις κοιμηθει γυρνα αμεσως προς το μερος μου :D:D:D

Και τελος ναι το παραδεχομαι ειμαι ερωτευμενος με τη κορη μου και οποιος μπαμπας δεν ειναι ας μου το πει!! :wink::wink:

.png

ipqep3.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Αγαπητοί συνδαιτημόνες θα σας αφηγηθώ και γω την δική μου εμπειρία με τον μικρό Θανάση.

Ο Θανασάκης λόγω όγκου (είναι αρκετά μεγαλόσωμος αισίως έφτασε τους 112 πόντους και ζυγίζει 24 κιλά) δεν χωρούσε εκ των πραγμάτων στην βρεφική κούνια μα ούτε και στο ταξιδιωτικό παρκοκρέββατο που είχε μάθει να κοιμάται μιας και οι γονείς μου που μου τον φυλάν και τον μεγαλώνουν (δουλεύω από τον 4ο μήνα της ηλικίας του πάρα πολλές ώρες) τον έβαζαν και κοιμόταν εκεί όταν πήγαιναν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Λάρισα.

Έτσι λοιπόν και σε μας έκανε εξορμήσεις και είμαστε και λίγο μεγαλόσωμοι όλοι και άντε να χωρέσει η αρκουδοοικογένεια στο διπλό κρεββάτι!!!! Μόνο ο μικρός ευχαριστιόταν ύπνο και γω που τον ένοιωθα να χουζουρεύει στην αγκαλιά μου.

Τον χειμώνα φιλοξενήσαμε την πεθερά μου για ένα τριήμερο και την κοιμήσαμε σε έναν καναπέ που γίνεται κρεββάτι ημίδιπλο χαμηλό που υπάρχει στο παιδικό του δωμάτιο.

Ο Θανασάκης ενθουσιάστηκε "κεββάτι μου κεββάτι μου" και από τότε που έφυγε "η γιαγιά η Ντιντίνα (Ντίνα)" το κανε δικό του!!

Έτσι ξαφνικά βρέθηκα να τον κοιμίζω και να κοιμάμαι και γω λίγο στο κρεββατοκαναπέ, λέγοντας τραγουδάκια - χαιδολογώντας ο ένας τον άλλον - κάνοντας ανασκόπηση της ημέρας και να σταματήσουν και οι εξορμήσεις του Θανάση στο δικό μας κρεββάτι.

Δεν ξέρω πότε θα αγοράσουμε κρεββάτι κανονικό το σίγουρο είναι πως δεν θα αγοράσουμε μονό!!!

Αν από τα 3 του θέλει ημίδιπλο στα 13 θα μου εγκαταστήσει και την φιλενάδα στο σπίτι εάν δεν μου χει ζητήσει και δικό του διαμέρισμα!!

Έτσι λοιπόν ο Θανασάκης έχει "μεγάοοοο κεββάτι" στο "δωμάτιο του" και λιγότερο χώρο να παίζει.

Δεν με πειράζει αφού αυτό τον ευχαριστεί. Ανεβάζει και τα ανθρωπάκια του και τα αυτοκινητάκια του επάνω και παίζει και χαίρεται η περδικούλα του.

Βοηθά και να το στρώσουμε και να το συγυρίσουμε και λέει σ'όλους "Νανάσης μεγάοοο παιδί μεγάοοο κεββάτι.......... πάμε για νάνι ?"

Απ΄ότι κατάλαβα η ώρα που θα φύγει το κάθε παιδί από το κρεββάτι των γονιών διαφέρει και απλά ο καθένας μας περιμένει την κατάλληλη ώρα._

cRGo.jpg.png

Γειά σας σε όλους! :D

Η εμπειρία η δική μου έχει ως εξής. Ο μπέμπης μας από 5 μηνών κάθε βράδθ έκλαιγε και δεν ησύχαζε παρά μόνο όταν ερχόταν στο κρεβάτι μας. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι πριν γίνει 1 έτους. Τότε ακολούθησα την συμβουλή της παιδιάτρου μου. Μου είπει λοιπόν: " τα παιδιά που κλαίνε το βράδυ νιώθουν ανασφάλεια και έχουν μεγάλη ανάγκη την αγκαλιά και παρουσία των γονιών. Θα του κάνετε ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ: ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΡΕΒΑΤΙ !" Αφού λοιπόν ο μικρούλης ήθελε εμένα για να κοιμάται, αυτό και του πρόσφερα! αποχωρίστηκα την συζυγική κλίνη για 5 μήνες!΄Αγοράσαμε μια πολυθρόνα κρεβάτι, την βάλαμε ακριβώς δίπλα στο δικό του και κοιμόμασταν μια χαρά. Στην αρχή ξύπναγε το βράδυ, μόλις του έπιανα το χέρι ηρεμούσε και ξανακοιμόταν! Μέρα με τη μέρα η κατάσταση βελτιωνόταν, οπότε μετά κατάλαβε οτι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, οτι η μαμά είναι πάντα κοντά, ένιωσε ασφαλής και δεν με ξαναχρειάστηκε! Πράγματι, πιστεύω είναι λάθος να μπαίνει στο κρεβάτι σας. Εξηγείστε της οτι είναι κρεβάτι για 2 ... Μείνετε κοντά της όσο αυτή χρειάζεται... Υπάρχει ένα καλό βιβλίο που μιλάει για την νύχτα και προσπαθεί να διώξει τον φόβο από τα παιδιά. Λέγεται "Φοβάμαι το σκοτάδι" οι εκδόσεις είναι "modern times" αν θυμάμαι καλά...

Καλή προσπάθεια :!: